Jump to content

Χύνος

Recommended Posts

άλλη κατηγορία

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):
Συνολικά Λίτρα:15,5
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: Ψεύτικα
Ψάρια: Μονομάχος
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:
Πέτρες:
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά : Πιθάρι
Υπόστρωμα:
Βυθός:

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):
Διάρκεια φωτισμού:

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση:
Θέρμανση/ Ψύξη:
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: Betta balls

Παράμετροι
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: κάθε 3 μέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

UUHxm4.jpg

Κανε ένα κόπο τώρα και συμπλήρωσε τη φόρμα.

συμπλήρωσα όσα ξέρω  :wacko:

Θα μεταφερθεί το ψαράκι σε μεγαλύτερο ενυδρείο ; :)

Φίλτρο υπάρχει , με βιολογία ;

Μετρήσεις δεν έχεις κάνει στο νερό; Τι φωτισμό έχεις; Θέρμανση-ψύξη έχεις; Φιλτρο δεν έχεις;

Θα μεταφερθεί το ψαράκι σε μεγαλύτερο ενυδρείο ; :)

Φίλτρο υπάρχει , με βιολογία ;

δεν υπάρχει φίλτρο είναι απλό. τώρα για το αν μεταφερθεί ίσως το χειμώνα.

Μετρήσεις δεν έχεις κάνει στο νερό; Τι φωτισμό έχεις; Θέρμανση-ψύξη έχεις; Φιλτρο δεν έχεις;

φωτισμό φυσικό από το σπίτι ακόμα μετρήσεις όχι τίποτα φίλτρο επίσης

Καλό είναι να έχουμε φίλτρο στα ενυδρεία , όσο μικρά και αν είναι.

Αν είχες αληθινά φυτά μεσα αλλάζει η κουβέντα. ;)

Βλέπω να χώνεις τον Χύνο στο χώμα...... Πρεπει να βάλεις ενα φιλτρο εσωτερικό και κάποια στιγμή να τον μετα φέρεις ίσως σε ενα έστω λίγο μεγαλύτερο. Τωρα το καλοκαίρι οι θερμοκρασία που μπορει να πιάσει το ενυδρειο, ειδικά αυτα τα λίτρα, μπορεί να προκαλέσει προβληματάκια στο ψάρι. Κανε μετρήσεις να δεις που βρίσκεσαι. Ποσο καιρό το έχεις το ενυδρειάκι με τον μονομάχο μέσα;

Βλέπω να χώνεις τον Χύνο στο χώμα...... Πρεπει να βάλεις ενα φιλτρο εσωτερικό και κάποια στιγμή να τον μετα φέρεις ίσως σε ενα έστω λίγο μεγαλύτερο. Τωρα το καλοκαίρι οι θερμοκρασία που μπορει να πιάσει το ενυδρειο, ειδικά αυτα τα λίτρα, μπορεί να προκαλέσει προβληματάκια στο ψάρι. Κανε μετρήσεις να δεις που βρίσκεσαι. Ποσο καιρό το έχεις το ενυδρειάκι με τον μονομάχο μέσα;

το έχω 6 μήνες και έχει κάνει 2 γέννες

Οι 6 μηνες και οι 2 γέννες ειναι υπό αυτές τις συνθήκες που τον έχεις τωρα;

Να του αλλάξεις όνομα και αν τον βγάλεις superman.

• Like 2

Οι 6 μηνες και οι 2 γέννες ειναι υπό αυτές τις συνθήκες που τον έχεις τωρα;

Να του αλλάξεις όνομα και αν τον βγάλεις superman.

χαχα... στο ίδιο ενυδρείο έγιναν και οι γένες και έχω τώρα 4 μικρά και μικρομεγαλώνω

• Like 1

Ενυδρειο χωρις φιλτρο δεν...μονο υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις.

Καλημέρα!
Μάλλον ο Χύνος βιάστηκε να αποκτήσει απογόνους, πριν μας "αφησει"!!!

Πέρα από την πλάκα, επειδή το συγκεκριμένο είδος είναι αρκετά ευαίσθητο , ειναι καλό να βελτιώσεις τις συνθήκες του ενυδρείου

Το ψάρι δεν πρέπει να καίγεται από την αμμωνία. Αυτό προϋποθέτει φίλτρο στρωμένο

Το ψάρι έχει όρια - ελάχιστο και μέγιστο - στη θερμοκρασία του νερού. Εφόσον η θερμοκρασία του νερού ξεπερνά τους 29-30 βαθμούς τώρα το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρεις τρόπο να κρυώνεις το νερό

Ποικιλία σωστών τροφών βοηθάει στην ανάπτυξη του

Τα Χυνακια τα έχεις στο ίδιο ενυδρείο?

Καλημέρα!

Μάλλον ο Χύνος βιάστηκε να αποκτήσει απογόνους, πριν μας "αφησει"!!!

Πέρα από την πλάκα, επειδή το συγκεκριμένο είδος είναι αρκετά ευαίσθητο , ειναι καλό να βελτιώσεις τις συνθήκες του ενυδρείου

Το ψάρι δεν πρέπει να καίγεται από την αμμωνία. Αυτό προϋποθέτει φίλτρο στρωμένο

Το ψάρι έχει όρια - ελάχιστο και μέγιστο - στη θερμοκρασία του νερού. Εφόσον η θερμοκρασία του νερού ξεπερνά τους 29-30 βαθμούς τώρα το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρεις τρόπο να κρυώνεις το νερό

Ποικιλία σωστών τροφών βοηθάει στην ανάπτυξη του

Τα Χυνακια τα έχεις στο ίδιο ενυδρείο?

θερμοκρασία τώρα το καλοκαίρι είναι σταθερά 27-28 γιατι κρυώνω το νερό με ανεμιστήρα από υπολογιστή. φίλτρο ψάχνω να βρω σιγά σιγά αλλά χαμηλής ροής γιατί είναι μικρή η γυάλα του. τα χυνάκια είναι σε ένα άλλο ενυδρείο με φίλτρο εκείνα

Μιά χαρά είσαι να συνεχίσεις να κάνεις ότι έκανες , εφ όσον δεν έχεις πρόβλημα και οι γέννες που πήρες το αποδεικνύουν αυτό .

Επειδή όμως έχασες πολλά μικρά απο τις γέννες να διαβάσεις περισσότερα για τους Μονομάχους και τη διαδικασία αναπαραγωγής και να τη προσαρμόσεις στα μέτρα σου .

Αν θέλεις μόνο να κάνεις λίγο πιο αραιά τις αλλαγές νερού και με τη θερμοκρασία μη παιδεύεσαι και 30 να πάει δεν έχεις κανένα πρόβλημα .

Αλήθεια τη θηλυκιά που την έχεις ;

Μιά χαρά είσαι να συνεχίσεις να κάνεις ότι έκανες , εφ όσον δεν έχεις πρόβλημα και οι γέννες που πήρες το αποδεικνύουν αυτό .

Επειδή όμως έχασες πολλά μικρά απο τις γέννες να διαβάσεις περισσότερα για τους Μονομάχους και τη διαδικασία αναπαραγωγής και να τη προσαρμόσεις στα μέτρα σου .

Αν θέλεις μόνο να κάνεις λίγο πιο αραιά τις αλλαγές νερού και με τη θερμοκρασία μη παιδεύεσαι και 30 να πάει δεν έχεις κανένα πρόβλημα .

Αλήθεια τη θηλυκιά που την έχεις ;

έχασα πολλά μικρά στην πρώτη γέννα γιατί διάβασα οτι την 3 μέρα βγάζεις τον αρσενικό για να μην τα φάει. αλλά ο δικός μου είναι λίγο ρομαντικός και τα έψαχνε μετα. αποτέλεσμα ήταν οτι τον έβγαλα πολύ νωρίς και τα μικρά δεν επιβίωσαν. στην άλλη γέννα τον άφησα 1 ενδομάδα μέχρι που λιποθυμούσε. η θυληκιά είναι μαζί με τα τροπικά στο μεγάλο ενυδρείο

Μια χαρά τα πάς !

Δεν θυμάμαι να σου πω πόσο αφήνεις τον αρσενικό με τα μικρά , πάντως ξεπερνάς την εβδομάδα .

Αν καταφέρεις να φτιάξεις ινφουσόρια για να ταΐσεις τα μικρά τις πρώτες 10-15 ημέρες μέχρι να μπορούν να φάνε αυτη τη πολύ ψιλή τροφή σαν πούδρα , θα δείς που θα σου ζήσουν πολλά περισσότερα . Το τάισμα το ξεκινάς απ όταν φύγει ο λεκιθικός σάκος .

Η δυσκολία που θα συναντήσεις μετα είναι οι αλλαγές νερού που πρέπει να κάνεις καθημερινά ( μπορεί και δύο φορές την ημέρα ) με παλιό νερό .

Παλιό νερό είναι και του ενυδρείου με τα τροπικά που έχεις , μπορείς να παίρνεις νερό απ το ενυδρείο να το βάζεις στα μικρά και να συμπληρώνεις με φρέσκο στο ενυδρείο .

Πάντως τα 15 λίτρα που έχεις το Μονομάχο είναι πολλά για τη γέννα και ο λόγος είναι γιατί τα μικρά απλώνονται σε πολλά λίτρα και ταΐζονται πιό δύσκολα διότι η τροφή χάνετε .

Εγω τις αναπαραγωγές των Μονομάχων τις έκανα σε 2 λίτρα ενυδρεία , πρόσεχα όμως πολύ μην σκοτώσει ο αρσενικός τη θηλυκιά και η δυσκολία να το καταλάβεις είναι στο οτι δεν ξεχωρίζουν εύκολα τα χτυπήματα του αρσενικού για να γεννήσει τα αυγά , απο τα χτυπήματα για να τη διώξει . Σε μεγάλο χώρο πάντως και με διακοσμητικά μέσα , δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα .

εμένα ο αρσενικός δεν την πειράζει καθόλου την θηλυκιά. αφού όταν είμαι στο χωριό επειδή δεν έχω χώρο τους έχω μαζί στην γυάλα. απλά τώρα που πήρα το μεγάλο την έβαλα μέσα στο μεγάλο

εμένα ο αρσενικός δεν την πειράζει καθόλου την θηλυκιά. αφού όταν είμαι στο χωριό επειδή δεν έχω χώρο τους έχω μαζί στην γυάλα. απλά τώρα που πήρα το μεγάλο την έβαλα μέσα στο μεγάλο

:thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...