rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #26 Share 28 Ιουλίου 2015 Μαλλον ασβεστολυθικο ειναι το χαλικι σου.Δεν παιζει ρολο που ελεγε για ενυδρειο. Απο ψαρια σε σκληρο νερου θα μπορουσες να βαλεις: Μια ομαδα απο charry barbs Μια ομαδα απο pseudomugil furcatus Μια ομαδα απο pseudomugil gertrudae Ενα χαρεμι γκαπυ Ενα χαρεμι endlers Ενα χαρεμι moly Μια ομαδα cpd Δεν νομιζω να υπαρχουν αλλα ψαρια για τα λιτρα σου και για σκληρο νερο. Φυσικα,δεν μπορεις να τα βαλεις ολα αυτα,αλλα μονο ενα ειδος απο αυτα που σου εγραψα. Θα μπορουσες να βαλεις και γαριδες μαζι με καποιο απο αυτα τα ειδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #27 Share 28 Ιουλίου 2015 Όμως όταν το μετρησα το ph ήταν 7.2 που δεν ε΄ναι σκληρό. Και θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα όταν υπολογίζουμε τα λιτρα που χρειάζεται ένα ψάρι υπολογίζουμε τον χωρο που χρειαζεται στο ενυδρείο ή την επαρκεια του οξυγόνου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #28 Share 28 Ιουλίου 2015 Όμως όταν το μετρησα το ph ήταν 7.2 που δεν ε΄ναι σκληρό. Και θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα όταν υπολογίζουμε τα λιτρα που χρειάζεται ένα ψάρι υπολογίζουμε τον χωρο που χρειαζεται στο ενυδρείο ή την επαρκεια του οξυγόνου; Δεν ειναι μονο το ph που μας οριζει αν εχουμε σκληρο νερο η οχι.Με τεστ το μετρησες? Αυτα τα ψαρια που σου ειπα μπαινουν στο νερο που εχεις. Το οξυγονο δεν εχει καμια σχεση με τα ψαρια και τα λιτρα. Το καθε ψαρι θελει τα δικα λιτρα παει αναλογα με πολλα πραγματα,πχ τελικο μεγεθος ψαριου,κοπαδοψαρο η οχι,γρηγορος κολυμβητης κ.α Εσυ μπορει πχ να βλεπεις τα νεον μικρα ψαρια αλλα αυτα ειναι γρηγοροι κολυμβητες και θελουν μεγαλο μηκος ενυδρειου,δηλαδη απο 80εκ και παν,δηλαδη 80 λιτρα και πανω για ενα κοπαδι. Γι αυτο υπαρχουν τα προφιλ των ψαριων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #29 Share 28 Ιουλίου 2015 (edited) Φίλε μου εγκατέστησα στο λαπτοπ ενα προγραμμα, το cd 2.0 της sera, με το οποιο μπορεις να χτισεις εικονικά το ενυδρείο που θες, να βαλεις ψαρια, φυτα διακοσμητικα κλπ το προγραμμα απο μονο του υπολογιζει τα λιτρα του ενυδρειου και τις αναγκες καθε ψαριου. ετσι λοιπον εβαλα τις διαστασεις του ενυδρειου μου και οριστε τι μου εβγαλε: 4x apistogramma cacatuoides ( cockatoo chiclids, 1 male+3females) 3x guppy (1male+2females) 5x γαρίδες 4x colisa lalia (2males+2females) από φυτά σκέφτομαι να προσθέσω καμια annubia, ενα vallisnerie spiralis και ενα clodophora aegrophilla και σε οτι εχει να κανει με διακόσμηση σκεφτομαι να βάλω και μια καρύδα τι λες; Έγινε επεξεργασία 28 Ιουλίου 2015 - Che Guevara Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #30 Share 28 Ιουλίου 2015 (edited) αχαχαχαχαχαχ τρομερο προγραμμα....οτι να ναι εβγαλε.. Φιλε μου,ξεχνα τα προγραμματα απο τις εταιριες και διβασε τα προφιλ των ψαριων. Ενα θα σου πω,ενα ζευγαρι απιστογραμμα θελει 60 λιτρα μονο του. Ενα ζευγαρι γκουραμι,αλλα 60 λιτρα. Τα γκαπυ θελουν σκληρο νερου ενω τα αλλα μαλακο.. Απο αυτα καταλαβαινεις ποσο σωστο ειναι αυτο που σου εβγαλε.. Έγινε επεξεργασία 28 Ιουλίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2016 #31 Share 6 Απριλίου 2016 Φίλε μου στην καλύτερη περίπτωση να είχε ή διαζευτικο στις επιλογες αυτες και παλι ειναι οριακό. Και να τα βαλεις ολα αυτα τα απιστο δεν θα αφησουν ούτε γκαπυ ούτε γαριδα ζωντανή , θα ειναι για λιγη ώρα ντοκιμαντέρ και μετά σιωπηηηηηηη.....!!! χα χα χα Λοιπον το λέω για αλλη μια φορά το εχω ξαναπεί και γίνομαι κουραστικός. Πριν κάποια χρόνια οταν αποφάσησα να μπω στο χομπι αυτό ήμουν απο τους τυχερούς που πρώτα ρώτησα και μετά επραξα, παρ'όλα αυτά όταν εβλεπα και εγω αυτα τα σχολια σκεφτόμουν οτι εχω να κάνω με περίεργους και υπερβολικούς καμμενους χομπίστες που αποθαρυνουν κτλ κτλ ΟΜΩΣ μετά από 6-7 χρονια επιβεβαιώνω και συνυπογράφω ότι όσα γραφονται εδω πρίκειται για έναν θυσαυρό γνώσεων που εχει αποκτηθεί απο την εμπειρια χρόνων και οτι γράφεται ειναι περα για πέρτα αληθηνό. Προτείνω να συμβιβαζόμζστε με τα λίτρα μας να ακούμε τις επιλογές που πραγματικά εχουμε και να επιλέξουμε μεσα από αυτές, είμαι σίγουρος πως αν ακολουθήσδεις τις συμβουλές μας μετα απο ενα χρονικό διαστημα θα καταλαβεις οτι εχουν δικιο. Καλύτερα να μάθεις διαβάζοντας , παρά μέσω των απωλειών που σίγουρα θα έχεις αν κανεις του κεφαλιου σου. Και οι δυο τροποι ειναι υπαρκτοι διαλέγεις και παίρνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 6 Απριλίου 2016 #32 Share 6 Απριλίου 2016 tepe... ΔΕΝ πρόσεξες ότι... το θέμα είναι από τον περασμένο Ιούλιο.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 6 Απριλίου 2016 #33 Share 6 Απριλίου 2016 Παλοιο αλλα ωραιο ντοκιμαντερ χαχαχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2016 #34 Share 6 Απριλίου 2016 ωχ σορυ ρε παιδιά ήμουν αποροφημένος και δεν το προσεξα χα χα χα χα χα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2016 #35 Share 6 Απριλίου 2016 και εγραψα και ολοκληρο αρθρο χα χα χα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Απριλίου 2016 #36 Share 6 Απριλίου 2016 Ο φίλος δεν ξανά απάντησε πάντως. Φοβάμαι μήπως εμπιστεύτηκε αυτό το nasa πρόγραμμα και τα apistogramma λιγδόσανε το εντεράκι τους με τις γαρίδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2016 #37 Share 6 Απριλίου 2016 χα χα καλο καλο!!!! Ρε παιδια γιτι αφου είναι τοσο παλιό μου το ειχε βγάλει πανω πανω στα μη αναγνωσμένα ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Απριλίου 2016 #38 Share 11 Απριλίου 2016 Ναι το έχω πάθει και εγώ με άλλα θέματα, να μου εμφανίζει ότι υπάρχει απάντηση και να μην υπάρχει τίποτα νέο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος