George81 16 Ιουνίου 2015 #51 Share 16 Ιουνίου 2015 Λοιπον το ενυδρειο ειναι ετοιμο απο εχθες το βραδυ και τρεχει με ανθρακα και βαμβακι,το πρωι που εφυγα ηταν κρυσταλο το νερο αλλα δεν ειχα χρονο για φωτογραφιες.Αμμο χαλαζιακη πολυ ψιλη μπεζ ανοιχτο,πετρες αυτες εδω http://www.votsalo.net/Products/Pebbles/Cobblestones/Claret-River-Cobblestone.aspx σε μεγεθος 8 εως 15 εκκατοστα και αναμενετε φωτογραφιες το βραδυ.Λογικα Τεταρτη βραδυ θα μπουν και τα saulosi.Άντε να δεις και γέννες !!!εκεί θέλω να σε δω αντιδράσεις !!!!χάχα Μιχάλη δες το τελικο μεγεθος των ψαριων και δες αν οι τρυπες που κανουν και τα κενα ειναι κοντα σε αυτο... θα ηξελα να ενώσεις το νταμαρι και να το κανεις πιο ψηλό απο την πλευπλευρά και να σβήνει σιγα σιγα μεχρι λιγο πιο μετα την μεση και φυτα οπου σου έρθει... αν βαλεις βαλισνεριες γιγαντεα μονο βαλε τις πλάτη Οριακά σημαίνει ότι ένα χαρέμι(1+3) saulosi δεν θα έχει πρόβλημα να μεγαλώσει και να αναπαραχθεί σε ενυδρείο του μέτρου. Και είναι οριακά γιατί θα πρέπει να απομακρύνει τις γέννες. Το ιδανικό είναι τα διπλάσια λίτρα. Να είμαστε αυστηροί με το μέγεθος και τον όγκο των ενυδρείων αλλά τα συγκεκριμένα ψάρια αν και mbuna είναι από τα πιο ήρεμα. Τα Labidochromis που είναι αντίστοιχης συμπεριφοράς αλλά γίνονται 50% μεγαλύτερα, κάποιοι τα κρατάνε σε αντίστοιχο ενυδρείο. Σε αντίστοιχο ενυδρείο έχω κρατήσει χωρίς πρόβλημα χαρέμι Metriaclima callainos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 16 Ιουνίου 2015 #52 Share 16 Ιουνίου 2015 Προσπάθησε να το σηκώσεις λίγο ακόμα πιο ψηλά !στην ανάγκη μεγάλωσε την βάση. Αν θέλεις βοήθεια πες μου...βεβαία για 3+1 και έτσι να μείνει δεν νομίζω να έχεις θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 16 Ιουνίου 2015 #53 Share 16 Ιουνίου 2015 Οτι βοήθεια θελεις Μιχάλη εννοείται το λες και θα επάνδρωσουμε και τη φαντασια και θα γινει δουλεια... διπλα μένουμε ειναι χαρα να βάλουμε ενα χερακι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Ιουνίου 2015 Author #54 Share 16 Ιουνίου 2015 Ευχαριστω παιδια να'στε καλα! Προς το παρων δεν χρειαζομαι κατι,το πακετο τελειωσε,κουβαλημα ενυδρειο,πετρες,κουβαδες νερα κτλ αλλα το στησιμο ειναι και η καλυτερη και πιο απολαυστικη διαδικασια!Συνηθως μας τρωει το αγχος και η αγωνια αλλα αυτη τη φορα ειχα σκοπο να το απολαυσω και το εκανα!Εβαλα και τα φυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Ιουνίου 2015 Author #55 Share 16 Ιουνίου 2015 Για πειτε.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 16 Ιουνίου 2015 #56 Share 16 Ιουνίου 2015 Λοιπον εχω μερικες βαλισνεριες κοντουλες ακομα αλλα αν θελεις μπορω να σου φερω οταν συναντηθούμε... εγω σου ειπα λιγο πράσινο ακομα και λιγο παραπάνω βραχο... μεγαλωσε λιγο τη βαση με αυτες και βαλε μερικες(οχι πολλες 3-4) λιγο πιο μεγαλες ώστε να εχεις διαφορα μεγέθη κρυψώνων... αλλωστε σε παίρνει σε υψος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Ιουνίου 2015 Author #57 Share 16 Ιουνίου 2015 Θα παω καποια στιγμη στην μαντρα που τις πηρα να παρω μερικες μεγαλυτερες και θα τις βαλω στην δεξια απο την αριστερη της πλευρα χαμηλα,και επανω λιγες μικροτερες που εχω ηδη.Πρασινο δεν θελω να βαλω αλλο,πρωτον το βαρεθηκα και δευτερον θελω να εχω καλη κυκλοφορια,ηδη νομιζω οτι το εχω στουμπωσει.. Αυτο που με προβλημματιζει αρκετα ειναι η κοκκομετρια της αμμου,μηπως επρεπε να ειχα παρει λιγο πιο χοντρη? Θα εχουν θεμα τα ψαρια που ειναι σαν πουδρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 16 Ιουνίου 2015 #58 Share 16 Ιουνίου 2015 Εγω που εχω παρει απο 0,4 εως 1 δεν εχουν θεμα τουμπα το φέρνουν ολο το ενυδρείο... τι κοκομετρια εχεις βαλει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Ιουνίου 2015 Author #59 Share 16 Ιουνίου 2015 Δεν ξερω ακριβως αλλα ειναι σαν πουδρα,πρεπει να ειναι 0,3.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 16 Ιουνίου 2015 #60 Share 16 Ιουνίου 2015 Μην μενει στα βράγχια τους μονο... γιατι εχουν την συνήθεια να φιλτράρουν νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιουνίου 2015 #61 Share 16 Ιουνίου 2015 Εγω παντως εχω πολυ ψιλη αμμο θαλασσης στο δικο μου και τα ψαρια μου δεν εχουν κανενα θεμα με την αμμο,ισα ισα που την εχουν ξεσκισει στο σκαψιμο. Μιχαλη,τι σχεση εχει η κυκλοφορια ρε συ με τα φυτα? Δεν θα το κανεις φουλ φυτεμενο για να στην κοβει,μειρκες βαλισνεριες ανετα μπορεις να βαλεις χωρις να σου κοψει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Ιουνίου 2015 Author #62 Share 17 Ιουνίου 2015 Εχω και εναν εχινοδωρο στον κουβα να τον βαλω ή θα ξεφυγουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 17 Ιουνίου 2015 #63 Share 17 Ιουνίου 2015 Εχω και εναν εχινοδωρο στον κουβα να τον βαλω ή θα ξεφυγουμε? Αν θέλεις να έχουνε φαγητό τα ψαράκια μπορείς να τον βάλεις...Αλλά θα μείνουν μόνο τα κοτσάνια νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 17 Ιουνίου 2015 #64 Share 17 Ιουνίου 2015 Ωραία το ενυδρείο Μιχάλη, μπράβο σου Αν χρειαστείς βοήθεια, πες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιουνίου 2015 #65 Share 17 Ιουνίου 2015 Εχω και εναν εχινοδωρο στον κουβα να τον βαλω ή θα ξεφυγουμε? Εγω δεν θα το εβαζα Μιχαλη. Σ αυτα τα ενυδρεια προτειμω βαλισνεριες και ειδικα οι μεγαλες που φτανουν στην επιφανεια και κοβουν και λιγο το φως. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 17 Ιουνίου 2015 #66 Share 17 Ιουνίου 2015 Ουτε εμενα μ'αρεσουν τα φυτα στα αφρικανικα....καμια βαλισνερια κι αυτη με το ζορι... Καμια συμβουλη δεν μπορω να σου δωσω γιατι απο Αφρικη ειμαι ασχετος αλλα οι πετρες μου αρεσουν που εβαλες!Θα γινει πολυ ομορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Ιουνίου 2015 Author #67 Share 17 Ιουνίου 2015 Προσαρμογη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 17 Ιουνίου 2015 #68 Share 17 Ιουνίου 2015 Να τα φτάσανε.....!!!! Αντε καλη βουτιά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Ιουνίου 2015 #69 Share 17 Ιουνίου 2015 Φίλε μου καλή αρχή στην Αφρική! Οι πέτρες σου είναι πολύ μικρές και λίγες, καλύτερα να είχες λιγότερες και αρκετά μεγαλύτερες. Οι πέτρες μπαίνουν για να μπορούν τα θηλυκά να κρύβονται/αποφεύγουν το αρσενικό. Δεν πιστεύω οτι τους έχεις δώσει αρκετό νταμάρι. Εδώ είναι ένα ενυδρείο που είχαμε φτιάξει με ένα φίλο για ένα χαρέμι με saulosi. Ένα μέτρο καθαρό μήκος αλλά 40 εκατοστά πλάτος. Αν και έχει καιρό να κάνει ανανέωση γιατί έφυγε εξωτερικό, το ενυδρείο το φροντίζουν οι δικοί του και έχουν τρελαθεί στις γέννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Ιουνίου 2015 Author #70 Share 17 Ιουνίου 2015 Σε ευχαριστω! Για τις πετρες το εχω υποψην μου αλλα παρολα αυτα εγω γιατι πιστευω οτι ειναι οκ..? Ισως δεν φαινεται καλα στις φωτογραφιες,απο τα πλαγια και ειδικα απο πισω εχω αφησει μεγαλα κενα απλαστην μπροστινη μερια ετυχε να ειναι οι μικρουλες. Αυριο που θα ανοιξω τα φωτα θα φανει καλυτερα,ακομα ομως και αν οντως ειναι μικρες οι κρυψωνες για ενηλικα ψαρια θα το διορθωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 18 Ιουνίου 2015 #71 Share 18 Ιουνίου 2015 Προσαρμογη.. Να ταααααααα!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 18 Ιουνίου 2015 #72 Share 18 Ιουνίου 2015 Εδώ είναι ένα ενυδρείο που είχαμε φτιάξει με ένα φίλο για ένα χαρέμι με saulosi. Ένα μέτρο καθαρό μήκος αλλά 40 εκατοστά πλάτος.Φίλε Στάθη να πω με την ευκαιρία ότι το ενυδρείο που δείχνεις δεν έχει Ps.saulosi αλλά νομίζω (όσο μπορώ να δω από τα χρώματα και τον σωματότυπο) ούτε καθαρά Pseudotropheus johannii http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 18 Ιουνίου 2015 #73 Share 18 Ιουνίου 2015 Kαλη αρχη φιλε!! Να αποκτησεις τις δικες σου εμπειριες και να σου πανε ολα καλα. Περαν αυτου η αμμος μου φαινεται μια χαρα, οσο για τις πετρες βλεποντας και κανοντας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 18 Ιουνίου 2015 #74 Share 18 Ιουνίου 2015 Φίλε Στάθη να πω με την ευκαιρία ότι το ενυδρείο που δείχνεις δεν έχει Ps.saulosi αλλά νομίζω (όσο μπορώ να δω από τα χρώματα και τον σωματότυπο) ούτε καθαρά Pseudotropheus johannii http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=760 + οτι το γραφει πως ειναι johanni !!! Φιλε argy περιπένουμε φωτογραφιες απο τα ψαρακια στο ενυδρειο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 18 Ιουνίου 2015 #75 Share 18 Ιουνίου 2015 Αντε mike ανοιξαμε φωτα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος