petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #101 Share 16 Ιουνίου 2015 κύριοι παρόλο που η συζήτηση είναι προχωρημένου επιπέδου και σίγουρα ούτε την εμπειρία αλλά ούτε και τις γνώσεις έχω θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση ! Εγώ ένας νέος χομπίστας με ένα ενυδρείο όχι τόσο υψηλών απαιτήσεων (lps και μερικά sps) υπαρχει τρόπος να το συντηρήσω με όχι τόσο δύσχρηστα προγράμματα και ρουτίνες ; Την ερώτηση αυτή την κάνω διότι υπάρχουν πολλα παιδιά ( και εγώ μαζί τους) που πραγματικά δεν μπορούμε να παίξουμε με όλα αυτά τα σκευάσματα ! Η πρόταση σας θα ήθελα να είναι ένα δυο πραγματάκια ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ! Δεν θέλω να φανώ ισοπεδωτικός αλλά καταλαβαίνετε ότι όλα τα αυτοκίνητα δεν μπορεί να είναι Φεράρι αλλά τουλάχιστον να μπορούν να ταξιδέψουν! καλε μου φιλε διονυση...ριχνω nopox κανω αλλαγη νερου το 1/4 τη βδομαδα. Και ριχνω την προβλεπομενη δοση βακτηριων μια φορα τη βδομαδα..αυτα... νομιζω ειναι ευκολα..τα κανω εγω που ειμαι κ ποντιος στο φιναλεεε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #102 Share 16 Ιουνίου 2015 Διονύση το συμπέρασμα που έβγαλα από την κουβέντα παραπάνω είναι ότι τελικά το πρόγραμμα της red sea με το NoPox δεν είναι τελικά και τόσο δύσχρηστο και απαιτητικό σε σχέση με των άλλων εταιριών. Ειδικά αν δεν πειραματίζεσαι με οριακές καταστάσεις και τιμές είναι και σχετικά ασφαλές. Εγώ το εφαρμόζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα με πολύ καλά αποτελεσματα μέχρι στιγμής. Τώρα με λίγο κυανό που άρχισε να εμφανίζεται θα ξεκινήσω τα βακτήρια. Βέβαια το ενυδρείο μου δεν είναι Φεράρι, αυτό είναι σίγουρο αλλά δεν πειράζει. Μια χαρά είναι και έτσι. Έτσι και αλλιώς τις Φεράρι δεν αρκεί μόνο να τις αποκτήσεις, πρέπει να μπορείς να τις συντηρείς κιόλας! λουκα... εχεις δει μπροστα σου το ενυδρειακη και της ρουτινες μου... απλα ειναι ολα..το οτι ΔΕΝ θελω να μηδενισω ειναι για πολους λογους... Το ειχα μηδενιση,αλλα τα lps θελουν και λιγακι νιτρικα..εχασα την catalaphyllia μου.. ολα τα.lps τα επεξαν σε εκεινο τπ σημιο.. λατρευω τα lps και μενω στης προδιαγραφες των mix ενυδρειων.. αυτπ εξηγουσα και στον διονυση πριν καιρο πως μακαρι στα mix ενυδρεια να ηταν η κυκλοφορια το μονο προβλημα...ΔΕΝ μπορω δυστηχος να τα εχω κ ολα...ουτε οι ποντιοι δεν μπορουνε αλλωστε χαχαχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareef1964 16 Ιουνίου 2015 #103 Share 16 Ιουνίου 2015 Διονύση το συμπέρασμα που έβγαλα από την κουβέντα παραπάνω είναι ότι τελικά το πρόγραμμα της red sea με το NoPox δεν είναι τελικά και τόσο δύσχρηστο και απαιτητικό σε σχέση με των άλλων εταιριών. Ειδικά αν δεν πειραματίζεσαι με οριακές καταστάσεις και τιμές είναι και σχετικά ασφαλές. Εγώ το εφαρμόζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα με πολύ καλά αποτελεσματα μέχρι στιγμής. Τώρα με λίγο κυανό που άρχισε να εμφανίζεται θα ξεκινήσω τα βακτήρια. Βέβαια το ενυδρείο μου δεν είναι Φεράρι, αυτό είναι σίγουρο αλλά δεν πειράζει. Μια χαρά είναι και έτσι. Έτσι και αλλιώς τις Φεράρι δεν αρκεί μόνο να τις αποκτήσεις, πρέπει να μπορείς να τις συντηρείς κιόλας! Αν μπόρεσα να καταφέρω έστω κι ένα χομπίστα να καταλάβει τη λούμπα που βρίσκεται πίσω απ' το marketing της zeovit το θεωρώ επιτυχία.Είναι τόσα πολλά που μπορούν να πάνε στραβά ώστε οι πι- θανότητες για να πάνε όλα καλά μακροχρόνια είναι λίγες.Μπες στο site της να δεις. Όλη η κουβέντα γίνεται για να μη πληρώνουν, άδικα, τα κερατιάτικα που πλήρωσα εγώ χωρίς να πά- ρουν αυτά που ο κάθε Thomas Pohl υπόσχεται.Ο ίδιος ο Alexander έχει χάσει το ενυδρείο του πριν τέσσερα χρόνια, ο δε Bob (aged salt) είναι χαμένος από πέρυσι.Είναι δύσκολα τα πράγματα,τι να λέμε τώρα.Και στο φινάλε,αν είναι να μου γίνει το χόμπυ καημός,άστο να πάει καλύτερα. Φιλικά Μάνος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareef1964 16 Ιουνίου 2015 #104 Share 16 Ιουνίου 2015 Πως ξεκίνησε το πρόβλημα: ξεκίνησα να χρησιμοποιώ δοσομετρική και επικεντρώθηκα στις μετρήσεις του KH/Mg/CA τη στιγμή που ΝΟ3/ΡΟ4 ήταν σε επιθυμητά επίπεδα.Έκανα έναν μήνα να μετρήσω ΝΟ3/PO4 και προς έκπληξή μου τα ΝΟ3 ήταν πάνω από 100 (με salifert) και τα φωσφορικά 0.09 (με hanna) Μετά από αρκετές αλλαγές σε βάθος δύο μηνών,χρήσης nopox,ελάχιστο τάισμα σε κοράλια/ψάρια χρήση special blend για 1.5 μήνα το μόνο που κατάφερα ήταν τα φωσφορικά να εξαφανιστούν και να φτάσουν το απόλυτο 0 μέσα σε δύο εβδομάδες και τα νιτρικά να είναι κολλημένα στα 25-50 εδώ και 2,5 μήνες.Το NOPOX το σταμάτησα στον 1,5 μήνα και έχω ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες vodka με προσθήκη prodibio biodigest και nyos bac για ποικιλία. Η βότκα πλέον πέφτει μέσα σε αναλλογία περίπου 1,3ml μέχρι εχθές και από σήμερα 1,8ml βάσει αυτής της συνταγής: http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/ Τα λίτρα μου δεν ξεπερνάνε τα 160 καθαρά. Χρησιμοποιώ ανθρακα/αντιφώσφορο σε ριάκτορα skimmer ένα reef octopus bh90,το KH γύρω στο 8,2-8,4,Ph 8,1,Sg 1026 σταθερά,Τ 25,5 Καμία διαφορά μέχρι τώρα.Τα Νιτρικά σταθερά 50 και τα φωσφορικά 0. Κάποια λύση,πρόταση ή τι σκ@τ@ κάνω λάθος? Μπάμπη,καλησπέρα.Είσαι σίγουρος ότι prodibio-nyos bac (γιατί μου θυμίζει zeo bac?) και αντιφώσφωρος είναι συμβατές μέθοδοι; Φιλικά Μάνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Ιουνίου 2015 #105 Share 16 Ιουνίου 2015 Μπαμπη ποσο καιρο τρεχεις την Βοτκα? Για να στανταρεις την δοση θα σου παρει 1-2 μηνες το πολυ. Εγω καποια στιγμη ειχα φτασει κοντα στα 3,5 ml στα 130 λτ ενυδρειου. Συνεχισε οπως πας τωρα και πιστευω σε 2 εβδομαδες θα ξεκινησει η μειωση. Και γω το ιδιο προτοκολο εφάρμοσα. Και κάτι αλλό.... εγω με την βοτκα για ενα φεγγάρι ειχα ΚΗ 10 για αρκετο διάστημα και τα κοράλια πηγαίναν σφαίρα. (δειτε και φώτος απο το θέμα του ενυδρείου μου). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareef1964 16 Ιουνίου 2015 #106 Share 16 Ιουνίου 2015 Μπαμπη ποσο καιρο τρεχεις την Βοτκα? Για να στανταρεις την δοση θα σου παρει 1-2 μηνες το πολυ. Εγω καποια στιγμη ειχα φτασει κοντα στα 3,5 ml στα 130 λτ ενυδρειου. Συνεχισε οπως πας τωρα και πιστευω σε 2 εβδομαδες θα ξεκινησει η μειωση. Και γω το ιδιο προτοκολο εφάρμοσα. Και κάτι αλλό.... εγω με την βοτκα για ενα φεγγάρι ειχα ΚΗ 10 για αρκετο διάστημα και τα κοράλια πηγαίναν σφαίρα. (δειτε και φώτος απο το θέμα του ενυδρείου μου). Το link του πρωτοκόλου που εφαρμόσατε-εφαρμόζετε με τον Μπάμπη,στο τέλος αναφέρει ότι η πηγή άνθρακα με τη χρήση αντιφωσφώρου δε συνιστάται. Φιλικά Μάνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Ιουνίου 2015 #107 Share 16 Ιουνίου 2015 Πως ξεκίνησε το πρόβλημα: ξεκίνησα να χρησιμοποιώ δοσομετρική και επικεντρώθηκα στις μετρήσεις του KH/Mg/CA τη στιγμή που ΝΟ3/ΡΟ4 ήταν σε επιθυμητά επίπεδα.Έκανα έναν μήνα να μετρήσω ΝΟ3/PO4 και προς έκπληξή μου τα ΝΟ3 ήταν πάνω από 100 (με salifert) και τα φωσφορικά 0.09 (με hanna) Μετά από αρκετές αλλαγές σε βάθος δύο μηνών,χρήσης nopox,ελάχιστο τάισμα σε κοράλια/ψάρια χρήση special blend για 1.5 μήνα το μόνο που κατάφερα ήταν τα φωσφορικά να εξαφανιστούν και να φτάσουν το απόλυτο 0 μέσα σε δύο εβδομάδες και τα νιτρικά να είναι κολλημένα στα 25-50 εδώ και 2,5 μήνες.Το NOPOX το σταμάτησα στον 1,5 μήνα και έχω ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες vodka με προσθήκη prodibio biodigest και nyos bac για ποικιλία. Η βότκα πλέον πέφτει μέσα σε αναλλογία περίπου 1,3ml μέχρι εχθές και από σήμερα 1,8ml βάσει αυτής της συνταγής: http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/ Τα λίτρα μου δεν ξεπερνάνε τα 160 καθαρά. Χρησιμοποιώ ανθρακα/αντιφώσφορο σε ριάκτορα skimmer ένα reef octopus bh90,το KH γύρω στο 8,2-8,4,Ph 8,1,Sg 1026 σταθερά,Τ 25,5 Καμία διαφορά μέχρι τώρα.Τα Νιτρικά σταθερά 50 και τα φωσφορικά 0. Κάποια λύση,πρόταση ή τι σκ@τ@ κάνω λάθος? Για αφαιρεσε τον αντιφωσφωρο και συνεχισε οπως το δουλευεις και σε 15 μερες βλεπεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #108 Share 16 Ιουνίου 2015 Παιδεια αυτη η ωρα καθε βραδυ ειναι η ωρα που μαθαινεις 2 πραματα η ο εφιαλτης χαχαχα KEEP REEFFING!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Ιουνίου 2015 #109 Share 16 Ιουνίου 2015 Χρησιμοποιω αντιφώσφορο μαζι με την πηγη ανθρακα 3 χρονια χωρις προβλήματα. Απλα θελω να εχω κοντα στο 0 φωσφορικα. Χωρις αντιφώσφορο τα φωσφορικά μου τσιμπάνε λιγακι. Στα ΝΟ3 κανένα προβλημα. σχεδον 0 ειμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 16 Ιουνίου 2015 #110 Share 16 Ιουνίου 2015 Λέει οτι δεν συνιστάται,όχι οτι απαραίτητα δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.Και από την άλλη όταν βλέπεις νιτρικά πάνω από 100 και είναι και η πρώτη σου φορά,κάνεις και κάποιες σπασμοδικές κινήσεις.Αν πιστεύετε οτι αντιφώσφορος δεν χρησιμεύει σε τίποτα,(στην παρούσα φάση)τον εξαφανίζω επιτόπου.@submarine,Ξεκίνησα στις 26/05 με 0,15ml και σήμερα το κέρασα σφηνάκι 1,8ml (σχεδόν 21 μέρες μετά) τα νιτρικά εκεί στα 50 σταθερά!Τόσο πολύ παίρνει το ρημάδι να αρχίσει να την ακούει από το ποτό?Αν το κεράσω καμιά σαμπούκα λες να έρθει στα ίσια του?Σκέψου όμως οτι παλεύω με αλλαγές,NOPOX και βακτήρια από 10 Μαρτίου,πάνω από 3 μήνες.Το επόμενο βήμα που σκεφτόμουν είναι να χρησιμοποιήσω NP biopellets all in one σε ριάκτορα,παράλληλα με βακτήρια,Κάποιος εμπειρία από np-biopellets τα υπέρ και τα κατά υπάρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareef1964 16 Ιουνίου 2015 #111 Share 16 Ιουνίου 2015 Παιδεια αυτη η ωρα καθε βραδυ ειναι η ωρα που μαθαινεις 2 πραματα η ο εφιαλτης χαχαχα KEEP REEFFING!!! Ο φώσφωρος απορροφάται-χρησιμοποιείται από βακτήρια που μετατρέπουν τα ΝΟ3 σε άζωτο.Γι' αυτό τονίζουν σε μεθόδους ολιγοθρεπτικές ότι δεν προτείνουν τη χρήση αντιφωσφώρου και όχι μόνο. Όταν λοιπόν εσύ τους στερείς αυτή την τροφή χημικά,τι καταφέρνεις; Τραβάς τη μέθοδο σε μάκρος,κουράζεσαι και τα παρατάς κοιτώντας για κάτι άλλο.Αν θυμάσαι, ο φίλος είχε πάει τα ΝΟ3 στα 50 (από 100)πριν τα παρατήσει με το ΝΟ3ΡΟ4-Χ. Φιλικά Μάνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #112 Share 16 Ιουνίου 2015 Λέει οτι δεν συνιστάται,όχι οτι απαραίτητα δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Και από την άλλη όταν βλέπεις νιτρικά πάνω από 100 και είναι και η πρώτη σου φορά,κάνεις και κάποιες σπασμοδικές κινήσεις. Αν πιστεύετε οτι αντιφώσφορος δεν χρησιμεύει σε τίποτα,(στην παρούσα φάση)τον εξαφανίζω επιτόπου. @submarine,Ξεκίνησα στις 26/05 με 0,15ml και σήμερα το κέρασα σφηνάκι 1,8ml (σχεδόν 21 μέρες μετά) τα νιτρικά εκεί στα 50 σταθερά! Τόσο πολύ παίρνει το ρημάδι να αρχίσει να την ακούει από το ποτό?Αν το κεράσω καμιά σαμπούκα λες να έρθει στα ίσια του? Σκέψου όμως οτι παλεύω με αλλαγές,NOPOX και βακτήρια από 10 Μαρτίου,πάνω από 3 μήνες. Το επόμενο βήμα που σκεφτόμουν είναι να χρησιμοποιήσω NP biopellets all in one σε ριάκτορα,παράλληλα με βακτήρια, Κάποιος εμπειρία από np-biopellets τα υπέρ και τα κατά υπάρχει? μπαμπη μου το ρεεφ μου πεωτου γινει ρεεφ φιλοξενουσε triggers μισι πλακα φαγητο την ημερα !!! Οταν γυρισα σε ρεεφ για να ριξω τα νιτρικα που οκ δεν μετραγε το τεστ. 1000 θα ηταν ποιοσ ξερει!! 3 μηνες περασαν να σταθεροιοιθουν με το νοποξ και νε αλλαγες αστα δραμα ηταν τοτε... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Ιουνίου 2015 #113 Share 16 Ιουνίου 2015 Μπαμπη συνεχιζεις οπως γραφει το προτοκολο του site. Στις 26/6 θα ξεκινησει η μειωση Ετσι εκανε και σε μενα και ετσι πιστευω οτι θα κανει και σε σενα. Εκτος και αν ειναι τοσο πολυ ποια διαφορετικα τα ενυδρεια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Ιουνίου 2015 #114 Share 16 Ιουνίου 2015 Και μην μεταπηδήσεις σε άλλη μέθοδο. Ενημερωτικά ξεκινησα την βοτκα 14/9 και ουσιαστική μείωση είδα 17/10 !! Δηλαδη 33 μέρες μετά! Και ποτέ μην βάλεις υπερδοσολογία. Θα το μετανιώσεις πικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 16 Ιουνίου 2015 #115 Share 16 Ιουνίου 2015 Ο φώσφωρος απορροφάται-χρησιμοποιείται από βακτήρια που μετατρέπουν τα ΝΟ3 σε άζωτο.Γι' αυτό τονίζουν σε μεθόδους ολιγοθρεπτικές ότι δεν προτείνουν τη χρήση αντιφωσφώρου και όχι μόνο. Όταν λοιπόν εσύ τους στερείς αυτή την τροφή χημικά,τι καταφέρνεις; Τραβάς τη μέθοδο σε μάκρος,κουράζεσαι και τα παρατάς κοιτώντας για κάτι άλλο.Αν θυμάσαι, ο φίλος είχε πάει τα ΝΟ3 στα 50 (από 100)πριν τα παρατήσει με το ΝΟ3ΡΟ4-Χ. Φιλικά Μάνος. Μάνο λογικά όλα αυτά ακούγονται. Εγώ το πάλεψα πολλούς μήνες πριν μπορέσω να κοντρολάρω το νιτρικά τα οποία πρέπει να είχαν φτάσει στο 1000!!! Όμως τελικά πέσανε. Τα φωσφορικά δεν έπεφταν με τίποτα. (λογικά με τα χρόνια ο βράχος είχε ρουφήξει τόνους από αυτά μια δεν είχα Α/Ο ούτε δούλευα αντιφώσφορο). Έτσι αναγκαστικά ο αντιφώσφορος ήταν μονόδρομος. Τώρα έχω βρεί μια φόρμουλα χρήσης NoPox και αντιφώσφορου που φαίνεται να δουλεύει καλά σε μένα. Νιτρικά 0,5 και φωσφορικά 0 ( και τα δύο με salifert) που σημαίνει ότι φωσφορικά έστω και λίγα υπάρχουν. Το μόνο που έλειπε από την εξίσωση ήταν τα βακτήρια με αποτέλεσμα να μου εμφανιστεί λίγο κυανό. Τώρα θα ξεκινήσω να ρίχνω και από αυτά και πιστεύω θα το παλέψω. Απλά και οικονομικά πράγματα. Αλήθεια ποια βακτήρια πιστεύεις ότι θα ταίριαζαν καλύτερα με το NoPox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #116 Share 16 Ιουνίου 2015 Εγω ριχνω μηνες τωρα χωρις κανενα αολυτος προβλημα τα speacial blend... σκεφτομε οπως εγραψα κ ποιο πανω να δοκιμασω αμπουλες probidio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #117 Share 16 Ιουνίου 2015 Και μην μεταπηδήσεις σε άλλη μέθοδο. Ενημερωτικά ξεκινησα την βοτκα 14/9 και ουσιαστική μείωση είδα 17/10 !! Δηλαδη 33 μέρες μετά! Και ποτέ μην βάλεις υπερδοσολογία. Θα το μετανιώσεις πικρά. Υπερδοσολογια με το νοποξ?? Bactiria bloom... σε 1 ημερα ξανα κρυσταλλο το νερο.. Μια φορα μπερδευτηκα και εριξα λιγο παραπανω... θοκοσε για 24 περιπου ολες μετα τελος ολα μια χαρα..παλι καλααααα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 16 Ιουνίου 2015 #118 Share 16 Ιουνίου 2015 Υπερδοσολογια με το νοποξ?? Bactiria bloom... σε 1 ημερα ξανα κρυσταλλο το νερο.. Μια φορα μπερδευτηκα και εριξα λιγο παραπανω... θοκοσε για 24 περιπου ολες μετα τελος ολα μια χαρα..παλι καλααααα Πέτρο όταν έγινε αυτό είχες βάλει το καινούργιο skimmer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Ιουνίου 2015 #119 Share 16 Ιουνίου 2015 υπερδοσολογια με Βοτκα Πετραν. Το εκανα πειραμα στο ενυδρειο μου, και οπως ειπες εγινε bacterial bloom , πτωση Ο2. Εβαλα αεραντλια μέσα στο ενυδρειο, καθως τα ψάρια,γαριδες,σαλιγκαρια "την άκουσαν". Ευτυχως εχασα μονο 1-2 σαλιγκαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #120 Share 16 Ιουνίου 2015 Πέτρο όταν έγινε αυτό είχες βάλει το καινούργιο skimmer?Βεβαιως και το ειχα!! Ταισα μια τζουρα και το απογευμα μολις γυρισα απο τη δουλεια διοτι το αντελιφτηκα νωρις το πρωι..ηταν ολα μια χαρααα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #121 Share 16 Ιουνίου 2015 υπερδοσολογια με Βοτκα Πετραν. Το εκανα πειραμα στο ενυδρειο μου, και οπως ειπες εγινε bacterial bloom , πτωση Ο2. Εβαλα αεραντλια μέσα στο ενυδρειο, καθως τα ψάρια,γαριδες,σαλιγκαρια "την άκουσαν". Ευτυχως εχασα μονο 1-2 σαλιγκαρια. εγω παλι καλα δεν επαθα τιποτα ευγενιε παλι καλαα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #122 Share 16 Ιουνίου 2015 Και μιας κ λεμε τα θετικα ας πουμε και τα αρνητικα!! παρατηρησα πως οταν εχω να ριξω πανω απο βδομαδα νοποξ και ριξω κανονικη δοση δλδ δεν το παω ας πουμε σταδιακα υπαρχη μια θολουρα για λιγες και μονο ωρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BabisG13 16 Ιουνίου 2015 #123 Share 16 Ιουνίου 2015 Οπότε,μένω στη βότκα χωρίς να κάνω άλλα πειράματα,θα αφαιρέσω τον αντιφώσφορο για τα επιχειρήματα που πολύ ωραία έθεσες,και βλέπουμε...Εδώ είμαστε δεν χανόμαστε...Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 16 Ιουνίου 2015 Author #124 Share 16 Ιουνίου 2015 Οπότε,μένω στη βότκα χωρίς να κάνω άλλα πειράματα,θα αφαιρέσω τον αντιφώσφορο για τα επιχειρήματα που πολύ ωραία έθεσες,και βλέπουμε... Εδώ είμαστε δεν χανόμαστε... Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές. Ολοι μα ολοι οι τροποι μπαμπη ειναι αποτελεσματικοι!!αρκει να ξερεις να τους χειριζεσε!!και φυσηκα παντα μετρας το ενυδρειο!παντα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareef1964 20 Ιουνίου 2015 #125 Share 20 Ιουνίου 2015 Φυσικα παιζει για εμενα μεγαλο ρολο τη παιζεις δοσομετρηκη η ρεακτορα?? το σπασμενο κοραλλι που λιωνει δεν αποβαλει μονο kh mg ca(εχω δει να αποβαλει και νιτρικα) αποβαλει και διαφορα στοιχεια!!!αλλα! Που ουσιαστηκα αποροφουν τα κοραλλια! Απλα στη δοσομετρηκη εχεις αλλα καλα...ελγχεις τα παντα οφξομειωνεις για οποιονδιποτε λογο οτι θες... το νοποξ ποτε δεν θα το εβαζα στη δοσομετρηκη ενα υλικο-εργαλειο τοσο επικυνδυνο προτειμο να το ριχνω εγω να εχω τον πληρη ελεγχω...καλημερα παιδιααααα!!! Το κάθε σύστημα έχει τα πλην και τα συν του.Ο ριάκτορας είναι ακριβός στην κτήση αλλά φθηνός στην χρήση αν έχεις μεγάλο σύστημα με sps, άρα μεγάλες καταναλώσεις. Φιλικά Μάνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος