nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #26 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) ρε φιλε πως να το κανουμε δεν εχουν ολοι 100αρικο να το διαθεσουν σε μια μερα!!! ηρεμησε ετσι οπως μιλατε μερικοι που ειστε υπερμαχοι της μπουκαλας κοβεται τα φτερα σε καποιους που θελουν να εχουν μπολικα φυτα αλλα δεν διαθετουν τα 100 ευρω με την μια.. δν μπορεις να αποκλειεις κατι ..οκ? προφανως η μπουκαλα ειναι οτι καλυτερο.. με θυμαμαι εμενα λοιπον στις αρχες να βλεπω τα διαφορα κοκκινα πανεμορφα φυτα και να λεω α δεν μπορω να τα συντηρησω για τι δεν εχω μπουκαλα.. μια χαρα τα συντηρω ομως και με τις τετρα.. αυτο προσπαθω να πω!! μια χαρα δουλεια κανει!!! Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - nikos gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #27 Share 7 Ιουνίου 2015 διαφωνω φιλε μου και η αποψη το η μπουκαλα ειναι μονοδρομμος μου φαινεται πολυ απολυτη.. ειναι μονοδρομμος μονο αν θες να διατηρεις υπερδυσκολα φυτα!! το ολοκληρωμενο συστημα να το βρεις το φθηνοτερο σου λεω εγ 150 ευρω μεταχειρισμενο.. μετα θα δεις οτι χρειαζεται και πεχαμετρο βαλε αλλα 100 ευρω.. ειμαστε στα 250 ηδη και μιλαμε για μεταχειρισμενα. Ενω απο την αλλη το συστημμα της τετρα εχει 18 ευρω θες καθε 2ο μηνα αναλογα με τα λιτρα σου βεβεα να παρεις καινουργια μπουκαλα που εχει 8 ευρω και οι ανταλακτικες μεμβρανες εχουν 2 ευρω οι 20 και σ κρατανε χρονο ανετα... τελικη τιμη ανα ετος 68 ευρω. Που ακριβως την βλεπετε την αποσβεση? (προφανως δεν υποστηριζω οτι για μεγαλα ενυδρεια κανει δουλεια το συστημα της τετρα, αλλα μεχρι 150 λιτρα με μετρια φυτα ανετα τα υποστηριζει/ Σε παραπανω λιτρα οκ χρειαζεται μπουκαλα..) τι 120 ευρω τι 150? και 120 ειναι χωρις μεταφορικα.. 68 εμενα μου βγενει τον χρονο!! που το ειδες το 2μηνο?? το μονο αρνητικο ειναι οταν λειπεις απο το σπιτι σε αυτο εχεις δικιο.. και ναι χρειαζεται το πεχαμετρο αν θες να τα εχεις σωστα ολα!! και δεν ειπα πουθενα οτι ειναι μονο για υπερδυσκολα φυτα μην παρεερμηνευεις.. ειπα οτι τα δυσκολα φυτα οντως μονο με ολοκληρωμμενο συστημα μπορεις να τα εχεις και οχι με ενα σαν τις τετρα.. αλλα αν καποιος θελει να εχει ευκολα και λιγα μετρια χωρις αλγες και με αναπτυξη δεν μπορεις να του λες οτι κανει δουλεια μονο αν δωσει 100αρικο + μια χαρα γινεται και με πιο απλα συστηματα!!!!!!!!!! Το κακο αδερφε ειναι οτι τα γραπτα μενουν...Δες τι γραφεις ενα ποστ πιο πανω...εγω δεν παρερμηνευω τιποτα,εσυ ξεχνας μαλλον... Μπορω να του λεω την αληθεια φιλε,οτι αυτα τα συστηματα δεν κανουν και βγαινουν ακριβοτερα απο την μπουκαλα. ρε φιλε πως να το κανουμε δεν εχουν ολοι 100αρικο να το διαθεσουν σε μια μερα!!! ηρεμησε ετσι οπως μιλατε μερικοι που ειστε υπερμαχοι της μπουκαλας κοβεται τα φτερα σε καποιους που θελουν να εχουν μπολικα φυτα αλλα δεν διαθετουν τα 100 ευρω με την μια.. δν μπορεις να αποκλειεις κατι ..οκ? Οταν θα δεις ποσα θα εχεις δωσει για τα μπουκαλακια αυτα,θα εχεις ξεπερασει το 100αριο που λες. Μια χαρα ηρεμος ειμαι εγω και ξερω πολυ καλα τι λεω,δεν κοβω τα φτερα σε κανεναν,την αληθεια λεω και δυστυχως αργα η γρηγορα θα παει ολοι σε μπουκαλα πανε. Αλλα δεν το σκεφτεστε σωστα,η μπουκαλα ειναι μια επενδυση και ενυδρειο μεγαλητερο να αγορασεις,παλι την ιδια μπουκαλα θα εχεις. Πιο πανω εγραφες για μεταχειρισμενη μπουκαλα 150 ευρω και εγω σου ειπα καινουρια με 120...μη μπερδευεσαι...και σου ξαναλεω,τα γραπτα μενουν,διαβασε καλυτερα τι ειχες γραψει πριν και μετα απαντησε..εκτειθεσε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #28 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) ειναι αναγκαια μονο αν θες να εχεις υπερδυσκολα φυτα.. δεν ειναι αναγκαια για να εχεις βαλισνεριες και ανουμπιες... γκεγκε? αν δεν καταλαβαινεις και παλι θελω να πω οτι τα δυσκολα φυτα οντως δεν τα διατηρεις χωρις μπουκαλα η με συστηματακια της τετρα... ενω αλλα πιο ευκολα τα συντηρεις ανετα. Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι εννοω... αμα ειναι μετα απο ενα χρονο να εχω ξοδεψει 70 ευρω και να εχω ενα αρκετα καλο αποτελεσμα στα φυτα μου δν με χαλαει καθολου να μην εχω "επενδυσει" αυτα τα λεφτα με μιας Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - nikos gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #29 Share 7 Ιουνίου 2015 ειναι αναγκαια μονο αν θες να εχεις υπερδυσκολα φυτα.. δεν ειναι αναγκαια για να εχεις βαλισνεριες και ανουμπιες... γκεγκε? μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι εννοω... αμα ειναι μετα απο ενα χρονο να εχω ξοδεψει 70 ευρω και να εχω ενα αρκετα καλο αποτελεσμα στα φυτα μου δν με χαλαει καθολου να μην εχω "επενδυσει" αυτα τα λεφτα με μιας Καταρχην τα γκεγκε και οι ειρωνιες να λειπουν σε παρακαλω. Εγω σου εβαλα τα ποστ τι λες στο ενα και τι στο αλλο,δεν φταιω εγω αν γραφεις λαθος πραγματα.Στο ενα λες,ειναι μονοδρομος μονο αν θες υπερδυσκολα φυτα και στο αλλο λες οτι εσυ δεν ειπες οτι ειναι μονο για υπερδυσκολα φυτα.Αποφασισε τελικα τι θες. Αν ειναι να εχεις ανουμπιες και βαλισνεριες,τοτε δεν χρειαζεσαι καθολου co2 φιλε μου,οπωτε παλι τζαμπα λεφτα δινεις για τα συστηματακια. Και φαντασου,εγω εδωσα 70 ευρω 1 φορα για να παρω μια 2κιλη με μανομετρα και τα λοιπα και θελω και αλλα 12 ευρω το χρονο για γεμισματα...μαλλον παλι πιο φθηνος βγαινω...και κανω και την δουλεια μου καλυτερα... Κοιτα,δεν εχει νοημα να συνεχιστει αυτη η κουβεντα,εσυ μπορεις να χρησιμοποιεις αυτα τα συστηματα και να δινεις τα λεφτα σου εκει και εγω να εχω μπουκαλα,να μου βγαινει πιο φθηνα και να κανω την δουλεια μου πολυ καλυτερα και με οτι φυτα θελω. Θα το δει και ο φιλος στην πορεια ετσι και αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #30 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) Καταρχην τα γκεγκε και οι ειρωνιες να λειπουν σε παρακαλω. Εγω σου εβαλα τα ποστ τι λες στο ενα και τι στο αλλο,δεν φταιω εγω αν γραφεις λαθος πραγματα.Στο ενα λες,ειναι μονοδρομος μονο αν θες υπερδυσκολα φυτα και στο αλλο λες οτι εσυ δεν ειπες οτι ειναι μονο για υπερδυσκολα φυτα.Αποφασισε τελικα τι θες. Αν ειναι να εχεις ανουμπιες και βαλισνεριες,τοτε δεν χρειαζεσαι καθολου co2 φιλε μου,οπωτε παλι τζαμπα λεφτα δινεις για τα συστηματακια. Και φαντασου,εγω εδωσα 70 ευρω 1 φορα για να παρω μια 2κιλη με μανομετρα και τα λοιπα και θελω και αλλα 12 ευρω το χρονο για γεμισματα...μαλλον παλι πιο φθηνος βγαινω...και κανω και την δουλεια μου καλυτερα... Κοιτα,δεν εχει νοημα να συνεχιστει αυτη η κουβεντα,εσυ μπορεις να χρησιμοποιεις αυτα τα συστηματα και να δινεις τα λεφτα σου εκει και εγω να εχω μπουκαλα,να μου βγαινει πιο φθηνα και να κανω την δουλεια μου πολυ καλυτερα και με οτι φυτα θελω. Θα το δει και ο φιλος στην πορεια ετσι και αλλιως. το θεμα φιλε μου ειναι οτι εχεις εναν απολυτο τροπο να απαντας!! 1ον σε παρακαλω διαβασε προσεκτικα τι γραφω σε σχεση με την μπουκαλα και μην κολλας σε συγκεκριμενες λεξεις και τις κοκκινιζεις αλλα διαβασε και την εξηγηση που δεινω ΔΗΛΑΔΗ: ναι οκ μπορεις να εχεις οτι φυτα θελεις με την μπουκαλα αλλα νομιζω και οι δυο συμφωνουμε οτι δυσκολα φυτα χωρις μπουκαλα δεν γινεται να διατηρηθουν. Ομως ετσι οπως γραφεις εσυ δεινεις την εντυπωση οτι με ευκολα και μετρια φυτα αν δεν χρησιμοποιω μπουκαλα θα τα παρω ολα στο χερι. Κατι που και οι δυο μας ξερουμε οτι δεν ισχυει. Σου ζηταω λοιπον να μην αποκλειεις κατι οπως τα συστηματα τυπου τετρα, γιατι ναι μπορει μακροπροθεσμα να μην ειναι και τοσο οικονομικα αλλα οπως ξαναειπα μπορει καποιος να μην μπορει να διαθεσει τα 120 ευρω που λες με την μια. Αμα βρικες μεταχειρισμενη μπουκαλα με διαχυτηρες, μανομετρα κλπ. τοτε εισαι παρα πολλυ τυχερος.. εγω 6 μηνες κοιτουσα αγγελιες και ολοι δειναν τα συστηματα 100 ευρω και πανω Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - nikos gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #31 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) το θεμα φιλε μου ειναι οτι εχεις εναν απολυτο τροπο να απαντας!! 1ον σε παρακαλω διαβασε προσεκτικα τι γραφω σε σχεση με την μπουκαλα και μην κολλας σε συγκεκριμενες λεξεις και τις κοκκινιζεις αλλα διαβασε και την εξηγηση που δεινω ΔΗΛΑΔΗ: ναι οκ μπορεις να εχεις οτι φυτα θελεις με την μπουκαλα αλλα νομιζω και οι δυο συμφωνουμε οτι δυσκολα φυτα χωρις μπουκαλα δεν γινεται να διατηρηθουν. Ομως ετσι οπως γραφεις εσυ δεινεις την εντυπωση οτι με ευκολα και μετρια φυτα αν δεν χρησιμοποιω μπουκαλα θα τα παρω ολα στο χερι. Κατι που και οι δυο μας ξερουμε οτι δεν ισχυει. Σου ζηταω λοιπον να μην αποκλειεις κατι οπως τα συστηματα τυπου τετρα, γιατι ναι μπορει μακροπροθεσμα να μην ειναι και τοσο οικονομικα αλλα οπως ξαναειπα μπορει καποιος να μην μπορει να διαθεσει τα 120 ευρω που λες με την μια. Αμα βρικες μεταχειρισμενη μπουκαλα με διαχυτηρες, μανομετρα κλπ. τοτε εισαι παρα πολλυ τυχερος.. εγω 6 μηνες κοιτουσα αγγελιες και ολοι δειναν τα συστηματα 100 ευρω και πανω Αχ ρε φιλε,δεν διβαζεις τι γραφω μαλλον..και τα αλλαζεις και συνεχεια... Εγραψα καπου εγω για δυσκολα,ευκολα,φυτα? Εγραψα,οτι μ αυτα τα συστηματα,εκτος οτι βγαινουν πιο ακριβα,εχεις και προβληματα με αλγες.δεν εγραψα καπου οτι μπορεις να εχεις ευκολα η δυσκολα η μετρια.Εσυ εβαλες τα φυτα στο παιγνιδι, Και ξαναλεω,διαβαστε καλα τι γραφει ο αλλος και μετα απαντηστε,μη προτρεχετε να γραψετε κατι. Για να τα γραφω ολα αυτα για τα συστηματακια,τα εχω χρησιμοποιησει και εχω εμπειρια μ αυτα,δεν τα γραφω επειδη μου κατεβικαν στο κεφαλι.Εχω δοκιμασει οτι παιζει απο co2 και οπως ειπα,αν θες σωστα πραγματα και οικονομικα χωρις αλγες,η μπουκαλα δυστυχως ειναι μονοδρομος! Μαλλον δεν ψαχνεις καλα τις αγγελιες φιλε,εχω βρει αρκετες σ αυτη τη τιμη.Και σου ειπα,η καινουρια με μανομετρα κτλ εχει 120 ευρω. Αυτα και δεν χρειαζεται να γραψω κατι αλλο,οτι ηθελα να πω το ειπα και οπως ειπα και πιο πανω,ο φιλος θα το δει και μονος του στην πορεια. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #32 Share 7 Ιουνίου 2015 Αχ ρε φιλε,δεν διβαζεις τι γραφω μαλλον..και τα αλλαζεις και συνεχεια... Εγραψα καπου εγω για δυσκολα,ευκολα,φυτα? Εγραψα,οτι μ αυτα τα συστηματα,εκτος οτι βγαινουν πιο ακριβα,εχεις και προβληματα με αλγες.δεν εγραψα καπου οτι μπορεις να εχεις ευκολα η δυσκολα η μετρια.Εσυ εβαλες τα φυτα στο παιγνιδι, Και ξαναλεω,διαβαστε καλα τι γραφει ο αλλος και μετα απαντηστε,μη προτρεχετε να γραψετε κατι. Για να τα γραφω ολα αυτα για τα συστηματακια,τα εχω χρησιμοποιησει και εχω εμπειρια μ αυτα,δεν τα γραφω επειδη μου κατεβικαν στο κεφαλι.Εχω δοκιμασει οτι παιζει απο co2 και οπως ειπα,αν θες σωστα πραγματα και οικονομικα χωρις αλγες,η μπουκαλα δυστυχως ειναι μονοδρομος! Μαλλον δεν ψαχνεις καλα τις αγγελιες φιλε,εχω βρει αρκετες σ αυτη τη τιμη.Και σου ειπα,η καινουρια με μανομετρα κτλ εχει 120 ευρω. Αυτα και δεν χρειαζεται να γραψω κατι αλλο,οτι ηθελα να πω το ειπα και οπως ειπα και πιο πανω,ο φιλος θα το δει και μονος του στην πορεια. Εγω απο την αρχη αναφερα τα φυτα και τα ξεχωρισα με λιγα λογια σε αυτα που χρειαζονται μπουκαλα και σε αυτα που πανε μια χαρα και χωρις μπουκαλα.. αλλα εσυ τοσο προσεχεις τι γραφω! τι να πω.. οντως αστο!! Ωραια τα εχεις δουλεψει και εσυ αυτα τα συστημματακια δηλαδη, μπορει να μην δουλεψαν σε εσενα σε αλλους ομως μπορει να δουλευουν.. το δεχεσαι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #33 Share 7 Ιουνίου 2015 δε χρειαζεται να ψιλοαρπαζομαστε... τις αποριες μας λυνουμε για το χομπι αυτο ναι ξερω απο τη πρωτη στιγμη πως η μπουκαλα ειναι οτι καλυτερο και σε βαθος χρονου αλλα και σε αποτελεσμα.εξαλλου οπως ειχα γραψει και στη παρουσιαση του ενυδρειου μου πριν μια εβδομαδα ειναι το επομενο add-on που θα αγορασω,πριν την αντιστροφη οσμωση,αλλα λογω ανεργιας,παλευω με ημιμετρα αναγκαστικα τωρα. το κιτ της τετρα οπως εγραψα το αγορασα για το ποτηρακι του αλλα δεν,οποτε αφου εδωσα 18ε,θα το χρησιμοποιησω απο το να το πεταξω πχ!δεν αποκλειω ομως οτι λεει ο @nikos gn οτι μπορει να κανει δουλεια σε καποιο ποσοστο σε ευκολα προς μετρια φυτα αλλα σιγουρα η μη σταθερη παροχη λογω πατηματος της φιαλης και το κοντα 10ε για την αλλαγη μπουκαλιτσας,σιγουρα το καθιστουν 'περιεργη' η κοστοβορα αγορα σε βαθος χρονου συγκριτικα με μια μεταχειρισμενη η καινουργια πυροσβεστικη μπουκαλα. που αποτι διαβαζω κανει την ιδια δουλεια με ετοιμα επωνυμα συστηματα ενυδρειακων εταιριων.Πολυ καλη βοηθεια για την ερευνα μου το λινκ με τους πυροσβεστηρες που εβαλες πιο πανω btw. αν μπορεις λυσε μου και αυτο που σε ρωτησα απο πανω για να μου φυγει απο το κεφαλι η απορια και να αλλαξω λαμπες αν ειναι @rastafarian αν βαλω και τη 2η grolux που εχω και καθεται στην θεση της daylight,θα βοηθησει κατι?η εστω οτι πρεπει να ναι με 2 πλαντ αφου εχω αρκετα φυτα?να σημειωσω πως οταν πηρα το ενυδρειο η ροζ/plant λαμπα ειναι στα εμπρος του ενυδρειου και η daylight πισω.μιας και τα περισσοτερα φυτα μου ειναι πισω,πρεπει να την βαλω εκει λογικα η δε παιζει ρολο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #34 Share 7 Ιουνίου 2015 ναι απ'οσο ειδα στο utube δεν κανει διαχυση με εντονες φουσκαλες οπως κανονικα συστηματα.το εβαλα πριν 2 ωρες. @nikogn ποσο σου κραταει η μπουκαλιτσα? φιλε μου σορρυ που δεν απαντουσα τοση ωρα.. δεν βγαζει καθολου φουσκαλες αυτο το συστημμα να ξερεις.. εγω το παταω δυο φορες τη μερα για να γεμισει.. εμενα μου κραταει 2μηνες περιπου η μπουκαλιτσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #35 Share 7 Ιουνίου 2015 χμ καταλαβα,αν κραταει 2 μηνες περιπου τοτε θα το συνδεσω στο 20λτ γαριδαδικο μου,καπου βρηκα φιαλη ανταλλακτικη στα 6ε οποτε μιας και στο μικρο αυτο δεν εχω σχεδια για μπουκαλα,παλευεται με 6ε η κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Ιουνίου 2015 #36 Share 7 Ιουνίου 2015 ρουτινες αν εννοεις αλλαγες νερου καθαριοτητες φιλτρων-βυθου και λιπασματα ειμαι σχολαστικοτατος,δεν ειναι εκει το προβλημα δυστυχως Ρουτίνες ως προς τη λίπανση και το CO2 εννοω Πρόγραμμα δλδ το οποίο θα πρέπει να τηρείς σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #37 Share 7 Ιουνίου 2015 μα co2 τωρα εβαλα αυτα τα δυο προσωρινα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Ιουνίου 2015 #38 Share 7 Ιουνίου 2015 μα co2 τωρα εβαλα αυτα τα δυο προσωρινα! Μάλλον τη χάσαμε την κουβεντα στην πορεία Εννοω πως για να αποδόσει η λίπανση ή η παροχή CO2 πρέπει να γίνεται ακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα Για τις αλγες - όντως το excel μπορεί να εκανε ζημιά στις βαλισνέριες, αλλά σε άλλα φυτά δεν προκαλεί το παραμικρό Αν θέλεις κάτι σίγουρο και σταθερό, τότε η μπουκάλα ειναι μονόδρομος. Ολα τα DIY έχουν τα μείον τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιουνίου 2015 #39 Share 8 Ιουνίου 2015 Σρο φυτεμενο ενυδρειο ενυδρειο βαζουμε λαμπες 6500Κ και 4500Κ,αν εχεις αλλα κελβιν εσυ,τοτε ειναι λαθος και θα πρεπει να τις αλλαξεις. Διαβασε και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 8 Ιουνίου 2015 Author #40 Share 8 Ιουνίου 2015 (edited) Χμ, η λαμπα για τα φυτα ειναι 8500κ αποσο εψαξα τωρα και η daylight 6500k και φωτισμο βαση του αρθρου που μου λινκαρες 0,5w/λit οποτε μετριος προς υψηλος αναρωτιεμαι τοτε αν ειναι λαθος τα κελβιν για σωστη αναπτυξη φυτεμενου,γιατι στην ευχη η συγκεκριμενη λεγεται plantgrowth οποτε δε βαζω και τη 2η αλλα πρεπει να τις βγαλω,ωραια αλλα μετωπα ανοιχτηκανε εχεις να μου προτεινεις καποια οικονομικη? εν τελη θελω 2 λαμπες για φυτα η ο συνδυασμος με daylight ειναι αρκετος?οποτε να αλλαξω την μια? (παντως σημερα μετα απο 3 μερες DIY co2 και 1 μερα με το tetra optimat σε παραλληλη λειτουργια,ειδα peαrling effect σε ορισμενα φυτα και πιο πολυ στις ακρες των javafern που ειναι φουλ στην bba) Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2015 - Marko Ramius Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιουνίου 2015 #41 Share 8 Ιουνίου 2015 H grolux ειναι καλη λαμπα αλλα πρεπει να συνδιαζεται μαζι με αλλες λαμπες,δηλαδη τις βασικες. Αν δεν εχεις τις βασικες,τοτε η grolux μπορει να σου φερει προβληματα λογω των υψηλων κελβιν που εχει. 0,5 βατ ανα λιτρο,σημαινει οτι εχεις μετριο φωτισμο. Για τις λαμπες δεν μπορω να σου πω τι ακριβως να κανεις και αυτο γιατι υπαρχουν συν και πλην και στις 2 περιπτωσεις. Αν αφησεις τη μια λαμπα,τα φυτα σου ισως να μη τα πανε καλα λογω χαμηλου φωτος. Αν βαλεις την 2η λαμπα,τα φυτα σου θα τα πανε πολυ καλητερα αλλα αν δεν εχεις συνεχει παροχη co2,δηλαδη μπουκαλα και δεν ριχνεις και λιπασματα,θα σε φανε οι αλγες.. Προσωπικα,ισως το αφηνα για λιγο καιρο με 1 λαμπα,να εβαζα μπροστα για μπουκαλα co2 και μετα να εβαζα και την 2η λαμπα για να παρουν μπρος τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 8 Ιουνίου 2015 Author #42 Share 8 Ιουνίου 2015 καταλαβα!κατατοπιστικοτατος!ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 8 Ιουνίου 2015 #43 Share 8 Ιουνίου 2015 Η προσωπική μου εμπειρία στο γλυκό λέει πως με απλές λάμπες οσραμ από 4000 έως 8000 Κέλβιν, τα φυτά αναπτύσονται μια χαρά Δεν ξέρω αν διαβάζει το θέμα ο nicpapa, αλλά θα ήθελα την άποψη του... Στα φυτεμένα νομίζω ότι έχει κάνει διατριβή!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιουνίου 2015 #44 Share 8 Ιουνίου 2015 (edited) Η προσωπική μου εμπειρία στο γλυκό λέει πως με απλές λάμπες οσραμ από 4000 έως 8000 Κέλβιν, τα φυτά αναπτύσονται μια χαρά Δεν ξέρω αν διαβάζει το θέμα ο nicpapa, αλλά θα ήθελα την άποψη του... Στα φυτεμένα νομίζω ότι έχει κάνει διατριβή!!!! Στα φυτεμενα,βαζουμε πρωτα τα βασικα κελβιν που γραφω πιο πανω,που γραφει και το αρθρο,και αν τα εχουμε αυτα τοτε μπορουμε να παιξουμε και με αλλα κελβιν. Αν δεν τα εχουμε ομως αυτα και βαλουμε λαμπες με υψιλα κελβιν θα εχουμε θεματα με αλγες. Δεν μιλαμε για μαρκες απο λαμπες,για κελβιν λεμε,η μαρκα δεν παιζει και πολυ ρολο. Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 8 Ιουνίου 2015 #45 Share 8 Ιουνίου 2015 Εγω εχω βαλει philips...2.60 ευρω η μία..... Στα κελβιν βεβαια δεν το ρισκαρα....εβαλα μια 6500 και μια 4500... Οσο για τις ''plant growth'' που λες φιλε μου....εχω δει ''plant...'' λαμπες με 2700,4700,8000 και 10000 κελβιν!Να σου πω την αληθεια,κι εγω οταν το εψαχνα μπερδευτηκα αλλα για να μην ρισκαρω αλγες απο τον φωτισμο αφησα τις ''plant'' και πηγα σε αυτα που ξερω και εχω δοκιμασει οπως εχουν δοκιμασει και πολλοι πολλοι αλλοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος