Jump to content

Καλησπερα σχετικα με το over skimming

Recommended Posts

Φιλοι μου καλησπερα.....οσο πιο πολυ διαβαζω,ρωτάω και το βλέπω στην πραξη στο δικό μου που είναι 120 καθαρα λιτρα με skimmer για 170 λιτρα......Τοσο βλεπω τη ζυγαρια στο 50 50 σας παρακαλώ τη βοηθεια σας ειναι τελικά το over skimmik καλό ή  θελει μέτρο? ευχαριστώ

καλησπερα το skimmer σου ειναι για 170 λιτρα σε full stock η αδειο γιατι εχει σημασια 

καλησπερα το skimmer σου ειναι για 170 λιτρα σε full stock η αδειο γιατι εχει σημασια 

είναι ριο 125 juvel  με fluval c4 και σκιμμερ ps1 fluval led φωσ σου επισυναπτω

post-59541-0-58733500-1437595489_thumb.jpg

είναι ριο 125 juvel  με fluval c4 και σκιμμερ ps1 fluval led φωσ σου επισυναπτω

ο μοναδικος κατοικος μελλοντικα άλλο ένα για ζευγαρι

ο βραχος 8 κιλα και κοραλλιογενές υπόστρωμα 5 εκ. 

Μέχρι εκεί καλα είσαι με δυο ψαράκια ακόμα και κανα δυο Κοραλία καλα είσαι .το full stock σχεδόν για όλες της εταιρίες θεωρείτε 4-5 ψαρια και ισάριθμα Κοραλία άρα απο ότι καταλαβαίνεις απο τα 170 πέφτεις στα 30. Προσοπικο μου γνώμη δεν θα εχεις κανένα προβλημα για αρκετοοοο καιρό.

Μέχρι εκεί καλα είσαι με δυο ψαράκια ακόμα και κανα δυο Κοραλία καλα είσαι .το full stock σχεδόν για όλες της εταιρίες θεωρείτε 4-5 ψαρια και ισάριθμα Κοραλία άρα απο ότι καταλαβαίνεις απο τα 170 πέφτεις στα 30. Προσοπικο μου γνώμη δεν θα εχεις κανένα προβλημα για αρκετοοοο καιρό.

ευχαριστω πολύ φιλε!!!!!!!!!!! αρα εχει να κανει με ιχθυφορτιση και καραλοφορτιση...λαμπρα!!!!!!!και εαν δεν σας βαραίνω που θα βρω για διάβασμα :geek:τα σχετικά με το 30% της απόδοσης του skimmer για να μην χανω ποτε την ισορροπία στο σύστημα μου!!!!!!!!!!!!!!!     

Έγινε επεξεργασία - xristos74

Φιλε χρηστο θα συμφωνησω με τα λεγομενα του σπυρου :thumbsu:

Εχεις περιθωρια ακομα για να φτασεις το σκιμμερ σου στα ορια του.

Κατα την ταπεινη μου αποψη ομως ο ορος overskimming αφορα περιπτωσεις που ειναι 10+ φορες μεγαλυτερο το σκιμμερ σε σχεση με τα λιτρα του ενυδρειου μας και το μεγιστο στοκαρισμα του σε κατοικους(γενικοτερα).

Οσον αφορα στο 30% της αποδοσης του ,αυτο ειναι μια αποψη που αφορουσε κυριως τα παλαιοτερα σκιμμερ(5-6 χρονια πισω) αφου οι αντλιες τους αλλα και ο σχεδιασμος τους ηταν αρκετα διαφορετικος απο τα σημερινα.

Τωρα ειναι μεγαλυτερο το ποσοστο,αναλογα και το σκιμμερ που χρησιμοποιουμε φυσικα,το που το εχουμε τοποθετησει(ροη κτλ) αλλα και τις ρυθμισεις που το δουλευουμε.

Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου και μου αρεσει πολυ η μινιμαλ προσεγγιση του :thumbsu:

Εχεις κανει ωραια αρχη και ευχομαι να ειναι αναλογη και η συνεχεια του :jig:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...