billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #101 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το φως το αναβω 6 ωρες την ημερα και εχω και καποιες ριζες σαν σκια απο πανω και γενικα εχω μετριο φως. Αρα αμα δω οτι μαρενονται καποια φυλλα ειναι χρονος προσαρμογης ευχαριστω rastaman θα παω να παρω και ενα λιπασματακι να ειμαι οκ. Τι να παρω σε υγρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Σεπτεμβρίου 2015 #102 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το φως το αναβω 6 ωρες την ημερα και εχω και καποιες ριζες σαν σκια απο πανω και γενικα εχω μετριο φως. Αρα αμα δω οτι μαρενονται καποια φυλλα ειναι χρονος προσαρμογης ευχαριστω rastaman θα παω να παρω και ενα λιπασματακι να ειμαι οκ. Τι να παρω σε υγρο? To γενικό της seachem θα σε καλυψει. Απο δοσολογια λιγοτερο απο το μισο που αναφερει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #103 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Λογικα αυριο αν προλαβω θα παω μετα την δουλεια. Το μαγαζι Που ψωνιζω εχει πολλα προιοντα της ολλανδικης hs. δεν ξερω αν θα εχει seachem. Θα τον ρωτησω τι εχει και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #104 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Πηρα ενα λιπασμα γενικης σε υγρο τις hs ειναι οπως το ειχα προβλεψει και μου εδειξε και ενα κουτακι με ταμπλετες αυτο να το παρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 10 Σεπτεμβρίου 2015 #105 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Τις ταμπλετες θα τις χρεαστεις αν καποια στιγμη βαλεις valisneries,cryptocorine,echinodorus .... Οποτε μην τις παρεις γιατι δεν χρησιμευουν καπου για τις ανουμπιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 10 Σεπτεμβρίου 2015 Author #106 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 βασικα από φυτα τελειωσα δεν βαζω τιποτα άλλο μονο τις ανουμπιες. αρα δεν τις περνω. οκ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 11 Σεπτεμβρίου 2015 Author #107 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 24μερα εχτες αμμωνια νιτρωδη νιτρικα μηδεν (Στρωσιμο με ψαρακια μεσα) Τωρα να αρχισω να βαζω ψαρακια μεσα? Το ταισμα κανονικα καθε μερα? Να τεσταρω οπως πριν καθε 48ωρες η καθε βδομαδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 17 Σεπτεμβρίου 2015 Author #108 Share 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ερωτηση. Εχω παρει ενα λιπασμα γενικης. Εχω ανουμπιες μεσα. Λεει καθε εβδομαδα να ριχνω 5ml/20l εγω να το σπασω ανα ημερα η να ριχνω μια φορα το μηνα? Απο οτι μου ειπαν τα παιδια δεν χρειαζομαι αλλο λιπασμα για τις ανουμπιες εδω ομως διαβαζω για φωσφορικα καλιο μαγνησιο και αλλα. Εγω αυτα πρεπει να τα ελενχω? Και κατι αλλο για το στρωσιμο. Ταιζω ανα δυο μερες οταν τις μερες που δεν ταιζω τα νιτρωδη πεφτουν αρκετα εως και μηδενιζουν. Τα νιτρικα ελαχιστα. Τις ημερες που ταιζω στον θεο τα νιτρωδη τα νιτρικα ελαχιστα. Ειμαι 31 ημερες σημερα. Κανονικα ετσι παει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 #109 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μισό γιατί μπερδεύτηκα. Νιτρώδη απ΄τη στιγμή που έχεις στρώσει σωστά, δεν πρέπει να ξανανέβουν. Αν ανέβουν δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά ο κύκλος του αζώτου. Για τις ανούμπιες, το γενικό που πήρες έχει λίγο απ' όλα. Γι' αυτό το λένε και γενικό. Άρα δεν χρειάζεσαι ούτε να μετράς τίποτα, ούτε και να βάζεις κάτι άλλο εκτός απ' αυτό. Δοσολογία ρίχνε λιγότερο απ' το μισό από αυτό που αναγράφει. Αν είναι το flourish, είναι 5ml / 250λίτρα σε πυκνοφυτεμένα όμως. Αν δεν είναι το flourish διάβασε τις οδηγίες. Αν και μου φαίνεται πάρα πολύ τα 5ml / 20λίτρα. Τόσο αραιωμένο είναι; Αν είναι όντως έτσι δεν συμφέρει καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #110 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Και σε περιπτωση που δεν εχει ολοκληρωθει σωστα τι κανω? Συνεχιζω με τον ιδιο ρυθμο το ταιζμα και κανοντας αλλαγες νερου προσθετω βακτηρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 #111 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα, στρώνεις με βακτήρια; Και έχεις μέσα μερικά ψαράκια νομίζω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Σεπτεμβρίου 2015 #112 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Για τις ανουμπιες θα ελεγα να μην ριξεις κανενα λιπασμα,ειναι πολυ ευκολα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #113 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω μεσα δυο ψαρακια ξεκινησα με βακτηρια της sera και τωρα εβαλα βακτηρια της hsaqua τα οποια μπαινουν καθε αλλαγη του νερου και οχι οπως της sera που ηταν καθε εβδομαδα.ειμαι 32 μερα και εχτες ειχα νιτρωδη 0.3 νιτρικα μηδεν. Αλλα αυτο ειναι μια βδομαδα ετσι. Ειπα οτι εκανε τον κυκλο του και ταισα για 2 μερες κανονικα και ανεβηκαν τα νιτρωδη. Τωρα ταιζω παλι ανα τρεις μερες και εχτες ειχα αυτες τις τιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 #114 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Γιατί άλλαξες βακτήρια; Η κάθε εταιρία έχει τις δικές της οδηγίες, δεν σημαίνει κάτι που η μία λέει σε κάθε αλλαγή και η άλλη κάθε εβδομάδα. Αμμωνία είσαι σίγουρα 0 έτσι; Συνέχισε όπως είσαι. Το λίπασμα άσε το προς το παρόν να τελειώσεις με το στρώσιμο πρώτα. Χρειάζεσαι λίγο ακόμη να τελειώσεις. Δες δικές μου μετρήσεις όταν έστρωνα χωρίς ψάρια, με βακτήρια: 14/12/2014: Nh3/Nh4 = 0.25 No2 = 0.05 No3 = 10 21/12/2014: Nh3/Nh4 = 2 No2 = 0.1 No3 = 10 25/12/2014: Nh3/Nh4 = 2 προς 1 No2 = 0,2 No3 = 25 προς 50 26/12/2014: Nh3/Nh4 = 1 No2 = 0,2 προς 0.5 No3 = 25 προς 50 29/12/2014: Nh3/Nh4 = 0.50 No2 = 0.2 προς 0.1 No3 = 25 1/1/2015: Nh3/Nh4 = 0 No2 = 0.1 No3 = 25 3/1/2015: Nh3/Nh4 = 0 No2 = < 0.05 No3 = 5 Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #115 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Το τεστ το αλλαξα γιατι τελειωσε το μπουκαλακι δεν ξανα πηγα στο πετ σοπ αυτο ξανα γιατι μου ελεγε να μην παρω τεστ και αλλα διαφορα και το μαγαζι που βρηκα μετα δουλευει την hsaqua. Αμμωνια ειμαι μηδεν ναι. Κωστα το λιπασμα το αφηνω για τωρα και το πολυ πολυ να ριχνω μια φορα το μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Σεπτεμβρίου 2015 #116 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Να σου πω κατι ρε συ? Παρε λιγο μπολι απο καποιον να τελειωνεις να μη ταλαιπωρεις και τα ψαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #117 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Τωρα που τελειωνω ρε κωστα. Εγω λεω το πολυ μεχρι την αλλη εβδομαδα να εχει στρωσει. Αφου η αμμωνια εχει μηδενιση τωρα λιγα νιτρωδη μειναν ξερω εγω λες να χρειαζομαι μπολι τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Σεπτεμβρίου 2015 #118 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Τα νιτρώδη είναι χειρότερο δηλητήριο από την αμμωνία για τα ζωντανά σου. Θα σου πρότεινα να μην τα αφήνεις άλλο . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 21 Σεπτεμβρίου 2015 Author #119 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 οι μετρήσεις των τελευταίων ημερων δειχνουν ότι ο κυκλος αζωτου ολοκληρωθηκε. κατι άλλο που συνεβη σημερα όμως με εκανε να αναρωτηθώ, λογο καιρικων συνθηκων σημερα το πρωι είχαμε διακοπη ρεύματος για μιαμιση περιπου ωρα. τι κανουμε σε περιπτωση μεγαλητερης διαρκειας διακοπη? μπορει να προκαλεσει ζημια αυτή η μιαμιση ωρα ? τι ενεργειες πρεπει να κανουμε ώστε να ειμαστε ετοιμοι την επομενη φορα με καποιο χειροκινητο τροπο να βοηθήσουμε το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Σεπτεμβρίου 2015 #120 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Για τοσο λιγο δεν παθαινει τιποτα το ενυδρειο,αντεχει και περισσοτερη. Η βιολογια του ενυδρειου δεν πεθαινει ετσι απλα. Σε περιπτωση μεγαλητερης διακοπης υπαρχουν πολλες λυσεις.Αν ψαξεις το φορουμ,εχουν συζητηθει ξανα.Παντως για τοσο λιγο μην σε απασχολει καθολου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 21 Σεπτεμβρίου 2015 #121 Share 21 Σεπτεμβρίου 2015 Έβγαλα το φίλτρο απ' την πρίζα ένα βράδυ για να ταϊσω και την επόμενη το πρωί το θυμήθηκα. Άρα μην αγχώνεσαι για λίγες ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Σεπτεμβρίου 2015 #122 Share 23 Σεπτεμβρίου 2015 Για τις πολυ μεγαλες διακοπες ρευματος υπαρχει και αεραντλια με μπαταριες... Οπως σου ειπε και ο Κωστας κανε μια αναζητηση στο φορουμ και θα πετυχεις μεχρι και ενυδρειο σκεπασμενο με κουβερτα για να κρατησει την θερμοκρασια του κατα τους χειμερινους μηνες .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 1 Οκτωβρίου 2015 Author #123 Share 1 Οκτωβρίου 2015 Ξερουμε κατι για την τυρφη της jpl. Ειναι σαν μικρα βαρελακια και τωρα που τελειωνει αυτη που εχω λεω να την αλλαξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 8 Οκτωβρίου 2015 Author #124 Share 8 Οκτωβρίου 2015 Πεδες τα πρωτα apistogramma agazzizi μπηκαν. Ετσι λοιπον ολοκληρωσαμε την ιχθυοφορτιση. Εχουμε λοιπον 7 buenos aires tetra alpino και ενα ζευγαρι apistogramma. Ο κυκλος κλεινει εδω στο θεμα ψαριων. Τα columbian redfin tetra τα εδωσα στο πετ σοπ. Το ενυδρειο τρεχει 70 μερες και ολα πανε καλα. Εχουμε λιγο καφε αλγη στις anubies αλλα λογικα λογο καινουριου ενυδρειου αλλα ελπιζω να φυγει σιγα σιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Οκτωβρίου 2015 #125 Share 8 Οκτωβρίου 2015 Βαλε καμια φωτο να δουμε το ενυδρειο και τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος