Jump to content

Προετοιμασία 40L για Μονομάχο

Lfterr

Recommended Posts

Βγαλε τις πετρες και βαλε ξυλα και φυτα.

Ο κοκοφοινικας δεν σου προσφερει κατι.

Το φιλτρο βαλτο να χτυπαει το τζαμι για να σπαει η ροη του καιβαλε και σπρει μπαρ.

Αν δεν μπορεις να δεσεις την ανουμπια,δοκιμασε να το κανεις με tire up.

Έκανα μεγάλη βλακεία που πήρα Vallisneria Tiger για να τη βάλω σε 40άρι...

Μιά ζωή λάθος επιλογές κάνω στα φυτά, κάθομαι και διαβάζω τα προφίλ τους απο το aquazone κ όποτε πάω στο  πετ σοπ ξεχνάω τις απαιτήσεις τους.

Όπως και νά χει θ ακολουθήσω τις χρήσιμες συμβουλές σου Ράστα. 

Σ ευχαριστώ πολύ.

Ο ζεολυθος δεν ριχνει το ph..

Ο ζεολιθος έχει την τάση να κάνει το νερό ουδέτερο. Αν είναι κάτω του 7 θα το ανεβάσει ενώ αν είναι πάνω από το 7 θα το κατεβάσει. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος βέβαια....

Έγινε επεξεργασία - mary74

Option 2

Ακολουθόντας τις συμβουλές σας για προσθήκη ξύλου.

IMG_51031024_zps3a6kq5zp.jpg

Με το θεμα της λαμπας μπορεις ευκολα με ενα απλο φωτιστικο γραφειου να κανεις τη δουλεια σου, εννοω επιτραπεζιο με λαμπα οικονομιας. Φυτακια θα βρεις ευκολα αλλα κανε πρωτα το φωτιστικο και αναλογα πραττεις.

Καλη συνεχεια!

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα , κατέληξα στο ότι η πιο οικονομική λύση είναι να πάρω ένα φωτιστικό με μανταλάκι κ να του βάλω κάποια λάμπα που να κάνει για ενυδρειο.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις αν κυκλοφορούν βιδωτές λάμπες για τέτοια δουλειά και τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν ώστε να καλύψουν ένα ενυδρείο 40 λίτρων ...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα , κατέληξα στο ότι η πιο οικονομική λύση είναι να πάρω ένα φωτιστικό με μανταλάκι κ να του βάλω κάποια λάμπα που να κάνει για ενυδρειο.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις αν κυκλοφορούν βιδωτές λάμπες για τέτοια δουλειά και τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν ώστε να καλύψουν ένα ενυδρείο 40 λίτρων ...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Βαλε μια απλη λαμπα οικονομιας 20 βατ και 6500Κ.

Βαλε μια απλη λαμπα οικονομιας 20 βατ και 6500Κ.

Αυτά τα Τ5 κ Τ8 δεν έχω καταλάβει ακόμα, αλλα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου Ράστα.

Η Valisneria "Tiger" δε ξέρω αν θα μου αντέξει, δεν είχα λεφτά για υπόστρωμα κ το μόνο που έβαλα απο κάτω ήταν ένα πλατανόφυλλο που μου είχε ξεμείνει. 

Σήμερα τελείωσα και με τη διαδικασία του μπολιάσματος, να τ αφήσω 3 μερούλες να στρώσει για να βάλω το Betta ? ή παραπάνω ?

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές.

Αυτά τα Τ5 κ Τ8 δεν έχω καταλάβει ακόμα, αλλα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου Ράστα.

Η Valisneria "Tiger" δε ξέρω αν θα μου αντέξει, δεν είχα λεφτά για υπόστρωμα κ το μόνο που έβαλα απο κάτω ήταν ένα πλατανόφυλλο που μου είχε ξεμείνει. 

Σήμερα τελείωσα και με τη διαδικασία του μπολιάσματος, να τ αφήσω 3 μερούλες να στρώσει για να βάλω το Betta ? ή παραπάνω ?

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές.

Εσυ θες βιδωτη λαμπα και γι αυτο σου ειπα για οικονομιας 20 βατ και 6500Κ

Οι τ5 και τ8 ειναι φθοριου.

Το πλατανοφυλλο δεν κανει για υποστρωμα.Το φυτο που αναφερεις δεν χρειαζεται υποστρωμα,το πολυ πολυ να βαλεις καμια ταμπλετα αργοτερα.

Αν μπολιασες σημερα αυριο πρεπει να βαλεις ψαρι αλλιως η βιολογια δεν θα εχει τροφη και θα πεθανει.

Εσυ θες βιδωτη λαμπα και γι αυτο σου ειπα για οικονομιας 20 βατ και 6500Κ

Οι τ5 και τ8 ειναι φθοριου.

Το πλατανοφυλλο δεν κανει για υποστρωμα.Το φυτο που αναφερεις δεν χρειαζεται υποστρωμα,το πολυ πολυ να βαλεις καμια ταμπλετα αργοτερα.

Αν μπολιασες σημερα αυριο πρεπει να βαλεις ψαρι αλλιως η βιολογια δεν θα εχει τροφη και θα πεθανει.

Κόλλησα τώρα μ αυτό που είπες ότι θα πεθάνει ...

Να προσθέσω ότι σήμερα έβαλα σιποράξ απο το φίλτρο που έχω κ δουλεύει στο χρυσοψαράδικο στο 40άρι κ το χω αφήσει και δουλεύει τώρα. 

Αύριο που θα πάρω το Βεττα, το αφήνω καμιά ωρίτσα στο σακουλάκι του μέσα στο νερό του ενυδρείου κ μετά το αφήνω ελεύθερο , right ?

Λογικο δεν ειναι?Αν δεν εχει τροφη η βιολογια που εβαλες πως θα ζησει?

Θα βαλεις τη σακουλα με το ψαρι μεσα στο ενυδρειο και θα ριχνεις ανα 15 λεπτα νερο απο το ενυδρειο σου μεσα στη σακουλα.Μετα απο καμια ωρα περιπου,θα πιασεις το ψαρι και θα βαλεις στο ενυδρειο χωρις το νερο της σακουλας.Αυτα με κλειστα φωτα εννοειται,τα φωτα θα τα αναψεις την επομενη μερα.

Για 3-4 μερες,δεν θα ταισεις καθολου και θα κανεις μετρησεις για να δεις τι γινεται.Αν δεις κατι περιεργο στις μετρησεις κανεις αλλαγη νερου και ξαναμπολιαζεις.

Μετα τις 4 μερες θα ταιζεις 1 φορα την ημερα για 1 εβδομαδα,εννοειται θα μετρας κιολας ενδιαμεσα και δεις τιποτα περιεργο στις μετρησεις θα κανεις αλλαγη και θα ριξεις και βακτηρια.

Μετα και απο αυτη την εβδομαδα θα ταιζεις κανονικα 2 φορες απο λιγο ομως.

• Like 1

Ήρθε ο μικρός , κατα τη μεταφορά ο πετσοπάς ταλαιπώρησε τα πτερύγια του ... :-/

IMG_5110clear_zpsnnfvvdru.jpg

• Like 1

Άποψη απο πάνω ...

Πρόσθεσα και μια ταμπλέτα της TetraPlant "Crypto" στη ρίζα της βαλισνέριας.

IMG_5114_zpsbpcokmfx.jpg

Να τον χαίρεσαι!

Προσαρμογή έκανες;

Έγινε επεξεργασία - AgMa
  • Like 1

Να τον χαίρεσαι!

Προσαρμογή έκανες;

Σ ευχαριστώ πολύ.

Ναι, κανονικά. 10% νερό κάθε 15 λεπτά για μία ώρα μέσα στη σακούλα που ήταν το ψάρι κ μετά ρίξιμο στο ενυδρείο χωρίς το νερό της.

Έδειξε να γουστάρει απο τη πρώτη στιγμή που τον έριξα μέσα.

Άποψη απο πάνω ...

Το ενυδρείο κάνει "κοιλιά" στην μέση ή ξεγελάει η φώτο ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...