Jump to content

Παλιό Juwel 100LT.

Recommended Posts

• Απαντήσεις 775
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κώστα ξέρεις τι φοβάμαι, έχω πολύ χαμηλό ΚΗ=4 και φοβάμαι μην πέσει κι άλλο το pH, φαντάσου δεν είμαι σίγουρος αλλά το τεστ δείχνει κάτι ανάμεσα από 6,5 με 6,8, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος παρόλο που μέτρησα και με ΑΡΙ και με sera. 

Μη φοβασαι τιποτα,δοκιμασε το 1-2 μερες και θα δεις.Οι περισσοτεροι ετσι το εχουν,24ωρο.

Για το βράδυ αν έχει καμιά διαρροή δεν είναι επικίνδυνο για δηλητηρίαση στον ύπνο; Μη γελάσεις είμαι πρωτάρης κι άσχετος, μπορεί να ρωτάω πατάτα αλλά...

Αν ηταν ετσι,τωρα μπορει και να μη μιλουσαμε αν σκεφτεις οτι η μπουκαλα ειναι κανα 2 μετρα μακρια απο το κρεββατι μου.

Αν ηταν ετσι,τωρα μπορει και να μη μιλουσαμε αν σκεφτεις οτι η μπουκαλα ειναι κανα 2 μετρα μακρια απο το κρεββατι μου.

Ωχ αμάν χαχαχαχχαχ, το θέμα είναι ότι φεύγω ταξίδι και θα λείψω για 2-3 μέρες και φοβάμαι που δεν θα το έχω από κοντά, για την αντεπίστροφη να βάλω και δεύτερη; Θα κάνει καλό ή θα κλείσει τη ροή και θα τη δυσκολεύει;

μην σε τρομαζει και εγω ετσι ημουν και ηθελα να την αποφυγω σαν τρελος :P

απο φοβο κυριως....!

και εγω 24ωρο στο δωματιο μου :P

Για το βράδυ αν έχει καμιά διαρροή δεν είναι επικίνδυνο για δηλητηρίαση στον ύπνο; Μη γελάσεις είμαι πρωτάρης κι άσχετος, μπορεί να ρωτάω πατάτα αλλά...

Το διοξείδιο δεν είναι δηλητήριο, το μονοξείδιο είναι. Το διοξείδιο είναι σε όλα τα ανθρακούχα αναψυκτικά, μπύρες , σαμπάνια , ανθρακούχο νερό , σόδα κλπ. Οι φυσαλίδες που βλέπεις είναι CO2

Έγινε επεξεργασία - takis_gt

Οι φυσαλιδες που ειδε μετα την αλλαγη νερου δεν ηταν co2 αλλα ουτε pearling,ειναι οξυγονο,ακομα και στα τζαμια μπορει να το δει αυτο μετα απο αλλαγη νερου.

Οι φυσαλιδες που ειδε μετα την αλλαγη νερου δεν ηταν co2 αλλα ουτε pearling,ειναι οξυγονο,ακομα και στα τζαμια μπορει να το δει αυτο μετα απο αλλαγη νερου.

Τις φυσαλίδες στα αναψυκτικά εννοούσα :)

Αααα οκ,ακυρο τοτε,αλλο καταλαβα γιατι μερικα ποστ πιο πισω ρωτουσε για τις φυσαλιδες μετα απο αλλαγη νερου.Σορρυ καταλαβα λαθος.

Ναι οξυγόνο ήταν, πρώτη φορά το είδα γιατί πρώτη φορά έκανα 40% αλλαγή νερού. 

Τώρα οξυγόνο από αλλαγή νερού σίγουρα δεν είναι, όλα τα φυτά έχουν γεμίσει με μικρές φυσαλίδες κάτω απ τα φύλα τους και 4-5 απ αυτά επιδίδονται σε ασταμάτητο pearling, το διοξείδιο έχει κάνει φανταστική δουλιά μόνο μετά από 3 μέρες λειτουργίας, ήδη τα φυτά πέραν του φουντώματος, έχουν σηκωθεί λες κι έχουν στύση από κει που γέρνανε σα γέρικα δεντράκια, τώρα έχουν κορδωθεί σαν γύφτικο σκερπάνι που λένε, επίσης έχουν αρχίσει και παίρνουν πιο έντονο πράσινο χρώμα, τώρα σκέφτομαι για πρόσθεση φωτισμού, αυτή θα είναι πλέον η νέα πρόκληση. Το pH έχει πέσει κάπου ανάμεσα στο 6,6 με 6,8, η ΚΗ είναι στο 4, το drop checker στο πράσινο, νομίζω πάει καλά. Αυτό που θα θελα να φτιάξω λίγο είναι η ludwigia perenis, τι χρειάζεται για να κοκκινίσει πάλι στο φυσικό της χρώμα; 

post-60981-0-13712500-1447338759_thumb.jpg

post-60981-0-95757800-1447338775_thumb.jpg

• Like 2

Η σεσιφλόρα παρατήρησα μάγκες πως δημιούργησε μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα μεταξύ των φυλλωμάτων απ τη στιγμή που έβαλα διοξείδιο, ξέρετε τι σημαίνει αυτό και πως μπορώ να το διορθώσω; 

Ειναι απο το φως,ο φωτισμος σου ειναι λιγος και γι αυτο δεν βγαινει πυκνο το φυτο.

Οταν δεν είχα διοξείδιο δεν το είχε αυτό το πρόβλημα, να φανταστώ ότι διοξείδιο - φως πάνε παρέα οπότε τώρα που το έχει το co2 ζητάει και φως; 

Το co2 παει μαζι με λιπασμα και φως.

Τωρα που ριχνεις co2,εχουν αναγκη απο περισσοτερο φως και λιπασμα.

Τωρα αν θα βαλεις περισσοτερο φως η οχι,αυτο ειναι δικο σου θεμα,απλα καποια στεμ φυτα θα κανουν αυτο που βλεπεις τωρα,δεν ειναι προβλημα ομως,ειναι απλα καθαρα οπτικο κομματι.

Αν το θελεις πιο πυκνο,τοτε χρειαζεσαι περισσοτερο φωτισμο.

Οκ ήσουν σαφής, σ ευχαριστώ που απάντησες αλλά αν είδες το έβαλα πρώτα στο νήμα μου να πάρω απαντήσεις και μετά σου έστειλα μήνυμα, οπότε να μη χάνονται πληροφορίες, τώρα ψάχνομαι να καταφέρω να χωρέσω λάμπα μέσα στο ενυδρείο. Σε μπελάδες κι έξοδα με βάλατε (με την καλή έννοια) αλλά χαλάλι του.

Νέα απορία, ο διαχυτήρας σε ποια θέση δουλεύει ιδανικά;

Καλυτερα ειναι να μπαινει κοντα στην εξοδο του φιλτρου και οσο πιο χαμηλα γινεται,ωστε το νερο που βγαινει να σπρωχνει τις φυσαλιδες παντου στο ενυδρειο.

Οκ ευχαριστώ Κώστα, έτσι το είχα αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν αυτός ο ιδανικός τρόπος. 

• 2 weeks later...

Update, έπεσε τρομερό ξεφύτεμα αφού ολόκληρη η πλευρά βγήκε όπως και αρκετό από δεξιά μιας κι έγιναν ανακατατάξεις με τη ρίζα. 

aSxlR2Sl.jpg?1

IWBtdJql.jpg

l69XXA4l.jpg

• Like 2

Σουπερ παει! Μπραβο!

Και πες μου τωρα,το θυμασαι μεχρι πριν καποιους μηνες πως ηταν,τωρα θελω αν μου πεις πως σου αρεσει περισσοτερο,τωρα η πριν?

Σουπερ παει! Μπραβο!

Και πες μου τωρα,το θυμασαι μεχρι πριν καποιους μηνες πως ηταν,τωρα θελω αν μου πεις πως σου αρεσει περισσοτερο,τωρα η πριν?

Ε δεν τα ρωτάνε αυτά, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εννοείται ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά είμαι στη φάση παθαίνω και μαθαίνω κιαι μ αρέσει, εννοείται ότι σας ευχαριστώ κι όλας όλους κι εσένα ειδικά Κώστα για την πολύτιμη βοήθεια, μη ξεχνάμε αρχάριος είμαι και είναι το πρώτο μου φυτεμένο, με κόπο, χρήμα όντας άνεργος και με περιστασιακά μεροκάματα, έχω δώσει όλο μου το είναι και έχει ακόμα. Στις φωτό δεν φαίνεται άλλα έχει και δύο κομμάτια μος, ένα στη ρίζα κι ένα στην καρύδα, όταν φουντώσουν κι αυτά θα γίνει ακόμα καλύτερο, ετοιμάζω και diy καπάκι για περισσότερο φωτισμό για το οποίο ακολουθεί συνημμένο και θα ανοίξω και καινούριο θέμα οπότε θα βελτιωθώ και σ αυτόν τον τομέα για να καταργήσω το led φωτισμό. 

post-60981-0-97116700-1449420761_thumb.jpg

Τα ενυδρεια παντα μπορουν να γινουν καλυτερα απ οτι ειναι.Οσο τους ριχνεις και ασχολησε,τοσο καλυτερα γινονται,οπωτε ναι εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης ακομα.

Αν φτιαξεις και τον φωτισμο σου,θα δεις αλλα χρωματα στα φυτα σου,συν οτι θα μπορεις να πας και σε μετρια φυτα,οχι μονο σε ευκολα.

Αντε περιμενουμε να δουμε τι θα φτιαξεις. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...