JOHN12345 19 Ιουλίου 2015 #1 Share 19 Ιουλίου 2015 Σας χαιρετώ όλους μετά από πολλά πολλά χρόνια αποχής από το χόμπι (τουλάχιστον 3) λόγω πανελληνίων... Λοιπόν με έπιασαν και πάλι οι ορέξεις έτσι παρήγγειλα ένα ενυδρειάκι ακόμα το οποίο θα προστεθεί στην συλλόγη μου..λάτρης πάντα των μικρών ενυδρείων χωρίς ψάρια αλλά κυρίως με ασπόνδυλα και φουλ φυτεμένα. Για αυτό λοιπόν θέλω τα φώτα σας ώστε να αρχίσω να επαναφέρω όλες τις γνώσεις μου.. το ενυδρειάκι που πήρα είναι το nano cube 20l dennerle complete plus (25cm x 25cm x 30cm) πως σας φαίνεται επαρκεί ο εξοπλισμός που περιέχει για ένα φουλ φυτεμένο? φυτά έχω κανει μια πρόχειρη λίστα με αρκετά που μου αρέσουν... weeping moss taiwan moss saggitaria platyphylla ricia fluitans lilaeopsis brasiliensis eleocharis sp minima flame moss glossostigma elatinoides christmass moss valinseria spiralis hemianthus glomeratus crinum natans crinum calamistratum pogostemon octupus pogostemon erectus lilaeopsis novae heteranthera zosteripholia cuba φυσικά δεν είναι απαραίτητο να μπουν όλα ούτε και αποκλείονται άλλα. από τα παραπάνω είναι κάποιο απαγορευτικό ή κάποιο που δεν ταιριάζει? έχετε να προτίνεται κάποιο άλλο και επίσης μπορεί όποιος γνωρίζει να μου στείλει σε πμ eshop(ελληνικό κατα βάση) με φυτά γιατί αν και έχω βρει αρκετά έχουν αρκετές ελλείψεις. Αυτά για τώρα έχω αρκετές ερωτήσεις ακόμα αλλά σιγά σιγά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιουλίου 2015 #2 Share 20 Ιουλίου 2015 (edited) Καταρχην,να σου πω οτι ολα αυτα τα φυτα δεν μπαινουν σε τοσο μικρο ενυδρειο. Κατα δευτερον,δεν μας λες τιποτα για τον εξοπλησμο. Φωτα? co2? Βυθος? Υποστρωμα? Παντως βλεπω οτι ζητας καποια δυσκολα φυτα,τα οποια χωρις πολυ φως και παροχη co2 δεν θα τα καταφερουν. Κανε και ενα κοπο και δες τα προφιλ τους εδω και θα καταλαβεις ποια δεν κανουν γι αυτο το ενυδρειο λογο υψους. Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 20 Ιουλίου 2015 Author #3 Share 20 Ιουλίου 2015 Καταρχην,να σου πω οτι ολα αυτα τα φυτα δεν μπαινουν σε τοσο μικρο ενυδρειο. Κατα δευτερον,δεν μας λες τιποτα για τον εξοπλησμο. Φωτα? co2? Βυθος? Υποστρωμα? Παντως βλεπω οτι ζητας καποια δυσκολα φυτα,τα οποια χωρις πολυ φως και παροχη co2 δεν θα τα καταφερουν. Κανε και ενα κοπο και δες τα προφιλ τους εδω και θα καταλαβεις ποια δεν κανουν γι αυτο το ενυδρειο λογο υψους. Όντως εχω ξεχάσει να αναφέρω πάρα πολλά πράγματα... Ας ξεκινήσω απο τα πιο εύκολα Υπόστρωμα και χαλίκι ψιλοκοκο έχει μεσα το κιτ (nano shrimps gravel bed Sulawesi black και nano DeponitMix nutrient medium) Φως περιέχει και πάλι το κιτ 11w γράφει Co2 φυσικά και θα βάλω απλά σκεφτόμουν κατι πιο οικονομικό για αρχή οπως http://www.fluvalaquatics.com/us/product/A7540-fluval-mini-pressurized-co2-kit/#.VazwINoaySM δεν είναι καλή ιδέα για αρχή? Στην πορεία θα αγοράσω καλυτερη παροχή διοξειδίου Για τα φυτα το μελετάω ακομα φυσικά και δεν θα μπουν ολα απλά ειναι μια μεγάλη λίστα με πολλά απο αυτά που μου αρέσουν.... Ευχαριστώ για το χρόνο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Ιουλίου 2015 #4 Share 21 Ιουλίου 2015 Για το co2 διαβασε εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-co2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 21 Ιουλίου 2015 Author #5 Share 21 Ιουλίου 2015 Για το co2 διαβασε εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-co2/ Άρα αποκλείω τα μικρά συστήματα co2 και επιλέγω μια σχετικά μικρή μπουκάλα για να έχω και σιγουριά αλλά μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο γιατί είδα και κάτι εξωφρενικές τιμές (160-300€).Από που να πάρω μπουκάλα ώστε να βγει όσο το δυνατόν οικονομικότερη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Ιουλίου 2015 #6 Share 21 Ιουλίου 2015 Για τιμες στην μπουκαλα υπολογιζε περιπου ενα 50 αρικο. Αλλα τοσα περιπου στα μανομετρα. Δες μηπως πετυχεις κατι σε καμια αγγελια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 21 Ιουλίου 2015 Author #7 Share 21 Ιουλίου 2015 Co2 κάνει και αυτή η φιάλη που έχω απο την μπύρα που φτιαχνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Ιουλίου 2015 #8 Share 22 Ιουλίου 2015 Κατι εχω ακουσει οτι μπορεις να φτιαξεις συστημα co2 με τις μπουκαλες που εχουν τα μπαρ για την μπυρα που βαζουν σε ποτηρια. Αν εννοεις κατι τετοιο νομιζω οτι γινεται,αλλα για ψαχτο λιγο ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 22 Ιουλίου 2015 Author #9 Share 22 Ιουλίου 2015 Για την μπύρα το έψαξα θα χρειαστώ μόνο μανόμετρα κτλ είναι πολύ εύκολο να τα συνδέσω και ευτυχώς είναι και πολύ πιο οικονομικό.Για τα φυτά ξεκινώντας το ενυδρείο είναι απαραίτητη κάποια μορφή λίπανσης (ταμπλέτες,υγρό λιπασμα) αν ναι τι να πάρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Ιουλίου 2015 #10 Share 22 Ιουλίου 2015 Ιδιες ειναι οι μπουκαλες . Για την λιπανση ριξε μια ματια εδω και μετα συζηταμε τις αποριες. http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 22 Ιουλίου 2015 Author #11 Share 22 Ιουλίου 2015 Οι απορίες μου είναι δυο. 1ον τα λιπάσματα του ενυδρείου είναι ίδια με αυτά των πραγματικών φυτών 2ον που θα βρω τα λιπάσματα Εσείς τι μου προτείνεται απο λιπάσματα? Ποια εταιρεία να προτιμήσω?και το βασικό ειναι καλύτερα τα υγρά ή τα στερεά σε μορφή σκόνης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιουλίου 2015 #12 Share 23 Ιουλίου 2015 Οι απορίες μου είναι δυο. 1ον τα λιπάσματα του ενυδρείου είναι ίδια με αυτά των πραγματικών φυτών 2ον που θα βρω τα λιπάσματα Εσείς τι μου προτείνεται απο λιπάσματα? Ποια εταιρεία να προτιμήσω?και το βασικό ειναι καλύτερα τα υγρά ή τα στερεά σε μορφή σκόνης? Αν εννοεις τα λιπασματα απο φυτορια και τετοια,οχι,δεν ειναι τα ιδια. Τα λιπασματα θα τα βρεις σε πετ σοπ. Αφου θα εχεις παροχη co2 και θα εχεις και απαιτητικα φυτα,θα πρεπει να παρεις ολη τη σειρα λιπασματων και να ακολουθεις εβδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης. Το ενυδρειο σου επειδη ειναι μικρο,εγω λεω να παρεις υγρα λιπασματα. Οι σκονες εκτος οτι θελουν αρκετη εμπειρια,θα πρεπει να ψαξεις να βρεις καθαρες σκονες χωρις προσμειξεις μεσα και να τις παρεις απο μαγαζι με χημικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #13 Share 23 Ιουλίου 2015 Ωραία άρα με ποια σειρά λιπασμάτων να ξεκινήσω ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή λίπανση?seachem flourish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Ιουλίου 2015 #14 Share 23 Ιουλίου 2015 Ωραία άρα με ποια σειρά λιπασμάτων να ξεκινήσω ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή λίπανση?seachem flourish? To flourish ειναι ενα γενικο λιπασμα , εχει λιγο απο ολα. Εξαρταται τα φυτα που θα επιλεξεις και κατω απο ποιες συνθηκες θα αναπτυσονται. Μπορεις να παρεις floyrish , nitrogen, καλιο, φωσφορο και σιδηρο. Οπως ομως σου ειπα εξαρταται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #15 Share 23 Ιουλίου 2015 To flourish ειναι ενα γενικο λιπασμα , εχει λιγο απο ολα. Εξαρταται τα φυτα που θα επιλεξεις και κατω απο ποιες συνθηκες θα αναπτυσονται. Μπορεις να παρεις floyrish , nitrogen, καλιο, φωσφορο και σιδηρο. Οπως ομως σου ειπα εξαρταται. Εννοούσα όλη την σειρά της seachem Λάθος μου που δεν το διευκρίνησα Τα φυτά που θα έχω θα είναι από μέτριας δυσκολίας έως και πολύ δύσκολα άρα θέλω καλά λιπάσματα που να καλύπτουν πλήρως τις αναγκες του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Ιουλίου 2015 #16 Share 23 Ιουλίου 2015 Η σειρα της seachem νομιζω ειναι τα καλυτερα λιπασματα..... Απο φως ομως θελεις αλλη μια λαμπα 11w.....η μια να ειναι 6500 περιπου κελβιν και η δευτερη 4500 περιπου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #17 Share 23 Ιουλίου 2015 Η σειρα της seachem νομιζω ειναι τα καλυτερα λιπασματα..... Απο φως ομως θελεις αλλη μια λαμπα 11w.....η μια να ειναι 6500 περιπου κελβιν και η δευτερη 4500 περιπου..... Μα σύμφωνα με το θέμα που διάβαζα για τον φωτισμό εδώ στο φόρουμ είμαι υπερκαλυμένος με 11w για 20 λίτρα που καθαρά θα είναι και λιγότερα . Κάνω κάπου λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιουλίου 2015 #18 Share 23 Ιουλίου 2015 Μα σύμφωνα με το θέμα που διάβαζα για τον φωτισμό εδώ στο φόρουμ είμαι υπερκαλυμένος με 11w για 20 λίτρα που καθαρά θα είναι και λιγότερα . Κάνω κάπου λάθος? Για απαιτητικα φυτα που θες,οπως τα γρασιδια,θελεις παραπανω φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Ιουλίου 2015 #19 Share 23 Ιουλίου 2015 Μα σύμφωνα με το θέμα που διάβαζα για τον φωτισμό εδώ στο φόρουμ είμαι υπερκαλυμένος με 11w για 20 λίτρα που καθαρά θα είναι και λιγότερα . Κάνω κάπου λάθος? Μια χαρα ειναι , δοκιμασε το και στην πορεια βλέπεις αν χρειαστεις περισσοτερο φωτισμό προσθετεις. Το ενυδρειακι ειναι λιγο μικρακι , αλλα αν σου αρεσει δεν πειραζει. Προτιμησε φυτα που ειναι μικρα σε μεγεθος. Απο γαριδες τι θα βάλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #20 Share 23 Ιουλίου 2015 Για απαιτητικα φυτα που θες,οπως τα γρασιδια,θελεις παραπανω φως.Αα οκ άρα θα βάλω δύο φωτιστικά απο 11w? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Ιουλίου 2015 #21 Share 23 Ιουλίου 2015 Εγω το ειπα επειδη λες πιο πανω για πολυ δυσκολα φυτα.....δεν νομιζω να πανε με μισο βατ ανα λιτρο.....αφου θα εχεις και διοξειδιο τοτε δεν θα εχεις προβλημα με αλγες με παραπανω φως.....αυτο θα εκανα εγω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #22 Share 23 Ιουλίου 2015 Μια χαρα ειναι , δοκιμασε το και στην πορεια βλέπεις αν χρειαστεις περισσοτερο φωτισμό προσθετεις. Το ενυδρειακι ειναι λιγο μικρακι , αλλα αν σου αρεσει δεν πειραζει. Προτιμησε φυτα που ειναι μικρα σε μεγεθος. Απο γαριδες τι θα βάλεις? Φυτά διάβασα τα προφίλ τους και τώρα θα επιλέξω κάποια αρχικά...Το ενυδρείο το πήρα από επιλογή μου μικρό μιας και με τα λεφτά που έκανε σίγουρα μπορουσα να πάρω κάτι μεγαλύτερο για την ακρίβεια έχω μεγαλυτερα δύο αλλά τα έχω άδεια γιατί δεν μου αρέσουν... Από γαρίδες δεν έχω επιλέξει ακόμα αλλά θα είναι σίγουρα κάποιες πιο ασυνήθιστες μόλις σταματήσουν τα καπιταλ κοντρολ και περάσουν και δύο τρεις μήνες θα παραγγείλω από εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Ιουλίου 2015 #23 Share 23 Ιουλίου 2015 Oταν λες ασυνήθιστες , τι εχεις στο μυαλο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιουλίου 2015 #24 Share 23 Ιουλίου 2015 Για τις γαριδες που ζητας θα χρειαστεις και καποια εξτρα πραγμτα,οπως α/ο και ισως και καποια minerals. Ασε που οι γαριδες που θες ειναι και ευαισθητες στα λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 23 Ιουλίου 2015 Author #25 Share 23 Ιουλίου 2015 Εγω το ειπα επειδη λες πιο πανω για πολυ δυσκολα φυτα.....δεν νομιζω να πανε με μισο βατ ανα λιτρο.....αφου θα εχεις και διοξειδιο τοτε δεν θα εχεις προβλημα με αλγες με παραπανω φως.....αυτο θα εκανα εγω.... εννοείται για αυτό ρωτάω κιόλας για να μαθαίνω...κάτι θα ήξερες αφού το είπες..άλλωστε και το ενυδρείο θα πάρει αρκετό χρόνο να στηθεί και μόνο όταν συγκεντρωθούν όλα τα απαιτούμενα απο μεριάς εξοπλισμού.Αρα έχουμε αρκετό χρόνο να το συζητήσουμε με όλους ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος