rastafarian 30 Ιουνίου 2015 #1 Share 30 Ιουνίου 2015 (edited) Η παρακατω συνταγη δεν ειναι δικη μου αλλα του Αλεξανδρου (Raven) απο τον οποιο εχω παρει την αδεια να την δημοσιευσω εδω. Τα υλικα που θα χρειαστουμε ειναι τα παρακατω. Αρακας 2-3 καροτα αναλογα το μεγεθος Σπιρουλινα Γλυκια παπρικα Εκτελεση συνταγης. Βραζουμε τον αρακα σε ενα κατσαρολακι μεχρι να μαλακωσει. Ξεφλουδιζουμε τα καροτα,τα πλενουμε και τα κοβουμε σε μικρα κομματια. Βραζουμε τα καροτα μεχρι να μαλακωσουν και αυτα. Αφου εχουμε βρασει τον αρακα και τα καροτα μεχρι να μαλακωσουν,παιρνουμε ενα μπολ και τα ριχνουμε μεσα. Στο μπολ προσθετουμε τη σπιρουλινα και 2-3 κουταλιες του γλυκου γλυκια παπρικα. Σπιρουρινα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και σε φλεικς,αρκει να την τριψουμε μεχρι να γινει σκονη. Αφου εχουμε προσθεσει τα υλικα στο μπολ,τα ανακατευουμε καλα και τα ριχνουμε ολα στο μιξερ και προσθετουμε και λιγο νερο. Χτυπαμε τα υλικα στο μιξερ μεχρι να γινουν ενα ομοιομορφο μειγμα.Αν δουμε οτι ειναι πολυ πηχτο,προσθετουμε λιγο νερο ακομα.Προσοχη ομως,δεν θελουμε το μειγμα να γινει πολυ νερουλο. Στη συνεχεια και αφου το μειγμα μας ειναι ετοιμο,παιρνουμε ενα ταψι και βαζουμε λαδοχαρτο ωστε να μπορεσουμε να ξεκολλησουμε ευκολα το μειγμα μας μετα. Ριχνουμε το μειγμα πανω στο λαδοχαρτο και το απλονουμε ωστε να εχει ενα παχος περιπου 1cm,οσο πιο ψιλο ειναι το παχος του,τοσο πιο ευκολα θα στεγνωσει. Βαζουμε το ταψι με το μειγμα στο φουρνο μας και τον ρυθμιζουμε στον αερα, σε θερμοκρασια 40-60 βαθμους και αφηνουμε την πορτα μισανοιχτη. Οταν δουμε οτι το μειγμα μας εχει ξεραθει,βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και αφηνουμε το μειγμα για 1 μερα ακομα πριν ταισουμε ωστε να στεγνωσει τελειως. Σε περιπτωση που το μειγμα την επομενη μερα δεν εχει στεγνωσει μπορουμε να κανουμε το εξης: Ξεκολλαμε το μειγμα απο το λαδοχαρτο και το σπαμε σε μικρα κομματια. Βαζουμε καινουριο λαδοχαρτο στο ταψι (το παλιο λογικα θα ειναι υγρο απο την κατω μερια του μειγματος που δεν εχει στεγνωσει) και τοποθετουμε τα κομματια του μειγματος απο την μερια που δεν εχουν στεγνωσει (λογικα απο την κατω μερια). Τα βαζουμε παλι στον φουρνο κανοντας τα ιδια βηματα οπως παραπανω. Μετα απο λιγη ωρα θα εχει στεγνωσει τελειως και θα ειναι ετοιμο. Για να διατηρησουμε την τροφη,θα πρεπει να την βαλουμε σε κουτι αλλα να μη κλεισουμε το καπακι τελειως γιατι θα πρεπει να αεριζεται για να μη μουχλιασει. Προσωπικα,την εχω σε ενα μεγαλο κουτι στο οποιο εχω κανει τρυπες στο καπακι του. Αυτος ο τροπος ειναι για να φτιαξεται την τροφη σε μορφη flakes,μπορουμε επεισης να την φτιαξουμε και κατεψυγμενη. Σ αυτη τη περιπτωση,δεν βαζουμε την τροφη στο φουρνο,αλλα μετα το μιξερ,παιρνουμε ενα κομματι μεμβρανης για τροφιμα,απλωνουμε το μειγμα πανω και το κλεινουμε με αλλο ενα κομματι μεμβρανης απο πανω και το βαζουμε στην καταψυξη. Προσωπικα εχω φτιαξει την τροφη και με τους 2 τροπους και ειναι εξισου παρα πολυ καλοι. Στα υλικα μπορουμε να προσθεσουμε προαιρετικα τροφες για ψαρια που ληγουν,γαριδοτροφες του εμπορειου ακομα και ξερα φυλλα καταπα,καστανιας,πλατανου κ.α αφου τα εχουμε πλυνει πολυ καλα και βρασει. Η παρακατω τροφη ειναι αυτη που εφτιαξα πριν μερικες μερες και εχω βαλει αρακα,καροτα,σπιρουλινα σε flakes,γλυκια παπρικα,2-3 διαφορετικες τροφες ψαριων που ηταν ετοιμες να ληξουν και μολις την ριχνω στο ενυδρειο επικρατει πανικος στις γαριδες,πραγματικα τρελενονται και δεν μπορουν να αντισταθουν. Να ξαναπω,πως η παραπανω εκτελεση ειναι οπως εφταξα εγω τη δικη μου γαριδοτροφη και ακολουθησα την συνταγη και τα βηματα που μου ειχε πει ο Αλεξανδρος,του οποιου η γαριδοτροφη ειναι δικη του και πηρα την αδεια του για να την δημοσιευσω εδω. Έγινε επεξεργασία 30 Ιουνίου 2015 - rastafarian 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2015 #2 Share 30 Ιουνίου 2015 Ωραίος... Κωστα νομιζω οτι το προβλημα τους στεγνωματος , οφειλεται στο ποσο αρακα και καροτο βάζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 30 Ιουνίου 2015 #3 Share 30 Ιουνίου 2015 (edited) προσωπικά την δίνω καθημερινα στα ψάρια μου επειδή εχω βάλει μέσα και άλλες τροφές και τους αρέσει πολύ! Έγινε επεξεργασία 30 Ιουνίου 2015 - jim the pleco Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιουνίου 2015 Author #4 Share 30 Ιουνίου 2015 Ωραίος... Κωστα νομιζω οτι το προβλημα τους στεγνωματος , οφειλεται στο ποσο αρακα και καροτο βάζουμε. Νικο,εγω εβαλα περιπου 400gr αρακα και 3 καροτα σχετικα μικρα. Ισως που επεσε λιγο παραπανω νερο στο μιξερ με το μειγμα,γιατι ενω την εβαλα στο φουρνο και την αφησα και μια μερα εκτος για να στεγνωσει,η κατω μερα ηταν υγρη ακομα.Οπωτε το ξεκολησα και το ξαναεβαλα στο φουρνο απο τη μερια που δεν ειχε στεγνωσει.Μετα απο λιγη ωρα ηταν τελειως στεγνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Ιουνίου 2015 #5 Share 30 Ιουνίου 2015 Δοκιμασμένη συνταγή ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 30 Ιουνίου 2015 #6 Share 30 Ιουνίου 2015 Πολυ ωραιο θεμα Κωστα! Ποτε εφτιαξες για πρωτη φορα?Την εχεις ακομα?Δηλαδη,ποσο καιρο περιπου θα μεινει χωρις να χαλασει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Ιουνίου 2015 #7 Share 30 Ιουνίου 2015 Νικο,εγω εβαλα περιπου 400gr αρακα και 3 καροτα σχετικα μικρα. Ισως που επεσε λιγο παραπανω νερο στο μιξερ με το μειγμα,γιατι ενω την εβαλα στο φουρνο και την αφησα και μια μερα εκτος για να στεγνωσει,η κατω μερα ηταν υγρη ακομα.Οπωτε το ξεκολησα και το ξαναεβαλα στο φουρνο απο τη μερια που δεν ειχε στεγνωσει.Μετα απο λιγη ωρα ηταν τελειως στεγνη. Μια φορα την ειχα δοκιμάσει, και δεν μου στεγνωνε... Σαν τροφη ειναι αρκετα καλη. Γιατι δεν εφτιαξες με συριγγα sticks .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Ιουλίου 2015 Author #8 Share 1 Ιουλίου 2015 Πολυ ωραιο θεμα Κωστα! Ποτε εφτιαξες για πρωτη φορα?Την εχεις ακομα?Δηλαδη,ποσο καιρο περιπου θα μεινει χωρις να χαλασει? Για πρωτη φορα την ειχα φτιαξει πριν 2 χρονια περιπου αλλα κατεψυγμενη,οχι σε flakes. Πρωτη φορα την φτιαχνω σε flakes. Κατεψυγμενη μου ειχε κρατησει πολλους μηνες,μετα μετακομισα και την πεταξα,οπωτε δεν μπορω να σου πω ποσο καιρο κραταει,σιγουρα πολλους μηνες. Σε μορφη flakes απ οτι μιλησα με τον Αλεξανδρο,αν στεγμωσει καλα,κραταει πολλους μηνες. Μια φορα την ειχα δοκιμάσει, και δεν μου στεγνωνε... Σαν τροφη ειναι αρκετα καλη. Γιατι δεν εφτιαξες με συριγγα sticks .. Εμενα μου στεγνωσε πολυ καλα Νικο,γιατι εκανα το κολπο που σου ειπα,το ξαναεβαλα στο φουρνο αλλα με την μερια που δεν ειχε στεγνωσει απο πανω,ετσι στεγνωσε παντου και καλα. Δεν ειχα τοσο μεγαλη συριγγα ρε συ για να κανω στικς,την επομενη φορα θα το δοκιμασω. Παντως και τις cherry που το δοκιμασα και στις Orange,γινεται χαμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 2 Ιουλίου 2015 #9 Share 2 Ιουλίου 2015 Να ρωτήσω. Πόση ορα περίπου θέλει το έχω στο φούρνο 2 ώρες τώρα σε τη υφή πρέπει να βγει? Ποσο στεγνο? Να σπάει σαν μπισκότο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 2 Ιουλίου 2015 #10 Share 2 Ιουλίου 2015 Που το διατιρω μετά και για πόσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιουλίου 2015 Author #11 Share 2 Ιουλίου 2015 Να ρωτήσω. Πόση ορα περίπου θέλει το έχω στο φούρνο 2 ώρες τώρα σε τη υφή πρέπει να βγει? Ποσο στεγνο? Να σπάει σαν μπισκότο? Που το διατιρω μετά και για πόσο? Αν ξαναδιαβασεις τη συνταγη προσεκτικα τα εχω γραψει ολα αυτα που ρωτας. Μολις σκληρινει το μειγμα στο φουρνο,το βγαζεις και το αφηνεις αλλη μια μερα να στεγνωσει.Αν δεν εχει στεγνωσει το ξαναβαζεις στο φουρνο απο την μερια που δεν εχει στεγνωσει. Για το που το διατηρεις το εχω γραψει και αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harris Lourakis 14 Σεπτεμβρίου 2020 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2020 Πόση σπιρουλίνα και πάπρικα βάζουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jini 13 Οκτωβρίου 2020 #13 Share 13 Οκτωβρίου 2020 On 14/9/2020 at 10:58 ΠΜ, το μέλος Harris Lourakis έγραψε: Πόση σπιρουλίνα και πάπρικα βάζουμε? Μια κουταλιά από το καθένα 1 καρότο βιολογικό και μια κούπα αρακά, εγώ πρόσθεσα και μια κουταλιά αποξηραμένη τσουκνίδα, κριλλ, και τριμμένο σουπιοκόκκαλο, ένα χρόνο τρώνε και πάνε πάρα πολύ καλά, δεν μένει τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος