Philip Zivopoulos 8 Ιουλίου 2015 #1 Share 8 Ιουλίου 2015 παρατηρησα πως μεσα στο ενυδρειο κολλημενες πανω στο τζαμι ειναι κατι σαν τριχιτσες..και πανω στο νερο δημιουργουνται σαπουναδες(μηπως γινονται επειδη το σπρειμπαρ το εχω στην απιφανεια )οι σημερινες μετρησεις ειναιpH: 7.2Γενική σκληρότητα (GH):7Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιουλίου 2015 #2 Share 9 Ιουλίου 2015 http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-%CE%AC%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 9 Ιουλίου 2015 #3 Share 9 Ιουλίου 2015 Από τη φωτογραφία που έχεις ανεβάσει φαίνετε πως το spay bar είναι έξω από το νερό και επομένως είναι απόλυτα φυσιολόγικό η δημιουργία των φυσαλίδων. Οπότε θα σου πρότεινα να το κατεβάσεις κάτω από την επιφάνεια του νερού, και η ροή να είναι προς τα πάνω για να υπάρχει ανατάραξη της επιφανείας. Οσον αφορά το πρόβλημα με τις τριχούλες που αναφέρεις καλό είναι να ανεβάσεις κάποια άλλη φώτο που να φαίνετε το πρόβλημα για να σε βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #4 Share 10 Ιουλίου 2015 http://sendvid.com/8j2lmu3jελπιζω να καταλαβετε απο αυτο το βιντεο...με φωτο δεν φενοταν τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Ιουλίου 2015 #5 Share 10 Ιουλίου 2015 Στο βιντε δεν φαινεται κατι. Δοκιμασε το βραδυ με κλειστα τα φωτα του δωματιου. Εσυ που το βλέπεις πιο καθαρα ειναι αλγη ή μικροοργανισμοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 10 Ιουλίου 2015 #6 Share 10 Ιουλίου 2015 Εμενα μου φαίνονται σαν μικροοργανισμοι(σκουληκακια). Αυτα εμφανίζονται αν δεν κανεις συχνές αλλαγες νερου και ταίζεις πολυ! Δεν βοηθάει ιδιαίτερα το βίντεο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #7 Share 10 Ιουλίου 2015 ναι δεν φενονται καλα... επειδη εχω πιρανχακια μεσα ταιζω αναγκαστικα 3 φορες την ημερα αλλα αλλαγες κανω καθε εβδομαδα το 1/3 οι χθεσινες μετρησεις για αμωνια και νιτρωδη ηταν 0 τωρα τι κανουμε; ειναι βλαβερο για το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 10 Ιουλίου 2015 #8 Share 10 Ιουλίου 2015 (edited) Δεν νομίζω να είναι κάτι βλαβερό..Βεβαια δεν ξέρουμε ακόμη τι είναι;; Τα περισσότερα που εμφανίζονται αστα ενυδρεία μας ειναι αισθητικά άσχημα απλώς! Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #9 Share 10 Ιουλίου 2015 μακαρι λεω να βαλω ενα πλεκο οσο τα πιρανχακια ειναι μικρα...αλλα με επιφιλαξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #10 Share 10 Ιουλίου 2015 φωτο και βιντεο http://sendvid.com/e97c63bf http://sendvid.com/hm8656gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιουλίου 2015 #11 Share 10 Ιουλίου 2015 Δεν ειναι τιποτα,καθαρισε το και θα φυγει. Καθαρισες το φιλτρο μηπως και οταν το ξαναεβαλες μπροστα σου εφτυσε μπιχλα? Εριξες τιποτα βακτηρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Ιουλίου 2015 #12 Share 10 Ιουλίου 2015 (edited) Καθε ποτε καθαριζεις τα τζαμια? Εχεις μετρηση νιτρικων? Δεν ειναι αλγη παντως. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #13 Share 10 Ιουλίου 2015 Εριξα βακτηρια ναι Τα τζαμια δεν τα εχω καθαρισει ποτε γτ ειχα τον πλεκο μεσα αλλα τωρα δεν εχω Πως να τα καθαρισω τα τζαμια; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Ιουλίου 2015 #14 Share 10 Ιουλίου 2015 Εριξα βακτηρια ναι Τα τζαμια δεν τα εχω καθαρισει ποτε γτ ειχα τον πλεκο μεσα αλλα τωρα δεν εχω Πως να τα καθαρισω τα τζαμια; Sent from my iPhone using Tapatalk με ενα μαγνητη.και μην χρησιμοποιεις ψαρια για αυτον τον λογο. αν και τρωγομουν μετα απο καιρο για λιγο τρολαρισμα θα ελεγα....ΑΖΑΧ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Ιουλίου 2015 #15 Share 10 Ιουλίου 2015 Το τζαμι το καθαριζεις η με μαγνητη η με ενα σφουγκαρακι. Τον πλεκο δεν τον βαζουμε για να μας καθαριζει τα τζαμια, Αυτο το κανουμε εμεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #16 Share 10 Ιουλίου 2015 το ηξερα οτι θα μου το κεγατε αυτο :angel: με το σφουγγαρακι το σκεφτηκα αλλα θα μηνουν μεσα στο νερο...ενω ο πλεκο θα τα φαει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Ιουλίου 2015 #17 Share 10 Ιουλίου 2015 (edited) το ηξερα οτι θα μου το κεγατε αυτο :angel: με το σφουγγαρακι το σκεφτηκα αλλα θα μηνουν μεσα στο νερο...ενω ο πλεκο θα τα φαει... Kαι θα τα ξαναβγάλει... Οσο αφορα το καθαρισμα , χερακια εχουμε... Πριν την αλλαγη καθαριζουμε και μετα ρουφαμε με το λατσιχο. Δεν ειπες αλλαγες καθε ποτε κανεις? Ποσα νιτρικα εχεις στο νερο? Βακτηρια γιατι ριχνεις? Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 10 Ιουλίου 2015 Author #18 Share 10 Ιουλίου 2015 αλλαγες καθε εβδομαδα 1/3 το ενυδρειο ετρεχε με 2 εσωτερικα φιλτρα κανα 2μηνο με μπολι απο συνοχομπιστα και τωρα εβαλα και ενα εξωτερικο εχειμ 600 γιαυτο εριξα βακτηρια γιατι θα βγαλω τα εσωτερικα σε 3 ενδομαδες δεν εκανα καλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Ιουλίου 2015 #19 Share 10 Ιουλίου 2015 αλλαγες καθε εβδομαδα 1/3 το ενυδρειο ετρεχε με 2 εσωτερικα φιλτρα κανα 2μηνο με μπολι απο συνοχομπιστα και τωρα εβαλα και ενα εξωτερικο εχειμ 600 γιαυτο εριξα βακτηρια γιατι θα βγαλω τα εσωτερικα σε 3 ενδομαδες δεν εκανα καλα; Δεν χρειαζοτανε... Ασε λιγο καιρο να τρεξουνε ολα μαζι , τα φιλτρα . Τα υλικα των εσωτερικων μπορεις να τα βάλεις μετα στο εξωτερικο φιλτρο για σιγουρια. Το τι ποσοστο αλλαγης πρεπει να κανεις μονο τα νιτρικα μπορουν να στο πουν. Οποτε καλο ειναι να τα μετρησεις, ωστε να ξερεις και ποσο επιβαρυνεις το νερο με τις τροφες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 11 Ιουλίου 2015 Author #20 Share 11 Ιουλίου 2015 αμωνια και νιτροδη 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουλίου 2015 #21 Share 11 Ιουλίου 2015 Νιτρικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 11 Ιουλίου 2015 Author #22 Share 11 Ιουλίου 2015 0-10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουλίου 2015 #23 Share 11 Ιουλίου 2015 Τα νιτρικα θα ειναι η 0 η 10...0-10 δεν υπαρχει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Ιουλίου 2015 #24 Share 11 Ιουλίου 2015 Με τι μετράς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philip Zivopoulos 11 Ιουλίου 2015 Author #25 Share 11 Ιουλίου 2015 με χαρτακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος