Jump to content

Αμμος ενυδρειου

Recommended Posts

Καλησπερα.Εχω βαλει εδω και 2 εβδομαδες λευκη αμμο στο 15 λιτρο ενυδρειο μου, η οποια εχω προσεξει πως τις τελευταιες μερες εχει μαυρισει καπως.Ξερετε γιατι γινεται αυτο?Και τι μπορω να κανω για να καθαρισει?Απο τη στιγμη που το ειδα εχω κανει δυο φορες καθαρισμο με λαστιχο αλλα δεν τραβαει τη μαυριλα.

Βαλε καμια φωτο, εχεις ψαρακια μεσα, ειναι στρωμενο, δωσε περισσοτερες πληροφοριες.

Εχω μεσα εναν μονομαχο και ειναι στρωμενο

Οριστε μια φωτογραφια που φαινεται λιγη μαυριλα.

post-60107-0-78212600-1434276364_thumb.jpg

Ενταξει. Εχεις λιγο κυανοβακτηριο. Ξεπλυνες καθολου την αμμο; ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο. Πληροφοριες για το φιλτρο.

Την ειχα ξεπλυνει πριν τη βαλω, το φιλτρο ειναι απο τα jumbo-το ειχε μαζι με το ενυδρειο- με καλη ροη για τα λιτρα, που δουλευει κανονικα και το ενυδρειο τρεχει 7 μηνες σχεδον.

Ενταξει. Ξεπλυνε λιγο το σφουγγαρακι του φιλτρου και να ριχνεις λιγο τροφη ετσι ωστε να μην μενει αφαγωτη. Κανε λιγο υπομονη γιατι απο οτι φαινετε η αμμος δεν καθαρισε και τοσο καλα. Απο πρασινη θα γινει μαυρη και σιγα σιγα θα φυγει. Μην ανακατευεις την αμμο και αν εχεις φως πες μου κελβιν βατ και ωρες λειτουργιας.

Το ξεπλυνα το σφουγγαρακι ετσι κι αλλιως λιγο σημερα μαζι με την αλλαγη νερου.Για φως εχω μια λαμπα γραφειου 11 βατ που λειτουργει απο 6 ωρες τη μερα.

Βαλτη ψηλα καμια 30αρια ποντους μεχρι να περασει το κυανο. Ειναι πολλα τα βατ για το ενυδρειακι σου. Μην ξεχνας οτι δεν εχει και πολυ υψος και με τα μισα βατ μια χαρα θα ηταν.

Ενταξει, θα το κανω,ευχαριστω πολυ :)

Το ξεπλυνα το σφουγγαρακι ετσι κι αλλιως λιγο σημερα μαζι με την αλλαγη νερου.Για φως εχω μια λαμπα γραφειου 11 βατ που λειτουργει απο 6 ωρες τη μερα.

Τι εννοείς το ξέπλυνες??? Τι ξεπληνες καιε τι νερο???

Εριξα πολυ λιγο κρυο νερο ισα ισα να του φυγει λιγη βρωμια.

Να το ξεπλενεις με νερο απο την αλλαγη που πετας.... εχεις βαλει βιολογικο υλικό μεσα στο φιλτρακι???

Ναι.

• 2 weeks later...

Εκει που νομιζα πως η μαυριλα ειχε φυγει, ανακατευτηκε σημερα λιγο η αμμος και ειδα οτι απο κατω ειναι γεματη.Τι μπορω να κανω για να φυγει?Κανει κακο αυτο στα ψαρια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...