mary74 2 Σεπτεμβρίου 2015 #76 Share 2 Σεπτεμβρίου 2015 To kh είναι η ανθρακική σκληρότητα ενώ το gh η γενική σκληρότητα του νερού. Το ph, το co2 και η kh είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους και η μεταβολή του ενός προκαλεί μεταβολές στα άλλα δύο... Δες αυτό και αυτό... είναι αρκετά χρήσιμα άρθρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Σεπτεμβρίου 2015 #77 Share 2 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ rast το διαβασα ναι το kh πρεπει να παρω θα της πω να το αλαξει αν και δεν με πηρε τηλ σημερα οτι το εχει φερει. Σορρυ ρε συ,μπερδευτικα,ηταν δικο μου το λαθος. Παλι καλα που δεν το ειχες παρει ηδη το τεστ για το gh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 2 Σεπτεμβρίου 2015 Author #78 Share 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μην ανχωνεσε ολα καλα δεν τρεχει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #79 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 τελος μπηκαν όλα σε μια σειρα. φιλτρο δευτερο μεσα στο ενυδρειο με τυρφη. μετρησεις το πρωι ph 6.5 gh8 kh3. τα τετρα μου λες και είναι αλλα ψαρια υπερκινητικα και ολο σχεδια σε ολο το ενυδρειο. δεν πιστευα ότι κανει τοση διαφορα στην ψυχολογια των ψαριων το νερο. και όμως τελικα είναι μεγαλη υποθεση να πλησιαζεις τις συνθηκες του βιοτοπου τους. α!!! ξεχασα εχτες το βραδι εβαλα και 4 ανουμπιες. τα πρωτα μου φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Σεπτεμβρίου 2015 #80 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Λαθος που εβαλες φιλτρο στο ενυδρειο με τυρφη..ετσι θα εχεις πολλα σκαμπανευασματα και ποτε σταθερες συνθικες. Επεξεργασια με τυρφη κανουμε σε βαρελι,μονο ετσι πετυχενεις σταθερες συνθικες αλλα και σταματας στις συνθικες που ακριβως θες. Οπως το εχεις κανει τωρα,δεν μπορεις να ελεγξεις μεχρι που θα κατεβουν και οταν θα κανεις αλλαγη νερου με βρυσης θα ανεβουν παλι ολα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #81 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 εκανα τις μετρήσεις σε βαρελι αλλαγης για εφτα μερες χρειαστηκα τοση τυρφη για να κατεβω στα 6.5 εβαλα ακριβως την ιδια τυρφη όπως ηταν μεσα στο ενυδρειο. σημερα είναι στο 6.5 ποσο ακομα θα διαφοροποιηθεί τρεχει ειδη 8 μερες η ιδια τυρφη. και στο βαρελι αλλαγης την ιδια ποσοτητα θα βαζω για τις ιδιες μερες που εφτασε η τυρφη στο 6.5 την πρωτη φορα. το εκανα για να μπορω να κανω αλαγες κάθε 15 γιατι με την δουλεια μου την κορη μου και τον μπεμπη δεν εχω αρκετο χρονο να τα προλάβω όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #82 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 επισης λογο της δουλειας μου (είμαι υπάλληλος σε μαγαζι) γνωρισα και συζητησα με 5 -6 ανθρώπους που εχουν ενυδρειο χρονια. και όταν λεω χρονια εννοω χρονια... ο ενας τρεχει ένα 750αρι 28 χρονια και ο άλλος ένα 500 14 χρονια. μου ειπαν λιοπον ότι η αλλαγη νερου στις επτα μερες είναι υπερβολή και τζαμπα ταλεπωρησε μαλιστα γελάγανε και μου ειπαν ότι θα τα μαθεις με τον καιρο. ο πρωτος κανει αλλαγη κάθε 6 μηνες και ο δευτερος κάθε χρονο κοντα. αλλα παιδια με τυρφες και χαμηλο ph κάθε 20 με 30 μερες και ένα παληκαρι άλλο παιζει με τυρφη μεσα στο ιδιο φιλτρο και δεν μπαινει στην διαδικασια αλαγης κάθε μηνα . απλα αλαζει κάθε 2 μηνο για καινουρια ιχνοστοιχεία του νερου. αφτα μου ειπαν με οσους μιλησα και εχουν ενυδρειο. παντος από ότι καταλαβα αρκετα πραγματα δεν είναι στανταρ και ο καθενας βρισκει την φορμουλα του και πρωχωραει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Σεπτεμβρίου 2015 #83 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το κάθε πόσες μέρες θα κάνεις αλλαγές νερού, θα σου το καθορίσουν τα NO3. Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας που λεει αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα γιατί καθε ενός το ενυδρείο είναι διαφορετικό σύστημα, με διαφορετικό βιολογικό φίλτρο, διαφορετική ιχθυοφόρτιση, διαφορετική φυτική μάζα, διαφορετικά είδη ψαριών, διαφορετική τροφές, κλπ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Σεπτεμβρίου 2015 #84 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 επισης λογο της δουλειας μου (είμαι υπάλληλος σε μαγαζι) γνωρισα και συζητησα με 5 -6 ανθρώπους που εχουν ενυδρειο χρονια. και όταν λεω χρονια εννοω χρονια... ο ενας τρεχει ένα 750αρι 28 χρονια και ο άλλος ένα 500 14 χρονια. μου ειπαν λιοπον ότι η αλλαγη νερου στις επτα μερες είναι υπερβολή και τζαμπα ταλεπωρησε μαλιστα γελάγανε και μου ειπαν ότι θα τα μαθεις με τον καιρο. ο πρωτος κανει αλλαγη κάθε 6 μηνες και ο δευτερος κάθε χρονο κοντα. αλλα παιδια με τυρφες και χαμηλο ph κάθε 20 με 30 μερες και ένα παληκαρι άλλο παιζει με τυρφη μεσα στο ιδιο φιλτρο και δεν μπαινει στην διαδικασια αλαγης κάθε μηνα . απλα αλαζει κάθε 2 μηνο για καινουρια ιχνοστοιχεία του νερου. αφτα μου ειπαν με οσους μιλησα και εχουν ενυδρειο. παντος από ότι καταλαβα αρκετα πραγματα δεν είναι στανταρ και ο καθενας βρισκει την φορμουλα του και πρωχωραει. Ενταξει,καντο και εσυ ετσι και μετα πες μας τα αποτελεσματα.. Το να κανεις καθε εβδομαδα αλλαγη νερου,μονο καλο κανει και στα ψαρια και στα φυτα σου. Οσο πιο πολυ αργεις να κανεις αλλαγη,τοσο πιο κοντα ερχεσαι στα προβληματα. Ειδικα αν ειναι και φρεσκο το ενυδρειο. Οπωτε διαλεγεις,το σιγουρο που σου προσφερει η αλλαγη καθε εβδομαδα η το αγνωστο που μπορει να αποβει μοιραιο,των πολυ εως καθολου αλλαγων νερου? Επισης,το να σου λεει το παλικαρ οτι κανει καθε 6 μηνες η 1 χρονο αλλαγη νερου,ειναι σαν να μου λες οτι εχεις ενα σκυλο και τον καθαριζεις και αυτον και τον χωρο του καθε ενα χρονο.Σου φαινεται λογικο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #85 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το κάθε πόσες μέρες θα κάνεις αλλαγές νερού, θα σου το καθορίσουν τα NO3. Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας που λεει αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα γιατί καθε ενός το ενυδρείο είναι διαφορετικό σύστημα, με διαφορετικό βιολογικό φίλτρο, διαφορετική ιχθυοφόρτιση, διαφορετική φυτική μάζα, διαφορετικά είδη ψαριών, διαφορετική τροφές, κλπ. αυτό ακριβως ειπα και εγω φιλε σωτηρη ότι ο καθενας λεει το δικο του με βαση το ενυδρειο που εχει αρα καποια πραγματα δεν είναι στανταρ και βαση λοιπον των αναγκων που εχει κανει την συντηρηση του όταν και εφόσον αυτος γνωριζει ότι πρεπει να γινει. αν γνωριζει γιατι υπαρχουν σιγουρα και καποιοι που κανουν του κεφαλιου τους.γι αυτό και εγω αναφερω εδώ μεσα τις αποψεις τις αποριες και τις κινησεις μου για να αποφυγω σοβαρα λαθη που μπoρει να αποβουν μοιραια οπως λεει και ο φιλος rast. δεν ειπα φιλε rast ότι και εγω θα αλαζω νερο κάθε δυο χρονια, απλα ανεφερα ότι υπαρχουν και αυτοι που το κανουν αυτό εδώ και χρονια χωρις να παθουν κατι τα ενυδρεια τους.σαφως και εγω πιστευω με τα λιγα που ξερω ότι είναι λαθος και όπως λεει ο σωτηρης μολις στρωσει και το δικο μου ενυδρειο και δω τις απαιτησεις -ανάγκες εχει τοτε θα μπορω να πω πιο αιτιολογημένα την δικια μου αποψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Σεπτεμβρίου 2015 #86 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα,αντικειμενικα τωρα,το κανεις αλλαγες νερου πιο αραια απο 15 μερες ειναι λαθος. Το νερο θελει φρεσκαρισμα και για τα ψαρια και για τα φυτα. Μετα θα εχεις προβλημα και με αλγες αν το αφησεις περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #87 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 και εγω γι αυτό ειπα εφοσων δεν μπορω κάθε 7 βαζω στον εαυτο μου οριο κάθε 15 αλλαγη. την τριτη θα παω να παρω και λιπασμα γιατι τωρα ανοιξαμε και άλλο μετωπο με τις ανουμπιες. ελπιζω να τα καταφερω και εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Σεπτεμβρίου 2015 #88 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 και εγω γι αυτό ειπα εφοσων δεν μπορω κάθε 7 βαζω στον εαυτο μου οριο κάθε 15 αλλαγη. την τριτη θα παω να παρω και λιπασμα γιατι τωρα ανοιξαμε και άλλο μετωπο με τις ανουμπιες. ελπιζω να τα καταφερω και εκει Για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια μου σχετικά με τις αλλαγές είπα οτι οι μετρήσεις μας δείχνουν καθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το νερό. Ομως αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να φτάνουμε και τα ψάρια μας συνέχεια στο όριό τους. Με τις ανούμπιες τι σε προβληματίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #89 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 τιποτα απλα ειναι τα πρωτα μου φυτα εχτες τις εδεσα στα ξυλα με μπετονια και τωρα περιμενω να μου πουν ποια θα ειναι η διαδικασια συντηρησης τους. μου ειπε την μια να την βαλω με το γλαστρακι μεσα στο χαλικι αλλα εγω τις εδεσα ολες.και την τριτη θα μου πει τι λιπασμα να παρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Σεπτεμβρίου 2015 #90 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Οι ανούμπιες απλά δένονται πάνω στα ξύλα, σε σκιερό σημείο του ενυδρείου (και οχι εκτεθημένη στο πολύ φως) για την αποφυγή άλγης πάνω στα φύλλα της. Από λίπασμα μπορείς να ρίχνεις αραιά και που ένα λίπασμα γενικής φύσεως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #91 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που μου ειπε φυτεμα με το γλαστρακι της μεσα στο χαλικι ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 7 Σεπτεμβρίου 2015 #92 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα ισχυει κατα καποιο τροπο δε μπορεις να την βαλεις μεσα πρεπει ο κπρμος των ριζων(οι ριζες να ναι εξω) δε θα το προτεινα.. Επισης για μενα μην βαλεις κανενα ειδους λιπασμα εαν εχεις μονο ανουμπιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #93 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μονο ανουμπιες εχω. Αρα δεν παιρνω καθολου λιπαζμα? Εχουνε και λιγες μαυρες αλγες επανω αν και τις καθαρισα πριν τις βαλω αλλα εχουνε μεινει στις ακρες. Αυτες θα φυγουν μονες τους καποια στιγμη η οχι. Αν και δεν με πειραζουν αισθητικα μου αρεσει να φαινεται φυσικο. Απλα δεν ξερω αν κανει ζημια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 7 Σεπτεμβρίου 2015 #94 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Για να μην ψάχνουμε 5 σελίδες, τι φωτισμό έχεις; Είναι σε σκιά οι ανούμπιες; Επειδή είναι φυτά αργής ανάπτυξης, πιάνουν άλγη τα φύλλα τους γιατί δεν προλαβαίνουν να εκμεταλλευτούν το φως και τα στοιχεία που έχει το νερό σου. Ένα γενικό λίπασμα (flourish) δεν θα έκανε κακό, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #95 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Τις εβαλα το σαββατο στο ενυδρειο μου απλα ειχαν αλγη απο το μαγαζι και τον εβαλα να τις καθαρισει. Δεν βρηκα πουθενα αλλου φυτα της προκοπης αυτες ηταν η πιο καλοδιατηρημενες. Τωρα με το καπιταλ ολοι περιμενουν και εχουν ξεμεινει απο εμπορευματα. Ο φωτισμος μου ειναι 0,36 w\l ειναι αρκετα χαμηλος. Απλα ρωτησα αν μπορουν να φυγουν πανω απο τα φυτα τελειος τωρα που εχουν πιασει αλγη και αν προκαλουν ζημια στο ενυδρειο ετσι οπως ειναι τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 7 Σεπτεμβρίου 2015 #96 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Βγάλε το φυτό έξω από το νερό καθάρισε τα φύλλα όσο μπορείς με ένα σφουγγαράκι (χωρίς δύναμη το τρίψιμο), κι κλάδεψε τα πιο παλιά ταλαιπωρημένα φύλλα. Οταν είσαι έτοιμος τοποθέτησε την στο πιο σκιερό μέρος του ενυδρείου. Οι άλγες είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν μπορούμε να τις εξαλείψουμε τελείως, αλλά ο στόχος μας είναι να τις κρατάμε υπό έλεγχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #97 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Τις εχω καθαρισει ετσι οπως λες πριν τις βαλω αρα ειναι κομπλε.οκ thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Σεπτεμβρίου 2015 #98 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα όπως και στο προφίλ του φυτού που έχουμε στο φόρουμ. Επίσης αν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλά θέματα για τις ανούμπιες και τον τρόπο δεσίματος και περιποιησης τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 7 Σεπτεμβρίου 2015 Author #99 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα όπως και στο προφίλ του φυτού που έχουμε στο φόρουμ. Επίσης αν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλά θέματα για τις ανούμπιες και τον τρόπο δεσίματος και περιποιησης τους Καλησπερα και εγω αυτα διαβαζω και πιστευω οτι εκανα αρκετα καλο δεσιμο. Απλα με Ανχωνει λιγο που ειναι ταλαιπωρημενες ελπιζω να τις συνεφερω με το περασμα του χρονου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Σεπτεμβρίου 2015 #100 Share 7 Σεπτεμβρίου 2015 Πιθανότατα να περάσουν αλλο ένα στάδιο προσαρμογής στο ενυδρείο σου χάνοντας κάποια από τα φύλλα τους αλλά θα πάρουν τα πάνω τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι σκιά και μια μικρή πόσοτητα από κάποιο γενικό λίπασμα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος