Jump to content

Λιμοκτονούντα...zebras!

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Την προηγούμενη εβδομάδα αγορασα 2 σαλιγκάρια nerite zebra για το 25λιτρο (μονομάχο)ενυδρείο μου. Ωστόσο, από την ημέρα που μπήκαν στο ενυδρείο, δεν έχουν φάει τίποτα!

Αλγη δεν έχω, τα σαλιγκαρακια τα πήρα αφενος γιατι μου άρεσαν κι αφετέρου γιατι ήθελα ένα φιλήσυχο συγκατοικο για τον μονομάχο μου. Υπόλειμμα τροφής επίσης δεν έχω γιατί ταιζω τον μονομάχο μόνο όσο πρέπει, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Τους έδωσα spiroulina flakes (τα έφαγε ο μονομάχος), τους εβαλα κολοκυθάκι/αγγουρι/καροτο τα οποία ούτε καν πλησίασαν, τους εβαλα κολοκυθάκια/αγγούρι/καροτο ελαφρώς βρασμενα (60 δευτερολεπτα σε καυτό και μετά σε παγωμένο νερο), ουτε. Δοκιμασα επίσης να βάλω μισό αγγούρι και να τα τοποθέτησω ακριβώς επάνω του, μήπως και φιλοτιμηθουν να φάνε αλλά όχι, κατέβηκαν αμέσως. Αυτή τη στιγμή αν βαλετε και λίγο λαδολεμονο στο ενυδρείο μου, θα έχετε μια ωραιότατη σαλάτα μιας και έχω αγγούρια, καρότα και μαρούλια βρασμενα και αβραστα παντού!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτα, το ένα από τα δύο σαλιγκαρια είναι συνεχώς εκτός νερού (όχι, δεν έχω πρόβλημα με το νερό) στο καπάκι του ενυδρείου και το άλλο πριν 2 μέρες μπήκε στο ναυαγιο/"σπηλιά" του μονομάχου και δεν ξαναβγήκε (ζωντανό είναι πάντως).

Τι αλλο μπορω να κανω? Πόσες μερες θα αντέξουν χωρίς φαγητό?

Παρεμπιπτόντως, τα λαχανικά τα ανανεωνω ανά 3 ώρες τη μέρα (τις ώρες που ειμαστε σπίτι εγώ ή ο φίλος μου) και το βράδυ βάζω 1-2 κομματάκια αβραστα και τα βγάζουμε αμεσως το πρωι.

Συγνώμη για το μεγαλο post και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :-)

Καλημέρα

Πρώτα απ όλα να είσαι σίγουρη πως σπάνια θα βρεις σαλιγκάρι να λιμοκτονήσει - με την έννοια πως συνήθως καλυπτονται μέσω άλγεων, υπολειμάτων τροφών κλπ

Θα σου πρότεινα να βγάλεις όλη τη σαλάτα από το ενυδρείο και να μην επιμένεις τόσο συχνά με την προσθήκη διάφορων τροφών

Διάβασε το προφιλ τους http://www.aquazone.gr/forums/topic/84558-dhnioesse-neritina-natalensis-zebra-nerite-snail/ , πάρε και ταμπλέτες για αλγοφάγα πχ tropical plecos tabin, ρίξε 1-2 μικρά κομματάκια και θα είσαι μια χαρά

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma
  • Like 1

Σε τι θερμοκρασία τρέχει το ενυδρείο?

Ειναι στρωμένο το φίλτρο?

Υπάρχει περίπτωση ο μονομάχος να φάει τις ταμπλέτες;

Ναι, είναι. Κανονικά το ενυδρείο τρέχει στους 26 αλλά λογω καλοκαιριού είναι στους 28.5

Υπάρχει περίπτωση ο μονομάχος να φάει τις ταμπλέτες; Τις συγκεκριμένες, ΟΧΙ

Ναι, είναι. Κανονικά το ενυδρείο τρέχει στους 26 αλλά λογω καλοκαιριού είναι στους 28.5 Καλή θερμοκρασία για τον μονομάχο, υψηλή για τα nerite

......

• Like 1

Στους 28 βαθμους εχω χασει πολλα ζεμπρα σαλιγκαρια..Ειτε ψωφουν ειτε βγαινουν εκτος ενυδρειου.

Για τον μονομαχο βεβαια ειναι ιδανικη η θερμοκρασια οπως ειπε και ο πουμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...