Ρομποτής Κωνσταντίνος 7 Δεκεμβρίου 2015 Author #426 Share 7 Δεκεμβρίου 2015 Κώστα κοίτα να δεις δεν θα το τουμπανιάσω στον φωτισμό, απλά θα του βάλω άλλη μία λάμπα να είμαι στο 0,6watt/lt. (ξέρω δεν είναι σωστός τρόπος μέτρησης αλλά με βάση αυτό που είχα δηλαδή 0,3watt/lt μπορούμε να συγκρίνουμε καλύτερα), να του βγάλω τη λεντοταινία και να βάλω τη sera brilliant daylight που έχω μαζί με τη grolux και ανακλαστήρες σίγουρα θα έχω θέλω να πιστεύω καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Δεκεμβρίου 2015 Author #427 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Αλήθεια αν αντί για συνδυασμό grolux και άλλη μία στα 6000Κ βάλω δύο grolux, ποια τα υπέρ και ποια τα κατά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2015 #428 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Καλο ειναι να εχεις τις λαμπες με τα βασικα κελβιν και μετα απο εκει και περα πειραματιζεσαι και με αλλες λαμπες αν εχεις παραπανω απο 2. Εγω ας πουμε αν ειχα 3 λαμπες θα εβαζα 1χ6500,1χ4500 και 1 grolux που ειναι στα 8000 νομιζω. Παντως παιζουν και grolux που ειναι στα 6500Κ,πηρα μια πριν κατι μερες για το juwel,το ιδιο με το δικο σου. Διαβασε και εδω για τον φωτισμο.http://www.aquazone.gr/forums/topic/56782-o-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Δεκεμβρίου 2015 Author #429 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Στο καπάκι θα προσαρμόσω δύο λάμπες Τ8, ούτως ή άλλως το ενυδρείο έχει πλάτος 30 εκατοστά δεν έχω χώρο για τρίτη αφού παίρνουν χώρο και τα ανεμιστηράκια. Ούτε θα θελα να ξαναβάλω led, απλά απορία έχω τι θα γίνει με δύο λάμπες grolux αντί για μία και μία στα 6000Κ όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών. Το άρθρο το είχα διαβάσει και παλιότερα, όλα αυτά τα άρθρα τα έχω ούτως ή άλλως ως σελιδοδείκτες να μην ψάχνομαι, στην περίπτωσή μου όμως δεν κατάλαβα, ποια θα πρέπει να βάλω μπροστά την grolux ή την 6000Κ sera brilliant daylight? Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2015 #430 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Μη βαλεις λεντ,τζαμπα θα τα βαλεις γιατι δεν κανουν δουλεια. Αν θες τη γνωμη μου,αντι για τ8 βαλε τ5 που βγαζουν περισσοτερα βατ απο τις τ8 στις ιδιες διαστασεις λαμπας,δηλαδη αντι να βαλεις 1χ18 Τ8,θα βαλεις 2χ24Τ5 στις ιδιες διαστασεις,απλα θα πρεπει να αλλαξεις ακροφυσια και ισως και μπαλαστ,ομως θα εχεις πιο δυνατο φως. Δεν ξερω τι μπορει να γινει με 2 grolux,μπορει να εχεις αλγες.Μπορει να μη σου αρεσει και οπτικα το φως που θα βγαζουν. Μπροστα βαζεις αυτη που εχει τα περισσοτερα κελβιν και πισω αυτη με τα μικροτερα,οπωτε μπροστα βαζεις την grolux και πισω την 6000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Δεκεμβρίου 2015 #431 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Μη βαλεις λεντ,τζαμπα θα τα βαλεις γιατι δεν κανουν δουλεια. Βρε παιδιά , μη λέμε πως τα led δεν κάνουν δουλειά, μια χαρά δουλειά κάνουν αρκει να βάλεις τα σωστά LED. Να πείτε πως δεν υπάρχει σχετική εμπειρία ή πως τα επώνυμα καλά LED είναι ακριβα ή πως πρέπει να φτιάξεις κάτι μόνος σου το καταλαβαίνω, όχι όμως ότι δεν κάνουν δουλειά, μας διαβάζει τόσος κόσμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2015 #432 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Βρε παιδιά , μη λέμε πως τα led δεν κάνουν δουλειά, μια χαρά δουλειά κάνουν αρκει να βάλεις τα σωστά LED. Να πείτε πως δεν υπάρχει σχετική εμπειρία ή πως τα επώνυμα καλά LED είναι ακριβα ή πως πρέπει να φτιάξεις κάτι μόνος σου το καταλαβαίνω, όχι όμως ότι δεν κάνουν δουλειά, μας διαβάζει τόσος κόσμος Φιλε,ξερω τι λεω και ξερω οτι διαβαζει κοσμος. Ο Κωστας ηδη εχει λεντοταινια και απ οτι καταλαβα θελει να βαλει παλι λεντοταινια,γι αυτο ειπα οτι δεν κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Δεκεμβρίου 2015 #433 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε,ξερω τι λεω και ξερω οτι διαβαζει κοσμος. Ο Κωστας ηδη εχει λεντοταινια και απ οτι καταλαβα θελει να βαλει παλι λεντοταινια,γι αυτο ειπα οτι δεν κανει. Και εγω ξέρω ότι ο Κώστας έχει λεντοταινία και δεν έμεινε ευχαριστημένος, αλλά άλλο LED φωτισμός και άλλο λεντοταινία, δεν έχει κάποια σχέση, και εγω λέω πως οι λεντοταινίες δεν είναι αξιόπιστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2015 #434 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Στο καπάκι θα προσαρμόσω δύο λάμπες Τ8, ούτως ή άλλως το ενυδρείο έχει πλάτος 30 εκατοστά δεν έχω χώρο για τρίτη αφού παίρνουν χώρο και τα ανεμιστηράκια. Ούτε θα θελα να ξαναβάλω led, απλά απορία έχω τι θα γίνει με δύο λάμπες grolux αντί για μία και μία στα 6000Κ όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών. Το άρθρο το είχα διαβάσει και παλιότερα, όλα αυτά τα άρθρα τα έχω ούτως ή άλλως ως σελιδοδείκτες να μην ψάχνομαι, στην περίπτωσή μου όμως δεν κατάλαβα, ποια θα πρέπει να βάλω μπροστά την grolux ή την 6000Κ sera brilliant daylight? Και εγω ξέρω ότι ο Κώστας έχει λεντοταινία και δεν έμεινε ευχαριστημένος, αλλά άλλο LED φωτισμός και άλλο λεντοταινία, δεν έχει κάποια σχέση, και εγω λέω πως οι λεντοταινίες δεν είναι αξιόπιστες Καλυτερα να ξαναδιαβασεις ολα τα προηγουμενα ποστ και να μη πιανεσε απο μια φραση οπως συνηθιζεις. Εγω απαντησα στο κοκκινησμενο σημειο του ποστ που εκανε ο Κωστας και εννοει για την λεντοταινια και απαντησα σ αυτο. Τωρα αν εσυ θες να παιζεις με τις λεξεις,ειναι δικο σου θεμα.Ξερω πολυ καλα τι ειναι λεντοταινια και τι λεντ. Και στη συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για λεντοταινια και οχι για λεντ. Την επομενη φορα να διαβζεις ολα τα προηγουμε ποστ σε παρακαλω. Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Δεκεμβρίου 2015 #435 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Καλυτερα να ξαναδιαβασεις ολα τα προηγουμενα ποστ και να μη πιανεσε απο μια φραση οπως συνηθιζεις. Εγω απαντησα στο κοκκινησμενο σημειο του ποστ που εκανε ο Κωστας και εννοει για την λεντοταινια και απαντησα σ αυτο. Τωρα αν εσυ θες να παιζεις με τις λεξεις,ειναι δικο σου θεμα.Ξερω πολυ καλα τι ειναι λεντοταινια και τι λεντ. Και στη συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για λεντοταινια και οχι για λεντ. Την επομενη φορα να διαβζεις ολα τα προηγουμε ποστ σε παρακαλω. Συνεχίζεις να μιλάς όπως πάντα υποτιμητικά στους άλλους που έχουν αντίλογο μαζί σου , και ειδικά σε εμένα. Με τη φράση «όπως συνηθίζεις» θες να δηλώσεις πως πάντα είμαι πνεύμα αντιλογίας και πως το κάνω συνέχεια , αυτό εννοείς ; Το να υπάρχει ευγενής αντίλογος είναι πρόβλημα για εσένα ; ή δεν θες να έχεις αντίλογο ; Όπως έχεις δει είμαι ΠΑΝΤΑ διαλλακτικός, και δεν παίζω ποτέ τις λέξεις αλλά ασχολούμαι με την ουσία, και κάποιες φορές μία λέξη αλλάζει την ουσία. Είδες πόσο ήπια έκανα τον αντίλογο και πόσο επιθετικά μου απαντάς , σε παρακαλώ να είσαι πιο διαλλακτικός στις συζητήσεις σου, και να πάρεις πίσω αυτό το «όπως συνηθίζεις» Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Δεκεμβρίου 2015 #436 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Συνεχίζεις να μιλάς όπως πάντα υποτιμητικά στους άλλους που έχουν αντίλογο μαζί σου , και ειδικά σε εμένα. Με τη φράση «όπως συνηθίζεις» θες να δηλώσεις πως πάντα είμαι πνεύμα αντιλογίας και πως το κάνω συνέχεια , αυτό εννοείς ; Το να υπάρχει ευγενής αντίλογος είναι πρόβλημα για εσένα ; ή δεν θες να έχεις αντίλογο ; Όπως έχεις δει είμαι ΠΑΝΤΑ διαλλακτικός, και δεν παίζω ποτέ τις λέξεις αλλά ασχολούμαι με την ουσία, και κάποιες φορές μία λέξη αλλάζει την ουσία. Είδες πόσο ήπια έκανα τον αντίλογο και πόσο επιθετικά μου απαντάς , σε παρακαλώ να είσαι πιο διαλλακτικός στις συζητήσεις σου, και να πάρεις πίσω αυτό το «όπως συνηθίζεις» Το οπως συνηθιζεις παει στο οτι αντι να διαβαζεις ολα τα προηγουμενα ποστ πιανεσαι απο μια λεξη μονο. Αν το ειχες κανει,δεν θα εκανες το σχολιο που εκανες πριν και ειδικα οτι μας διαβαζουν και αλλοι,ξερω πολυ καλα οτι μας διαβαζουν και αλλοι και ξερω καλα παντα τι γραφω. Με τον αντιλογο δεν εχω κανενα προβλημα,καλο ειναι ομως να διαβαζεις ολα ποστ και οχι επιλεκτικα. Δεν το συνεχιζω αλλο γιατι χαλαμε το θεμα του Κωστα και ειναι κριμα. Εγω καταλαβα καλα τι ειπε και τι λεντ εννοουσε και του απαντησα σ αυτο και καταλαβε και αυτος τι εννοουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Δεκεμβρίου 2015 #437 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 Δεν το συνεχιζω αλλο γιατι χαλαμε το θεμα του Κωστα και ειναι κριμα. Εγω καταλαβα καλα τι ειπε και τι λεντ εννοουσε και του απαντησα σ αυτο και καταλαβε και αυτος τι εννοουσα. Είναι όντως κρίμα το να χαλάμε το θέμα του Κώστα, αλλά επειδή μας διαβάζουν και άλλοι που δεν θα καταλάβουν θα πρέπει είμαστε πιο προσεκτικοί , πιο αναλυτικοί και πιο συγκεκριμένοι στις διατυπώσεις μας, γιατί κάποιος θα μείνει στη φράση Μη βαλεις λεντ,τζαμπα θα τα βαλεις γιατι δεν κανουν δουλεια. Και εγω κατάλαβα τι εννοεί ο Κώστας αλλά δεν φτάνει τι καταλάβαμε κάποιο λίγοι Τέλος απο εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Δεκεμβρίου 2015 Author #438 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Παιδιά δε μου χαλάτε κανένα θέμα, με στεναχωρείτε όμως όταν δημιουργείτε αντιπαραθέσεις τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να μας απασχολούν. Να λέμε δόξα τω Θεώ που είμαστε υγιείς και μπορούμε και μιλάμε, όλα τ άλλα είναι κυριολεκτικά τίποτα. Να έρθω στο θέμα τώρα, πρώτα απ όλα όλοι ξέρετε ότι είμαι αρχάριος, άσχετος ντιπ για ντιπ, μ αρέσει όμως να πειραματίζομαι και πολλές φορές και κόντρα στο κατεστημένο και στο ορθό, όχι γιατί είμαι μαζόχας βέβαια, απλά μ αρέσει να παθαίνω και να μαθαίνω. Θέλω πρώτα να βλέπω το λάθος και μετά το σωστό, το να παίρνω κάτι έτοιμο ποτέ δε με συγκίνησε. Στο θέμα της λεντοταινίας, ο λόγος που τη χρησιμοποίησα ήταν ένας κι αυτός ήταν ο χώρος, δυστυχώς το συγκεκριμένο καπάκι μετά βίας χωράει με τη μία λάμπα να βάλω και τους ανεμιστήρες, όσο και να το ψαξα ό,τι και να δοκίμασα απλά ΔΕΝ. Με την μέχρι τώρα χρήση τους, δεν μπορώ να κρίνω αν έκαναν καλό ή κακό στα φυτά μου γιατί δεν δοκίμασα να αφήσω μόνο τη grolux ή μόνο τις λεντοταινίες για να δω τις συνέπειες κι αυτό γιατί έχω ενοχλήσει τόσο πολύ τα ψάρια που πλέον θέλω να βάλω το καινούριο καπάκι και να ξεμπερδεύω να τ αφήσω κι αυτά να ησυχάσουν. Ισως άμα πέσει στα χέρια μου κανά ενυδρείο 40 ή και 60 λίτρων να πειραματιστώ χωρίς ψάρια όμως. Κώστα όσον αφορά το θέμα Τ5, το ξέρω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις Τ8, όμως οικονομικά δεν βγαίνω στην παρούσα φάση για λάμπες και μπάλαστ, τα Τ8 όμως μπάλαστ και στεγανά ντουί τα βρήκα δωρεάν, τις λάμπες τις έχω οπότε όπως καταλαβαίνεις ο συγκεκριμένος φωτισμός ήταν μονόδρομος. Αργότερα εννοείται ότι το χω ήδη σκεφτεί σιγά σιγά να γίνει μετατροπή με Τ5, αφού όμως πρώτα δω τη συμπεριφορά με δύο λάμπες των 30watt T8 μιας και τόσα χρόνια ήμουν με μία και για δύο μήνες και τη λεντοταινία. Για την τελευταία ξαναλέω δε μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα αν έκαναν ή όχι δουλιά, ο τομέας για τον οποίο είμαι δυσαρεστημένος είναι αφενός η πιο παλιά έχει ήδη κιτρινίσει άρα και μάλλον έχει χάσει σε ένταση, αφετέρου έχει ήδη αρχίσει να ξεκολλάει κάτι που σημαίνει ότι πρέπει γρήγορα να ετοιμάσω το diy πριν έχω κανένα ατύχημα. Επίσης άλλος ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα είναι ότι η θέση στην οποία έχουν τοποθετηθεί μάλλον αδικούνται γιατί είναι πίσω πίσω, μεγάλη γωνία διάχυσης δεν έχουν, το ακριβές φάσμα τους δεν το ξέρω αν και τις αγόρασα για 6500Κ νομίζω, οπότε ό,τι και να πω εγώ δεν έχει κανένα νόημα. Ο Τάκης ξέρω ότι χρησιμοποιεί μόνο led φωτισμό, έχω δει τα ενυδρεία του από κοντά και μπορώ να πω ότι είναι σούπερ, δυστυχώς εγώ δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τα μέσα να πειραματιστώ, οπότε πάω εκ του ασφαλούς κι έχει ο Θεός. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας και τη συμμετοχή σας, δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης μεταξύ όλων μας εδώ μέσα, πιστέψτε με με φέρνει σ αμηχανία και αισθάνομαι άσχημα, ειρήνη υμίν αδέρφια μου και το εννοώ. Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 11 Δεκεμβρίου 2015 Author #439 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 Τέλεια η νέα εμφάνιση στο φόρουμ απίστευτη καταπληκτική, αφήστε το όλο το χρόνο παιδιά αξίζει τον κόπο. Λοιπόν στο θέμα μας τώρα ετοιμάζω καπάκι diy με τα χεράκια μου για αύξηση του φωτισμού και πιο νοικοκυρεμένα τα ανεμιστήρια, περιμένω τα πλέγματα βασικά κατά τ άλλα είναι έτοιμο, επισυνάπτω φωτό να μου πείτε τη γνώμη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Δεκεμβρίου 2015 #440 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα. Μια χαρα φαινεται το καπακι και νομιζω σε περνει να βαλεις αλλη μια λαμπα πιο πισω αργοτερα. Τελικα τι λαμπες θα βαλεις?Τ5 η τ8? Το καπακι απο τι υλικο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 12 Δεκεμβρίου 2015 #441 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Τέλεια η νέα εμφάνιση στο φόρουμ απίστευτη καταπληκτική, αφήστε το όλο το χρόνο παιδιά αξίζει τον κόπο. Λοιπόν στο θέμα μας τώρα ετοιμάζω καπάκι diy με τα χεράκια μου για αύξηση του φωτισμού και πιο νοικοκυρεμένα τα ανεμιστήρια, περιμένω τα πλέγματα βασικά κατά τ άλλα είναι έτοιμο, επισυνάπτω φωτό να μου πείτε τη γνώμη σας. Καλλιτεχνης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 12 Δεκεμβρίου 2015 Author #442 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Το τέλειωσα, ήρθαν τα πλέγματα, θα τ αφήσω να ξεμυρίσει η μπογιά για καμιά βδομάδα στο μπαλκόνι κι ύστερα γενική δοκιμή στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 29 Ιανουαρίου 2016 Author #443 Share 29 Ιανουαρίου 2016 (edited) Update του θέματος με το ενυδρείο στην παρούσα φάση, κάθε σχόλιο - συμβουλή δεκτά. Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Ιανουαρίου 2016 #444 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Eαν θελεις να εχεις καλυτερα οπτικα αποτελέσματα. Ομαδοποιεισε τα φυτα σου, με τετοιο τροπο ωστε να φαινονται σαν συσταδες . Μην βαζεις πανομοιοτυπα φυτα στο ιδιο μερος. Παιξε με το σχημα των φυλλων ,την ενταση του πρασινου και το χρωμα των φυτων. Για να δωσεις βαθος στο ενυδρειο , παιξε με φυτα , μικρα μεσαια και μεγαλα . Για παραδειγμα ξεκινα βαζωντας το κοκκινο φυτο στα 3/4 του ενυδρειου , στην πισω μερια ωστε να καλυψει καποιο φυτο τις ασχημες ριζες που φαινονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 29 Ιανουαρίου 2016 Author #445 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Εχεις δίκιο αλλά κοίτα τι έχει γίνει, πρώτα απ όλα είναι το πρώτο μου φυτεμένο κι ακόμα μαθαίνω, επίσης τα φυτά έρχονταν κατά διαστήματα από χαρίσματα κι έτσι έμπαιναν και στο ενυδρείο, άναρχα δηλαδή, μετά είχα τα διάφορα θεματάκια κι ήθελα να το αφήσω λίγο ήσυχο να ηρεμήσουν και τα ψαράκια. Σκέφτομαι κάπου μετά το καλοκαίρι να του αλλάξω το σχήμα και να το νοικοκυρέψω ώστε να πάρω τις τελικές αποφάσεις μου και να ενημερωθώ ακόμα για το στήσιμο, γενικά να έχω αποκτήσει λίγο περισσότερη εμπειρία. Για το κόκκινο φυτό θα μπορούσα να το βάλω πίσω όπως λες και να βάλω μπροστά του το πολύσπερμα ή κάποιο άλλο φυτό; Αυτές οι ρίζες που φαίνονται είναι φυσικό ή κάτι δεν πάει καλά με το φυτό; Ελεγα επίσης αντί για το γκαζονάκι να κάνω χαλί απ το πολύσπερμα, γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Ιανουαρίου 2016 #446 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Εχεις δίκιο αλλά κοίτα τι έχει γίνει, πρώτα απ όλα είναι το πρώτο μου φυτεμένο κι ακόμα μαθαίνω, επίσης τα φυτά έρχονταν κατά διαστήματα από χαρίσματα κι έτσι έμπαιναν και στο ενυδρείο, άναρχα δηλαδή, μετά είχα τα διάφορα θεματάκια κι ήθελα να το αφήσω λίγο ήσυχο να ηρεμήσουν και τα ψαράκια. Σκέφτομαι κάπου μετά το καλοκαίρι να του αλλάξω το σχήμα και να το νοικοκυρέψω ώστε να πάρω τις τελικές αποφάσεις μου και να ενημερωθώ ακόμα για το στήσιμο, γενικά να έχω αποκτήσει λίγο περισσότερη εμπειρία. Για το κόκκινο φυτό θα μπορούσα να το βάλω πίσω όπως λες και να βάλω μπροστά του το πολύσπερμα ή κάποιο άλλο φυτό; Αυτές οι ρίζες που φαίνονται είναι φυσικό ή κάτι δεν πάει καλά με το φυτό; Ελεγα επίσης αντί για το γκαζονάκι να κάνω χαλί απ το πολύσπερμα, γίνεται; To πολυσπερμα δεν γινεται γκαζονακι... Οι ριζες φυσικο ειναι , ολα τα φυτα κανουν ριζες... Αν θελεις να μην φαινονται απλα θα κλαδευεις τα φυτα σου απο κατω και θα τα ξαναφυτευεις.. Εχει ευκολα γκαζονακια , αν θελεις να βαλεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιανουαρίου 2016 #447 Share 29 Ιανουαρίου 2016 Κωστα,δεν μπορεις να κανεις γκαζον το πολυσπερμα,θα γινει χαλια ρε συ. Οπως σου ειπε και ο Νικος,υπαρχουν γκαζον που μπορεις να βαλεις απο τη στιγμη που εχεις co2. Μακραν το πιο ευκολο που μπορεις να βαλεις ειναι το ελεοχαρις. Παιρνεις 3 γλαστρακια,τα απλωνεις μπροστα και σε 1-2 μηνες θα εχεις γκαζον.Ειναι το πιο ευκολο απ οσα εχω δοκιμασει και μετα παει το μοντε καρλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιανουαρίου 2016 Author #448 Share 30 Ιανουαρίου 2016 (edited) Κώστα και Νίκο, όχι να το κάνω γκαζόν με την έννοια του γκαζόν, αλλά να πιάσει το βυθό υπό τύπου χαμηλού φυτού όπως για παράδειγμα cardamine lyrata. Αν όντως είναι βλακεία η σκέψη μου, τότε θα δοκιμάσω το eleocharis parvula που η αλήθεια είναι το ζαχαρώνω καιρό. Μία ερώτηση να σας κάνω, είναι η δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής λίπανσης ΕΙ και για να είμαι σίγουρος ότι θα καθαρίσω εντελώς απ τις άλγες όσο είναι αυτό δυνατό αλλά και για να μη βγουν καινούριες, υπολογίζω στη συγκεκριμένη λίπανση τις ελάχιστες τιμές, παρατηρώ όμως ένα φαινόμενο και θέλω να μου πείτε αν είναι λογικό. Εγώ κάθε Κυριακή κάνω την εβδομαδιαία ρουτίνα συντήρησης του ενυδρείου και επ ευκαιρία για να μη ζαλίζω τα ψάρια μεσοβδόμαδα, κάνω και τα κλαδέματά μου. Απ την Κυριακή λοιπόν που κλαδεύω μέχρι και την Παρασκευή η ανάπτυξη θα έλεγα είναι σε χαλαρούς ρυθμούς, την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα λιπασμάτων και συγκεκριμένα γενικό και σίδηρο, το Σάββατο πρωί λοιπόν παρατηρώ δύο πράγματα: α) απότομη ανάπτυξη μέσα στη νύχτα των φυτών, το είδα και σήμερα αυτό, ξαφνικά οι σεσιφλόρες έφτασαν επιφάνεια ενώ χθες ήταν 3-4 πόντους πιο κάτω συν ότι έχουν φουντώσει τα φυλλώματα κάτι που δε συμβαίνει τις προηγούμενες μέρες και β) πιάνει ελαφρά άλγη η μία πλευρά του εσωτερικού φίλτρου αυτή δηλαδή που την κοιτάει κατάματα το άλλο εσωτερικό φιλτράκι που έχω βάλει για τη διάχυση του co2 αλλά είναι κι η πλευρά που το βλέπει το φως ενώ την άλλη πλευρά δεν την βλέπει, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν πεντακάθαρο. Αυτό γίνεται εδώ και δύο βδομάδες τώρα, καθαρίζω την άλγη στο πλαστικό, μέχρι και την Παρασκευή πρωί είναι καθαρό και ξαφνικά απόγευμα και κυρίως το Σάββατο πρωί, έχει ένα χιλλιοστό άλγη. Να τολμήσω μία δική μου ερμηνεία να μου πείτε αν είναι σωστή; Την τελευταία μέρα λίπανσης είμαι φουλ από λιπάσματα οπότε το εκμεταλλεύονται περισσότερο τα φυτά και αναπτύσσονται καλύτερα και μαζί μ αυτά και η άλγη επειδή ουσιαστικά το φίλτρο διάχυσης "φυσάει" το νερό πάνω σ αυτή την επιφάνεια που τυχαίνει να τη βλέπει και το φως; Υπάρχει περίπτωση να είναι υπερβολικός ο φωτισμός μου; Θυμίζω έχω δύο λάμπες των 30 watt η κάθε μία, στα 100 λίτρα, με ύψος του φωτός απ το βυθό 35 εκατοστά, ή μία λάμπα grolux κι η άλλη sera brilliant dayligt στα 6000 kelvin κι οι δύο με ανακλαστήρες με τη grolux ν ανάβει 8 ώρες και τη sera στις 7 ώρες αφού ανάβει μισή ώρα μετά τη grolux και σβήνει μισή ώρα πριν τη grolux. Ποια είναι η γνώμη σας; Υπόψιν το γενικό ρίχνω πάρα πολύ λίγο απ αυτό που μου είχες προτείνει Νίκο, συνολικά 1,5ml από 0.5 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 1ml σίδηρο τις ίδιες μέρες και κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη από 5ppm θεικό και νιτρικό κάλιο και 0,5ppm enema kooper. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιανουαρίου 2016 #449 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικα αυτο που λες δεν το εχω παρατηρησει στο δικο μου. Ισως να ειναι αυτο που λες,μεγαλη συγκεντρωση λιπασματων και θρεπτικων μιας και ειναι η τελευταια μερα πριν την αλλαγη. Δεν θεωρω οτι εχεις πολυ φως παντως. Πιστευω οτι θα εχεις πολυ καλυτερο οπτικο αποτελεσμα αν βαλεις ελεοχαρις,παρα αν κανεις αυτο με το πολυσπερμα,που δεν νομιζω οτι θα γινει κιολας. Οπως σου ειπα,η ελεοχαρις ειναι το πιο ευκολο γρασιδι που εχω δοκιμασει και τα εχω δοκιμασει ολα μεχρι στιγμης,θεωρω οτι θα σου παει πολυ ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιανουαρίου 2016 Author #450 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα Κώστα, οκ είπα να πετάξω μια ιδέα, δηλ. τη sagitaria subulata να την ξηλώσω; Λέω να της δώσω μία ευκαιρία μιας και την έχω ταλαιπωρήσει κι αυτή να δω πως θα πάει κι αν σ ένα μήνα δεν δω αποτέλεσμα όσον αφορά το οπτικό της υπόθεσης θα την ξηλώσω και θα πάω για την ελεόχαρις που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος