argy1 8 Ιουνίου 2015 #1 Share 8 Ιουνίου 2015 Εχω στην κατοχη μου ενα ενυδρειο 120 λιτρων εδω και λιγες εβδομαδες με διαστασεις 100x30x40 και σκεφτομαι για κατι απο αφρικη,θελω ενα ενδιαφερον ψαρι απο πλευρας συμπεριφορας και με χρωμα και κινηση,φυσικα να χαρω και γεννες και ας δινω ψαρια συνεχεια.Ξερω οτι οι διαστασεις ειναι οριακα και εδω θελω την βοηθεια σας ωστε να γινει σωστα αλλα και χωρις υπερβολες.Το ιδανικο θα ηταν κοχυλοψαρα αλλα εχω ηδη ενα με neolamprologus similis θελω να δω και κατι αλλο.Σκεφτομαι για αμμο θαλασσης και δυο νταμαρια ενα στην καθε πλευρα και απο ψαρια θα μου αρεσε κατι σαν tropheus ikola kaiser,labidochromis caeruleus,cynotilapia zebroides ή κατι τετοιο.Φυσικα μιλαω για ενα μονο ειδος ψαριου και με την προοπτικη οτι τα οι γεννες θα φευγουν πριν ενηλικιωθουν τα ψαρια σε αλλα ενυδρεια.Απο γυαλες αλλο τιποτα. Τα κοχυλοψαρα θα ηταν μια καλη επιλογη αλλα εχω ηδη ενα με neolampologus similis που το χαιρομαι απιστευτα αφου εχω γεμησει μωρα,θα ηθελα να δω και μια αλλη πλευρα της αφρικης. Απο υπολοιπο εξοπλισμο (φιλτρα,κυκλοφορητες κτλ) υπαρχουν τα παντα και δεν μας προβλημματιζουν,το "προβλημμα" ειναι το ενα μετρο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 8 Ιουνίου 2015 #2 Share 8 Ιουνίου 2015 Τα τροφεους τα ξεχνας. Γινονται παρα πολυ μεγαλα ψαρια και γενικα θελουν χωρο και πολυ περισσοτερα απο 120 λιτρα. Τα λαμπιδοχρομις επισης μεγαλωνουν πολυ οπως και τα περισσοτερα απο malawi οπως τα cynotilapia zebroides. Aλλοι μπορει να σου πουν οτι μπορεις ενα χαρεμι εγω πιστευω δυσκολα, και μονο το τελικο μεγεθος ειναι προβλημα. Περαν αυτου επιλογες εχεις σε τανγκανικα απο julido's και απο χομπιστες μπορεις να βρεις που εχουν και χρωμα και κινηση και συμπεριφορες. Εαν επιμενεις για malawi, η νανο κιχλιδα που λεγεται pseudotropheus demasoni ειναι μια επιλογη ισως η καλυτερη αφου θες να πας με μονο ενα ειδος, με απιστευτο χρωμα αλλα και συμπεριφορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 8 Ιουνίου 2015 #3 Share 8 Ιουνίου 2015 Αν και οριακα σε διαστασεις πιστευω οτι θα μπορουσες να βαλεις ενα χαρεμι με την λογικη να ξεχωρισεις το ζευγαρι στο μελλον κσι να κρατησεις μονο αυτο...για τα ikola οντως δεν.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Ιουνίου 2015 Author #4 Share 8 Ιουνίου 2015 Τα pseudotropheus demasoni αν και μικροσωμα θεωρουνται απο τα πιο επιθετικα ειδη mbuna αν δεν κανω λαθος γι'αυτο και δεν ηταν μια επιλογη. Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα ετσι διαβαζω στο νετ. Τα juli δεν αρεσουν στην γυναικα οποτε τα ξεχναμε,και δεν σηκωνει κουβεντα Γενικα δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου ουτε θελω να κανω κατι που δεν θα λειτουργησει. Θελω να βρω ενα ενδιαφερον ειδος με χρωμα,κινηση,γεννες και το μονο που κανω προς το παρων ειναι να διαβαζω και να αποκλειω,θα αργησω να καταληξω καπου και να στηθει το ενυδρειο γιατι ετσι κι αλλιως θα ειναι το τριτο και θελει προετοιμασια το εδαφος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Ιουνίου 2015 #5 Share 8 Ιουνίου 2015 Αν βάλεις πολλές πέτρες τα demasoni θα είναι μια χαρά.Απιστευτο χρώμα,αλλα κρύβονται πολύ στις πέτρες,κάτι μουτράκια θα βλέπεις να ξεπροβάλλουν απο τις πέτρες Ενα μικρό χαρέμι λάμπιντο ισως,αλλά όπως αναφέρθηκε,το τελικό μεγάλο μέγεθος ίσως γίνει πρόβλημα. Την τανγκανικα την αποκλειεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Ιουνίου 2015 Author #6 Share 8 Ιουνίου 2015 (edited) Οχι προτασεις θελω! Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 8 Ιουνίου 2015 #7 Share 8 Ιουνίου 2015 Εγω σου ειπα, saulosi και αν βρεις και καθαρα κιολας κανεις και μια καλη πραξη !!:-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Ιουνίου 2015 Author #8 Share 8 Ιουνίου 2015 Θα μου αρεσε να παρω ενα καθαρο ειδος απο χομπιστα και να το προσεξω φροντιζοντας να αναπαραγεται σωστα. Τα pseudotropheus saulosi πιστευεις θα ειναι οκ στο ενυδρειο αυτο και με τι αναλογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 8 Ιουνίου 2015 #9 Share 8 Ιουνίου 2015 Θα μου αρεσε να παρω ενα καθαρο ειδος απο χομπιστα και να το προσεξω φροντιζοντας να αναπαραγεται σωστα. Τα pseudotropheus saulosi πιστευεις θα ειναι οκ στο ενυδρειο αυτο και με τι αναλογια? 4 με 1 ειναι μια χαρα!και πιστευω οτι με το μερακι που εχεις το να βαλεις καθαρο ειδος ειναι η καλυτερη επιλογη! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Ιουνίου 2015 Author #10 Share 8 Ιουνίου 2015 Γιωργο αυτα ειναι τα ψαρακια που μου ελεγες οτι εψαχνες και εσυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 8 Ιουνίου 2015 #11 Share 8 Ιουνίου 2015 Τα ντεμασονι σαν νανοκιχλιδα ειναι διαολος οντως αλλα μονα τους ενα ειδος δεν θα εχεις θεμα περαν του βρωμερου ξυλου που θα παιξουν τα αρσενικα! Τα saulosi ειναι ωραια επιλογη, εγω θα πηγαινα σε τζουλις, υπαρχουν πολυ ωραια ειδη αν ψαξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 8 Ιουνίου 2015 #12 Share 8 Ιουνίου 2015 Γιωργο αυτα ειναι τα ψαρακια που μου ελεγες οτι εψαχνες και εσυ?Ναι αλλά δεν θέλω να πάρω καθαρά γιατί δεν είμαι ακόμα σε θέση από άποψη χρόνου να ασχολούμαι πολύ μαζί τους..οπότε θα ήταν κρίμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Ιουνίου 2015 Author #13 Share 8 Ιουνίου 2015 Αρκετα ενδιαφερον και ομορφα ψαρια,διαβαζοντας λιγο για το προβλημμα στον βιοτοπο το θεωρω μια προκληση να ασχοληθει καποιος περισσοτερο μαζι τους.Απο θεμα φροντιδας,νερου,διατροφης κτλ δεν ανησυχω,θα κανω οτι χρειαζεται.Τα ερωτηματα ειναι που τα βρισκουμε και πως τα ξεχωριζουμε απο τα υβριδια και ειδικα ενας που δεν εχει γνωσεις απο αφρικανες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 8 Ιουνίου 2015 #14 Share 8 Ιουνίου 2015 Μιλώντας για malawi ειναι καλύτερο να μην σκεφτείς κάν να πας στα 120 λίτρα Εχω το ίδιο ενυδρείο και εχω δοκιμάσει καποια είδη ... το θέμα είναι πως θες χρώμα και κίνηση !! Πραγματικά αυτό ακριβώς ψάχνω και εγώ να βρώ στην Αφρική αμ δε ! Το μήκος το ενυδρειο το έχει δεν εχει ομως τα λίτρα ... με πετρες και αμμο καθαρα να παει στα 90 ισως λέω πολλά ... δυστυχώς περιοριζεσαι σε ταγκανικα ή πας Αμερικη-Ασία Απο Αφρικη πάς σε Ταγκανικα όπως ήδη γωρίζεις ... τα julidochromis καλα κανει η γυναικα σου και δεν τις αρεσουν , ούτε εμενα με τρελαίνουν ... ίσως σε ενα κοινωνικό ταγκανικας να αξιζαν αλλα όχι για μοναδικό κάτοικο ενυδρειου φυσικα αυτα ειναι γουστα ! εαν θες κίνηση και γεννες και που θα μπορεις να κρατησεις και μερικα μωρα μαζί αρκετό καιρό ... θα έλεγα να κοιτάξεις σε brichardi , ίσως και αυτα να θέλαν κάτι περισσότερο αλλα δοκιμάζοντας τα στο ιδιο ενυδρειο με εσένα μονο θετικές αποψεις εχω ... βέβαια δεν εφθασα στο κομμάτι αναπαραγωγής γιατι μάλλον είχα μονο αρσενικά ... αλλα γενικά ενα είδος ειναι αυτό ... θα πρέπει όμως να συμβιβαστείς με το χρώμα ! Εαν παλι θες και χρώμα μπορεις να κοιταξεις σε neolamprologus pulcher ! .... είναι για πολλούς ίδιο είδος με το brichardi αλλη ποικιλία ... οπτικα είναι ενα brichardi σε κιτρινες αποχρώσεις ! το θεμα ειναι ότι δυσκολα θα το βρείς και πρέπει να περιμένεις προπαραγγελίες με το ανάλογο κόστος ( φανταζομαι κατω απο 7-8 ευρω το ψαρακι δεν θα κανει ! και θα θες καμια 6αρια -7αρια τουλαχιστον για να εχεις αρκετες πιθανοτητες να βγεί ζευγαρι και μετα να τα απομακρύνεις τα αλλα .... brichardi και με 3-4 ευρώ το ψάρι βρίσκεις απο χομπίστες ! ) και τα δύο παντως έχουν ομορφες συμπεριφορες ! Ισως θα μπορούσες να βάλεις οριακα και ενα ζευγάρι Neolamprologus Leleupi ! αυτά έχουν χρώμα και βρίσκεις στην Ελλάδα γενικότερα ! Πάντως απο ταγκανικα τα είδη είναι περιορισμένα στην Ελλάδα και δύσκολα θα βρείς καποιο είδος που να τα έχει όλα ! και κινηση και χρώμα και ομορφια και απο ολα ! όμως η λίμνη εχει χαρακτηρα συμπεριφορες και είτε χρώμα είτε κίνηση θα την βρείς σε κάποια είδη ! Εαν σε ενδιαφέρει καποια προπαραγγελία μπορείς να μου στείλεις pm να σου πω ποιο φόρουμ ετοιμαζεται για να κανει προπαραγγελία ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Ιουνίου 2015 #15 Share 8 Ιουνίου 2015 (edited) To ''πρόβλημα'' στο ενυδρειο,είναι το πολύ μικρό φάρδος του,30 πόντοι,αν βγάλουμε και το πάχος τζαμιων παμε ίσως κάτω απο 28 cm . Eχω δεί για καιρό σε ενυδρείο με μικρό μήκος,αλλά καλό βάθος (65χ55) αν θυμάμαι καλά,ενυδρείο με πολλές πέτρες και demasoni να τρέχει εύκολα. Τα saulosi είναι πανέμορφα,είναι μικρότερη απο τις άλλες μπούνα,αλλά διάολος,γιαυτο και θα το φοβόμουν. Ισως έβαζα και ένα ζευγαράκι punks,αν βέβαια το βρείς. Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2015 - DIMITRIOS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 8 Ιουνίου 2015 #16 Share 8 Ιουνίου 2015 To ''πρόβλημα'' στο ενυδρειο,είναι το πολύ μικρό φάρδος του,30 πόντοι,αν βγάλουμε και το πάχος τζαμιων παμε ίσως κάτω απο 28 cm . Eχω δεί για καιρό σε ενυδρείο με μικρό μήκος,αλλά καλό βάθος (65χ55) αν θυμάμαι καλά,ενυδρείο με πολλές πέτρες και demasoni να τρέχει εύκολα. Τα saulosi είναι πανέμορφα,είναι μικρότερη απο τις άλλες μπούνα,αλλά διάολος,γιαυτο και θα το φοβόμουν. Ισως έβαζα και ένα ζευγαράκι punks,αν βέβαια το βρείς. 1 εκατοστό παχος το κάθε τζάμι σε ενυδρειο 120 λίτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Ιουνίου 2015 #17 Share 8 Ιουνίου 2015 1 εκατοστό παχος το κάθε τζάμι σε ενυδρειο 120 λίτρα ? Και βέβαια δεν είναι τόσο,άντε 5αρια να είναι.Αλλά ουτε απόλυτα 30 cm είναι,βάλε 2 χιλιοστά σιλικόνη,φτάσαμε στο 28 Σοβαρά πάντως,κάποτε κάποιος το είχε μετρησει εσωτερικά κ είχε βρεί 27.5 ή 28.5. Αν θυμάμαι καλά βέβαια. Το βάθος παίζει σημαντικό ρολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 8 Ιουνίου 2015 #18 Share 8 Ιουνίου 2015 Αν θελεις τζουλις εχω να δεις και αν βρουμε τροπο να τα πιάσουμε εχω σιγουρα 10 απο γεννα... ειναι μικρα .... γυρω 2-3 μηνών... ειναι πολυ ωραια οταν σκανε ολα μαζι μεσα απο τις τρύπες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 8 Ιουνίου 2015 #19 Share 8 Ιουνίου 2015 Και βέβαια δεν είναι τόσο,άντε 5αρια να είναι.Αλλά ουτε απόλυτα 30 cm είναι,βάλε 2 χιλιοστά σιλικόνη,φτάσαμε στο 28 Σοβαρά πάντως,κάποτε κάποιος το είχε μετρησει εσωτερικά κ είχε βρεί 27.5 ή 28.5. Αν θυμάμαι καλά βέβαια. Το βάθος παίζει σημαντικό ρολο. εχω την εντύπωση ότι είναι 28,5 ... όταν πάω σπίτι θα το μετρήσω να μου φύγει η περιέργια ! όπως και να εχει και ειμαι υπερ και εγω οτι το ενυδρειο εχει μικρό πλάτος .... δείχνει μεγαλο λόγω μήκους αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτο που φαίνεται ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Ιουνίου 2015 Author #20 Share 9 Ιουνίου 2015 Το καθαρο πλατος ειναι 28,5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Ιουνίου 2015 #21 Share 9 Ιουνίου 2015 Το καθαρο πλατος ειναι 28,5 Μέσα έπεσα,έστω και με βοήθεια του κοινού.. Μικρό πλάτος για μπούνες δυστυχώς.Τουλάχιστον σε βάθος χρόνου.Απο τις υπόλοιπες προτάσεις κοιταξες καμμία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 9 Ιουνίου 2015 #22 Share 9 Ιουνίου 2015 Τα λελεουπι για μενα σε αυτα τα λιτρα ειναι λαθος... δεν ειναι και τοσο ηρεμα ψαρια και γενικα μεγαλωνουν. Εγω θα πηγαινα η σε νταμαροενυδρειο με ντεμασονι η τζουλις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Ιουνίου 2015 Author #23 Share 9 Ιουνίου 2015 Τα ντεμανσονι μου αρεσουν αλλα δεν ξερω αν θα ειναι οκ. Παντως αν δεν βρω ψαρακι να μου αρεσει και να μπορει να ζησει στο ενυδρειο δεν θα το στησω για αφρικη. Τα τζουλις ειπαμε τα ξεχναμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 9 Ιουνίου 2015 #24 Share 9 Ιουνίου 2015 Τα ντεμανσονι μου αρεσουν αλλα δεν ξερω αν θα ειναι οκ. Παντως αν δεν βρω ψαρακι να μου αρεσει και να μπορει να ζησει στο ενυδρειο δεν θα το στησω για αφρικη. Τα τζουλις ειπαμε τα ξεχναμε Εχεις επιλογες πάντως και για άλλα μέρη περα απο Αφρική ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Ιουνίου 2015 Author #25 Share 9 Ιουνίου 2015 Το ξερω αλλα ειπα να δοκιμασω στην Αφρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος