persa 18 Ιουνίου 2015 #1 Share 18 Ιουνίου 2015 λοιπόν, αφού βρέθηκα με τρία χρυσόψαρα σε μια γυάλα δώρο (κυριολεκτικά), πήγα στο πετ σοπ και μου έδωσαν ένα ενυδρείο απλό 20lt, με οδηγίες για αλλαγή νερού 50% μέρα παρά μέρα και δύο ειδών σταγόνες: 1) aquavital stress-protect(aloe vera/jod/vitamin c και 2) Aquavital conditioner (power chlor -Ex + Bio Colloide Καθώς και τροφή σε flakes. Με μια πρώτη αναζήτηση κατάλαβα ότι αν θέλω να επιβιώσουν ψαράκια μου πρέπει να τους εξασφαλίσω ένα καλύτερο σπιτικό, οπότε η πρώτη μου ερώτηση είναι πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω στο 20lt με αυτές τις σταγόνες μέχρι να διαβάσω, να οργανωθώ και να στήσω το καινούριο σπιτικό τους; επειδή έχω αρκετές απορίες τις θέτω όλες σε αυτό το ποστ ή πρέπει κάθε φορά να ανοίγω καινούριο θέμα ωστε να μη χάνονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΕΥΤΥΧΗΣ 18 Ιουνίου 2015 #2 Share 18 Ιουνίου 2015 Καλως όρισες Πέρσα , διαβασε καλα αυτα τα δυο που σου επισυναπτω και αν έχεις αποριες μετα απο ολα οσα διαβασεις εκει μεσα θα σου τις λυσουν τα εμπειροτερα παιδια εδω στο φορουμ ! Προς το παρον πολυ καλο διάβασμα ! http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Ιουνίου 2015 #3 Share 18 Ιουνίου 2015 Tα ψαρια εκτιθονται σε αμμωνια! Οσο πιο γρηγορα τοσο το καλυτερο! Διαβασε αυτα που σου εδωσε ο Ευτυχης και μην ταιζεις καθολου για τις επομενες 3-4 μερες! Θα κανεις παραπανω να οργανωθεις; Ολες τις αποριες σου εδω! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persa 19 Ιουνίου 2015 Author #4 Share 19 Ιουνίου 2015 χρειάζομαι χρόνο να επιλέξω ενυδρείο, να το παραγγείλω, να το ετοιμάσω, να το στρώσω, δε μου φτάνουνε 3-4 μέρες, έχω και δυο ζουζούνια όλη μέρα τριγύρω και μπορώ να διαβάσω μόνο το βράδυ.νομίζω ότι σε 2 -3 βδομάδες θα μπορώ να τα μετακομίσω σε μεγαλύτερο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 19 Ιουνίου 2015 #5 Share 19 Ιουνίου 2015 Κρατησε τα εκει με αλλαγες καθε μερα το 50% και ελαχιστο ταισμα μερα παρα μερα δεν νομιζω να παθουν κατι μέχρι να στήσεις το ενυδρείο σου το οποιο πρεπει να ειναι τουλαχιστον 150 λτ με εξωτερικο φιλτρο για τρια ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 19 Ιουνίου 2015 #6 Share 19 Ιουνίου 2015 Και όποιος σου εκανε αυτο το δωρο εξηγησε του το λαθος και εαν δεν καταλαβει κλειστον σε ενα δωματιο 30εκχ30εκ να τρωει να πινει και να κανει την αναγκη του εκει να δουμε πόσο θα κρατησει.. Φτανει πια με τις γυαλες και τα χρυσοψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Ιουνίου 2015 #7 Share 19 Ιουνίου 2015 Ναι οκ, σε 2-3 βδομαδες γινεται. Οπως σου ειπε κι ο φιλος απο πανω, ταισμα καθε 2-3 μερες μια φορα την μερα, απο λιγο και αλλαγη νερου μερα παρα μερα. Στο νερο της αλλαγης θα ριχνεις το αντιχλωριο. Καλο θα ηταν μεσα στην γυαλα να επαιζε μια αεραντλια ή ενα φιλτρακι μικρο για να γυρναει το νερο να μην ειναι στασιμο μεχρι να γινει η αλλαγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Ιουνίου 2015 #8 Share 19 Ιουνίου 2015 Αν πιστεύεις πως θα αργήσεις να τους ετοιμάσεις καινούριο ενυδρείο , μπορείς να πάρεις ένα πλαστικό κουτί όπως αυτό http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-49254/75376/ και να τα έχεις εκεί, το συγκεκριμένο είναι 60 λίτρα περίπου, και μπορείς άνετα να πάρεις και ένα φίλτρο που θα το χρησιμοποιήσεις μετά στο κανονικό ενυδρείο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Ιουνίου 2015 #9 Share 19 Ιουνίου 2015 +1 σε οτι είπαν τα παιδιά παραπάνω. Απλα, ας μη τρέλαινόμαστε με όσους μας κανουν τέτοια δώρα ώστε αν δε καταλάβουν το λάθος τους να μας φέρουν μια γυάλα με τρία χρυσόψαρα, να τους κλείσουμε σε ενα μικρο δωμάτιο να κανουν εκει τα τσισάκια τους για να δουν τη γλύκα. Οι περισσότεροι απλα δε γνωρίζουν τίποτα απο ενυδρεια και δεν ειναι χομπίστες ώστε να μπουν στη διαδικασία να μελετήσουν εδω μέσα ή αλλου πριν μας κανουν ενα δώρο. Το βάρος πέφτει στην κοπέλα που πρεπει να διορθώσει αυτο το λάθος και όχι να τα βάλει με εκείνον που της έφερε το δώρο. Ας χαλαρώσουμε λίγο, μη τα παίρνουμε τόσο στο κρανίο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #10 Share 19 Ιουνίου 2015 Την ατακα ''να μπει αυτος σε ενα δωματιο 5χ5 να δει τη γλυκα'' την ακους πραγματικα πολυ συχνα τελευταια... λες και εμεις οι υπολοιποι ζουμε στις βιλαρες και δε συμμαζευεται η ανεση. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Ιουνίου 2015 #11 Share 19 Ιουνίου 2015 Την ατακα ''να μπει αυτος σε ενα δωματιο 5χ5 να δει τη γλυκα'' την ακους πραγματικα πολυ συχνα τελευταια... λες και εμεις οι υπολοιποι ζουμε στις βιλαρες και δε συμμαζευεται η ανεση.Φαντάσου τωρα να πας σε αυτόν που σου έφερε ενα δώρο μια γυάλα με ενα ή δυο τρία χρυσόψαρα για να του την πεις:- Καλά, τι μ@&€@&@ ειναι αυτη που μου εφερες δώρο, δε διάβασες στο Ίντερνετ πριν το αγοράσεις οτι αυτο ειναι έγκλημα; Μη ξανακάνεις τέτοια βλακεία ούτε σε μένα ούτε σε κανέναν άλλο, ντροπή, άσχετε! - ....μα.....μα εγω ενα δώρο ήθελα να σου κανω, να σε ευχαριστήσω. - Μας γ&&@&@& τωρα καραγκιόζη, άντε τωρα να πάρω μεγάλο ενυδρειο, φιλτρα κτλ - Συγνώμη - Άντε ρε βλάκα! Σιγα μη τον ξαναδεις τον φίλο! Χαχαχαχα Συγνώμη για το σπαμ αλλα ειναι το παλιό μου σπορ που τελευταία το ξέχασα λιγάκι. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persa 19 Ιουνίου 2015 Author #12 Share 19 Ιουνίου 2015 σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω σε 2-3 βδομάδες να είμαι έτοιμη για την μετακόμιση. και άλλη απορία, να στρώσω το καινούριο ενυδρείο με τροφή ή να πάρω έτοιμα βακτήρια; δεν βρήκα κάπου λεπτομέρειες για τα έτοιμα βακτήρια, πόσα παίρνω, τί είδη, Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Ιουνίου 2015 #13 Share 19 Ιουνίου 2015 Φαντάσου τωρα να πας σε αυτόν που σου έφερε ενα δώρο μια γυάλα με ενα ή δυο τρία χρυσόψαρα για να του την πεις: - Καλά, τι μ@&€@&@ ειναι αυτη που μου εφερες δώρο, δε διάβασες στο Ίντερνετ πριν το αγοράσεις οτι αυτο ειναι έγκλημα; Μη ξανακάνεις τέτοια βλακεία ούτε σε μένα ούτε σε κανέναν άλλο, ντροπή, άσχετε! - ....μα.....μα εγω ενα δώρο ήθελα να σου κανω, να σε ευχαριστήσω. - Μας γ&&@&@& τωρα καραγκιόζη, άντε τωρα να πάρω μεγάλο ενυδρειο, φιλτρα κτλ - Συγνώμη - Άντε ρε βλάκα! Σιγα μη τον ξαναδεις τον φίλο! Χαχαχαχα Συγνώμη για το σπαμ αλλα ειναι το παλιό μου σπορ που τελευταία το ξέχασα λιγάκι. Ειχα γραψει κατι πολυ πιο βαρυ με τααριφες και νοικοκυρες.. αλλα λεω αστο ειναι και μεσημερι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Ιουνίου 2015 #14 Share 19 Ιουνίου 2015 σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ελπίζω σε 2-3 βδομάδες να είμαι έτοιμη για την μετακόμιση. και άλλη απορία, να στρώσω το καινούριο ενυδρείο με τροφή ή να πάρω έτοιμα βακτήρια; δεν βρήκα κάπου λεπτομέρειες για τα έτοιμα βακτήρια, πόσα παίρνω, τί είδη,Το στρώσιμο, αφου έχεις ήδη τα ψάρια, θα έλεγα να το κάνεις με βακτήρια. Ενα μπουκαλάκι παίρνεις και κάνεις τη δουλειά σου. Αφου ρίξεις όσο πρεπει για τα λίτρα σου, βάζεις την επόμενη ημερα τα ψάρια (μετα απο24 ώρες λένε οι οδηγίες) και ταίζεις ελάχιστα, μια φορα στις 2-3 μέρες μέχρι οι μετρήσεις σου να πανε έξι που πρεπει. Αν έχεις βέβαια κανα φίλο που έχει ενυδρειο στρωμένο και υγειές και μπορει να σου δώσει μπολι (δικο του δηλαδη βιολογικό υλικό), ακόμα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 19 Ιουνίου 2015 #15 Share 19 Ιουνίου 2015 Βρε Παναγιώτη μη το κάνει με βακτήρια, αφου έχει ψάρια μέσα μόνο με μπόλι θα είναι γρήγορα έτοιμο, και εγω όταν ξεκίνησα διάβασα πως σε 24 ώρες βάζεις ψάρια μετά τα βακτήρια, και ειχα αμμωνία για πάνω από 24 ημέρες, αν δεν είχε ψάρια ας το έκανε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, αλλά τώρα που είναι επείγουσα η κατάσταση θεωρώ πως μόνο με μπόλι θα αναπτύξει βιολογία γρήγορα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Ιουνίου 2015 #16 Share 19 Ιουνίου 2015 Συμφωνώ ότι το μπολι ειναι η καλύτερη μέθοδος αλλα έχει αποδειχθει στην πράξη οτι ειναι και δύσκολο να βρει κάποιος. Με βακτήρια έχω στρώσει δυο ενυδρεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν γίνει σωστά και με υπομονη (δηλαδη να βάλουμε λίγα ψάρια αρχικα και όχι όλα μαζι) θα πετύχει. Αν η κοπέλα βρει μπολι δε το συζητάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 19 Ιουνίου 2015 #17 Share 19 Ιουνίου 2015 Βάλε μια αγγελία στην οποία θα ζητάς μπόλι Κι εγώ συμφωνώ πως εφόσον έχεις ήδη ψάρια μέσα, ειναι η πιο ανωδυνη μέθοδος Φυσικά η προσθήκη βακτηρίων, δεν θα κάνει κακό, αλλά καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
persa 19 Ιουνίου 2015 Author #18 Share 19 Ιουνίου 2015 πόσο μπόλι χρειάζομαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Ιουνίου 2015 #19 Share 19 Ιουνίου 2015 Τα βακτηρια θελουν να τραφουν! Αν λοιπον πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο, θεωρητικα με την προσθηκη καινουριου νερου, δεν θα εχεις και αμμωνια! Ειδικα αν δεν ταιζεις κιολας. Οποτε τα βακτηρια θα πεθανουν. Θα πρεπει να ριχνεις καθημερινα και να κανεις και μετρησεις! Δεν ειναι ετσι απλο! Και χαλαρα με το ταισμα! Μερα παρα μερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος