Jump to content

ενυδρειο 120 λιτρων

Recommended Posts

καλησπερα παιδες. ξεκινισα με ενα ενυδρειο 120 λιτρων και εβαλα γκαπυς, διαφορα φυτα και αγορασα ενα αρκετα καλο φωτιστικο (λεντ) , εβαλα για υποστρομα μια λευκη αμμο μη ασβεστολιθικη. Λογο του οτι ειναι το πρωτο καλοκαιρο που εχω αυτο το ενυδρειο δεν το ηξερα οτι επρεπε να εβαζα ψυχτη και δεν εχω αλλα χρηματα στο να ξοδεψω σε αυτο. Μετα απο πολλη σκεψη, σκευτηκα να δωσω τα γκαπυς και να παρω αλλα ψαρια αλλα κατα προτημιση αυτα που αναπαραγωνται ευκολα στο ενυδρειο και ειναι δυνατοι οργανισμοι. Αυτο που θα ηθελα ειναι αν μπορει καποιος εμπειρος η που ξερει καλα τι ψαρια μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου και λιγες πληροφορειες. Ευχαριστω για τον χρονο σας

εγω εχω μολλυ και πλατυ σε ενυδρειο 120 λιτρων αναπαραγωνται  πολυ ευκολα εχω γεμισει μικρα και ειναι πολυ ανθεκτικα 1 χαρεμι απ καθε ιδιος αν βαλλεις θα εισαι οκ...

Αν θες Αφρικη,στα λιτρα σου πας σε ψαρια απο Τανγκανικα με κοχυλια.

Αργια ψαρια σ αυτα τα λιτρα δυσκολο..

εψαξα λιγο το θεμα με τες κιχλιδες αφρικης. δεν θυμαμε ονομα  ειναι απο την λιμνη malawi εχουν χρωματα μπλε και κιτρινο. αυτα μου αρεσαν πολυ.. αλλα θα ειναι καλο να τα βαλω με τα φυτα που εχω στο ενυδρειο μου και να προσθεσω και πετρες? η αμμος ειναι ασπρη μη ασβεστολι8ικη

Metriaclima pyrsonotos -> ειχα παρομια με αυτα τα ψαρια σε ενυδρειο 30 λιτρων πριν 2 χρονια και ειχα 2 γεννες μετα τα εδωσα..

αλλα θελω να βαλω ψαρια που να μην μου πειραζουν τα φυτα ..τι επιλογες εχω? αλλα να ειναι ανθεχτικα ψαρια

Metriaclima pyrsonotos -> ειχα παρομια με αυτα τα ψαρια σε ενυδρειο 30 λιτρων πριν 2 χρονια και ειχα 2 γεννες μετα τα εδωσα..

αλλα θελω να βαλω ψαρια που να μην μου πειραζουν τα φυτα ..τι επιλογες εχω? αλλα να ειναι ανθεχτικα ψαρια

Φαντάζομαι δε διάβαζες τα προφιλ των ψαριών που επέλεγες τότε, θέλω να ελπίζω οτι θα το κάνεις τώρα. Σε 30 λίτρα βάζουμε μόνο μονομάχο κι εσύ πήγες και έβαλες αυτό το ψάρι σε χαρέμι κι ολας;

Απαντήσεις πήρες από οτι βλέπω παραπάνω και με τις οποίες θα συμφωνήσω κι εγώ. Δυστυχώς σε αυτά τα λίτρα δεν έχεις πολλές επιλογές στην Αφρική εκτός από Τανγκανίκα. Τι μήκος έχει το ενυδρείο σου;

Τις καλοκαιρινες θερμοκρασιες, τις αντεχουν ορισμενα ψαρια Αμαζονιου. Τα 30αρια στις αφρικανες νομιζω ειναι το ιδιο προβληματικα με τα γκαπυ.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αρα παλι θα εχουμε προβλημα. εχω ακομα ενα ενυδρειο 250 λιτρα με σκαλαρια και ειναι μια χαρα ! τωρα δεν ξερω για τις αφρικανες. φαινονται δυνατοι οργανισμοι αλλα δεν ξερω

Τα σκαλαρια ειναι μια χαρα σε αυτες τις θςρμοκρασιες.

Δεν ειναι θεμα αν ειναι δυνατος οργανισμος η οχι, ειναι οτι δεν αντεχουν μεγαλες θερμοκρασιες. Το ιδιο και τα κριμπενσις απ οτι θυμαμαι.

Ετσι ειναι οπως τα λεει ο sturm..Μεχρι 28 αντεχουν αλλα και καμμια μοναδα παραπανω δεν εγινε τιποτα αρκει να μην ειναι συνεχες...και τα σκαλαρακια που ανεχουν μεχρι 30 τα εφτανα και σε 31 βαθμους...αν και αυτα νιωθουν πραγματικα ανετα γυρω στους 26 βαθμους...παντως στα λιτρα σου μιας και το καλοκαιρι απο θεμα υψηλων θερμοκρασιων σχεδον τελειωνει ειναι μια επιλογη που μπορεις να σκεφτεις...

• Like 2

Το οτι δεν γινεται να βαλεις σκαλαρια ειναι σιγουρο. Επειδη λοιπον ενδεχομενως θα βαλεις ψαρια που ισως εχουν θεμα με υψηλες θερμοκρασιες με καποιο τροπο θα πρεπει να ψυξεις το ενυδρειο. Τα ανεμιστηρακια ειναι καλη και φθηνη λυση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...