Jump to content

Αγαπημενο μου κοραλι

Recommended Posts

Ολοι θα θελαμε να εχουμε καποια κοραλια αγαπημενα στο ενυδρειο μας αλλα δεν μπορουμε απλα γιατι δεν τα βρισκουμε στην χωρα μας. Ανοιγω αυτο το θεμα για να παραθεσουμε καποιες φωτο απο ωραια κοραλια ετσι για να μαθαινουμε κιολας εμεις οι νεοι. Εγω ειμαι ερωτευμενος με τις euphyllia.Υπαρχουν διαφορα ειδη και σε πολους χρωματισμους αλλα δυσκολα στα μερη μας να βρεις ολα τα ειδη.

coraux-colores-euphyllia-ancora_zpshv692

euphyllia-ultraviolet-closeup-macro_zpsa

euphyllia-ancora-5_zpsvqls5bfm.jpg

• Like 4

IMG_16396_zpsp7ovvjbw.jpg

Έγινε επεξεργασία - mouseman
  • Like 3

Αγαπημένες εφυλιες !!!!!

Όμορφα χρώματα και κίνηση στο ενυδρείο !!!

Οντως μετα την pulsing xenia,ειναι το καλυτερο κοραλι που δινει κινηση σε ενα ενυδρειο και το κανει να δειχνει "ζωντανο" :jig:

H αλήθεια είναι οτι όποια γυναίκα μπαίνει στο σπίτι το μάτι της πάει κατ ευθείαν στις εφύλιες!

Καλα τα λες πανο μου,μετα τα κουταβια και τα μωρα,οι εφυλιες ειναι οι μεγαλυτερες !@#$%παγιδες :usd:  :usd:

• Like 2

Α τι ωραία!!!!

Έχω και μωρά και εφυλιες !!!

Πάω να μαζέψω και κανενα αδέσποτο από το δρόμο και θα ειμαι έτοιμος :)

Τελικά Μιχάλη μου είσαι μεγάλος δάσκαλος !!!

• Like 2

χαχαχα,θα κανεις μακελειο σου λεω!!!!! :bow:

Οχιιιι μηηηη λεεεεες τετοιααααα,αρρωσταινωωω....δασκαλοι και γκουρου ειναι απαγορευμενες λεξεις :angry02:

Ασε που απλα ειμαι ενας ημιμαθης τζουμπανης :bigemo_harabe_net-163:

Αλλα τωρα που θα αρχισω επαφες με τον κανονικο γκουρου(ασχετα αν ακομα δεν εχει καταφερει να κανει ενυδρειο της προκοπης,μετα απο τοσο καιρο) θα δεις τι θα γινω!

Θα μου τα μαθει ολα και θα γινω ενας yoda,νιντζα,μαστερ,προφεσορας,καθηγητης κτλ...ακομα και διπλωματα στο reef εχω ακουσει πως σου δινει μετα απο 3 συναντησεις μαζι του!

Το 50% ειναι γιατι σου μεταδισει τις ατελειωτες γνωσεις του και το αλλο 50% γιατι καταφερες να τον ανεχτεις/υποφερεις 3 φορες :bigemo_harabe_net-189:

Έχω βρει μια εφυλια hummer με 6 κεφάλια απ την οποία τα 2 κεφάλια είναι νεκρά.είναι σε μοβ χρώμα δεν έχω ξαναδεί τέτοια και ρωτισα ποσό θα μου την άφηνε αν την παρω. Ή τιμή είναι πολύ καλή απ την αρχική της αλλά εσείς τι λέτε φραγκαρεται ευκολα? Θα έχω πρόβλημα?

Το θέμα το άνοιξα να δούμε κάνα κοραλι αφηστε τις γκομενοπαγιδες και κοτσαρετε καμία φώτο

Έχω βρει μια εφυλια hummer με 6 κεφάλια απ την οποία τα 2 κεφάλια είναι νεκρά.είναι σε μοβ χρώμα δεν έχω ξαναδεί τέτοια και ρωτισα ποσό θα μου την άφηνε αν την παρω. Ή τιμή είναι πολύ καλή απ την αρχική της αλλά εσείς τι λέτε φραγκαρεται ευκολα? Θα έχω πρόβλημα?

Αν είναι hummer πολύ εύκολα με ένα κοφτακι η και δυνατό ψαλίδι !

Κατι που θα ηθελα να ρωτησω για τις Ephyllia  ειναι :

Μπορουν να μπουν η μια διπλα στην αλλη η οχι? Σε πολλες φωτογραφιες βλεπω οτι υπαρχουν κολημενες αναμεταξυ τους αλλλα για να γινει αυτο μηπως πρεπει να ειναι απο το ιδιο ειδος?

Π.Χ. Hammers, Torches, Frogspawn. Εχω στο νου μου να κανω εναν κηπο απο Euphyllia  αν αντεξει η τσεπη μου βεβαια.

Κατι που θα ηθελα να ρωτησω για τις Ephyllia  ειναι :

Μπορουν να μπουν η μια διπλα στην αλλη η οχι? Σε πολλες φωτογραφιες βλεπω οτι υπαρχουν κολημενες αναμεταξυ τους αλλλα για να γινει αυτο μηπως πρεπει να ειναι απο το ιδιο ειδος?

Π.Χ. Hammers, Torches, Frogspawn. Εχω στο νου μου να κανω εναν κηπο απο Euphyllia  αν αντεξει η τσεπη μου βεβαια.

Εγω τις ειχα διπλα-διπλα μαζι, αλλα ιδια ειδη. Δεν ειδα κανενα πρόβλημα.

Για διαφορετικό ειδος, ας πει καποιος αν γνωρίζει.

Νομίζω το παρακάτω απαντάει στο ερώτημα σας

http://animal-world.com/Aquarium-Coral-Reefs/Hammer-Coral

Compatibility and Social Behaviors

Euphyllia corals can be aggressive if touching other corals and should be positioned away from all other corals. The Hammer Coral is peaceful to its own genus, but will attack other genera within its family. The E. fimbriata tend to be sensitive to aquariums that have large collections of soft corals, specifically, some Sinularia species. When hungry, their sweeper tentacles can reach over 10" (25 cm) in large colonies, which poses a threat to nearby corals due to their strong sting. Feeding them regularly will help alleviate this problem.

Α και να μην κάνω τις μεταφράσεις τσαμπα, το παρακάτω το διαβασατε??? :kookoo:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/101226-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Πολυ σωστά μπορούμε να βάλουμε ποικίλους χρωματισμούς δίπλα δίπλα αρκεί το είδος να ειναι ίδιο πχ euphyllia glanescens green με euphyllia glanescens gold.

Μοναδική εξαίρεση το είδος euphyllia ancora που μπορεί να κάτσει δίπλα σε αυτο της euphyllia parancora

Α τι ωραία!!!!

Έχω και μωρά και εφυλιες !!!

Πάω να μαζέψω και κανενα αδέσποτο από το δρόμο και θα ειμαι έτοιμος :)

Τελικά Μιχάλη μου είσαι μεγάλος δάσκαλος !!!

γαβ!

:D

• Like 1

γαβ!

:D

Μην χαίρεσαι ΕΣΥ !!!

Το αδέσποτο κοιμάται έξω από το σπίτι !

Στο χαλάκι !!!!

Αν κάποια στιγμή φτιάξω θαλασσινό είμαι σίγουρος οτι θα τις τιμήσω και με το παραπάνω μάλιστα. . .

Μ'αρεσει να κρινω τα κοραλλια κατω απο το φυσικο τους φως.
Ειναι εντελως διαφορετικα τα κοραλλια που εχουμε στα ενυδρεια μας μ'εκεινα της φυσης.
Αλλα και διαφορετικος ο τροπος που τα βλεπουμε(αλλο φασμα εχει ο ηλιος κι αλλο τα λεντ),αλλη και η ενταση του φωτισμου,η διαρκεια,κτλ.
Οπως επισης ειναι και διαφορετικος ο τροπος που τα απεικονιζουμε,μ'αυτο το τραγικο photoshop!
Ετσι λοιπον στην φυση τα περισσοτερα υγιεστατα κοραλλια ειναι καφε.(Γιατι δυστυχως πλεον πολλα κοραλλια ξεθωριαζουν κι ασπριζουν)
Αλλα καπου εκει αναμεσα τους μπορει να στεκει αγεροχη μια Purple Acropora.
Ενω το φυσικο φως ειναι κιτρινο κι ολα γυρω της καφε αυτη ειναι Purple οχι επειδη την κανει κανενα τεχνητο φως να μοιαζει ετσι.Ουτε κανενα ιλαροτραγικο photoshop.
Αλλα διοτι το γενετικο της υλικο επιτασσει να εχει μοβ χρωμα ακομα ακομη και κατω απο το κιτρινο φως του ηλιου!

post-52752-0-46990500-1438974917_thumb.jpg

Μ'αρεσει να κρινω τα κοραλλια κατω απο το φυσικο τους φως.

Ειναι εντελως διαφορετικα τα κοραλλια που εχουμε στα ενυδρεια μας μ'εκεινα της φυσης.

Αλλα και διαφορετικος ο τροπος που τα βλεπουμε(αλλο φασμα εχει ο ηλιος κι αλλο τα λεντ),αλλη και η ενταση του φωτισμου,η διαρκεια,κτλ.

Οπως επισης ειναι και διαφορετικος ο τροπος που τα απεικονιζουμε,μ'αυτο το τραγικο photoshop!

Ετσι λοιπον στην φυση τα περισσοτερα υγιεστατα κοραλλια ειναι καφε.(Γιατι δυστυχως πλεον πολλα κοραλλια ξεθωριαζουν κι ασπριζουν)

Αλλα καπου εκει αναμεσα τους μπορει να στεκει αγεροχη μια Purple Acropora.

Ενω το φυσικο φως ειναι κιτρινο κι ολα γυρω της καφε αυτη ειναι Purple οχι επειδη την κανει κανενα τεχνητο φως να μοιαζει ετσι.Ουτε κανενα ιλαροτραγικο photoshop.

Αλλα διοτι το γενετικο της υλικο επιτασσει να εχει μοβ χρωμα ακομα ακομη και κατω απο το κιτρινο φως του ηλιου!

Με αφορμή το ποστ του Δημήτρη (με το οποίο συμφωνώ)...ελπίζω να μη ειναι of topic το παρακάτω

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500007516

Κάτι λάμπει στους κοραλλιογενείς υφάλους της Ερυθράς Θάλασσας

3BC2644B116915F65392DEF85E6B8BEA.jpg

Σαουθάμπτον

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το Ισραήλ και τη Βρετανία στην Ερυθρά Θάλασσα. Σε βάθος 50 μέτρων εντόπισαν μια εντυπωσιακή αποικία κοραλλιών που είναι πολύχρωμα αλλά και φωσφορίζοντα. Πρόκειται για άγνωστο είδος κοραλλιών η ανακάλυψη των οποίων είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Τα κοράλλια φωσφορίζουν σε μια παλέτα χρωμάτων, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο κ.ά.

Το πιο σημαντικό όμως σύμφωνα με τους ερευνητές όμως είναι το γεγονός ότι οι φωσφορίζουσες ουσίες είναι πρωτεΐνες οι οποίες αν οι επιστήμονες καταφέρουν να τις εντοπίσουν και να τις απομονώσουν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική έρευνα. Μια πρώτη ιδέα που ρίχνουν οι ερευνητές στο τραπέζι είναι να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πρωτεΐνες σε απεικονιστικές διαγνωστικές μεθόδους όπως για παράδειγμα, στον εντοπισμό καρκινικών κυττάρων. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE».

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...