mouseman 5 Ιουλίου 2015 #1 Share 5 Ιουλίου 2015 Το ενυδρειο μου σε 3 μηνες κλεινει 1 χρονο ζωης και στα κοραλια μου μεχρι τωρα δεν εχω ριξει κανενα ειδος σκευασματος για να τα ταισω. οτι παιρνουν απ τις στηλες νερου. Ειπα λοιπον να δοκιμασω και εγω με κατι τετοιο και ετσι πηγα και πηρα https://www.google.gr/search?q=zooplanktons-s&biw=1540&bih=816&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zzGZVeSqEMbwUOn8pOAO&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=eVmVu-xGHAIdpM%3A (περαν απ την δοσολογια που γραφει επανω στο σκευασμα καθε ποτε πρεπει να ριχνω στο ενυδρειο μου)? Ποια θεωρειτε καλυτερη τροφη για τα ζωντανα μας ετσι ωστε να μας τρεφονται σωστα και να μας δινουν το παραπανω χρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 6 Ιουλίου 2015 #2 Share 6 Ιουλίου 2015 (edited) Για τα LPS μπορείς να κανεις target feed με nyos goldpods, για τα υπόλοιπα μπορείς να ρίχνεις nyos reef pepper, για βιταμίνες και αμινοξέα seachem reef plus, θα ακουσεις πολλές απόψεις για το τάισμα των κοραλλιών, άλλες θετικές άλλες αρνητικές, αν θες και μπορείς να καλύψεις το έξτρα κόστος δοκίμασε το, εγώ το δοκημασα και είδα διαφορα. Βέβαια το τάισμα δεν θα βοηθήσει και πολύ αν όλες οι άλλοι παράμετροι που χρειάζονται τα κοραλλια για να ευδοκιμήσουν δεν καλύπτονται. Επίσης να ξέρεις ότι με το τάισμα αν δεν έχεις έναν καλο, αποτελεσματικό τρόπο για nutrition export θα έχεις πρόβλημα νιτρικών, φωσφορικων. Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2015 - Marou Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Ιουλίου 2015 #3 Share 26 Ιουλίου 2015 Μακη τι κοραλια εχεις μεσα στο ενυδρειο?Τι τιμες εχεις ΝΟ3 κ ΡΟ4? Τα ειδη των κοραλιων δεν εχουν ολα τις ιδιες διατροφικες αναγκες,ουτε σε ποσοτητα αλλα ουτε και σε ποιοτητα.Οποτε πριν μπεις στη διαδικασια να βαλεις το χερι στην τσεπη θα πρεπει να δεις εαν τα κοραλια σου το εχουν πραγματικα αναγκη αυτο που προτιθεσαι να τους προσφερεις. Στην χειροτερη ισως το μονο που θα καταφερεις ειναι να επιβαρυνεις την ποιοτητα του νερου σου. Συμφωνω σε αυτο με τον marou παραπανω και οι προτασεις του σε προιοντα ειναι πολυ καλες,σε περιπτωση που ειναι απαραιτητο το εξτρα ταισμα των κοραλιων που φιλοξενεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 26 Ιουλίου 2015 #4 Share 26 Ιουλίου 2015 (edited) Τελικα,τα κοπρανα των ψαριων κανεις δεν τα υπολογιζει?Ταιζε πιο συχνα τα ψαρια σου,ν'αφοδευουν συχνοτερα πανω απο τα κοραλια.Κι αν θες βιταμινες για τα κοραλια,τοτε δινε ποικιλια τροφων στα ψαρια να αφοδευουν βιταμινες! Έγινε επεξεργασία 26 Ιουλίου 2015 - DIMITROS2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιουλίου 2015 #5 Share 31 Ιουλίου 2015 +1 Εμμεσα η' αμεσα ισως ειναι η καλυτερη τροφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cholymelan 30 Αυγούστου 2015 #6 Share 30 Αυγούστου 2015 δεν θα συμφωνησω με τα προιοντα nyos γιατι εχουνε μεσα ξυδι. Για τα LPS μπορείς να κανεις target feed με nyos goldpods, για τα υπόλοιπα μπορείς να ρίχνεις nyos reef pepper, για βιταμίνες και αμινοξέα seachem reef plus, θα ακουσεις πολλές απόψεις για το τάισμα των κοραλλιών, άλλες θετικές άλλες αρνητικές, αν θες και μπορείς να καλύψεις το έξτρα κόστος δοκίμασε το, εγώ το δοκημασα και είδα διαφορα. Βέβαια το τάισμα δεν θα βοηθήσει και πολύ αν όλες οι άλλοι παράμετροι που χρειάζονται τα κοραλλια για να ευδοκιμήσουν δεν καλύπτονται. Επίσης να ξέρεις ότι με το τάισμα αν δεν έχεις έναν καλο, αποτελεσματικό τρόπο για nutrition export θα έχεις πρόβλημα νιτρικών, φωσφορικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 30 Αυγούστου 2015 #7 Share 30 Αυγούστου 2015 Τελικα,τα κοπρανα των ψαριων κανεις δεν τα υπολογιζει? Ταιζε πιο συχνα τα ψαρια σου,ν'αφοδευουν συχνοτερα πανω απο τα κοραλια. Κι αν θες βιταμινες για τα κοραλια,τοτε δινε ποικιλια τροφων στα ψαρια να αφοδευουν βιταμινες! +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος