Jump to content

προβλημα με την σταθμη

Recommended Posts

καλημερα! νομιζω εχω προβλημα με την υπερχειληση. δεν ξερω τι ειναι ουτε εχω ασχοληθει ξανα μ αυτο. εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρων και η σταθμη του νερου εχει κατεβει και αμα παω να συμπληρωσω νερο και να την ανεβασω το σκιμερ σταζει απο πισω με αποτελεσμα να πλυμμηριζει το σαλονι... μπορω να κανω κατι για να αποφυγω ενα δευτερο ενυδρειο και μηχανισμο υπερχειλησης που εχω διαβασει οτι χρειαζεται; 3 μηνες τωρα δεν μ ειχε δημιουργησει τετοιο προβλημα για τωρα συμβαινει αυτο;;

60 λιτρα ενυδρειο 8 κιλα βραχο περιπου και ενα σκιμερ dophin Ps2012. μολις παρατηρησα οτι αν βγαλω το καπακι του σκιμερ σταματαει να σταζει..

εχω και ενα wave maker

Φιλε γιαννη προσπαθησε να ρυθμισεις το σκιμερ σου γιατι κατιμε αυτο τρεχει. Οταν βαζεις νερο στο ενυδρειο ανεβενει το νερο καιμεσα στο σκιμερ,και στο δοχειο και ετσι σου κανει υπερχειλιση βγαζοντας τα νερα εξω

με την βαλβιδα να το ρυθμισω; αν δεν κουμπωσω τελειως το καπακι του σκιμερ πειραζει; δεν ξεχιλιζει ετσι..

Η βαλβίδα του προς τα δεξία κλείνει, προς τα αριστερά ανοίγει

Εννοω το στρογγυλό μαυρο

Βγάλτο από την πρίζα, ξεκούμπωσε το πάνω μερος που υπερχυλίζει, αδειασε το, κουμπωσε το πάλι, γυρνα τη βαλβίδα προς τα αριστερά και παρακολούθησε το να δεις αν ξαναγεμίζει το πάνω διαμέρισμα

η βαλβιδα προς τα αριστερα κλεινει προς τα δεξια ανοιγει.. δεν εχω κουμπωσει τελειως το πανω μερος του σκιμερ( που ανεβαινει ο αφρος και βγαζει την βρωμια.) ο αφρος εξακολουθει να ανεβαινει παντως. νομιζω καλα παει τωρα

Να το πω με δεικτες ρολογιου

Προς την κανονική φορά των δεικτών ανοίγει, ανάποδα κλείνει

Συνηθως αυτό με την υπερχυλιση, το κάνει όταν το αδείασεις ή όταν κάνεις αλλαγές νερού

Η λυση όταν συμβαίνει ειναι αυτη που σου εγραψα πιο πανω. Το κλείνεις, το αδειάζεις, το κουμπωνεις και ανοίγεις τη βαλίδα

να αδειασω ολο το νερο που εχει μεσα το σκιμμερ ε; απο εκει ξεχειλιζει οχι απο το πανω μερος που βγαινουν οι αφροι και μαζευεται νερο

Η βαλβίδα του προς τα δεξία κλείνει, προς τα αριστερά ανοίγει

Εννοω το στρογγυλό μαυρο

Βγάλτο από την πρίζα, ξεκούμπωσε το πάνω μερος που υπερχυλίζει, αδειασε το, κουμπωσε το πάλι, γυρνα τη βαλβίδα προς τα αριστερά και παρακολούθησε το να δεις αν ξαναγεμίζει το πάνω διαμέρισμα

To πάνω θα αδειασεις

Τοτε γινεται αυτό που σου εγραψα πιο πανω. Το εχεις κλειστο κι οχι ανοιχτο...(γυρισε τη βαλβιδα)

Στο πλαί έχεις τις οδηγίες για το ξεκίνημα

Το δουλεύεις 30" με τη βαλβίδα κλειστη κι όταν τραβήξει νερό και γεμίσει γυρνάς τη βαλβίδα προς την αντίθετη κατευθυνση

ευχαριστο πολυ !!

Να σα καλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...