Jump to content

Απορίες για φυτεμένο ενυδρείο

Liomidis

Recommended Posts

Πρεπει να τσεκαρεις και την αμμο...κανε εναν κοπο να εισαι υσηχος...βγαλε λιγη και αστην πρωτα να στεγνωσει καλα...

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξανά έκανα τεστ με ακουα φορτε και δεν είχα καθόλου αφρό. Όποτε η άμμος είναι οκ. Αλλά για σιγουριά θα κάνω και τη δοκιμή με μια χούφτα άμμο σε ένα δοχείο και θα βάλω νερό από την α/ο και θα μετρήσω τη διαφορά μετά από 3 μέρες.

Την αλλη φορα πως αφρισε και τωρα δεν αφρισε?

Πως εκανες τη δοκιμη?

Έβαλα πολύ λίγη άμμο σε βρεγμένο γυάλινο δοχείο και άφησε λίγο. Την δεύτερη φορά έβαλα μια χούφτα σε ένα πλακάκι και έριξα ακουα φορτε και τίποτα ούτε ίχνος αφρού.

Κανε το τεστ με το νερο.

Πιασε ενα μπουκαλι , βαλε αμμο -οσμωση και αστο μια εβδομαδα, μετα μετρα με tds και υγρα τεστακια να δεις τι γίνεται.

Κανε το τεστ με το νερο.

Πιασε ενα μπουκαλι , βαλε αμμο -οσμωση και αστο μια εβδομαδα, μετα μετρα με tds και υγρα τεστακια να δεις τι γίνεται.

Το έκανα χθές και περιμένω αποτελέσματα.

Έχω στα σκαριά μια πατέντα για να δροσίζω το ενυδρείο (Rio 240) και σκεύτομαι να ενσωματώσω και φωτισμό σε αυτή την κατασκευή.

Αυτή τη στιγμή έχω 2 x High-Lite Day 54 Watt, 1047 mm , t5 , 8000kelvin της Juwel.

Τι λάμπες να βάλω;

Πόσες λάμπες;

Τι watt;

Τι kelvin η κάθε μία;

Αυτές που έχω να τις αλλάξω; και αν ναι με τι λάμπες;

Ευχαριστώ για το λινκ, μου έλυσε αρκετές απορίες. Κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω είναι:

1. Ποια ψάρια - σαλιγκάρια - γαρίδες είναι καλύτεροι καθαριστές - αλγοφάγοι για ένα φυτεμένο ενυδρείο;

2. Μπορώ ένα ενυδρείο black water να το γυρίσω σε crystal water;

3. Στο ενυδρείο έχω αρκετά αιωρούμενα σωματίδια που στην αρχή νόμιζα ότι είναι από τη μεγάλη ροή που φίλτρου και έτσι μείωσα τη ροή αλλά τίποτα συνεχίζουν να υπάρχουν. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να φύγουν;

4. Τα σπασμένα φύλα των φυτών πρέπει να τα βγάζουμε από το ενυδρείο;

Ευχαριστώ για το λινκ, μου έλυσε αρκετές απορίες. Κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω είναι:

1. Ποια ψάρια - σαλιγκάρια - γαρίδες είναι καλύτεροι καθαριστές - αλγοφάγοι για ένα φυτεμένο ενυδρείο;

Δεν χρειαζεται καθαριστες ενα σωστα στημενο ενυδρειο, παρολα αυτα ομως αν σου το επιτρεπου οι μετρησεις και το μεγεθος του ενυδρειου, οι γαριδες , οτοκυκοι και bushy nose pleco κανουν καλη δουλεια.

2. Μπορώ ένα ενυδρείο black water να το γυρίσω σε crystal water;

Γιατι οχι?

3. Στο ενυδρείο έχω αρκετά αιωρούμενα σωματίδια που στην αρχή νόμιζα ότι είναι από τη μεγάλη ροή που φίλτρου και έτσι μείωσα τη ροή αλλά τίποτα συνεχίζουν να υπάρχουν. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να φύγουν;

Τι φιλτρο εχεις εσωτερικο ή εξωτερικο?

Εχεις βάλει ενυδρειακο βαμβακι?

4. Τα σπασμένα φύλα των φυτών πρέπει να τα βγάζουμε από το ενυδρείο;

Καλο ειναι να αφαιρουνται για να μην επιβαρυνουντο νερο μας

Bushy nose Pleco? πρώτη φορά την ακούω αυτή την κατηγορία :-P μέσα σε αυτά είναι και ο συνοδοντης(αν τον λέω σωστά);

Ναι έχω βαμβάκι. Καμία άλλη ιδέα;

Έγινε επεξεργασία - Liomidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...