lefteris123 19 Ιουνίου 2015 #1 Share 19 Ιουνίου 2015 Ο φωτισμός του ενυδρείου μου είναι λίγος, 48watt (φθορίου t5) σε 150 λίτρα, με 35cm ύψος και θα προσθέσω και άλλο φωτισμό. Τα φυτά που θα έχω είναι: Alternanthera reineckii Alternanthera reineckii mini Echinodorus bleheri Hygrophila difformis Rotala rotundifolia Microsorum pteropus 'Trident' Hygrophila polysperma Staurogyne repens christmas moss Hygrophila corymbosa 'Angustifolia' Riccia να πάω τον φωτισμό μου στα 72watt είναι καλά ή να βάλω άλλες 2 και να πάω στα 96watt/λίτρο Δεν έχω CO2 και για την ώρα δεν είναι στα σχέδια να βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 19 Ιουνίου 2015 #2 Share 19 Ιουνίου 2015 Τα φυτα σου πως τα βλέπεις με τον υπάρχον φωτισμο? Οσο και να αυξανεις τον φωτισμο , δυστηχως χωρις co2 μονο προβληματα θα δημιουργησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #3 Share 19 Ιουνίου 2015 Απο λιπασματα τι ριχνεις? Ριχνεις οργανικο ανθρακα απο καποια εταιρεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Ιουνίου 2015 Author #4 Share 19 Ιουνίου 2015 Ακόμα δεν ρίχνω κάποιο λίπασμα, μιας και το ενυδρείο είναι στημένο μόλις 15 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Ιουνίου 2015 Author #5 Share 19 Ιουνίου 2015 Τα φυτά ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως αντιδρούν, γιατί είναι "καινούργια" στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #6 Share 19 Ιουνίου 2015 Με τις αφρικανες που λες στη περιγραφη σου ειναι ολα αυτα τα φυτα? Ειναι νωρις καποια απο αυτα δυσκολα θα σου πανε χωρις φωτισμο+διοξειδιο+λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Ιουνίου 2015 Author #7 Share 19 Ιουνίου 2015 Με τις αφρικανες που λες στη περιγραφη σου ειναι ολα αυτα τα φυτα? Ειναι νωρις καποια απο αυτα δυσκολα θα σου πανε χωρις φωτισμο+διοξειδιο+λιπασματα. Όχι το ενυδρείο πλέον είναι με ροδόστομα 2 ancistrus sp3 και προσεχώς ένα κοπαδάκι cory panda, απλά ξέχασα να ενημερώσω το προφίλ μου. Εν ολίγοις πιστεύετε αν βάλω μια λάμπα ακόμα ώστε να μην έχω πολύ φως και με λιπάσματα θα προχωρήσουν τα φυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #8 Share 19 Ιουνίου 2015 Αν δεν το δεις στη πραξη... εγω πιστευω οτι καποια θα πανε ανετα με τον παραπανω φωτισμο αλλα καποια χρειαζονται και διοξειδιο. Οι αλτερνα σιγουρα θελουν και διοξειδιο και απο προσωπικη εμπειρια στο λεω αυτο. Εαν ξεκινησεις και λιπασματα παραλληλα ομως αυξανεις τις πιθανοτητες σου, καλο θα κανει κακο οχι. Το θεμα σου πιο ειναι? Το μπατζετ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 19 Ιουνίου 2015 Author #9 Share 19 Ιουνίου 2015 (edited) Το θέμα είναι 1 λάμπα (72watt σύνολο) ή 2 λάμπες (96 watt σύνολο); Από την μια θα έχω καλύτερο φωτισμό, από την άλλη χωρίς CO2 μπορεί να έχω άλγες Έγινε επεξεργασία 19 Ιουνίου 2015 - lefteris123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιουνίου 2015 #10 Share 19 Ιουνίου 2015 Χωρις μπουκαλα co2,οσα φωτα και αν βαλεις,δουλεια δεν θα κανεις. Αυτα ειναι αλληλενδετα μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 19 Ιουνίου 2015 #11 Share 19 Ιουνίου 2015 Από τα φυτά που λες πιο πάνω 2~3 είδη θα την παλέψουν τα υπόλοιπα με λίγο φως και χωρίς co2 Όχι , αν βάλεις co2 αλλάζει το πράγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #12 Share 19 Ιουνίου 2015 Εγω πιστευω οτι μπορεις και με οργανικο ανθρακα να το τρεξεις το ενυδρειο, δεν ειναι πολλα τα λιτρα σου, αλλα απο θεμα οικονομιας δεν υπαρχει συγκριση, χιλιες φορες μπουκαλα διοξειδιου. Περαν αυτου και παλι με excel π.χ. αλτερνα δεν κρατας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος