dpap 3 Νοεμβρίου 2015 #376 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι Pearling. Αυτό το φαινόμενο , ας μου επιτραπεί ο όρος ψευδό-pearling, συναντάται αρκετά συχνά μετά από αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 4 Νοεμβρίου 2015 Author #377 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Μάλλον αυτό είναι, η μεγαλύτερη αλλαγή νερού πρόσφερε περισσότερο οξυγόνο, μου κάνει εντύπωση όμως πως το έκαναν συγκεκριμένα φύλα στο γρασίδι κι η σεσιφλόρα, μάλλον χάρηκαν που μπήκε περισσότερο φρέσκο νεράκι σε σχέση με άλλες φορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 4 Νοεμβρίου 2015 Author #378 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Ερώτηση κρίσεως, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω όπου και να διάβασα για το seachem nitrogen, ξέρει κάποιος να μου πει η προτεινόμενη δόση που λέει 2,5ml για κάθε 160 λίτρα, πόσα ppm νιτρικών προσθέτει; Δηλαδή αν κάνουμε τον υπολογισμό εγώ χρειάζομαι για τα 100 λίτρα 1,5 ml δύο φορές τη βδομάδα, αυτό πόσα ppm ΝΟ3 προσθέτει στο ενυδρείο μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 5 Νοεμβρίου 2015 Author #379 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Λοιπόν έχω ένα ευχάριστο νέο, μπορώ από βδομάδα να προβώ σε αγορά κι εγκατάσταση co2 αν όλα πάνε καλά, θα θελα τη βοήθειά σας για τη χρήση του κι εξηγώ: ηλεκτροβάνα δεν θα πάρω, θα την αφήνω όλο το 24ωρο ανοιχτή για να είναι σταθερή η παροχή, στις πόσες φυσαλίδες θα είναι το ιδανικό; Θυμίζω ο φωτισμός μου είναι 30 watt sylvnia grolux με ανακλαστήρα στις 9 ώρες κι ένα μέτρο λεντοταινία 17,7 watt 6000 Κέλβιν στις 6 ώρες, με τα λιπάσματα θα πρέπει να αλλάξω κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2015 #380 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Αντε με το καλο! Ξεκινα με 60 φυσαλιδες το λεπτο για αρχη και θα το δεις στην πορεια μηπως θα πρεπει να ανεβασεις κιολας,θα στο δειξουν και οι μετρησεις ph-kh απο τον πινακα,εκτος και αν παρεις και drop checker. Απο λιπασματα σιγα σιγα πρεπει να αρχισεις να ριχνεις απ ολα με προγραμμα.Τωρα τι ριχνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 6 Νοεμβρίου 2015 Author #381 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Αντε με το καλο! Ξεκινα με 60 φυσαλιδες το λεπτο για αρχη και θα το δεις στην πορεια μηπως θα πρεπει να ανεβασεις κιολας,θα στο δειξουν και οι μετρησεις ph-kh απο τον πινακα,εκτος και αν παρεις και drop checker. Απο λιπασματα σιγα σιγα πρεπει να αρχισεις να ριχνεις απ ολα με προγραμμα.Τωρα τι ριχνεις? Ρίχνω απ όλα και στις προτεινόμενες δόσεις, τα έχω σπάσει σε 6ήμερο, αναλυτικά: καθημερινά 2,5ml excel, 0,8 flourish, 4ml θειικό κάλιο και 0,8 nitrogen. Τη Δευτέρα ρίχνω 12ml excel μιας κι οι αλλαγές μου γίνονται κάθε Κυριακή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2015 #382 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Σταματας το εξελ και συνεχιζεις με τα υπολοιπα οπως τα ριχνεις τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 6 Νοεμβρίου 2015 Author #383 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Σταματας το εξελ και συνεχιζεις με τα υπολοιπα οπως τα ριχνεις τωρα. Ωραία ευχαριστώ Κώστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 7 Νοεμβρίου 2015 Author #384 Share 7 Νοεμβρίου 2015 Μία ερώτηση - απορία, ένα φυτό θα αποδώσει καλύτερα με μία grolux στα 1700lumen που δίνει ή σε 6000Κ και στα 2200lumen? Δηλαδή το κόκκινο φυτό που έχω που θα δώσει καλύτερα χρώματα σε σχέση με τις δύο; Το αέριο διοξείδιο βοηθάει να πάρει καλύτερα χρώματα ή είναι καθαρά και μόνο θέμα έντασης φωτός; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Νοεμβρίου 2015 #385 Share 7 Νοεμβρίου 2015 Μεγαλο ρολο παιζει και το σιδηρο αλλα και τα ιχνοστοιχεια για να εχεις κοκκινα φυτα εκτος απο το φως. Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει τη grolux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 7 Νοεμβρίου 2015 Author #386 Share 7 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά μια βοήθεια μέχρι να πάρω το διοξείδιο, που πρέπει να βάλω το διαχυτήρα; Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ντύσει το Γ του ενυδρείου με βράχο και δεν μπορώ να βεντουζάρω, οπότε μένει μόνο η απέναντι πλευρά απ την έξοδο του φίλτρου και το μπροστινό τζάμι, επισυνάπτω φωτό να δείτε τι εννοώ και περιμένω την πρότασή σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Νοεμβρίου 2015 #387 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Θα το βαλεις στην απεναντι μερια του ενυδρειου. Βαλε και κανενα αλλο φυτακι αν θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Νοεμβρίου 2015 Author #388 Share 8 Νοεμβρίου 2015 (edited) Θα το βαλεις στην απεναντι μερια του ενυδρειου. Βαλε και κανενα αλλο φυτακι αν θες. Απέναντι εκεί που είναι δηλαδή το θερμόμετρο και ο μαγνήτης; Είναι σωστό από άποψης λειτουργικής; Γιατί εκεί δεν θα έχει απ ευθείας επαφή με την έξοδο να το στέλνει σ όλο το ενυδρείο. Απ την άλλη μετά ο drop checker που θα πάει; Αν τον αφήσω το διαχυτήρα 5 αριστερά απ την έξοδο στην πλάτη χωρίς βεντούζα δεν θα στέκεται και να βάλω το drop checker στην απέναντι πλευρά; Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Νοεμβρίου 2015 #389 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά μια βοήθεια μέχρι να πάρω το διοξείδιο, που πρέπει να βάλω το διαχυτήρα; Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ντύσει το Γ του ενυδρείου με βράχο και δεν μπορώ να βεντουζάρω, οπότε μένει μόνο η απέναντι πλευρά απ την έξοδο του φίλτρου και το μπροστινό τζάμι, επισυνάπτω φωτό να δείτε τι εννοώ και περιμένω την πρότασή σας.Ρε συ κωστα πολυ ομορφο εχει γινει!!μπραβο...ασχετο..χαχαχα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Νοεμβρίου 2015 Author #390 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Ρε συ κωστα πολυ ομορφο εχει γινει!!μπραβο...ασχετο..χαχαχα.. Στάθη ακόμα κάνω αλλαγές και κλαδεύω σεσιφλόρες και μεταφυτεύω μέχρι να φτάσει να γίνει αυτό που έχω στο μυαλό μου, να δούμε πως θα πάει και με το διοξείδιο. Ασχετο πρέπει να ξαναβρεθούμε να σου δώσω την τύρφη βρε χαχαχχαχαχαχαχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Νοεμβρίου 2015 #391 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Στάθη ακόμα κάνω αλλαγές και κλαδεύω σεσιφλόρες και μεταφυτεύω μέχρι να φτάσει να γίνει αυτό που έχω στο μυαλό μου, να δούμε πως θα πάει και με το διοξείδιο. Ασχετο πρέπει να ξαναβρεθούμε να σου δώσω την τύρφη βρε χαχαχχαχαχαχαχ.Οποσδηποτε αλλα θα κανω λιγο υπομονη μεχρι να αρχισεις να κλαδευεις και τα υπολοιπα για να σε εκμεταλευτω πληρως...χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Νοεμβρίου 2015 Author #392 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Οποσδηποτε αλλα θα κανω λιγο υπομονη μεχρι να αρχισεις να κλαδευεις και τα υπολοιπα για να σε εκμεταλευτω πληρως...χαχαχαχα Υπομονή να δούμε πως θα πάνε με το διοξείδιο, ελπίζω να έχω καλύτερη ανάπτυξη να αρχίσω να δίνω ό,τι κλαδεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 8 Νοεμβρίου 2015 Author #393 Share 8 Νοεμβρίου 2015 Βρέθηκε και drop checker, μου το χάρισε το μέλος sport billy, αυτά είναι τα καλά του φόρουμ, Βασίλη ευχαριστώ κι ελπίζω κάποια στιγμή να ανταποδώσω, χάρηκα που τα παμε κι από κοντά, να σαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Νοεμβρίου 2015 Author #394 Share 9 Νοεμβρίου 2015 (edited) Update. Μέσα σ ένα εξάωρο με 60 φυσαλίδες το λεπτό, έγινε ήδη πράσινο το drop checker και το pH έπεσε στο 6,8 από 7,6, μήπως θα πρεπε να μειώσω κι άλλο; Εν τω μεταξύ το έκλεισα αλλά μέχρι να αδειάσει το κύκλωμα θέλει τουλάχιστον μία ώρα οπότε θα κλείνω τη βάνα μία ώρα πριν κλείσουν τα φώτα. Στην επιφάνεια έχω σχετικά δυνατή ανατάραξη, ο διαχυτήρας αναγκαστικά βυθίστηκε στην άμμο για να στηριχτεί και το μπουρμπουληθρομετρητή τον στήριξα με πατέντα όπως θα δείτε για να τον βλέπω. Το αντεπίστροφο το έβαλα μετά την έξοδο του μπουρμπουληθρομετρητή, θα μπορούσα να βάλω κι άλλο ένα σε σειρά για ασφάλεια ή θα μπουκώσει τη ροή; Περιμένω τις προτάσεις - συμβουλές σας. Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Νοεμβρίου 2015 #395 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Να μη ριχνεις λιγοτερες απο 60 φυσαλιδες,οι 60 ειναι μια χαρα. Επισης να μη κλεινεις την παροχη το βραδυ,ριχνε 24ωρο,θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα και λιγοτερα σκαμπανευασματα στο ph. Την βαλβιδα θα την βαλεις πριν τον μετρητη φυσαλιδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Νοεμβρίου 2015 Author #396 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Να μη ριχνεις λιγοτερες απο 60 φυσαλιδες,οι 60 ειναι μια χαρα. Επισης να μη κλεινεις την παροχη το βραδυ,ριχνε 24ωρο,θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα και λιγοτερα σκαμπανευασματα στο ph. Την βαλβιδα θα την βαλεις πριν τον μετρητη φυσαλιδων. Δεν θα ανεβάζει πολύ το διοξείδιο αφού ταυτόχρονα θα αναπνέουν τα φυτά; Εξάλλου με τις ηλεκτρομαγνητικές αυτό δεν κάνουν; Τη βαλβίδα δηλαδή εκεί που την έχω δεν κάνει δουλιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Νοεμβρίου 2015 #397 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Αστο 24ωρο,εχεις καλυτερα αποτελεσματα ετσι και λιγοτερα σκαμπανευασματα. Αφου εχεις αναταραξη μη το φοβασαι,εγω που ριχνω σε 40 λιτρα 90 φυσαλιδες το λεπτο το εχω 24ωρο χωρις προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Νοεμβρίου 2015 Author #398 Share 9 Νοεμβρίου 2015 (edited) Αστο 24ωρο,εχεις καλυτερα αποτελεσματα ετσι και λιγοτερα σκαμπανευασματα. Αφου εχεις αναταραξη μη το φοβασαι,εγω που ριχνω σε 40 λιτρα 90 φυσαλιδες το λεπτο το εχω 24ωρο χωρις προβληματα. Με τέτοια χρήση πόσο κατά προσέγγιση θα διαρκέσει η μπουκάλα; Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Νοεμβρίου 2015 #399 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Ετσι οπως τη δουλευω εγω μου κραταει περιπου 4-5 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 9 Νοεμβρίου 2015 Author #400 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Ετσι οπως τη δουλευω εγω μου κραταει περιπου 4-5 μηνες. Η 2κιλη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος