Lfterr 7 Ιουλίου 2015 #1 Share 7 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 7-8 ημέρες έχω και τρέχει το 40λιτρο μονομαχοενυδρείο μου, στο οποίο έχω μέσα μία Valisneria "Tiger" & 1 Anubia barteri. Για φωτισμό ακολούθησα τις συμβουλές του Aquazone κ έβαλα μία λάμπα οικονομίας 20 Watt / 6500 K την οποία παίζω εναλλάξ με μια 15W / 6500 K / T5. Παρατηρώ πως η Βαλισνέρια έχει ατονίσει, παρότι της έχω βάλει στη ρίζα 2 κάψουλες Crypto της Tetraplant. Θα ήθελα να ρωτήσω άν αυτό είναι φυσιολογικό για ένα ενυδρείο που βρίσκεται ακόμα σε προσαρμογή , όπως επίσης αν πρέπει να βάλω σύστημα CO2. Ένας φίλος μου χει αφήσει τη μπουκάλα Co2 natural system της Nutrafin (χωρίς τις κάψουλες), αλλα το μόνο που είχα δοκιμάσει παλαιότερα ήταν να κάνω ενα DIY CO2 ,με μαγιά κτλ... Αξίζει να πάρω κάψουλες τηs Nutrafin ? Επίσης βλέπω πως η ανούμπια έχει χάσει το χρώμα της, απο το άρθο σας είδα ότι ωφείλεται σε έλειψη σιδήρου, πώς μπορώ να βοηθήσω τη κατάσταση ? Παίζει ρόλο η ροή του φίλτρου και χάνεται το CO2 απο το νερό ? * να προσθέσω πως δε του χω καπάκι* Όπως είναι φυσικό, παρουσιάζεται πλέον και άλγη, τι είδος σαλιγκαριού θα μπορούσα να βάλω, που να μη τρώει τα φυτά κ να μη το πειράζει ο μονομάχος ? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #2 Share 7 Ιουλίου 2015 Για ποιο λογο αλλαζεις λαμπες? Ειναι λογικο αυτο που βλεπεις στα φυτα,πρεπει να προσαρμοστουν στο νεο περιβαλον,αν θες στη βαλισνερια μπορεις να βαλεις μιση ταμπλετα κοντα στις ριζες της. Ουτε co2 ουτε κατι αλλο θες γι αυτα τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #3 Share 7 Ιουλίου 2015 Για ποιο λογο αλλαζεις λαμπες? Ειναι λογικο αυτο που βλεπεις στα φυτα,πρεπει να προσαρμοστουν στο νεο περιβαλον,αν θες στη βαλισνερια μπορεις να βαλεις μιση ταμπλετα κοντα στις ριζες της. Ουτε co2 ουτε κατι αλλο θες γι αυτα τα φυτα. Γιατί νομίζω πως έκανα βλακεία που πήρα λάμπα ψυχρού φωτός. Έχω την εντύπωση πως οι φθορίου κάνουν πιο καλή δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #4 Share 7 Ιουλίου 2015 Ολες οι 6500Κ ιδιες ειναι απο θεμα φασματος. Προσωπικα εγω με λαμπες οικονομιας παιζω για χρονια τωρα και δεν εχω κανενα προβλημα και με δυσκολα φυτα. Απλα,μην αναβοσβηνεις τις λαμπες και τις αλλαζεις,αποφασισε με ποια θα δουλευεις και ασε αυτη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #5 Share 7 Ιουλίου 2015 Ολες οι 6500Κ ιδιες ειναι απο θεμα φασματος. Προσωπικα εγω με λαμπες οικονομιας παιζω για χρονια τωρα και δεν εχω κανενα προβλημα και με δυσκολα φυτα. Απλα,μην αναβοσβηνεις τις λαμπες και τις αλλαζεις,αποφασισε με ποια θα δουλευεις και ασε αυτη. Για τις άλγες τι σαλιγκάρι θα μπορούσα να βάλω ? Έχω δει περιπτώσεις να τα τρώνε οι μονομάχοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #6 Share 7 Ιουλίου 2015 Τιποτα μη βαλεις. Οι αλγες σε νεο ενυδρειο παντα υπαρχουν. Θα κανουν τον κυκλο τους και θα φυγουν και αν δεν φυγουν θα πρεπει να βρεις τι φταιει και να το διορθωσεις. Για τι αλγη μιλαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #7 Share 7 Ιουλίου 2015 Τιποτα μη βαλεις. Οι αλγες σε νεο ενυδρειο παντα υπαρχουν. Θα κανουν τον κυκλο τους και θα φυγουν και αν δεν φυγουν θα πρεπει να βρεις τι φταιει και να το διορθωσεις. Για τι αλγη μιλαμε? Διαφανή βλενοειδής πάνω στο ξύλο (η οποια όπως διάβασα ωφείλεται στη προσαρμογή του ξύλου στο νερό) και η κλασσική άλγη που κολλάει στο τζάμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #8 Share 7 Ιουλίου 2015 Δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Για το τζαμι μαλλον spot ειναι οπωτε μπορεις να την καθαριζεις με εναν μαγνητη η με μια παλια καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #9 Share 7 Ιουλίου 2015 Δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Για το τζαμι μαλλον spot ειναι οπωτε μπορεις να την καθαριζεις με εναν μαγνητη η με μια παλια καρτα. Σηκώνει να του βάλω και έναν Echinodorus red special, ή θ αρχίσει να έχει απαιτήσεις σε Co2 το ενυδρείο ? Σ ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #10 Share 7 Ιουλίου 2015 Αυτο το φυτο δεν κανει για μικρα ενυδρεια,θα στο πνιξει,οπως και ολοι οι εχινοδοροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2015 #11 Share 7 Ιουλίου 2015 Πόσο είναι η θερμοκρασία στο ενυδρείο σου αυτόν τον καιρό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #12 Share 7 Ιουλίου 2015 Πόσο είναι η θερμοκρασία στο ενυδρείο σου αυτόν τον καιρό ? Μεσημέρια μπορεί να πιάσει και τους 27.5°, συνήθως 26 με 26.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #13 Share 7 Ιουλίου 2015 Μεσημέρια μπορεί να πιάσει και τους 27.5°, συνήθως 26 με 26.8 27.8° μόλις είδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2015 #14 Share 7 Ιουλίου 2015 Κατέβασε την θερμοκρασία γύρω στους 25-26 και να είσαι σιγουρος πως η vallisneria αλλά και τα ψαράκια σου θα νιώσουν καλύτερα. Για τις λάμπες εννοείται οτι σου είπε ο Κώστας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #15 Share 7 Ιουλίου 2015 Κατέβασε την θερμοκρασία γύρω στους 25-26 και να είσαι σιγουρος πως η vallisneria αλλά και τα ψαράκια σου θα νιώσουν καλύτερα. Για τις λάμπες εννοείται οτι σου είπε ο Κώστας Θέλω να φτιάξω ένα καπάκι που να φιλοξενεί θέση για ανεμιστηράκι κ λάμπα ... σκέφτομαι για κόντρα πλακέ διαφανές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουλίου 2015 #16 Share 7 Ιουλίου 2015 Κατέβασε την θερμοκρασία γύρω στους 25-26 και να είσαι σιγουρος πως η vallisneria αλλά και τα ψαράκια σου θα νιώσουν καλύτερα. Για τις λάμπες εννοείται οτι σου είπε ο Κώστας Βασιλη,τα συγκεκριμενα φυτα δεν εχουν θεμα μ αυτη τη θερμοκρασια,οπως επεισης και ο μονομαχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2015 #17 Share 7 Ιουλίου 2015 (edited) Η ανούμπια σίγουρα δεν έχει αλλά για την vallisneria έχω παρατηρήσει οτι πάει καλύτερα όταν δεν είναι τόσο ψηλά. Ψάρι δεν ήξερα τι έχει Tώρα διάβασα "το 40λιτρο μονομαχοενυδρείο μου" Edit Διαφανές κοντραπλακέ ?? Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2015 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #18 Share 7 Ιουλίου 2015 Η ανούμπια σίγουρα δεν έχει αλλά για την vallisneria έχω παρατηρήσει οτι πάει καλύτερα όταν δεν είναι τόσο ψηλά. Ψάρι δεν ήξερα τι έχει Tώρα διάβασα "το 40λιτρο μονομαχοενυδρείο μου" Edit Διαφανές κοντραπλακέ ?? Ναι, σκέφτομαι να πάρω μια επιφάνεια κόντρα πλακέ απο μαγαζί που κάνει επιγραφές κ να φτιάξω ένα DIY καπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2015 #19 Share 7 Ιουλίου 2015 Δεν διαφωνώ αλλά πρέπει να εννοείς κάποιο άλλο υλικό γιατί διαφανές κοντραπλακέ δεν υπάρχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #20 Share 7 Ιουλίου 2015 Δεν διαφωνώ αλλά πρέπει να εννοείς κάποιο άλλο υλικό γιατί διαφανές κοντραπλακέ δεν υπάρχει Plexy glass, syggnwmh :-S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Ιουλίου 2015 #21 Share 7 Ιουλίου 2015 Αρκεί να έχεις ποτυροτρύπανο για να το κόψεις, πολύ προσεκτικά, ώστε να κολήσεις (ή βιδώσεις) τους ανεμιστήρες Περίμενε και τον Τάκη μηπως έχει κάποια άλλη ιδέα, γιατί το πλέξι το χειρίζεται καλύτερα κι απο τα μαστόρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 7 Ιουλίου 2015 Author #22 Share 7 Ιουλίου 2015 Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα να δω πως θα πάει το στρώσιμο κ αναλόγως τότε του βάζω μία anubia nana και τέλος. Το κερατόφυλλο που μου πρότεινε ο πετσοπάς θα γονατίσει τα υπόλοιπα φυτά οπότε το ξεχνάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 12 Ιουλίου 2015 Author #23 Share 12 Ιουλίου 2015 Έχουν περάσει 5 μέρες και δεν έχω δει διαφορά, παρότι έχω σταθεροποιήσει το φωτισμό (μόνο με τη 20W οικονομίας πλέον). Προχτές πήγα στο πετ σοπ και πήρα άλλη μία ανούμπια νανά κ σε ερώτησή μου γι αυτό το πρόβλημα, ο πετσοπάς μου πρότεινε σαν λύση το Seachem flourish excel. Απ όσο έχω καταλάβει απο το σχεδιάγραμμα του aquazone, τα φυτά πάσχουν απο έλλειψη Αζώτου και Καλίου. ¨Εχετε κάποιο άλλο προιόν να μου προτείνετε ? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 12 Ιουλίου 2015 #24 Share 12 Ιουλίου 2015 Για ριξε και μια ματια εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/?hl=%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7 και εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-co2/?hl=%2B%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%2B%CF%84%CE%BF%CF%85+%2B%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 12 Ιουλίου 2015 Author #25 Share 12 Ιουλίου 2015 Για ριξε και μια ματια εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/99198-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/?hl=%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7 και εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/100134-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-co2/?hl=%2B%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%2B%CF%84%CE%BF%CF%85+%2B%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1 Σ ευχαριστώ Νίκο, διαβάζω τα άρθρα τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος