kostas3 17 Αυγούστου 2015 #1 Share 17 Αυγούστου 2015 καλησπέρα, ακόμα δεν έχω βάλει φυτά στο ενυδρείο μου λόγω θερμοκρασίας. απλά ένας φίλος μου έδωσε ένα ceratoplyllum demersum (ήταν σχετικά σε κακή κατάσταση αλλά όχι όσο είναι τώρα) . στην αρχή αναπτυσσόταν και έκοψα τα καινούρια τμήματα και τα φύτεψα αριστερά (σκούρο πράσινο) .Το αρχικό φυτό όμως χαλάει .Ακόμα βγάζει νέους δρομείς αλλά το κυρίως σώμα του κιτρινίζει και κάποια πολύ μικρά σημεία είναι καφέ. τι τρέχει? η αλήθεια είναι ότι 1 μήνα που το έχω η θερμοκρασία είναι 29-31 Κελσίου... και ρίχνω πάγο (μπουκάλια παγωμένα) ... μόνο τις τελευταίες ήμερες είμαι 27-29 αλλά υπολογίζω ότι τέλος μήνα αρχές Σεπτέμβρη θα είμαι στα 27 και κάτω ... λιπάσματα δεν έχω ρίξει καθόλου και το υπόστρωμα μου είναι το danerle 6in1 . τι φταίει? παραθέτω φώτο... οι νέοι δρομείς (αριστερά στις εικόνες ) έχουν ζωντανό χρώμα και δεν παρατήρησα ακόμα κάποιο πρόβλημα . στην πραγματικότητα το φυτό δεξιά είναι ακόμα πιο καφέ από οτι φαίνεται στις φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Αυγούστου 2015 #2 Share 17 Αυγούστου 2015 (edited) Μη ρινεις μπουκαλια με παγο μεσα..ριχνεις τη θερμοκρασια αποτομα.Βρες αλλη λυση για τη θερμοκρασια,οπως ανεμηστιρακια. Σιγουρα η υψηλη θερμοκρασια παιζει μεγαλο ρολο. Νιτρικα ποσα εχεις? Φως? (βατ,κελβιν) Αλλαγες νερου καθε ποτε κανεις? Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Επισης,αυτο το φυτο δεν φυτευεται αλλα το αφηνουμε ελευθερο στην επιφανεια γιατι σαπιζει. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2015 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 17 Αυγούστου 2015 #3 Share 17 Αυγούστου 2015 Σίγουρα είναι κερατοφιλο? Εμένα μου κάνει για καμπομπα! Φίλε Κώστα καλησπέρα τα όπως σου λέει και ο Rastafarian μην ρίχνεις πάγο γιατί τα ψάρια παθενουν σοκ και αροστενουν μέχρι και ακαριαίο θάνατο μπορεί να βρούνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Αυγούστου 2015 #4 Share 17 Αυγούστου 2015 Κερατοφυλλο ειναι 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 17 Αυγούστου 2015 Author #5 Share 17 Αυγούστου 2015 2x 6500k t5 54w 2x4500k t5 54w Αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα Το ενυδρειο τρεχει σχεδον 2 μηνες Για τη θερμοκρασια θ παρω τσιλερ πριν το επομενο καλοκαιρι. Τα νιτρικα ειναι γυρο στο 50 . Ειναι πολυ? Αν τα νιτρικα ειναι αυξυμενα σημαινει οτι τα βακτηρια ειναι οκ? Δηλαδη γινεται σωστα η μετατροπη απο no2 σε no3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 17 Αυγούστου 2015 #6 Share 17 Αυγούστου 2015 2x 6500k t5 54w 2x4500k t5 54w Αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα Το ενυδρειο τρεχει σχεδον 2 μηνες Για τη θερμοκρασια θ παρω τσιλερ πριν το επομενο καλοκαιρι. Τα νιτρικα ειναι γυρο στο 50 . Ειναι πολυ? Αν τα νιτρικα ειναι αυξυμενα σημαινει οτι τα βακτηρια ειναι οκ? Δηλαδη γινεται σωστα η μετατροπη απο no2 σε no3? Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ? Υψος? Τα νιτρικα που μετράς ειναι υπερβολικά πολλά. Για να δεις αν ειναι σωστα τα βακτηρια , ισως ναι αλλα χωρις μετρησεις δεν εισαι ποτε σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 17 Αυγούστου 2015 Author #7 Share 17 Αυγούστου 2015 Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ? Υψος? Τα νιτρικα που μετράς ειναι υπερβολικά πολλά. Για να δεις αν ειναι σωστα τα βακτηρια , ισως ναι αλλα χωρις μετρησεις δεν εισαι ποτε σιγουρος. Υψος 60. 360 λιτρα .βασικα κατω απο 50 ειναι... αναμεσα απο 25 και 50 ξαναεκανα τεστ τωρα. Αλλα το χρωμα ειναι περιεργο δεν καταλαβαινω ξεκαθαρα . Μηπως εχω αχρωματοψια ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 18 Αυγούστου 2015 Author #8 Share 18 Αυγούστου 2015 Κερατοφυλλο ειναι 100% Ξεχασα να κανω παραθεση το ποστ σου, ριξε μια ματια πιο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος