Jump to content

Νέο ξεκίνημα με φυτεμένο

Recommended Posts

Μηπως σκεφτεις αφου θες ασυνηθιστες γαριδες να πας σε ευκολα φυτακια,μος κλπ. γιατι δεν ξερω αν θα εχουν προβλημα με το διοξειδιο και τα λιπασματα οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω που ειναι και πιο ειδικοι απο μενα σ'αυτο το θεμα? :)

Oταν λες ασυνήθιστες , τι εχεις στο μυαλο σου? :)

Η αλήθεια είναι τίποτα συγκεκριμένο ακόμα ίσως κάποιες πιο ασυνήθιστες διαλογές και τέτοια.

Για τις γαριδες που ζητας θα χρειαστεις και καποια εξτρα πραγμτα,οπως α/ο και ισως και καποια minerals.

Ασε που οι γαριδες που θες ειναι και ευαισθητες στα λιπασματα.

Άρα στον εξοπλισμό που πρέπει να αγοράσω θα βάλω και την αντίστροφη όσμωση.

Αν δω τελικά ότι δεν τραβάει καθόλου με τις γαρίδες ίσως να μην το επιχειρήσω κιόλας να τις βάλω στο συγκεκριμένο ενυδρείο!!Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου ένα σκέτο φυτεμένο με λίγα σαλιγκάρια...

Η αλήθεια είναι τίποτα συγκεκριμένο ακόμα ίσως κάποιες πιο ασυνήθιστες διαλογές και τέτοια.

Άρα στον εξοπλισμό που πρέπει να αγοράσω θα βάλω και την αντίστροφη όσμωση.

Οι μονες γαριδες που θα μπορεσεις να εχεις φυτακια ,με co2 και λιπασματα ειναι οι neocaridina.

Oλες οι αλλες θελουν ειδικες παραμετρους και υποστρωμα.

Αντιστοφη οσμωση, εξαρταται , τι νερο εχεις στο δικτυο, και τι γαριδες θα βάλεις. :)

Οι μονες γαριδες που θα μπορεσεις να εχεις φυτακια ,με co2 και λιπασματα ειναι οι neocaridina.

Oλες οι αλλες θελουν ειδικες παραμετρους και υποστρωμα.

Αντιστοφη οσμωση, εξαρταται , τι νερο εχεις στο δικτυο, και τι γαριδες θα βάλεις. :)

Α/ο ειπα περισσοτερο για αναπληρωση αλλα και για τις παραμετρους αναλογα τι γαριδες θελει.

http://caridina.gr/product_info.php?products_id=5

http://caridina.gr/product_info.php?products_id=64

Ίσως για αρχή να παω σε κάτι τέτοιο και όχι πολύ πιο σύνθετο και στην συνέχεια βλεπωντας και κάνοντας

Ίσως για αρχή να παω σε κάτι τέτοιο και όχι πολύ πιο σύνθετο και στην συνέχεια βλεπωντας και κάνοντας

Για τις πρωτες θες ειδικο υποστρωμα,minerals,χαμηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι και α/ο πιστευω.Αλλα θα στα πει καλυτερα ο Νικος.

Οι 2ες ειναι πιο ευκολες.

Για τις πρωτες θες ειδικο υποστρωμα,minerals,χαμηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι και α/ο πιστευω.Αλλα θα στα πει καλυτερα ο Νικος.

Οι 2ες ειναι πιο ευκολες.

Για το υπόστρωμα άραγε που έχει το κιτ ποια είναι η γνώμη σου? Γιατί η dennerle αναφέρει ότι είναι ειδικό για γαρίδες...

Πάντως με βλέπω να πηγαίνω στις δεύτερες γιατί και δύσκολα φυτά και δύσκολες γαρίδες θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη :)

Για το υπόστρωμα άραγε που έχει το κιτ ποια είναι η γνώμη σου? Γιατί η dennerle αναφέρει ότι είναι ειδικό για γαρίδες...

Πάντως με βλέπω να πηγαίνω στις δεύτερες γιατί και δύσκολα φυτά και δύσκολες γαρίδες θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη :)

Καλα με τις πρωτες τα ξεχναγες τα δυσκολα φυτα και τα λιπασματα.Ασε που ηθελες και αλλο υποστρωμα.

Το υποστρωμα που λες δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα με τις δευτερες δεν νομιζω οτι θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα.

Kαι οι δυο γαριδες που επελεξες ειναι περιεργες... :)

Για τις crs ξεχασε τα φυτα , και το co2.

Θελεις υποστρωμα , ωστε να ριχνει το ph στο 6,4-6,6 , νερο οσμωση  μονο με ιχνοστοιχεια.

Απο παραμετρους kh 0-1 gh 4-6 ph 6.-4 -6.8  και θερμοκρασια 23-25

Τα 20 λιτρα ειναι υπερβολικα λιγα για να εχεις σταθερες παραμετρους.

Tα λιπασματα με τις συγκερκιμενες γαριδες τα ξεχνας . 

Οι Blue Velvet Shrimp ειναι και αυτες περιεργες, θελουν ph απο οσο γνωριζω 7-8 , οποτε παλι ξεχνας το co2. :)

Δεν τις εχω δοκιμασει αυτες οποτε δεν μπορω να σου πως περισσοτερα.

Kαι οι δυο γαριδες που επελεξες ειναι περιεργες... :)

Για τις crs ξεχασε τα φυτα , και το co2.

Θελεις υποστρωμα , ωστε να ριχνει το ph στο 6,4-6,6 , νερο οσμωση μονο με ιχνοστοιχεια.

Απο παραμετρους kh 0-1 gh 4-6 ph 6.-4 -6.8 και θερμοκρασια 23-25

Τα 20 λιτρα ειναι υπερβολικα λιγα για να εχεις σταθερες παραμετρους.

Tα λιπασματα με τις συγκερκιμενες γαριδες τα ξεχνας .

Οι Blue Velvet Shrimp ειναι και αυτες περιεργες, θελουν ph απο οσο γνωριζω 7-8 , οποτε παλι ξεχνας το co2. :)

Δεν τις εχω δοκιμασει αυτες οποτε δεν μπορω να σου πως περισσοτερα.

Δεν μου προτείνεις εσύ καλύτερα κάποιες που θεωρείς ότι θα ταίριαζαν στο συγκεκριμένο ενυδρείο ώστε να επιλέξω γιατί με τόση ασχετοσύνη όλη την ώρα ακατάλληλες θα επιλέγω

Οπως σου ειπα και παραπάνω neocaridina davidi.

Διάλεξε το χρωμα που σου αρέσει :)

. - Wild

. - Cherry Red

. - Red Sakura

. - Red Fire Sakura

. - Yellow

. - Fire neon

. - Orange Sakura

. - Rilli

. - Blue Rilli

. - Orange Rilli

. - Blue Jelly

. - Deep Blue

. - Green Czech Republic

. - Chocolate

. - Black Sakura

Ωραιο σαϊτ παντως αυτο.....τωρα το βλεπω! :)

Οι παραμετροι που γραφει αραγε ειναι σωστοι?

http://www.sharnbrookshrimp.co.uk/category_s/1820.htm

Άρα απο αυτές εδω επιλέγω οποίες θελω εε? :)

http://www.sharnbrookshrimp.co.uk/category_s/1839.htm

Σε αυτές που ήθελα δεν μπορώ άρα?

Έγινε επεξεργασία - JOHN12345

http://www.sharnbrookshrimp.co.uk/category_s/1820.htm

Άρα απο αυτές εδω επιλέγω οποίες θελω εε? :)

Ναι ...

Τωρα για τις velvet ψαξε το ..

Γιατι πολυ υποστηριζαν οτι δεν ειναι καθαρη neocaridina...

Ωραιο σαϊτ παντως αυτο.....τωρα το βλεπω! :)

Οι παραμετροι που γραφει αραγε ειναι σωστοι?

Από αυτό λέω να πάρω ότι χρειαστώ για τις γαρίδες γιατί έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές...

επειδή είμαι και διαβάζω τα προφίλ των φυτών ώστε να βρω αυτά που θέλω μπορείτε να μου λύσετε μια απορία?

στο συγκεκριμένο φυτό αρχικά αναφέρει ότι προσαρμόζεται δύσκολα και είναι δύσκολο φυτό και στην συνέχεια γράφει ότι προσαρμόζεται πολύ εύκολα τελικά ποιο απο τα δύο ισχύει?

http://www.aquazone.gr/forums/topic/83495-lilaeopsis-brasiliensis/

Έγινε επεξεργασία - JOHN12345

Εχει γινει λαθος στο προφιλ.

Το δευτερο δεν ισχυει ,ειναι δυσκολο φυτο και αργει να προσαρμοστει.

Αν δεις και τις απαιτησεις του,θα καταλαβεις οτι εχει γινει λαθος στο προφιλ.

Εχει γινει λαθος στο προφιλ.

Το δευτερο δεν ισχυει ,ειναι δυσκολο φυτο και αργει να προσαρμοστει.

Αν δεις και τις απαιτησεις του,θα καταλαβεις οτι εχει γινει λαθος στο προφιλ.

οκ ευχαριστώ και αναρωτιόμουν αν το διάβαζα εγώ λάθος  ^_^

επανέρχομαι με νέες απορίες 

1)όσον αφορά τον φωτισμό πώς να ρυθμίσω την φωτοπερίοδο ?πόσες ώρες?

2)εκτός από το co2 να χρησιμοποιώ και excel ή θα ήταν περιττό?

3)ποιο θα ήταν κατά την γνώμη σας το καλύτερο εβδομαδιαίο πρόγραμμα λίπανσης για το ενυδρείο?

επανέρχομαι με νέες απορίες 

1)όσον αφορά τον φωτισμό πώς να ρυθμίσω την φωτοπερίοδο ?πόσες ώρες? 8-9 ωρες ειναι καλα,το ρυθμιζεις με χρονοδιακοπτη

2)εκτός από το co2 να χρησιμοποιώ και excel ή θα ήταν περιττό? Απο τη στιγμη που θα εχεις μπουκαλα,το excel δεν χρειαζεται.

3)ποιο θα ήταν κατά την γνώμη σας το καλύτερο εβδομαδιαίο πρόγραμμα λίπανσης για το ενυδρείο? Στη σελιδα της seachem υπαρχει ενα βδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης,μπορεις να χρησιμοποιεις αυτο.

• 3 months later...

Καλημέρα κάνω ένα up καθώς το ενυδρείο έχει στηθεί με μπόλι απο συνχομπίστα εδώ και 2 βδομάδες και φυτά εδω και μία βδομάδα...δυστήχως προέκυψαν τα 4 νεον τα οποία θα φύγουν άμεσα απλά φιλοξενούνται εκεί μέχρι να βρουν νέο σπίτι (έχει μπει ήδη σχετική αγγελία για όποιον ενδιαφέρεται).Στο ενυδρείο φαίνεται πως όλα πάνε ρολόι μέχρι στιγμής.Τα φυτάκια έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσονται και για λίπανση χρησιμοποιείται όλη η σειρά της seachem ακολουθώντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που προτείνει η ίδια.Μαζί με τα φυτά όμως ήρθαν και οι λαθρεπιβάτες..(έχω μετρήσει 3 διαφορετικά είδη) έτσι πρόσθεσα helena τώρα που είναι αρχή ώστε να αποφευχθεί μελλοντικό πρόβλημα.             Ήθελα να συζητήσουμε το θέμα των ζωντανών,γνωρίζω ότι τα καθαρά μου λίτρα είναι 30 μετρημένα μιας και το ενυδρείο είναι 35λιτρων,τι θα έδειχνε όμορφα σε ένα τέτοιο ενυδρείο αλλά παράλληλα θα ήταν και το ενυδρείο κατάλληλο για αυτό το είδος?Το ενδεχόμενο μονομάχος το έχω σκεφτεί απλά υπάρχει το πρόβλημα οτι αργότερα που πιθανών να μπουν γαρίδες ίσως και να μην συμβιώνουν και να δημιουργηθούν θέματα.

• 2 weeks later...

Παιδιά ετοιμάζομαι όπως όλοι σιγά σιγά για τις διακοπές των Χριστουγέννων οπότε πρέπει να κατασταλάξω στο τι θα κάνω με το τάισμα και την λίπανση των φυτών...για το τάισμα θα πάω στην κλασσική λύση της αυτόματης ταίστρας...για την λίπανση σκεφτόμουν κάτι τέτοιο λέτε να δουλέψει?        

Mode Note: Λινκ και αρθρα απο αλλα Ελληνικα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του aquazone απαγορευονται.

Το λινκ αφαιρεθικε!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Παιδιά ετοιμάζομαι όπως όλοι σιγά σιγά για τις διακοπές των Χριστουγέννων οπότε πρέπει να κατασταλάξω στο τι θα κάνω με το τάισμα και την λίπανση των φυτών...για το τάισμα θα πάω στην κλασσική λύση της αυτόματης ταίστρας...για την λίπανση σκεφτόμουν κάτι τέτοιο λέτε να δουλέψει?        

Mode Note: Λινκ και αρθρα απο αλλα Ελληνικα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του aquazone απαγορευονται.

Το λινκ αφαιρεθικε!

Συγνώμη δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιος κανονισμός...

• 2 months later...

Καλησπέρα. Εαν και καθυστερημένα να σου πω ότι τις caridina τις ξεχνας για τους λόγους που σου είπανε παραπάνω τα παλικλαρια.

Όσο για τις γαρίδες Neocaridina davidi μπορείς να βάλεις εσύ ότι είδος θέλεις.

Επείδη έχω ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα είδη όσο πιο έντονο χρώμα είναι οι γαρίδες τόσο πιο εύκολα σε αποχερετούν. 

Εμένα πχ δεν με πάνε οι orange. Ίσως το ενυδρείο ίσως ο φωτισμός τις χάνω το πρώτο 10 ημερο. Και να φανταστείς οτι σε ίδιες ακριβώς παραμέτρους η yellow μεσορανούν. 

Οι blue velvet πάλι μου τραβάνε. Αυτό που έχω καταλάβει δεν είναι μόνο οι συνθήκες του ενυδρείου του δικού σου αλλα και πως-πόσο τις προσέχουν οι προμυθευτές που θα σου στείλουν το προιον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...