Jump to content

προβλημα με γκαπυς

Michalis Stavria

Recommended Posts

παιδια εχω ενα ενυδρειο 130 λιτρα με 15 γκαπυς. ως πριν μια βδομαδα ηταν 25-27.. καθε μερα πεθαινει και 1 .. οι βαθμοι κελσιου ειναι 30. δεν εχω κανει μετρησεις νερου αλλα μου ειπαν οτι ειναι απο τις αποτομες αλλαγες νερου.. πχ το μεσιμερι ειναι πολυ ζεστη και το βραδυ χαμηλονει η θερμοκρασια.! μπορει καποιος εμπειρος να μου πει την γνωμη του?

Ποσο πολυ πεφτει η θερμοκρασια δηλαδη ; εχεις θερμομετρο να το κοιταξεις και να μας πεις;

2 βαθμους κατω; χλωμο το βλεπω. Που μενεις;

Για συμπληρωσε λιγο την φορμα ασθενειων να μας δωσεις μια εικονα.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί δεν κάνεις κάτι για να κρατάς τη θερμοκρασία πιο χαμηλα?

Το συγκεκριμένο είδος έχει ανώτατο όριο τους 28...

Εν αναμονή της συμπλήρωσης της φόρμας, το παραπάνω σχόλιο

• Like 2

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εχει 10 μερες που εχω απολειες απο τα γκαπυς μου ( 7 θυλικες, 2 αρσενικοι)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: 130
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): φλουβαλ 305  βιολογικο υλικο
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 1 μηνας
- Ψάρια (είδη και αριθμός): γκαπυς 18
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα 2 φορες ημηρεσιως, αλλαγες 1\3 μια φορα στις 2 βδομαδες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: -
- KH:-
- GH:-
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): -
- ΝΟ2 (νιτρώδη):-
- ΝΟ3 (νιτρικά):-
- Θερμοκρασία: 30-31
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: -
-Strips: -
-Ηλεκτρονικά: -

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: γκαπυς
- Ιστορικό Ψαριού: ηταν κινητικα, ετρωγαν κανονικα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):  αλλαγη χρωματος σε ασπρο, λιγη κινητικοτητα,ανοιχτο στομα, λιγο φαγητο σχεδον τιποτα
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: στις αρχες πεθαναν 2 θυλικες απο αρρωστια fuggus

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) για την αρρωστια fuggus ακολουθησα την θεραπια με το αλατι και η μια εζησε..τωρα με αυτο που γινετε δεν ξερω πια θεραπια να ακολουθησω
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: σημερα εκανα αλλαγη 50% νερου και προσθεσα το φαρμακο με τα βακτηρια
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. (img) ...photo1... (/img)
2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: οι θυλικες ηταν πολυ δυνατες...2 μερες πριν πεθανουν ηταν πολυ αδυνατες ,εχαναν το χρωμα τους και πεθαναν μετα απο λιγες ωρες..οι αρσενικοι ηταν κινητικοι, πριν πεθανουν ειχαν ανοιχτο το στομα, εχασαν το χρωμα τους .. 

η θερμοκρασια ειναι μεγαλη, επρεπε να εχεις φροντισει για την ψυξη τους.

τεστ δεν εχεις κανει ποτε? το εστρωσες καπως το φιλτρο αρχικα?

θελεις υγρα τεστ για αμμωνια,νιτρωδη και νιτρικα , οι αλλαγες ειναι αραιες , ειδικα τωρα που δεν ξερεις ποσα ειναι τα νιτρικα και αν υπαρχουν μετρισημα νιτρωδη ή αμμωνια...

τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα ειναι καλο να κανεις και επειγοντως υγρα τεστ νερου

αυτο ειναι το πρωτο καλοκαιρι που εχω γκαπυς. νομιζα οτι μονο την θερμοκρασια του χειμωνα πρεπει να κρατουμε σταθερη. πηγα στο πετ σοπ πριν ενα μηνα και μου μετρησε νιτρικα αμμωνια και νιτρωδη pH και τα βρηκε ολα μια χαρα. αλλα αυτο που φοβαμαι ειναι οτι πεθαινουν απο την ζεστη

αλλαγες νερου σιγουρα την εβδομαδα το 1/3!για τη ψυξη κανε μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις κατασκευες για να βοηθησουν στο θεμα αυτο ευκολα και οικονομικα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...