mad23 26 Ιουλίου 2015 #26 Share 26 Ιουλίου 2015 MAD23 ειχα καλο δασκαλο να ξερεις,ενα φοβερο παλικαρι απο εδω μεσα,υπαρχουν φοβεροι Ελληνες γνωστες! Πραγματικα υπαρχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ελληνες χομπυστες με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ενυδρεια φιλε dimitro και δυστυχως καποια απο αυτα δεν τα εχουμε δει η' δεν τα βλεπουμε οσο συχνα πρεπει.....αλλα μη μου μιλας για δασκαλους,με πιανει φαγουρα να γλεντησω μερικους Δασκαλοι ειναι ολα τα μελη που εχει το aquazone,αν και δεν μου αρεσει οπως καταλαβες αυτη η εννοια Δηλαδη εμενα με εχει "δασκαλεψει" φιλος για ενυδρειακο θεμα που ηταν στο χομπυ μολις ενα μηνα και με βοηθησε σε ενυδρειακο προβλημα. Παντα κατι εχει να σου προσφερει καποιος. Γι'αυτο γουσταρω που εχουμε τοσα παιδια να γραφουν καθημερινα και να μπαινουν στο κοπο να μοιραζονται τα ενυδρεια τους μαζι μας και τις αποψεις/εμπειριες τους. Πειτε μου ρε παιδια τι εχουμε μαθει στη ζωη μας τσαμπα...ξενες γλωσσες?...οδηγηση?....τεχνη? Γι'αυτο θεωρω μεγαλειο το οτι μπαινουμε καθημερινα στο κοπο να μαθουμε ο ενας στον αλλο κατι ενυδρεικο χωρις καμια μα καμια ανταμοιβη η' κοστος! Εχεις δικιο ομως οτι γενικα ο ελληνας χομπυστας εχει πολυ καλο επιπεδο 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spy74 26 Ιουλίου 2015 #27 Share 26 Ιουλίου 2015 Παιδια επειδή στο Σπιτη μου στην κεντρική παροχή εδώ και πολα χρόνια χρησημοποιω αο διάβασα τώρα τα χαρτιά που εχω και λένε ότι το νερό της μπορεί να χρησημοποιηθει εντός τεσσάρων ημερών σε αποστειρομενα δοχεία και σε θερμοκρασία 25c Υπ όψιν ότι η δικιά μου όσμωση παράγει 650lt την ημέρα και το δοχείο αποθήκευσης μου ειναι 150 το κοστος που την έβαλα την τελευταία πριν 4 χρόνια ηταν αν θυμάμαι καλα γύρω στής 3500€ Τώρα δεν ξέρω αν αλλάζει κατι εφόσον χρησημοποιηθει σε Ενυδρειο γιατι ολα αυτά που λέτε μου φαίνονται λογικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιουλίου 2015 #28 Share 26 Ιουλίου 2015 Οπως για παραδειγμα το αμμονιαζολ σε πολλα καθαριστικα. Γι αυτο κρατηστε μακρυα τις γυναικες απο το ενυδρειο και τις βαρελες!!! Βγαινω εκτος θεματος αλλα εχεις πολυ δικιο! Ετσι εχασα 3 γαριδες cleaner,ολα τα σαλιγκαρια και ενας μεγαλο μερος απο τον πληθυσμο του ενυδρειου μου σε κωπιποδα. Τα ψαρια ειχαν περιεργη συμπεριφορα αλλα ευτυχως την γλυτωσαν. Σφουγγαρισε η γυναικαρα μου ολο το πατωμα γυρω γυρω απο το sump και οταν γυρισα βρηκα κυριολεκτικα κωπιποδα να σπαρταρανε στο νερο. Πανε 7 χρονια αλλα νομιζω πως ειχε χρησιμοποιησει χλωρινη.Θα ρωτησω και θα ενημερωσω μηπως ηταν κατι αλλο και κανω λαθος. Παιζει μεγαλο ρολο το περιβαλλον απο το οποιο παιρνει οξυγονο το ενυδρειο μας! Πολλες φορες ανεξηγητες απωλειες βρισκουν εξηγηση/αιτια εκει. Σορρυ για το offtopic πετραν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 27 Ιουλίου 2015 Author #29 Share 27 Ιουλίου 2015 Συνεχιζω το off topic λεγοντας πως το περιστατικο αυτο με βαζει σε σκεψεις γιατι ακουγα τα περι σφουγγαρισματος αλλα τα θεωρουσα ολα υπερβολικα. Πρεπει να συζητηθει αυτο για να βρεθει καποια λυση γιατι εχουμε και μικρα παιδια και δεν γινεται να κοψουμε την χλωρινη απο το σφουγγαρισμα. Ισως ο ανθρακας και το δυνατο skimmer να δινουν καποια ελπιδα. Τωρα στο θεμα.. Σπυρο.. σχετικα με αυτα τα αποστειρωμενα κτλ μηπως λεει για ποσιμο νερο η αο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spy74 27 Ιουλίου 2015 #30 Share 27 Ιουλίου 2015 (edited) Συνεχιζω το off topic λεγοντας πως το περιστατικο αυτο με βαζει σε σκεψεις γιατι ακουγα τα περι σφουγγαρισματος αλλα τα θεωρουσα ολα υπερβολικα. Πρεπει να συζητηθει αυτο για να βρεθει καποια λυση γιατι εχουμε και μικρα παιδια και δεν γινεται να κοψουμε την χλωρινη απο το σφουγγαρισμα. Ισως ο ανθρακας και το δυνατο skimmer να δινουν καποια ελπιδα. Τωρα στο θεμα.. Σπυρο.. σχετικα με αυτα τα αποστειρωμενα κτλ μηπως λεει για ποσιμο νερο η αο σου? Συνεχιζω το off topic λεγοντας πως το περιστατικο αυτο με βαζει σε σκεψεις γιατι ακουγα τα περι σφουγγαρισματος αλλα τα θεωρουσα ολα υπερβολικα. Πρεπει να συζητηθει αυτο για να βρεθει καποια λυση γιατι εχουμε και μικρα παιδια και δεν γινεται να κοψουμε την χλωρινη απο το σφουγγαρισμα. Ισως ο ανθρακας και το δυνατο skimmer να δινουν καποια ελπιδα. Τωρα στο θεμα.. Σπυρο.. σχετικα με αυτα τα αποστειρωμενα κτλ μηπως λεει για ποσιμο νερο η αο σου? Ναι για πόσιμο λεει Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2015 - Spy74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Ιουλίου 2015 #31 Share 27 Ιουλίου 2015 @mad23 και @DIMITROS2013 μπορώ να πω οτι με καλύψατε απόλυτα από τις 2 πρώτες δημοσιεύσεις μάλιστα. Αυτό είναι που προσπαθούσα να μάθω και να καταλάβω από την αρχή.Δηλαδή τι θα μπορούσε να συμβεί στο νερό εφόσον δεν είναι στάσιμο και είναι "προφυλαγμένο" από τον ήλιο.Πολύ περισσότερο βέβαια μου κίνησαν την περιέργεια οι πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν περι δοχείου χωρίς φρέσκο αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Ιουλίου 2015 #32 Share 28 Ιουλίου 2015 Οπως για παραδειγμα το αμμονιαζολ σε πολλα καθαριστικα. Γι αυτο κρατηστε μακρυα τις γυναικες απο το ενυδρειο και τις βαρελες!!! Μιας και ξαναδιάβασα σήμερα με περισσότερη ηρεμία. . . Υπάρχει περίπτωση ακόμη και το azax που χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό των τζαμιών να δημιουργήσει πρόβλημα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEREUS 28 Ιουλίου 2015 #33 Share 28 Ιουλίου 2015 Μιας και ξαναδιάβασα σήμερα με περισσότερη ηρεμία. . . Υπάρχει περίπτωση ακόμη και το azax που χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό των τζαμιών να δημιουργήσει πρόβλημα ?? Τελεια καθαριστικα δεν υπαρχουν οπως επισης πρεπει να τ'αλλαζουμε και να μην χρησιμοποιουμε παντα τα ιδια. Τωρα,στο δαπεδο κοντα στο ενυδρειο θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις ενα φιλικοτερο καθαριστικο που να εχει ως κυριο συστατικο για παραδειγμα το υπερανθρακικο νατριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 28 Ιουλίου 2015 #34 Share 28 Ιουλίου 2015 Χρονια χρησιμοποιω αζαξ για το τζαμι του ενυδρειου χωρις κανένα πρόβλημα. Οπως επίσης χλωρίνη στο πάτωμα. Φυσικά ομως συμφωνώ με τον φίλο ΝΕΡΕΑ ως προς το φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά. Βέβαια την αποτελεσματικότητα της χλωρίνης μπορεί να μην την φτάσει κάποιο οικολογικό καθαριστικό. Ενα παράδειγμα : Δοκίμασα υγρό για κουνούπια που μπαίνει στην πρίζα το οποίο να είναι οικολογικό. Σας πληροφορώ ότι είχα κουνούπια. Και ξαναγύρισα στο κλασσικό υγρό και δεν πάτησε ούτε ενα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 30 Ιουλίου 2015 #35 Share 30 Ιουλίου 2015 Και εγω με αζαξ καθαριζω τα τζαμια αλλα και το πλαστικο καλυμα του φωτιστικου και δεν εχω αντιμετωπισει(μεχρι στιγμης τουλαχιστον ) κανενα προβλημα. Φυσικα το αφαιρω,ωστε να μη πεσει καταλαθος ποσοτητα μεσα στο νερο. Δυστυχως ομως με τη χλωρινη αντιμετωπισα αυτα που ανεφερα παραπανω. Ισως να επαιξε ρολο το οτι εγινε ο καθαρισμος και μετα εκλεισαν τα ντουλαπια της βασης χωρις να αεριστει αρκετα αυτος ο χωρος,κατω απο το ενυδρειο. Ισως να επαιξε μεγαλο ρολο και το σκιμμερ που επαιρνε αερα μονο απο εκει. Το χωρο περιφερειακα του ενυδρειου, ακομα τον καθαριζουμε με χλωρινη αλλα μετα απο αυτο,παντα με ανοιχτα παραθυρα και με τα ντουλαπια της βασης κλειστα. Οπως λενε στο χωριο μου,καλυτερα ασφαλης παρα λυπημενος. Πετραν την εκανες την αλλαγη τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 30 Ιουλίου 2015 Author #36 Share 30 Ιουλίου 2015 Μιχαλη μου, με τοση δουλεια που εχω λογω group αδειων, το σπιτι μου δεν με βλεπει και το νερο στο βαρελι συνεχιζει να "παλιωνει" Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Ιουλίου 2015 #37 Share 30 Ιουλίου 2015 Και εγω με αζαξ καθαριζω τα τζαμια αλλα και το πλαστικο καλυμα του φωτιστικου και δεν εχω αντιμετωπισει(μεχρι στιγμης τουλαχιστον ) κανενα προβλημα. Φυσικα το αφαιρω,ωστε να μη πεσει καταλαθος ποσοτητα μεσα στο νερο. Είπωθηκε για το αμμωνιαζόλ παραπάνω γι αυτό και η ερώτηση μου καθώς ξέρω οτι όλος ο κόσμος καθαρίζει τα τζάμια του με άζαξ. Sorry ρε φίλε αλλά εσείς οι θαλασσινοί μου γεννάτε διαρκώς απορίες και οχι τίποτα άλλο αλλά με έκανες να νιώθω τύψεις πάλι που δεν καθαρίζω ποτέ τα τζάμια στα ενυδρεία μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 31 Ιουλίου 2015 #38 Share 31 Ιουλίου 2015 Μιχαλη μου, με τοση δουλεια που εχω λογω group αδειων, το σπιτι μου δεν με βλεπει και το νερο στο βαρελι συνεχιζει να "παλιωνει"Σαν το παλιό καλό κρασί Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιουλίου 2015 #39 Share 31 Ιουλίου 2015 χαχαχα,μη του λες τετοια διονυση γιατι στο τελος τον βλεπω να την πινει αυτη την αλλαγη νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιουλίου 2015 #40 Share 31 Ιουλίου 2015 Είπωθηκε για το αμμωνιαζόλ παραπάνω γι αυτό και η ερώτηση μου καθώς ξέρω οτι όλος ο κόσμος καθαρίζει τα τζάμια του με άζαξ. Sorry ρε φίλε αλλά εσείς οι θαλασσινοί μου γεννάτε διαρκώς απορίες και οχι τίποτα άλλο αλλά με έκανες να νιώθω τύψεις πάλι που δεν καθαρίζω ποτέ τα τζάμια στα ενυδρεία μου Ολα απο τις αποριες ξεκινανε Και μετα περνανε στο να κανεις ενυδρειο...εεεερχεται η ωρα σου σου λεω Δεν καθαριζεις τζαμια?????Αρρωσταινωωωωω,δεν μπορω καθολου...σε φιλο θα παω και πριν πιο μια γουλια,αν εχει βρωμικο τζαμι εχω παρι πανι η' μαγνητη,εχω θεμα(και δεν ειναι το μονο φυσικα,χαχα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 8 Σεπτεμβρίου 2015 Author #41 Share 8 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά, συγνώμη που επαναφέρω το θέμα αλλά έχω λίγο μπερδευτεί. Εγώ θέλω και έχω βάλει στόχο να τηρήσω τις εβδομαδιαίες αλλαγές αλλά λόγω του ότι δεν έχω χρόνο, δεν μπορώ να φτιάχνω νερό κάθε εβδομάδα τα λίτρα της αλλαγής. Σκέφτομαι να το κάνω ως εξής: Ετοιμάζω μία φορά το μήνα 200 λίτρα α/ο με αλάτι red sea και αλλαγή κάθε εβδομάδα 50 λίτρα από το βαρέλι. Η τελευταία αλλαγή μου λοιπόν θα είναι με "παλιό" νερό, τριών με τεσσάρων εβδομάδων. Όλη την διάρκεια του μήνα θα τρέχει κυκλοφορητής στο βαρέλι, το οποίο θα έχει ένα μικρό άνοιγμα για το καλώδιο. Ερωτήσεις: Το νερό της τελευταίας αλλαγής θα είναι κατάλληλο? Χρειάζεται να τρέχει παράλληλα και αεραντλία για οξυγόνωση μιας και ο κυκλοφορητής δεν προκαλεί ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού και το βαρέλι θα είναι σχεδόν σαν σφραγισμένο? Σας ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 9 Σεπτεμβρίου 2015 #42 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν πολλοί στο εξωτερικό που το κάνουν, όσο το νερό θα είναι σε κίνηση, και θα οξυγονώνεται μέσω της αεραντλίας δεν θα πάθει κάτι. Μπορεί να παρατηρήσεις κάποιο φιλμ να δημιουργείται η κάποιο ίζημα στον πάτο του δοχιου. Δεν είναι κάτι κακό. Πρόσεχε όμως γιατί υπάρχουν κάποια αλάτια που λένε στις οδηγίες ότι πρέπει να αναμιγνύεται λίγες ώρες πριν το χρησιμοποιησεις, όπως το red sea coral pro, και το tropic marin bio actif. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 9 Σεπτεμβρίου 2015 Author #43 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι το εχω δει αυτο για τα αλατια. Αρα η αερανλια χρειαζεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Σεπτεμβρίου 2015 #44 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Πετρο αν και υπάρχουν πιο έμπειροι που σου απαντανε ! Κατα την αποψη μου δεν ξερω αν αξίζει να εχεις το αλάτι και να το αναδεύεις! Αν εχεις το κουβά με 200 λιτρα με νερο Α/Ο και βαλεις στον διπλανό 50λ και το αλατάκι, την επόμενη μέρα εισαι έτοιμος για αλλαγή! Η ολη η διαδικασια θα σου παρει 5 λεπτα (αναλογα με την αντλια φυσικα) Άποψη μου παντα, αν και βαση των λεγόμενων συνχομπιστων δεν φαίνεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 9 Σεπτεμβρίου 2015 #45 Share 9 Σεπτεμβρίου 2015 Και αυτό είναι μια πολύ καλή λύση , και πιο σίγουρη. Υπάρχουν κάποια αλατια που έχουν ουσίες μέσα όπως βιταμίνες που αν μείνουν χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 10 Σεπτεμβρίου 2015 #46 Share 10 Σεπτεμβρίου 2015 Πετρο αν και υπάρχουν πιο έμπειροι που σου απαντανε ! Κατα την αποψη μου δεν ξερω αν αξίζει να εχεις το αλάτι και να το αναδεύεις! Αν εχεις το κουβά με 200 λιτρα με νερο Α/Ο και βαλεις στον διπλανό 50λ και το αλατάκι, την επόμενη μέρα εισαι έτοιμος για αλλαγή! Η ολη η διαδικασια θα σου παρει 5 λεπτα (αναλογα με την αντλια φυσικα) Άποψη μου παντα, αν και βαση των λεγόμενων συνχομπιστων δεν φαίνεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα! +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 11 Σεπτεμβρίου 2015 #47 Share 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα το κρατούσα παραπάνω απο μια εβδομάδα οχι απαραίτητα γιατι θα προκύψει πρόβλημα αλλα για να αποκλειστεί και το μικρότερο σενάριο κατι να παει στραβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #48 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπον παιδια, σημερα πηγα να κανω την πρωτη αλλαγη απο το ετοιμο νερο του κουβα μιας εβδομαδας. Παρατηρω οτι οι κυκλοφορητες, τα καλωδια και τα τοιχωματα του κουβα ειναι σε μερικα σημεια κατασπρα. Το μυαλο μου πηγε σε αλατι που ισως δεν εσπασε σωστα, πραγμα δυσκολο για μια εβδομαδα στον κουβα. Βγαζοντας εξω καλωδια και κυκλοφορητη, βρηκα αυτο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 13 Σεπτεμβρίου 2015 #49 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιο αλατι χρησιμοποιησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 13 Σεπτεμβρίου 2015 Author #50 Share 13 Σεπτεμβρίου 2015 Red Sea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος