Ρομποτής Κωνσταντίνος 28 Ιουλίου 2015 Author #101 Share 28 Ιουλίου 2015 (edited) Οκ παιδιά ευχαριστώ, αύριο θα τα κάνω κι αυτά γιατί τώρα κοιμούντα τα ψαράκια και δεν θέλω να τα ενοχλήσω, άνοιξα και το κλιματιστικό γιατί μόλις μπήκα σπίτι κι είχε ανεβεί η θερμοκρασία στους 27,4ο πρώτη φορά παρόλο που δουλεύει το ανεμιστηράκι, έχω ρυθμίσει το όργανο στους 26ο να σταματάει και στους 27ο να παίρνει αλλά παρόλο που όπλισε στους 27ο με τη ζέστη ανέβηκε κι άλλο, φοβερή ζέστη. Rastaman δηλαδή εννοείς ότι θα δουλεύουν παράλληλα δύο φίλτρα; Σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα; Rastafarian, η στάθμη του νερού λόγω εξάτμισης και λειτουργίας ανεμιστήρα κατεβαίνει πολύ γρήγορα, κάθε 3 μέρες πρέπει να συμπληρώνω, ναι το ξέρω για τη στάθμη, το αυτοκόλλητο έχει ξεκολλήσει εδώ και καιρό αλλά είχα βάλει σημάδι που πρέπει να είναι. Πάντως πρέπει να έχει πέσει η απόδοση της αντλίας, τόσα χρόνια με την έξοδο να κοιτάει παράλληλα δεν είχα πρόβλημα, τώρα δημιουργούνται κάτι σαν σαπουνάδες στην επιφάνεια, φιλμ δεν έχω τώρα με την αλλαγή που έκανα προχθές αλλά έχει κάτι εστίες σαν αφρούς. Έγινε επεξεργασία 28 Ιουλίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Ιουλίου 2015 #102 Share 28 Ιουλίου 2015 Επειδη ειμαι απο το κουνιστο κ δυσκολευομαι να ψαξω τι ψαρια εχεις, αν δεν εχεις κανενα μονομαχο μεσα οι "αφροι" πιθανοτατα ειναι απο το πολυ αντιχλωριο. Για τα δυο φιλτρα με τον τροπο που σου περιεγραψα αφοβα.Το δουλευω ετσι το juwel 2+ χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 29 Ιουλίου 2015 Author #103 Share 29 Ιουλίου 2015 Παιδιά θέλω τη γνώμη σας, σκέφτηκα κι έβαλα χθες την αεραντλία να δουλέψει, ως δια μαγείας σήμερα το πρωί κι ως τώρα το νερό γάργαρο να το πιεις, μήπως τελικά λόγω υπερβολικής ζέστης θέλει επιπλένο οξυγόνο; Πριν πιάσουν οι ζέστες με τις παρούσες συνθήκες αντλίας και σημείο εξόδου δεν το είχα αυτό το φίλμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Ιουλίου 2015 #104 Share 29 Ιουλίου 2015 Δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια στο φιλμ και το οξυγονο. Απλα τωρα που εβαλες την αεραντλια εκανε αναταραξη και εσπασε το φιλμ,ειναι λογικο,γι αυτο σου λεω να γυρισεις την εξοδο του φιλτρου στην επιφανεια. Το φιλμ μαλλον προηλθε απο τις τροφες που ριχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 29 Ιουλίου 2015 Author #105 Share 29 Ιουλίου 2015 Βρήκα τρόπο και γύρισα την έξοδο του νερού στις 45ο και νομίζω πάει πολύ καλά, αφαίρεσα την αεραντλία για να δω αν δουλέψει οπότε σε 2-3 μέρες θα ξέρω. Τις τροφές τις ξέρετε, ποια λέτε να φταίει; Η dried freezed bloodworms φοβάμαι εγώ, πάντως δε λέει για συντήρηση στην κατάψυξη, δεν είναι ζωντανά, είναι αποξηραμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Ιουλίου 2015 #106 Share 29 Ιουλίου 2015 Αν ειναι αποξηραμενα δεν χρειαζονται καταψυξη σιγουρα. Οι τροφες που βγαζουν λαδιλα συνηθως φαινονται οσο βουλιαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιουλίου 2015 Author #107 Share 30 Ιουλίου 2015 Να ρωτήσω κάτι άλλο, την τύρφη την φιλτράρετε; Θέλω να πω το στο φίλτρο που τη βάζετε έχει άλλο υλικό ή σκέτη την τύρφη; Το νερό αν εξαιρέσουμε το χρώμα βγαίνει καθαρό ή έχει κονίδια να αιωρούντα, λόγω της σύστασής της; Αυτά τα κονίδια σα χώμα που αιωρείται το βάζετε στο ενυδρείο ή το φιλτράρετε πριν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Ιουλίου 2015 #108 Share 30 Ιουλίου 2015 Να ρωτήσω κάτι άλλο, την τύρφη την φιλτράρετε; Θέλω να πω το στο φίλτρο που τη βάζετε έχει άλλο υλικό ή σκέτη την τύρφη; Το νερό αν εξαιρέσουμε το χρώμα βγαίνει καθαρό ή έχει κονίδια να αιωρούντα, λόγω της σύστασής της; Αυτά τα κονίδια σα χώμα που αιωρείται το βάζετε στο ενυδρείο ή το φιλτράρετε πριν; Προσωπικά τη βάζω σε καλτσον αλλά και έχω και σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι για να κρατάει τα αιωρούμενα σωματίδια, αλλά το νέρο κιτρινίζει, και αυτό αναλογα με το είδος της τύρφης, αν είναι χρησιμοποιημένη αρκετες φορες και ανάλογα τη ποσότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 30 Ιουλίου 2015 Author #109 Share 30 Ιουλίου 2015 Προσωπικά τη βάζω σε καλτσον αλλά και έχω και σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι για να κρατάει τα αιωρούμενα σωματίδια, αλλά το νέρο κιτρινίζει, και αυτό αναλογα με το είδος της τύρφης, αν είναι χρησιμοποιημένη αρκετες φορες και ανάλογα τη ποσότητα Μιλάμε για την προετοιμασία στο βαρέλι έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Ιουλίου 2015 #110 Share 30 Ιουλίου 2015 Μιλάμε για την προετοιμασία στο βαρέλι έτσι; Ναι, στο βαρέλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 31 Ιουλίου 2015 Author #111 Share 31 Ιουλίου 2015 (edited) Λοιπόν είχα μία εξέλιξη και τώρα χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Κυκλοφορητή άλλαξα και πήγα στον καινούριο juwel 600l/h, τον βρήκα σε χαμηλή τιμή και οι λόγοι που τον πήρα είναι οι εξής: α) αν μου πάθει κάτι θα έχω την άλλη ως ανταλλακτική αν μου τύχει Σάββατο βράδυ για παράδειγμα, β) την παλιά θα την χρησιμοποιήσω μαζί με DIY φίλτρο για προετοιμασία τύρφης στο βαρέλι και γ) θα με βοηθήσει να στέλνω απ ευθείας απ το βαρέλι το νερό στο ενυδρείο. Τώρα θέλω τη βοήθειά σας, έφτιαξα ένα φίλτρο πατέντα από ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που είχε η γυναίκα και κατασχέθηκε. Προσάρμοσα τον παλιό κυκλοφορητή κι έβαλα ένα μπλε σφουγγάρι, μετά υαλοβάμβακα και σε τούλι μία ποσότητα τύρφης κατά προσέγγιση 100gr. Τώρα το φίλτρο αυτό το βάζω κι όπως κάτσει ή πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση; Επίσης επειδή θέλω να συμπληρώνω και το νερό που εξατμίζεται, πόσες μέρες χρειάζονται τα 20 λίτρα νερού ώστε να είναι έτοιμα; Η τύρφη θα είναι μόνιμα μέσα σε νερό να κυκλοφορεί ή αν έχω ετοιμάσει το νερό, μπορώ να το βγάλω το φίλτρο ώστε να κάνω οικονομία στην τύρφη; Για παράδειγμα το χειμώνα που δεν θα εξατμίζεται το νερό, δεν υπάρχει λόγος να τρέχει όλη τη βδομάδα το φίλτρο ώστε κάθε δύο βδομάδες να αλλάζω τύρφη έτσι δεν είναι; Γενικώς αν θα μπορούσατε να μου δώσετε παραδείγματα με χρονοδιαγράμματα θα σας ήμουν ευγνώμων. Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 31 Ιουλίου 2015 #112 Share 31 Ιουλίου 2015 Το πιο σωστό θα είναι να κάνεις μετρήσεις στο νερό του βαρελιού, γιατί η προετοιμασία του νερου στο βαρέλι εξαρτάται από τη ποσότητα του νερού στο βαρέλι προετοιμασίας, τη ποσότητα της τύρφης, τις παράμετρες του νερού της περιοχής σου και το χρόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 1 Αυγούστου 2015 Author #113 Share 1 Αυγούστου 2015 Από χθες που έβαλα την τύρφη μέσα σήμερα ήδη είχε γίνει το νερό τσάι οπότε είπα να κάνω μετρήσεις, pH=7 GH=9 μέσα σε μία ημέρα, αλλά βέβαια είναι φρέσκια η τύρφη και σε 20 μόλις λίτρα νερό. Εκανα κι ένα άλλο πειραματάκι, σ ένα άλλο κουβά έβαλα καυτό νερό βρασμένο 10 λίτρα και ένα μικρό μπόλι τύρφη περίπου ένα φλυτζάνι καφέ, μου έδειξε σήμερα pH=7 αλλά GH=6!! Ξέρω ότι παλιότερα που σας ρώτησα μου είπατε ότι δεν κάνει δουλιά με ζέσταμα, τα τεστ όμως δείχνουν ωραίες μετρήσεις, υπάρχει κάτι άλλο εκτός των μετρήσεων για το οποίο δεν κάνει το βράσιμο της τύρφης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 1 Αυγούστου 2015 Author #114 Share 1 Αυγούστου 2015 Υπάρχει κάποιος τρόπος αποχρωματισμού της κιτρινίλας της τύρφης; Κάποιο ειδικό φίλτρο ή κάτι άλλο, ο άνθρακας κάνει ή δεν πρέπει να συνδυάζεται με την τύρφη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 1 Αυγούστου 2015 #115 Share 1 Αυγούστου 2015 Ο ανθρακας θα αποροφησει την περισσοτερη κιτρινιλα νομιζω. Κατα τα αλλα δεν πιστευω να σκληρυνει το νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 2 Αυγούστου 2015 Author #116 Share 2 Αυγούστου 2015 Nα ρωτήσω κάτι άλλο, το βυθό τον σκουπίζετε με σκούπα βυθού ή με τις εβδομαδιαίες αλλαγές αυτό δεν είναι απαραίτητο; Με τα φυτεμένα ενυδρεία πως τον καθαρίζετε τον βυθό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Αυγούστου 2015 #117 Share 2 Αυγούστου 2015 Στα φυτεμένα συνήθως δεν κάνουμε σκούπα. Ίσως με κάποια αλλαγή νερού να τραβάμε τα "χοντρά". Στα υπόλοιπα εξαρτάται από το πόσο καιρό έχει να καθαριστεί ο βυθός , από την ψαροσύνθεση κτλ κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 5 Αυγούστου 2015 Author #118 Share 5 Αυγούστου 2015 Να ρωτήσω κάτι, αυτό το όργανο αξίζει τον κόπο η αγορά του; Το έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 5 Αυγούστου 2015 #119 Share 5 Αυγούστου 2015 Τη συγκεκριμενη μαρκα δεν την γνωριζω αλλα γενικα ενα τετοιο οργανο θα σου χρειαστει μονο αν μετρας πολυ τακτικα το ph σε περιπτωση που μαλακωνεις το νερο της βρυσης σου.....αλλιως δεν ειναι απαραιτητο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 5 Αυγούστου 2015 Author #120 Share 5 Αυγούστου 2015 Ε ναι αφού το μετράω πολύ συχνά και χρησιμοποιώ πλέον τύρφη, μου φαίνεται πιο οικονομικό αναλογικά με τα υγρά και έχει κι ακρίβεια απ ό,τι φαίνεται γι αυτό λέω μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας πει τη γνώμη του. Αλλο θέμα τώρα, θα θελα να κάνουμε τρόπον τινά μια λίστα με τα απαραίτητα που θα πρεπε να κάνω ώστε να στηθεί το ενυδρείο απ την αρχή και να χει και φυτά. Καταρχήν τύρφη και φυτά συνυπάρχουν ή θα υπάρχει πρόβλημα; Σκέφτομαι όποτε με βολεύουν τα οικονομικά, να παίρνω ένα ένα αυτά που είναι απαραίτητα και μετά να βρω ένα ενυδρείο για αυθημερόν μετακόμιση τα ψάρια ώστε να ξαναστήσω το ενυδρείο. Θα θελα λοιπόν να μου προτείνετε τα βήματα, τι υπόστρωμα χρειάζομαι, τι άμμο, τι άλλα θα χρειαστώ, που μπορώ να τα βρω οικονομικά ώστε να τα έχω στην άκρη και με την πρώτη ευκαιρία να γίνει η κίνηση, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 5 Αυγούστου 2015 #121 Share 5 Αυγούστου 2015 Α,οκ τοτε....σιγουρα βολευει για καθημερινη μετρηση,το συγκεκριμενο βεβαια δεν το γνωριζω..... Για το αλλο θεμα που λες το θεμα ειναι σε τι φυτα θες να πας,ευκολα,μετρια ή δυσκολα γιατι αλλαζουν πολλα στον εξοπλισμο και στην συντηρηση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 6 Αυγούστου 2015 Author #122 Share 6 Αυγούστου 2015 (edited) Εννοείται για εύκολα αφού δεν έχω προηγούμενη εμπειρία, θέλω να ξέρω τη διαδικασία και τα κατάλληλα υλικά, ώστε όταν τα συγκεντρώσω, να βρω κι ένα ενυδρείο να μετακινήσω τα ψάρια, να βγάλω την ηφαιστιογενή πέτρα και να ρίξω το κατάλληλο υπόστρωμα και βυθό. Αλήθεια είδα το βίντεο απ το ενυδρείο σου και βλέπω γάργαρο νερό, χρησιμοποιείς όσμωση αντί για τύρφη; Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 6 Αυγούστου 2015 #123 Share 6 Αυγούστου 2015 Εννοείται για εύκολα αφού δεν έχω προηγούμενη εμπειρία, θέλω να ξέρω τη διαδικασία και τα κατάλληλα υλικά, ώστε όταν τα συγκεντρώσω, να βρω κι ένα ενυδρείο να μετακινήσω τα ψάρια, να βγάλω την ηφαιστιογενή πέτρα και να ρίξω το κατάλληλο υπόστρωμα και βυθό. Αλήθεια είδα το βίντεο απ το ενυδρείο σου και βλέπω γάργαρο νερό, χρησιμοποιείς όσμωση αντί για τύρφη; Για ευκολα θα σου ελεγα κι εγω για αρχη...οποτε ειναι ευκολο και το στησιμο,απλο χαλικι ή απλη αμμο μη ασβεστολιθικα οπωσδηποτε(για να μην σου ανεβαζουν τις σκληροτητες),υποστρωμα προαιρετικο....μονο σε συνδυασμο με χαλικι απο πανω.... Υπαρχει βεβαια και η λυση του χαλικιου-υποστρωματος 2 σε 1 τυπου fluval stratum ή seachem flourite το οποιο μπορεις να βαλεις και σκετο και σε διευκολυνει και στο φυτεμα...... Εγω στο φυτεμενο εχω το fluval και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ξυλα κατα προτιμηση αναλογα με το στησιμο που εχεις κατα νου...και για να δεσεις και κανα μικροσορουμ ή ανουμπια. Λιπασματα ισως να μην χρειαστεις για αρχη Απο φως τωρα τι εχεις? Αυτα.... Βασικα δηλαδη πρεπει να διαλεξεις τον βυθο,να αγορασεις κανα ξυλο ή και καμια πετρουλα και να διαλεξεις τι φυτα θα αγορασεις....και να δουμε και το φως σου.... Οσο για το δικο μου,και στα δυο δεν χρησιμοποιω ουτε οσμωση ουτε τυρφη! Εχεις δει κανα φυτο που να σου αρεσει? Προφιλ φυτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 6 Αυγούστου 2015 #124 Share 6 Αυγούστου 2015 Σε κατι αλλο που εχεις ρωτησει πιο πανω και ξεχασα να σου απαντησω οσον αφορα την τυρφη στο φυτεμενο.....το μονο προβλημα που μπορει να εχουν τα φυτα ειναι το οτι το φως θα περναει λιγο δυσκολα λογω του οτι το νερο θα ειναι σκουρο..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 6 Αυγούστου 2015 Author #125 Share 6 Αυγούστου 2015 (edited) Περίεργο, εδώ οι περισσότεροι επέμεναν για τύρφη, εσύ πως και γλίτωσες; Επίσης θα ήθελα να στρώσω άμμο λευκή ή μπεζ, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό, για παράδειγμα ο πλέκο θα έχει πρόβλημα με αυτό; Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2015 - ΚΩΣΤΑΣ_60702 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος