Jump to content

3 βδομαδες διακοπες...

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!

Καιρο εχουμε να τα πουμε ελπιζω ολοι να ειστε καλα :)

Λοιπον εφτασε η ωρα να παμε διακοπες και μαλιστα επειδη περσυ δεν πηγαμε ειπαμε να παμε λιγο παραπανω φετος...

Το προβλημα ειναι το ενυδρειο 60lt και για την ακριβεια οι κατοικοι του οι οποιοι ειναι

1 gappy

1 amano

Αρκετα helena

Το gappy και την amano βρηκα να τη δωσω σε μια ξαδερφη που εχει και αυτη gappakia και amano οποτε ολα οκ και θα τα προσεχουν.

Η ερωτηση λοιπον ειναι:

Αν μηνουν τα helena θα την παλεψουν χωρις ταισμα για 3 βδομαδες

Τι θα γινει με το φιλτρο; η βιολογια θα ειναι οκ μονο με τα helena;

Το νερο που θα εξατμηστει σιγουρα θα ειναι αρκετο αλλα ετσι κι αλλοιος τα helena στο βυθο κινουνται. Τωρα δε νομιζω να ξεμεινει απο νερο. Θα μπορουσα να απενεργοποιησω τα ανεμιστηρακια ετσι ωστε να μην εξατμιζουν το νερο αλλα δε ξερω τι θερμοκρασια θα ανεβασει. Τα helena μεχρι που αντεχουν;

Έγινε επεξεργασία - animalinstict

Ξεχασα να αναφερω οτι στο ενυδρειο υπαρχουν 3 κρυπτοκορυνες και ο φωτισμος ειναι 14watt για 8 ωρες

Μέχρι 28-29 βαθμους δεν νομίζω πως θα έχουν πρόβλημα, όπως και οι κρυπτοκορύνες που είναι ευαίσθητες γενικά στις μεγάλες αλλαγές.

Λαθρεπιβάτες δεν υπάρχουν στο ενυδρείο σου?

Βασικό ερώτημα, όπως ρώτησε και ο Σωτήρης, αν έχεις λαθρεπιβάτες και πόσους, αλλά και για πόσα Helena μιλάμε.

Αν οι λαθρεπιβάτες δεν είναι αρκετοί για να συντηρήσουν τα Helena, θα έχεις πρόβλημα. Σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, όταν αρχίσουν να πεινάνε, θα τρώνε το ένα το άλλο. Τρεις εβδομάδες είναι πολύ διάστημα για να μείνει χωρίς φαΐ κάποιος οργανισμός.

Για την βιολογία δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα αν όταν επιστρέψεις " φορτώσεις" με την δέουσα προσοχή το ενυδρείο. Θα μειωθεί μεν, δε θα εξαφανιστεί δε.

Ενημερωτικά τελείως : Πόσα λίτρα ειναι το ενυδρείο?

Μέχρι τους 29C, θα αντέξουν τα σαλιγκάρια. Για παραπάνω δεν ξερω

Τροφή μπορείς να ριξεις καποια πρωτεινική πριν φύγεις - θεωρώ πως θα αντέξουν 3 εβδομάδες - έτσι κι αλλιως "βοσκάνε" στον βυθό και δεν τρώνε συνεχώς

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Καλημερα!

Το ενυδρειο ειναι 60lt (54 καθαρα).

Λαθρεπιβατες δεν εχω εδω και πολους μηνες και γενικα τα helena μου εχουν γινει χωρτοφαγα.

Παρολα αυτα δεν εχω δει αδεια καβουκια που να σημαινει οτι τρωει το ενα το αλλο.

Σαν ποσοτητα ειναι καμια 20αρια εκ των οποιων 3 μεγαλα και ολα τ´αλλα γεννες αυτων.

Για τους 28 δε ξερω αν θα φτασει εκει. Να μειωσω το φωτισμο μιας και αυτος παραγει πολυ θερμοκρασια η οι κρυπτοκορινες δε θα την παλεψουν;

Καλημέρα

Τα helena θέλουν πρωτείνες. Μην πάμε κόντρα στη φύση. Δεν τρώνε φυτά, όσο καιρό κι αν τα αφήσεις νηστικά 

Τον φωτισμό μπορείς να τον μειώσεις (σταδιακά) στις 6 ωρες (αν τώρα τον έχεις στις 8) κι όταν επιστρέψεις να τον αυξήσεις πάλι σταδιακά

Πρόσεξε την εξάτμιση του νερού, μην σου καεί το φίλτρο

• Like 1

Ελα να σου δώσω καμια 50αρια melanoides να τρώνε για κανα μήνα, αλλά μετά αν δεν τα θες θα πρέπει να τα μαζέψεις. Αν ρίξεις και καμια ταμπλέτα διακοπών μαζί να έχουν να τρώνε και τα melanoides πιστεύω πως θα αντέξουν 3 εβδομάδες αλλά και η βιολογία με όλα αυτά νομίζω πως θα αντέξει

• Like 1

Τι φιλτρο εχει το ενυδρειο?

Αν εχεις πολυ εξατμιση μπορει να καψεις το φιλτρο..

• Like 1

Takis_gt ευχαριστω για την προθημεια! Σε ποια περιοχη εισαι;

Το φιλτρο ειναι ενα eheim biopower 200. Η εξατμιση του νερου ειναι περίου 3-4 lt τη βδομαδα.

Φανταζομαι με το σπιτι κλειστο (πατζουρια) τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.

Ποτε κινδυνευει το φιλτρο να καει;

Οταν βγει εκτος νερου το σημειο απο το οποιο τραβαει νερο.

Καλυτερα δεν θα ειναι με κλειστο το σπιτι.Ειναι σιγουρο αυτο :(

Το φιλτρο μου τραβαει απο το βυθο οποτε αν βγει αυτο εκτος νερου τοτε δε θα υπαρχουν ουτε ψαρια ουτε τιποτα... Αρα δεν εγχονομαι με το φιλτρο.

Γιατι δε θα ειναι καλυτερα με κλειστο σπιτι;

Γιατι κανενα σπιτι δεν ειναι τελεια μονωμενο.Οταν λοιπον εξω εχει 40 μεσα θα φτασει 30.Το βραδυ που θα πεσει εξω δεν θα δροσισει μεσα γιατι θα ειναι ολα κλειστα.

• Like 2

Κερατσίνι

Το φιλτρο ειναι ενα eheim biopower 200. Η εξατμιση του νερου ειναι περίου 3-4 lt τη βδομαδα.

Φανταζομαι με το σπιτι κλειστο (πατζουρια) τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.

Ποτε κινδυνευει το φιλτρο να καει;

Αν η κεφαλή του φίλτρου μείνει εκτός νερού, πας για άλλο φίλτρο

Εσχατη λύση, βάλτο παραλληλα με τον βυθό κι όχι καθετα

Η κεφαλη σιγουρα θα μεινει εξω οποτε το παραλληλο ακουγετε καλη λυση.

Πειραζει που με το παραλληλο δε θα υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια;

Αν δεν το βαλεις τερμα πατο, αλλα στη μεση της στηλης του νερου, οριζοντια παντα και στρεψεις την εξοδο προς την επιφανεια;

Η κεφαλη σιγουρα θα μεινει εξω οποτε το παραλληλο ακουγετε καλη λυση.

Πειραζει που με το παραλληλο δε θα υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια;

Το φιλτρο σου εχει περιστρεφόμενη κεφαλή και spray bar

Γυρισε το με τέτοιο τρόπο ωστε να κάνει ανατάραξη

Τροφή μπορείς να ριξεις καποια πρωτεινική πριν φύγεις - θεωρώ πως θα αντέξουν 3 εβδομάδες - έτσι κι αλλιως "βοσκάνε" στον βυθό και δεν τρώνε συνεχώς

Έχεις πείρα από helena; Εξακολουθώ να πιστεύω (με βάση την μικρή δική μου εμπειρία) πως είναι μεγάλο διάστημα οι τρεις εβδομάδες και πως θα έχουμε φαινόμενα κανιβαλισμού.

Φυσικά "βοσκάνε" στο βυθό, ψάχνουν για τροφή.

:)

Έχεις πείρα από helena; Εξακολουθώ να πιστεύω (με βάση την μικρή δική μου εμπειρία) πως είναι μεγάλο διάστημα οι τρεις εβδομάδες και πως θα έχουμε φαινόμενα κανιβαλισμού.

Φυσικά "βοσκάνε" στο βυθό, ψάχνουν για τροφή.

:)

Εγραψα : να βάλει κάποια πρωτεϊνική τροφή και

πως θεωρώ ότι θα αντέξουν 3 εβδομάδες

Προσωπικά δεν θα αφηνα ενυδρειο 3 εβδομάδες χωρίς φροντίδα, ότι ζωντανό κι αν υπήρχε μέσα

Το θέμα όμως που συζητάμε ειναι τι καλύτερο μπορεί να γίνει στην περίπτωση του animalinstict όχι τι θα έκανα εγώ

Μία είναι η λύση: πρέπει να φτιάξουμε πανσιόν ψαριών και ζωντανών νερού! Γιατί μόνο οι σκύλοι να έχουν πανσιόν; :P

• Like 1

Φίλε ch.puma επειδή όπως γράφω η εμπειρία μου είναι μικρή σχετικά με αυτά τα σαλιγκάρια, τα έχω περίπου ενάμιση χρόνο, ψάχνω εμπειρίες από άτομα που τα έχουν στο ενυδρείο τους και έχουν χειριστεί παρόμοιες καταστάσεις. Γι αυτό ρωτάω για την εμπειρία σου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

Ακόμα και τροφή να τους βάλει, αυτή θα καταναλωθεί πολύ σύντομα. Βέβαια εξαρτάται και από το πόσα είναι τα helena. Στο ενυδρείο μου πάντως αν περάσουν κάποιες μέρες χωρίς να ρίξω επίτηδες μπόλικη τροφή ώστε να περισσέψει από τα "αδηφάγα" τέτρα :D βλέπω άδεια κελύφη από helena και υποθέτω πως αλληλοτρώγονται όταν πεινάσουν. Ίσως θα πρέπει να το ψάξω και στο internet.

Αντίθετα, όταν ρίχνω τακτικά τροφή σε περίσσεια μετά από λίγο βλέπω αρκετά να ζευγαρώνουν και πιο μετά αρκετά μικρά σαλιγκαράκια.

Πάντως εγώ αυτό που θα έκανα εγώ σε μια ανάλογη περίπτωση αυτό και θα πρότεινα να κάνει και κάποιος άλλος. :)

Η μόνη λύση για αυτό το αρκετό διάστημα απουσίας είναι να υπάρχουν λαθρεπιβάτες σε ικανούς αριθμούς, ωστε να μην έχουν θέμα τα helena.

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ άδεια κελυφη από Helena. Δεν ξέρω αν επιτίθεται στο είδος του. Σίγουρα θέλει ψάξιμο. Βρήκα πρόχειρα το παρακάτω χωρίς να σημαίνει ότι αποτελεί απόλυτη άποψη http://applesnail.net/forum3/viewtopic.php?f=30&t=17424 για το θέμα

Η λύση για το θέμα που συζητάμε ίσως να είναι μια αυτόματη ταιστρα ρυθμιζόμενη να ρίχνει πρωτεινικη τροφή αρκετά αραιά

Εδώ λέει πως μασουλάνε και άλγες...

Ούτε εγώ μπορώ να πω με σιγουριά αν υπάρχει θέμα κανιβαλισμού, μπορεί αυτό που παρατήρησα να είναι σύμπτωση, ίσως όμως και συμπεριφορά σε ακραίες καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...