rastafarian 30 Ιανουαρίου 2016 #451 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα Κωστα! Εγω θα την ξηλωνα παντως και θα αφηνα μονο την ελεοχαρις. Ενας λογος που θα την ξηλωνα ειναι οτι δεν κλαδευεται ,ενω η ελεοχαρις κλαδευεται μια χαρα,την κανεις πολυ κοντη αν θες και μετα γινεται πιο πυκνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιανουαρίου 2016 Author #452 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Τι εννοείς δεν κλαδεύεται; Αφού την κλαδεύω κανονικά για να δίνει δύναμη πιο πολύ σε δρομείς κι όταν γεμίσει την επιφάνεια που θέλω τότε θα την αφήσω να αναπτυχθεί σε ύψος, τουλάχιστον έτσι με συμβούλευσε το παλληκάρι που μου τη χάρισε ως κλάδεμα. Την ελεόχαρις θα πρέπει να την αγοράσω ή να την βρω σε κλάδεμα, δεν έχω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιανουαρίου 2016 #453 Share 30 Ιανουαρίου 2016 Κανονικα δεν κλαδευεται απο πανω η sagitaria γιατι φαινεται ασχμημα,ενω η ελεοχαρις κλαδευεται κανονικα απο πανω και την κανεις οσο κοντη θες. Μπορεις να παρεις και κλαδεμα αν βρεις,αν και εγω προτειμω τα γρασιδια να τα αγοραζω. Ασε που ειναι και το πιο ευκολο γρασιδι στο φυτεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιανουαρίου 2016 Author #454 Share 30 Ιανουαρίου 2016 (edited) Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2016 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 3 Φεβρουαρίου 2016 Author #455 Share 3 Φεβρουαρίου 2016 Θα θελα τη γνώμη σας πάνω στο φωτισμό μου, όταν σβήνει η λευκή η λάμπα και μένει αναμένη μόνο η grolux τότε το ενυδρείο γίνεται πιο ατμοσφαιρικό και τα φυτά και τα ψάρια έχουν φοβερά χρώματα, άμα άλλαζα τη λευκή λάμπα και την έκανα κι αυτή grolux θα υπήρχε πρόβλημα; Εχω διαβάσει κατά καιρούς ότι η συγκεκριμένη λάμπα κάνει μεν για τα φυτά αλλά εξίσου και για τις άλγες, θα είχα έξαρχη αλγών λέτε αν τις έκανα και τις δύο grolux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnnylive 10 Φεβρουαρίου 2016 #456 Share 10 Φεβρουαρίου 2016 Πανέμορφο το ενυδρείο σου, φτου,φτου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 13 Φεβρουαρίου 2016 Author #457 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Θα θελα τη γνώμη σας πάνω στο φωτισμό μου, όταν σβήνει η λευκή η λάμπα και μένει αναμένη μόνο η grolux τότε το ενυδρείο γίνεται πιο ατμοσφαιρικό και τα φυτά και τα ψάρια έχουν φοβερά χρώματα, άμα άλλαζα τη λευκή λάμπα και την έκανα κι αυτή grolux θα υπήρχε πρόβλημα; Εχω διαβάσει κατά καιρούς ότι η συγκεκριμένη λάμπα κάνει μεν για τα φυτά αλλά εξίσου και για τις άλγες, θα είχα έξαρχη αλγών λέτε αν τις έκανα και τις δύο grolux? Κανείς κάποια παρατήρηση στο συγκεκριμένο θέμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Φεβρουαρίου 2016 #458 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Κωστα η grolux εχει υψηλα κελβιν,ειναι 8500Κ και μπορει να εχεις προβλημα με αλγες. Εγω προσωπικα δεν θα το εκανα. Αν θες να πειραματιστεις καντο και βλεπεις,αν δεις τι βγαινουν αλγες,την αλλαζεις και βαζεις την παλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 13 Φεβρουαρίου 2016 #459 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Κανείς κάποια παρατήρηση στο συγκεκριμένο θέμα;Εγω τις πηρα ολες σε grolux κωστα και τις 8 λαμπες εδω και μηνες...Δεν εχω αλγες... Μαλλον ειναι αναλογως το ενυδρειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 13 Φεβρουαρίου 2016 Author #460 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Κάπου είχα διαβάσει ή μου είχαν πει ότι η grolux δεν βοηθάει στα κόκκινα φυτά, αληθεύει; Η ludwigia perenis (glandulosa) θεωρείται εύκολο απ τα κόκκινα φυτά, εντούτοις με 60watt στα καθαρά 100 λίτρα που είμαι και ύψος ενυδρείου μέγιστο βυθός από λάμπα τα 35 εκατοστά και με διοξείδιο και φουλ λίπανση και ξεχωριστά σίδηρο, δεν κοκκινίζει όσο θα ήθελα, χρειάζεται κι άλλο φως ή είναι απλά θέμα φάσματος; Δεν κρύβω ότι όταν ανάβει μόνη η grolux χαζεύω απ την ομορφιά και ατμοσφαιρικότητα του ενυδρείου, τα χρώματα σε όλα τα φυτά αλλά και στα ψάρια, όταν ανάβει η δεύτερη λάμπα ξενερώνω και σκέφτομαι μιας και το παρόν καπάκι ήταν ένα πείραμα, μήπως φτιάξω καινούριο με 3 λάμπες και να είναι και Τ5 αλλά δεν ξέρω αν το πολύ φως ενοχλήσει τα ψάρια, τι λέτε εσείς πάνω σ αυτό; Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Φεβρουαρίου 2016 #461 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Κωνσταντίνε πως ξεκίνησε και πως έγινε. Φτου φτου μπόμπα είναι καλά κλαδέματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 25 Φεβρουαρίου 2016 Author #462 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Ευχαριστώ να σαι καλά, υπομονή και θα γίνει και το δικό σου έτσι. Πραγματικά η διαφορά αν τις δεις τις φωτό δίπλα δίπλα είναι όλα τα λεφτά. Πως ήτανε: Πως έγινε: Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Φεβρουαρίου 2016 #463 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ να σαι καλά, υπομονή και θα γίνει και το δικό σου έτσι. Πραγματικά η διαφορά αν τις δεις τις φωτό δίπλα δίπλα είναι όλα τα λεφτά. Πως ήτανε: Πως έγινε: Εσυ να τα δεις αυτα που στην αρχη δεν ηθελες να μας ακουσεις αχαχαχαχαχαχαχ (πλακα κανω ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 25 Φεβρουαρίου 2016 #464 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Πιο ωραίο απ' όλα είναι το home cinema!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 25 Φεβρουαρίου 2016 Author #465 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Εσυ να τα δεις αυτα που στην αρχη δεν ηθελες να μας ακουσεις αχαχαχαχαχαχαχ (πλακα κανω ) Το ξέρω Κώστα, όπως κατάλαβες τότε δεν ήταν ότι δεν ήθελα, ήμουν άνεργος κι η αλήθεια είναι ότι έχωσα λεφτά, όσμωση, διοξείδιο, λιπάσματα, ζυγαριά, άμμο, σκόνες, καινούριο κυκλοφορητή κι άλλα τόσα που δεν θυμάμαι, όσο να ναι δεν τα κάνεις αυτά όταν κάθεσαι, εγώ ξέρω πως τα έβγαλα πέρα οικονομικά. Απ την άλλη η ύπαρξη των φόρουμ αυτή είναι, ομολογώ ότι με βοηθήσατε πολύ όλοι που μου μεταδώσατε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά, αυτά να γίνονται παραδείγματα για όλους τους εντελώς αρχάριους όπως εγώ που ξεκινάμε να κάνουμε κάτι και δεν έχουμε ιδέα που πάνε τα 4 να ακούμε και να εφαρμόζουμε ακριβώς αυτά που άλλοι τα κάνουν χρόνια και με τη σειρά μας να μεταδώσουμε τη γνώση στους πιο νέους. Αvraamp το home cinema ήταν το πρώτο μου χόμπι, από 10 χρονών θυμάμαι να ψάχνομαι με ηχεία κι ενισχυτές, δυστυχώς πολύ ακριβό χόμπι, χωρίς να θέλω να κάνω εφέ και χωρίς καμία υπερβολή, για να στήσω και να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα, έχω δώσει λεφτά που άνετα αγόραζα ένα καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο κι όλα αυτά σιγά σιγά με θυσίες που δεν πάει το μυαλό σου, όταν όμως έρχεται η ώρα και κάθομαι να δω ταινία στις 100 ίντζες και να περιβάλλομαι από 7 ηχεία που κάνουν το σαλόνι σα να είσαι στο κέντρο της δράσης, τότε τα ξεχνάω όλα. (Τα κακόμοιρα τα γατόψαρα δεν ξέρω τι έχουν να πουν για τα μπαμ - μπουμ αλλά μάλλον θα τα έχουν συνηθίσει τώρα πια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 25 Φεβρουαρίου 2016 #466 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Κώστα σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ τα έχω ακουμπήσει στο home cinema, ακριβό σπορ, όπως και τα ενυδρεία άλλωστε. Αν είχα ψαχτεί νωρίτερα με το ενυδρείο θα είχα πετάξει πολύ λιγότερα χρήματα αλλά όταν μου το δώσανε πήγα αμέσως να το εξοπλίσω πλήρως και μετά άρχισα να ψάχνομαι στο forum και να μαθαίνω πράγματα. Ακόμα είμαι στην αρχή βέβαια και ψάχνομαι να το βελτιώσω κι' άλλο. Να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου όλους εδώ για τη βοήθεια που μου δίνουν. Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2016 - avraamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 25 Φεβρουαρίου 2016 #467 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ να σαι καλά, υπομονή και θα γίνει και το δικό σου έτσι. Πραγματικά η διαφορά αν τις δεις τις φωτό δίπλα δίπλα είναι όλα τα λεφτά. Πως ήτανε: Πως έγινε: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 25 Φεβρουαρίου 2016 Author #468 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς ότι τα ενυδρεία είναι εξίσου ακριβά όπως ο οικιακός κινηματογράφος, μόνο για τα δύο προβόλια που έχουν περάσει απ τα χέρια μου και μου κόστισαν πάνω από 5χίλλιαρο, φαντάζεσαι τι ενυδρείο θα μπορούσα να φτιάξω μ αυτά τα λεφτά; Βγήκαμε εκτός θέματος και θα μας κράξουν, τα υπόλοιπα π.μ., ζητώ συγγνώμη απ τους διαχειριστές εκ των υστέρων και την κατανόησή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 25 Φεβρουαρίου 2016 #469 Share 25 Φεβρουαρίου 2016 Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς ότι τα ενυδρεία είναι εξίσου ακριβά όπως ο οικιακός κινηματογράφος, μόνο για τα δύο προβόλια που έχουν περάσει απ τα χέρια μου και μου κόστισαν πάνω από 5χίλλιαρο, φαντάζεσαι τι ενυδρείο θα μπορούσα να φτιάξω μ αυτά τα λεφτά; Βγήκαμε εκτός θέματος και θα μας κράξουν, τα υπόλοιπα π.μ., ζητώ συγγνώμη απ τους διαχειριστές εκ των υστέρων και την κατανόησή τους. ok συμφωνώ με το off topic. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μερικώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Φεβρουαρίου 2016 #470 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Το ξέρω Κώστα, όπως κατάλαβες τότε δεν ήταν ότι δεν ήθελα, ήμουν άνεργος κι η αλήθεια είναι ότι έχωσα λεφτά, όσμωση, διοξείδιο, λιπάσματα, ζυγαριά, άμμο, σκόνες, καινούριο κυκλοφορητή κι άλλα τόσα που δεν θυμάμαι, όσο να ναι δεν τα κάνεις αυτά όταν κάθεσαι, εγώ ξέρω πως τα έβγαλα πέρα οικονομικά. Απ την άλλη η ύπαρξη των φόρουμ αυτή είναι, ομολογώ ότι με βοηθήσατε πολύ όλοι που μου μεταδώσατε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά, αυτά να γίνονται παραδείγματα για όλους τους εντελώς αρχάριους όπως εγώ που ξεκινάμε να κάνουμε κάτι και δεν έχουμε ιδέα που πάνε τα 4 να ακούμε και να εφαρμόζουμε ακριβώς αυτά που άλλοι τα κάνουν χρόνια και με τη σειρά μας να μεταδώσουμε τη γνώση στους πιο νέους. Αvraamp το home cinema ήταν το πρώτο μου χόμπι, από 10 χρονών θυμάμαι να ψάχνομαι με ηχεία κι ενισχυτές, δυστυχώς πολύ ακριβό χόμπι, χωρίς να θέλω να κάνω εφέ και χωρίς καμία υπερβολή, για να στήσω και να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα, έχω δώσει λεφτά που άνετα αγόραζα ένα καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο κι όλα αυτά σιγά σιγά με θυσίες που δεν πάει το μυαλό σου, όταν όμως έρχεται η ώρα και κάθομαι να δω ταινία στις 100 ίντζες και να περιβάλλομαι από 7 ηχεία που κάνουν το σαλόνι σα να είσαι στο κέντρο της δράσης, τότε τα ξεχνάω όλα. (Τα κακόμοιρα τα γατόψαρα δεν ξέρω τι έχουν να πουν για τα μπαμ - μπουμ αλλά μάλλον θα τα έχουν συνηθίσει τώρα πια). Το ξερω ρε συ και εγω ανεργος ειμαι,μη νομιζεις. Ειναι μεχρι να παρεις οτι χρειαζεσαι,μετα απλα κανεις συντηρηση. Αν ξεκινησεις και σωστα απο την αρχη,δεν πετας και ασκοπα λεφτα. Βεβαια,εγω στη θεση σου ιδως να μην αγοραζα α/ο αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2016 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Φεβρουαρίου 2016 #471 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Και ποιος έχει δουλειά αυτή τη στιγμή... και τι δουλειά να είναι αυτή... Στέλνω από 1 γραφείο που παίρνω ποσοστό 5%. Στα 100 ευρώ...5! Καλό; Τι να κάνεις όμως..από το να κάθεσαι.... Καθόμουν 3 μήνες και κατέληξα να μην με βλέπει ο ήλιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 26 Φεβρουαρίου 2016 #472 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Κώστα καλό μου φαίνεται το χρώμα τους, ίσως δεν είναι τόσο έντονο όσο λες αλλά μου φαίνεται καλό. Τα δικά μου που τα έχω 5 μέρες σαν να έχουν ήδη αρχίσει να πρασινίζουν. Βέβαια εγώ έχω 45 πόντους ύψος και 0,36w στα 100 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 26 Φεβρουαρίου 2016 Author #473 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Είδες; Μάνι μάνι αν βάλεις την παράμετρο ύψος, έχεις λιγότερο κι απ το μισό φωτισμό από μένα. Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 26 Φεβρουαρίου 2016 #474 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Πραγματικα η διαφορα ειναι τεραστια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #475 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Σ ευχαριστώ φίλε μου να σαι καλά. Παιδιά για δείτε μια φωτό, μια γαρίδα πάνω στη μος τι είδος είναι; Μου την έδωσε ένας φίλος για δοκιμή να δω πως θα πάει για να δούμε αν μπορώ να βάλω και έχει κλείσει μήνα μέσα αλλά δεν ξέρω τι ράτσα είναι! Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2016 - Ρομποτής Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος