Jump to content

Χελωνάκι yellow belly που τρώει **τα ίδια του τα κόπρανα;;;**

Recommended Posts

Γειά σας!

Εδώ και δύο μήνες περίπου έχω στην κατοχή μου ένα χελωνακι, υπολογίζω λίγων μηνών.

Το έχω σε κλασσική χελωνιέρα, το ταίζω jbl γαριδούλες, του βάζω βιταμίνες, ασβέστιο, αντιχλώριο, του έχω λαμπα φωτός θέρμανσης σε πορτατίφ...

Όλα πάνε καλά, με έχει ήδη μάθει και κανει σαν τρελό όταν το ταίζω.. Λιάζεται κανονικά, πειραματίζεται με το περριβάλλον..Μιά φορά το έπιασα να δαγκώνει τα φύλλα από το πλαστικό δεντράκι της χεκωνιέρας..Κέλυφος γερό, μάτια καθαρά,αρκετά κινητικό, το βράδυ του κλείνω το φως κοιμάται κανονικά σε ένα σημείο προστατευμένο δίπλα από ένα βραχάκι που έχω βάλει..

Απλά σήμερα που καθόμουν και το παρατηρούσα είδα με μεγάλη έκπληξη οτι έφαγε τα περριτώματά του που βρίσκονταν στον πυθμένα..

Μην έχοντας διαβάσει κατι γι'αυτό φοβάμαι πως είτε είναι απόλυτα φυσιολογικό κι απλά ενώ δεν το γνωρίζω, είτε κάτι πάει πολύ πολύ στραβά (αφού απ'όσο ξέρω είναι σαρκοφάγο)

Παρακαλώ πολύ διαφωτίστε με!!

• Like 1

Και η δικιά μου το ίδιο κάνει ;) Σε ένα μήνα κλείνει χρόνο. Από όσο το έψαξα είναι φυσιολογικό λένε όλοι. Το γιατί δεν έμαθα ακόμα... Ίσως κάποιος έμπειρος μας διαφωτίσει. Θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μία συμβουλή. Αν θες το καλύτερο για την χελώνα σου, πάρε ενυδρείο ;) Σε χελωνιερα έχουν προβλήματα ανάπτυξης.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Και οι δικές μου το κάνουν ;)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καπου ειχα διαβασει οτι τα χελωνακια που τρωνε τα κοπρανα τους εχοθν ελληψη ασβεστιου...χωρις ομως να θυμαμε που ακριβως τ διαβασα...και χωρις να ειμαι σιγορος αν οντως ισχυει...ας περιμενουμε απο καποιον πιο εμπειρο να δωσει την δικη του απαντηση...

• 2 months later...

Εγώ ξερω ! Πολυ παλιά είχαμε μια χελώνα ελεύθερη στην βεράντα .οτα εγινε 8μηνων ξεκίνησε να τρώει τη ανάγκη της αυτο το κάνουν σε ειδιετερες περίπτωσης όπου κάποια κομμάτια από την ανάγκη τους έχουν κάποιες βιταμίνες για αυτο λοιπόν τα τρώνε δεν ειναι παντός ελληψη βιταμινών αυτο θα το κάνουν ολα τα χελωνάκια κάποια στιγμή

Φωτισμο καταλληλο εχει? Οι χελωνες (οπως ολοι οι οργανισμοι) χρειαζονται ασβεστιο αλλα το ασβεστιο για να αποροφηθει σωστα (απο ολους τους οργανισμους) χρειαζεται φως,διαφορετικα οπως το τρωμε το βγαζουμε και εφοσον νιωθει οτι το χρειαζεται ισως το αναζητει στα κοπρανα της.

Έγινε επεξεργασία - argy1

• 1 month later...

Και το δικό μου χελώνακι το κάνει αυτό αλλά μόνο όταν πεινάει παρατήρησα ότι αν κάνει την ανάγκη της και δεν τα φάει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δεν τα πειράζει καθόλου στην συνέχεια... Καλό είναι όταν δίνουμε στο ζωντανό να φάει να το βγάζουμε από το ενυδρείο μας και να το βάζουμε σε ένα μπολ που το έχουμε γεμίσει με το νερό του ενυδρείου και να το αφήσουμε μετά από το γεύμα του για 10λεπτα να ενςργηθει και μετά να το βάζουμε ξανά στην γυάλα του με αυτό τ τρόπο θα κρατάμε καθαρό για μεγαλύτερο διάστημα το ενυδρείο και θα περιορισουμε το ενδεχόμενο κάποιας λιμωξης

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...