Che Guevara 27 Ιουλίου 2015 #1 Share 27 Ιουλίου 2015 Γεια σας παιδιά! Είμαι καινούργιος στο forum αλλά όχι στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρείο 60lt, φυτεμένο (με μια anubia και έναν εχυνοδορο μέχρι στιγμής) από ψάρια έχει αδειάσει. Έχω δημιουργήσει ένα σύστημα co2 και σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις όλες οι παράμετροι είναι ευνοϊκές. Σκέφτομαι να βάλω κάποια παραδισια ψάρια και θα ήθελα να μου πείτε τι άλλο να βαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2015 #2 Share 27 Ιουλίου 2015 Εξοπλησμος? Φιλτρο και υλικα? Μετρησεις? Τι εννοεις με το co2? Εχεις φτιαξει diy? Αν ναι πως κανεις τη διαχυση? Ποια εννοεις παραδισια ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 27 Ιουλίου 2015 Author #3 Share 27 Ιουλίου 2015 Το φίλτρο είναι ένα εσωτερικό της hailea. Μετρήσεις εννοώ pH, kh, no3 κλπ. Και έβγαλαν φυσιολογικές τιμές. Το σύστημα co2 είναι όντως το diy και την διαχυση την κάνω με ελαφροπετρα. Παραδισια εννοώ : paradise fish, Macropodus opercularis. Δεσ:https://en.wikipedia.org/wiki/Paradise_fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιουλίου 2015 #4 Share 27 Ιουλίου 2015 Μπορουμε να εχουμε τις μετρησεις παρακαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 27 Ιουλίου 2015 Author #5 Share 27 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς, επειδή δεν τις έκανα εγώ, αλλά ένας φίλος μου δεν μου είπε τα νούμερα, απλά μου είπε πώς είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Ιουλίου 2015 #6 Share 27 Ιουλίου 2015 Οι φυσιολογικες απο τις ιδανικες μετρησεις διαφερουν γι αυτο και επιμενει ο συνονοματος Το φιλτρακι σου τι υλικα εχει μεσα ? Ειναι ετκολο να μας βαλεις μια φωτο απο το ενυδρειο σου?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 27 Ιουλίου 2015 Author #7 Share 27 Ιουλίου 2015 (edited) Μέσα στο φίλτρο (εκτός από το σφουγγάρι) έχει και τις άσπρες μπίλιες (όχι ανθρακα) που δημιουργούν αποικειεσ τα βακτήρια. Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2015 - Che Guevara Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Ιουλίου 2015 #8 Share 27 Ιουλίου 2015 Εφόσον έχουμε "άσπρες μπίλιες" βιολογικό υλικό δηλαδή είμαστε σε καλό δρόμο!! Για αρχή σίγουρα πρέπει να ανεβάσεις λίγο ψηλότερα το φίλτρο σου για να δημιουργείς μια ελαφριά ανατάραξη στην επιφάνεια του ενυδρείου σου για να οξυγονώνεις το νερό. Την ανούμπια καλό θα είναι να την δέσεις σε κάποιο ξύλο ή πέτρα για να μπορέσει να ριζώσει σωστά και να μην σαπίσει.Επίσης χρειάζεται σκιερό μέρος γιατί γεμίζει άλγη. Τι λάμπα έχει το ενυδρείο σου (watt,kelvin) μήπως γνωρίζεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #9 Share 28 Ιουλίου 2015 Τι εννοείς να την δέσω σε κάποιο ξύλο ; όσο για τη λάμπα : (γράφει στο αυτοκόλλητο) 220-240 volt, 50/60hz, 24w και tc=60C. Όμως πιστεύω πως το αρνητικό στη λάμπα είναι πως είναι διπλή και η μία είναι άσπρη κι η άλλη μπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #10 Share 28 Ιουλίου 2015 Εννοει να δεσεις την ανουμπια πανω στο ξυλο και οχι να την εχεις φυτεμενη ετσι γιατι θα σου σαπισει. Η λαμπα που εχεις δεν κανει αν ειναι η μιση μπλε,πρεπει να την αλλαξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #11 Share 28 Ιουλίου 2015 Επειδη ειχε καει προσφατα ήθελα να την αλλαξω και να μην παρω την μπλε, όμως μου ειπαν πως για το συγκεκριμενο ενυδερειο που εχω (ενα HAILEA) δεν υπαρχουν αλλου ειδους λαμπες και το κοστος για να αλλαξω το συστημα (μετασχηματιστες, στςγανοποιηση κλπ) που ρωτησα εναν ηλεκτορλογο ήταν πολυ μεγαλο. Επομενως αναγκαστηκα κρατάω αυτην... Όσο για την annubia θα μπορουσες να μου το εξηγησεις λιγο παραπανω γτ δεν καταλαβαινω τι εννοεις, την εχω περιπου 1-1,5 χρονια ετσι και δεν εχει σαπισει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #12 Share 28 Ιουλίου 2015 Αν αφησεις αυτη τη λαμπα θα γεμισεις αλγη,η μπλε ειναι για θαλασσινο ενυδρειο.Πρεπει να βρεις μια που να ειναι μιση ασπρη και μιση ροζ. Για την ανουμπια δεν παρα κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #13 Share 28 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς (τουλαχιστον τωρα) δεν γινεται να αλλάξω τις λαμπες ... Οσο για την annubia, επειδη πρωτη φορα το ακουω αυτο με τον κρμο, εχω ακομα καποιες ερωτησεις: 1. Οι ριζες θα φαίνονται ετσι, θα μεγωλώσουν και θα μπουν μεσα στο υποστρωμμα ; 2. Αν μεινουν στο ξυλο απο που θα παιρνουν θρεπτικα συστατικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #14 Share 28 Ιουλίου 2015 Εγω σου ειπα τι πρεπει να κανεις με τη λαμπα,απο κει και περα ειναι δικο σου θεμα αν θα το κανεις η οχι.Ομως αν βγαλει αλγη να μη σου φανει περιεργο,απο τη λαμπα θα ειναι. Οι ανουμπιες ετσι γινονται,δεν φυτευονται.Οι ριζες δεν θα μπουν στο υποστρωμα,θα γατζωθουν στο ξυλο. Η ανουμπια δεν τρεφεται απο τη ριζα αλλα απο τη στηλη του νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #15 Share 28 Ιουλίου 2015 οκ καταλαβα και ευχαριστώ! Τώρα θα μπορουσαμε να πουμε και λιγα πράγματα για τα ψάρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #16 Share 28 Ιουλίου 2015 Για ποια ψαρια ενδιαφερεσαι ακριβως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #17 Share 28 Ιουλίου 2015 Μου αρεσουν τα παραδισια https://en.wikipedia.org/wiki/Paradise_fish και απ' όσο εχω μαθει μπορω να βάλω μια τετραδα στο ενυδρειο μου. απλα ρωταω τι αλλο θα πμορουσα να βαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #18 Share 28 Ιουλίου 2015 Πως γινεται να μπορεις να βαλεις μια 4αδα αφου λεει οτι θελει ενα ζευγαρι 88 λιτρα τουλαχιστον ενυδρειο? http://www.seriouslyfish.com/species/macropodus-opercularis/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #19 Share 28 Ιουλίου 2015 Έτσι μου είχαν πει καποιοι φιλοι .. Απλά καμιά φορα έιμαι λιγο δυσπιστος με αυτα που διαβαζω γενικοτερα σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ πχ εχω βρε για τα παραδίσια να λένε καποιοι για 60 lt άλλοι για 80 κι αλλοι για 100, οποτε καπου το χανουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #20 Share 28 Ιουλίου 2015 Τσεκαρε ολες τις εγκειρες ιστοσελιδες...ολες για τοσα λιτρα μιλανε..δεν νομιζω να ειναι τυχαιο,ουτε τα προφιλ γινονται για πλακα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #21 Share 28 Ιουλίου 2015 οταν λες εγκυρες ιστοσελίδες;; εχεις να μου προτεινεις κάποιες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #22 Share 28 Ιουλίου 2015 Αυτη που σου εβαλα ειναι εγκυροτατη! Δες αλλη εδω http://www.aquahobby.com/gallery/e_Paradise_Fish_Macropodus_opercularis.php Οταν ενα ψαρι φτανει τα 10εκ δεν ειναι δυνατον να μπορει να μπει σε ενυδρειο 65 λιτρων...και ειδικα μια 4αδα που σου ειπαν.. Ακομα και στο wikipedia που εβαλες,που δεν ειναι και το πλεον εγκυρο γιατι ο καθενας μπορει να αλλαξει οτιδηποτε,παλι τα ιδια λιτρα λεει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #23 Share 28 Ιουλίου 2015 ok τοτε για ενα κοινωνικο ενυδρειο, στα λιτρα που εχω, με πολυ χρωμα, τι προτείνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Ιουλίου 2015 #24 Share 28 Ιουλίου 2015 Καλα στα λιτρα σου μη νομιζεις οτι μπορεις να βαλεις πολλα ειδη ψαριων.Για ενα ειδος το πολυ 2 και αυτο αναλογα τα ειδη. Καταρχην το χαλικι το εχεις ελεγξει αν ειναι ασβεστολυθικο? Νερο βρυσης θα χρησιμοποιεις η θα το επεξεργαζεσαι για αν το μαλακωσεις?Απο αυτο θα εξερτηθει και τι ψαρια μπορεις να βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara 28 Ιουλίου 2015 Author #25 Share 28 Ιουλίου 2015 Νερο βρύσης χρησιμοποιώ. Τωρα για το χαλίκι η αληθεια είναι πως δεν το εχω ελέγξει αλλα το αγορασα από petshop και ελεγε πως ειναι καταλληλο για ενυδρεία γλυκού νερού, οπότε υποθέτω πως δεν είναι ασβετολιθικό, γιατί ξέρω πως το ασβεστολιθικό ανεβαζει ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος