ReaperX 28 Ιουλίου 2015 #1 Share 28 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα Ενδιαφέρομαι να πάρω το Α1000 ενυδρείο της Anubias.Κατόπιν επικοινωνίας με το κατάστημα που τα φέρνει,με ενημέρωσαν πως πλέον βγαίνουν μονο με led. Ωστόσο προδιαγραφές του led δε μπορούσαν να βρουν να μου πουν.. Βλέποντάς το από κοντά είναι μια μεταλλική πλάκα με ρυθμιστή και από κάτω έχει 2 σειρές με led και στο κέντρο πιο αραιά μερικά μπλε.Το τροφοδοτικό που τσέκαρα ήταν 15V 4A δλδ 60watt... Η απορία μου είναι κατά πόσο έχουν καλή απόδοση και πόσο ανθεκτικά είναι..Διότι απ' ότι ρώτησα το κόστος αντικατάστασης είναι απαγορευτικό σε αντίθεση με τις T5. Επίσης ποια η χρησιμότητα των μπλε led? Nα σημειώσω πως ενδιαφέρομαι να στήσω κοινωνικό φυτεμένο με φυτά μέτριων προς χαμηλών απαιτήσεων καθώς είμαι αρχάριος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Ιουλίου 2015 #2 Share 30 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα , φοβάμαι πως δεν θα μπορέσεις να στήσεις ένα φυτεμένο ενυδρείο όπως το φαντάζεσαι με τα συγκεκριμένα led. Τα μπλέ λεντ θεωρώ πως δεν τα χρειάζεσαι για ενυδρείο γλυκού νερού και μου κάνει εντύπωση που βγαίνει έτσι.πλέον. Δεν έχει κάποιο φυλλάδιο το ενυδρείο με τις προδιαγράφες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Ιουλίου 2015 #3 Share 30 Ιουλίου 2015 Δημήτρη η αλήθεια είναι ότι όσα ενυδρεία της συγκεκριμένης εταιρίας έχω δει τον τελευταίο χρόνο είναι όλα με led Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 30 Ιουλίου 2015 Author #4 Share 30 Ιουλίου 2015 Δεν υπάρχει τίποτα...Γενικά δεν το έχουν με τα specs..Ακόμα και διαστάσεις αλλα λένε στο site του καταστήματος άλλα στα μαγαζιά,και δεν έχω βρει κι ένα επίσημο site του κατασκευαστή.. Σε λειτουργία που το είδα ήταν πάρα πολύ φωτεινό αλλά σίγουρα δεν έχω μέτρο σύγκρισης.. Όπως και να έχει Σάββατο θα το παραλάβω οπότε θα ενημερώσω για ότι πληροφορία βρω και θα ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 30 Ιουλίου 2015 #5 Share 30 Ιουλίου 2015 Δεν υπάρχει τίποτα...Γενικά δεν το έχουν με τα specs..Ακόμα και διαστάσεις αλλα λένε στο site του καταστήματος άλλα στα μαγαζιά,και δεν έχω βρει κι ένα επίσημο site του κατασκευαστή.. Σε λειτουργία που το είδα ήταν πάρα πολύ φωτεινό αλλά σίγουρα δεν έχω μέτρο σύγκρισης.. Όπως και να έχει Σάββατο θα το παραλάβω οπότε θα ενημερώσω για ότι πληροφορία βρω και θα ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες. Περιμένουμε και εμείς εντυπώσεις. Δεν περίμενα να γίνει το μαμίσιο φωτιστικό με led! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 1 Αυγούστου 2015 Author #6 Share 1 Αυγούστου 2015 Παρέλαβα σήμερα.. Το φως τυφλώνει πραγματικά αλλά βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα ενυδρεία.. Επισυνάπτω φωτογραφίες για να δείτε πώς είναι σαν κατασκευή..Το άσχημο είναι ότι δεν είχε manual κ ψάχνομαι λίγο για το πώς ρυθμίζεται ο χρονοδιακόπτης. Όλο το φωτιστικό.. Ο μετασχηματιστής 15V x 4 A που μας κάνει 60 Watt O ρυθμιστής με κουμπιά αφής.. Όλα τα led αναμμένα Λευκά led Mπλε led Eπίσης μέτρησα πραγματική κατανάλωση στην πρίζα με ένα μετρητή που έχω.. Όλα τα led αναμμένα 61,4-61,6 W Λευκά led 55,4 W Μπλε led 14,2 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Αυγούστου 2015 #7 Share 1 Αυγούστου 2015 Ωραίο το φωτιστικό αλλά, το ενυδρείο ρε συ που είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 1 Αυγούστου 2015 Author #8 Share 1 Αυγούστου 2015 Nα το,να το!!! :D Έστησα κ το έπιλο τώρα αλλά δεν θα το βάλω ακόμα πάνω..Θέλω να πάρω τσόχα για τα ποδαράκια του επίπλου επειδή θα είναι πάνω σε παρκέ... *Ανακάλυψα πώς ρυθμίζεται κ ο χρονοδιακόπτης του φωτιστικού..Έχει ξεχωριστό χρονοδιακόπτη για τα λευκά κ για τα μπλε led.. Eπανέρχομαι κ με την ερώτησή μου που δεν έχει απαντηθεί..Τα μπλε led χρησιμεύουν κάπου?Είναι καλό πχ να τα βάζω για ένα μικρό διάστημα αφού κλείσει ο κανονικός φωτισμός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Αυγούστου 2015 #9 Share 1 Αυγούστου 2015 Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον θα χρησιμοποιούνται σαν moonlight οπως έγραψες μετά το κλείσιμο του κυρίως φωτισμού. Αντε καλογέμιστο και ανέβασε και καμία φώτο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 1 Αυγούστου 2015 Author #10 Share 1 Αυγούστου 2015 Σ ευχαριστώ πολύ!!Θα ανεβάσω!! Θα καθυστερήσει λίγο το στήσιμο όμως,γιατί την άλλη Κυριακή φεύγω για διακοπές οπότε όταν επιστρέψω θα ξεκινήσω.Να γλιτώσω και τους καύσωνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX 19 Αυγούστου 2015 Author #11 Share 19 Αυγούστου 2015 Επικοινώνησα πριν λίγο καιρό με την Liubo που τα κατασκευαζει κ μου είπαν ότι το φωτιστικό είναι 54 watt (55,4 μετρησα εγώ κατανάλωση στην πρίζα) και αποδίδει 3200LM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος