Nikos Wayne Korres 6 Ιουνίου 2015 #1 Share 6 Ιουνίου 2015 Καλησπερα στους φιλους, Χτες εκανα με επιτυχια το DIY co2 που βρηκα εδω,μιας και τα φυτα μου που μετακομισαν απο το προηγουμενο ενυδρειο στο μεγαλυτερο,σε συνδυασμο με δυνατοτερα φωτα και καθημερινο λιπασμα της σειρας seachem ,λογω απουσιας co2 η BBA αλγη και η Staghorn ,καλυψε δραματικα τα φυτα μου. Την ακρη του σωληνα την ειχα βαλει οπως εγραφε κοντα στο φιλτρο και φυσαλιδες αρχισαν να βγαινουν κανονικα μετα απο 2 ωρες.Θελησα να παρω και μια εξοδο για τις φουσκες οπως παρατηρησα για να φαινεται λιγο πιο νοικοκυρεμενο. Σημερα επειδη δεν εβρισκα καποιο diffuser για τις φυσαλιδες,πηρα το κιτακι της tetra μιας και ειχε μεσα το πλαστικο ποτηρακι.(τη φιαλη θα την χρησιμοποιω στο μικρο γαριδαδικο μου) Η απορια μου ειναι πως απο τη στιγμη που το εχω συνδεσει και το βυθισα στο μεσο του ενυδρειου κτλ,το διοξειδιο απο την coca cola με το ζορι το σπρωχνει αργα αργα εως τα πανω.εχουν περασει κοντα 3 ωρες και η σταθμη εσωτερικα να εχει ανεβει 2 εκατοστα και εχει αλλα 8-10 εως να φτασει στην σιτα που ειναι στη κορυφη.θα μπορεσει να φτασει δλδ και να ξεκινα να διωχνει co2 στο νερο?θελει τον χρονο του δλδ η μηπως δεν εχει δυναμη η μπουκαλα να το σπρωξει?εχω και μια μακροστενη ελαφροπετρα αλλα δεν τη δοκιμασα ακομα λογω οτι ειναι κ αυτη περιπου 10 cm. εχω μια ρυθμιζομενη αεραντλια να καθεται,δε ξερω αν μηπως υπαρχερι περιπτωση με ενα Τ-connector να βοηθαγε την αποβολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 6 Ιουνίου 2015 #2 Share 6 Ιουνίου 2015 Δεν νομιζω να υπάρχει τροπος να γεμισει αυτο το συστημα με diy co2 μπουκαλι θα χρειαστεί με καποιο τροπο πιεση.. Αφου το πηρες χρησιμοποίησε την μπουκαλα που σου δινει η tetra Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 6 Ιουνίου 2015 #3 Share 6 Ιουνίου 2015 Που ριχνει με πιεση και κραταει καποιες ωρες μεχρι να αδειασει και μετα παρε μπουκαλα co2 και γεμιζετο χειροκινητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2015 #4 Share 6 Ιουνίου 2015 Δεν κανουν αυτα για το diy co2 και γενικα δεν κανει κανενας διαχυτηρας σωστη δουλεια με το diy co2.Θα πρεπει να φτιαξεις diy διαχυτηρα για το diy co2. Επισης αυτα τα συστηματακια τυπου tetra κτλ,ειναι αχρηστα,πεταμενα λεφτα. Επεισης να σου πω,πως με το diy co2 μη περιμενεις να απαλαγεις απο τις αλγες που εχεις τωρα,πιο πολυ θα φουντωσουν απο τη μη σταθερη ροη που θα εχει το diy co2. Η λυση ειναι η μπουκαλα με τα μανομετρα,καλος η κακος,το ολοκληρομενο συστημα ειναι μονοδρομος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 6 Ιουνίου 2015 Author #5 Share 6 Ιουνίου 2015 σιγουρα ειναι μονοδρομος,δρομολογημενος συντομα~ απλα προσωρινα να ισιωσει λιγο το προβλημα,δεν περιμενω θαυματα DIy διαχυτηρα τυπου με τη συριγγα?παντως μετα απο 8 ωρες εχει σηκωθει μεσα η διαφορα νερου καπου 8cm,σταθερα αλλα αργα σπρωχνει η μπουκαλα,περιμενω να δω οταν φτασει στο τερμα της σιτας πως θα κανει διαχυση,αν δεν, σωληνακι παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2015 #6 Share 6 Ιουνίου 2015 Diy διαχυτηρας ειναι αυτος,αλλα και παλι σου λεω οτι η αλγη δεν θα φυγει με το diy co2,αντιθετα θα τη φουντωσει. Οι συγκεκριμενες αλγες που εχεις ειναι απο μη σταθερο co2 και απο ελειπη co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 6 Ιουνίου 2015 #7 Share 6 Ιουνίου 2015 (edited) Για τις συγκεκριμένες άλγες - εφόσον αυτές είναι το πρόβλημα - γιατί δεν δοκιμάζεις excel? Εδώ και μήνες στο χρυσοψαράδικο μου χρησιμοποιώ συνδιασμό με excel, aquili CO2 tabs και το γενικό λίπασμα Seachem Flourish και τα ψάρια δεν έχουν χωρο να κολυμπήσουν από την ανάπτυξη των φυτών!!!!!!!!!! Τα υπόλοιπα πλην των ταμπλετων, τα χρησιμοποιώ χρόνια Έγινε επεξεργασία 6 Ιουνίου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 6 Ιουνίου 2015 Author #8 Share 6 Ιουνίου 2015 ωραια η πατεντα rastafarian.κατι αντιστοιχο χαζευα χτες στο νετ.αν δε κανει παιχνιδι μεχρι το βραδυ,θα το προχωρησω ετσι. το excel παλαιοτερα μου ειχε καταστρεψει/καψει εντελως 3 ειδη βαλισνεριας και ενα αλλο φυτο και δε το πολυθελω εκτοτε.εβαλα αυτες τις μερες λιγο που μου ειχε απομεινει αλλα δε νομιζω οτι εγινε κατι.στο γαριδαδικο χωρις co2 20λιτρα με ενα σωρο φυτα και αστειο φωτισμο,δεν ειδα ποτε αλγη απο τον ιανουαριο που το τρεχω,ολο αναγκαζομαι να κλαδευω φυτα καθε εβδομαδα με μηδενικο λιπασμα ferropol.τωρα σε αυτο 180 λιτρα εχω αρκετη φυτομαζα αλλα επειδη ειναι προσφατη η μετακομιση δεν εχω ακομα συστημα co2.απο δευτερα θα ξεκινησω ψεκασμα με οξυζενε.σημερα κλαδεψα περιπου 300-400gr φυτα με εντονη αλγη οι πετρες λαβας που πηρα μαζι με το ενυδρειο εχουν επανω ενα στρωμα σκουρας καφε/μαυρης αλγης.πανω ειναι δεμενες java fern.5 πετρες συνολο. υπαρχει περιπτωση αυτη η αλγη να ευθυνεται στο οτι γεμισε μεσα σε 1 μηνα ολο το ενυδρειο?η απλα επειδη υπαρχει μεγαλυτερος φωτισμος μεγαλυτερος χωρος και τα φυτα ειναι πλέον πιο πολλα? να σημειωσω οτι εχω αρκετη ροη απο τα 2 eheim 2215 το ενα με διπλο σπρει μπαρ στη μεση της πλατης και το αλλο μονο σπρει μπαρ στα δεξια του ενυδρειου.δλδ ροη οξυγονωσης υπαρχει παντου απο οσο βλεπω. βεβαια σε αυτο το ενυδρειο βαζω απο την σειρα της seachem λιπασμα και με δοσεις υπολογισμενες απο το site για τα λιτρα μου(με συριγγα) θεωρητικα επρεπε να πηγαινε λιγο σωστα αλλα που...μαλλον η ελλειψη co2 δεν αφησε πολλα περιθωρια μεσα σε αυτον τον μηνα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 6 Ιουνίου 2015 Author #9 Share 6 Ιουνίου 2015 επισης να συμπληρωσω πως εχω 1 Τ5 grolux 45w plantgrowth και 1 Τ5 45w daylight.o #sailor247 μου εδωσε μαζι spare λαμπες,οποτε εαν βαλω και 2η plantgrowth στη θεση της daylight,θα βοηθησει την κατασταση?μετα ομως το spectrum θα αλλαξει και θα χει θεμα ο φωτισμος για τα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #10 Share 7 Ιουνίου 2015 Στις αλγες που εχεις φταιει 100% το co2. Στη bba φταιει το χαμηλο co2 και στη Staghorn φταινε τα σκαμπανευασματα του co2,αυτα τα λυνει μονο η μπουκαλα. Με το diy co2 η Staghorn θα γινει χειροτερη γιατι θα εχεις πολλα σκαμπανευασματα. Το εξελ δεν κανει τρελη δουλεια σε τοσα λιτρα,ειναι για μικρα ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Ιουνίου 2015 #11 Share 7 Ιουνίου 2015 Για πόσα λίτρα μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #12 Share 7 Ιουνίου 2015 180 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 7 Ιουνίου 2015 #13 Share 7 Ιουνίου 2015 Στα 160 λιτρα το excel σε συνδιασμό με τα παραπάνω που έγραψα, έκανε και συνεχίζει να κάνει δουλειά Νομιζω πως ολα ειναι θεμα ρουτινων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #14 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) ρουτινες αν εννοεις αλλαγες νερου καθαριοτητες φιλτρων-βυθου και λιπασματα ειμαι σχολαστικοτατος,δεν ειναι εκει το προβλημα δυστυχως Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - Marko Ramius Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #15 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) εγω παλι σε ενυδρειο 140 λιτρα με φωτισμο 90 watt και με το συστηματακι της τετρα βλεπω τρελλη αναπτυξη και σε μετριας δυσκολιας φυτα οπως Alternanthera reineckii, αλγες απο καθολου εως λιγες.. πιστευω οτι τα "η μπουκαλα με τα μανομετρα ειναι μονοδρομμος" σημαινουν πολλα περισσοτερα λεφτα χρησιμοποιησε αυτο συστημα ολοκληρεμενα οπως το δινει η τετρα η συμβουλη μου Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - nikos gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #16 Share 7 Ιουνίου 2015 ναι φιλε μου θα το βαλω αφου το πηρα γιατι ο διαχυτηρας του τελικα δε μπορεσε να αποβαλει το co2 απο την DIy μπουκαλα.οποτε θα τρεξω και αυτο εως να τελειωσει και την κοκα κολα παραλληλα μηπως φτιαξει λιγο η κατασταση. μιας και εχουμε το ιδιο,πατας την φιαλη εως να διωξει το νερο απο το δοχειακι λιγο πριν φτασει στο νερο απο κατω?μετα κανει διαχυση? γιατι το εχω κανα 2ωρο στο γαριδαδικο μου,πιεσα αλλα φουσκαλες/διαχυση δεν βλεπω,απλα μειωθηκε μεσα η σταθμη,φευγει δλδ απλα δε βλεπω φουσκες απο τη σιτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #17 Share 7 Ιουνίου 2015 εγω παλι σε ενυδρειο 140 λιτρα με φωτισμο 90 watt και με το συστηματακι της τετρα βλεπω τρελλη αναπτυξη και σε μετριας δυσκολιας φυτα οπως Alternanthera reineckii, αλγες απο καθολου εως λιγες.. πιστευω οτι τα "η μπουκαλα με τα μανομετρα ειναι μονοδρομμος" σημαινουν πολλα περισσοτερα λεφτα χρησιμοποιησε αυτο συστημα ολοκληρεμενα οπως το δινει η τετρα η συμβουλη μου Η μπουκαλα με τα μανομετρα ειναι οντως μονοδρομος παιδια και θα το δειτε και μονοι σας. Με αυτα τα συστηματακια, πετατε μακροπροθεσμα περισσοτερα λεφτα και απλα δεν το καταλαβαινεται. Το ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα,το παιρνεις μια φορα και μετα το γεμισμα εχει 2 ευρω το κιλο,κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα και κανεις τη δουλεια σου σωστα χωρις αλγες και τρεξιμο και αγχος. Οπωτε,δεν ειναι πολλα περισσοτερα λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #18 Share 7 Ιουνίου 2015 ναι φιλε μου θα το βαλω αφου το πηρα γιατι ο διαχυτηρας του τελικα δε μπορεσε να αποβαλει το co2 απο την DIy μπουκαλα.οποτε θα τρεξω και αυτο εως να τελειωσει και την κοκα κολα παραλληλα μηπως φτιαξει λιγο η κατασταση. μιας και εχουμε το ιδιο,πατας την φιαλη εως να διωξει το νερο απο το δοχειακι λιγο πριν φτασει στο νερο απο κατω?μετα κανει διαχυση? γιατι το εχω κανα 2ωρο στο γαριδαδικο μου,πιεσα αλλα φουσκαλες/διαχυση δεν βλεπω,απλα μειωθηκε μεσα η σταθμη,φευγει δλδ απλα δε βλεπω φουσκες απο τη σιτα δεν φαινετε τιποτα κατα την διαρκεια της διαχυσης φιλε, και εγω ετσι κανω παταω την μπουκαλα μεχρι να φτασει το νερο στο σημειο που λες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #19 Share 7 Ιουνίου 2015 δεν φαινετε τιποτα κατα την διαρκεια της διαχυσης φιλε, και εγω ετσι κανω παταω την μπουκαλα μεχρι να φτασει το νερο στο σημειο που λες.. Και οταν τυχει να λειψεις απο το σπιτι?Τι κανεις? Απλα δεν εχει το ενυδρειο co2 εκεινη την ημερα..και εκει αρχιζουν οι αλγες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #20 Share 7 Ιουνίου 2015 Η μπουκαλα με τα μανομετρα ειναι οντως μονοδρομος παιδια και θα το δειτε και μονοι σας. Με αυτα τα συστηματακια, πετατε μακροπροθεσμα περισσοτερα λεφτα και απλα δεν το καταλαβαινεται. Το ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα,το παιρνεις μια φορα και μετα το γεμισμα εχει 2 ευρω το κιλο,κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα και κανεις τη δουλεια σου σωστα χωρις αλγες και τρεξιμο και αγχος. Οπωτε,δεν ειναι πολλα περισσοτερα λεφτα. διαφωνω φιλε μου και η αποψη το η μπουκαλα ειναι μονοδρομμος μου φαινεται πολυ απολυτη.. ειναι μονοδρομμος μονο αν θες να διατηρεις υπερδυσκολα φυτα!! το ολοκληρωμενο συστημα να το βρεις το φθηνοτερο σου λεω εγ 150 ευρω μεταχειρισμενο.. μετα θα δεις οτι χρειαζεται και πεχαμετρο βαλε αλλα 100 ευρω.. ειμαστε στα 250 ηδη και μιλαμε για μεταχειρισμενα. Ενω απο την αλλη το συστημμα της τετρα εχει 18 ευρω θες καθε 2ο μηνα αναλογα με τα λιτρα σου βεβεα να παρεις καινουργια μπουκαλα που εχει 8 ευρω και οι ανταλακτικες μεμβρανες εχουν 2 ευρω οι 20 και σ κρατανε χρονο ανετα... τελικη τιμη ανα ετος 68 ευρω. Που ακριβως την βλεπετε την αποσβεση? (προφανως δεν υποστηριζω οτι για μεγαλα ενυδρεια κανει δουλεια το συστημα της τετρα, αλλα μεχρι 150 λιτρα με μετρια φυτα ανετα τα υποστηριζει/ Σε παραπανω λιτρα οκ χρειαζεται μπουκαλα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Wayne Korres 7 Ιουνίου 2015 Author #21 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) ναι απ'οσο ειδα στο utube δεν κανει διαχυση με εντονες φουσκαλες οπως κανονικα συστηματα.το εβαλα πριν 2 ωρες.το ειχα ψεκασει εως κατω και τωρα το δειοξειδιο μειωθηκε στο 1/3 οποτε σε 4 ωρες θελει παλι πατημα. Σιγουρα δε συμφερει ναι,νταξει αφου δε πετυχε με το DIY το δοχειακι του,ας το χρησιμοποιησω τωρα. Θα κανω μια ερευνα αγορας για πυροσβεστηκες μπουκαλες αυριο. @rastafarian αν βαλω και τη 2η grolux που εχω και καθεται στην θεση της daylight,θα βοηθησει κατι?η εστω οτι πρεπει να ναι με 2 πλαντ αφου εχω αρκετα φυτα?να σημειωσω πως οταν πηρα το ενυδρειο η ροζ/plant λαμπα ειναι στα εμπρος του ενυδρειου και η daylight πισω.μιας και τα περισσοτερα φυτα μου ειναι πισω,πρεπει να την βαλω εκει λογικα η δε παιζει ρολο? @nikogn ποσο σου κραταει η μπουκαλιτσα? Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - Marko Ramius Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #22 Share 7 Ιουνίου 2015 διαφωνω φιλε μου και η αποψη το η μπουκαλα ειναι μονοδρομμος μου φαινεται πολυ απολυτη.. ειναι μονοδρομμος μονο αν θες να διατηρεις υπερδυσκολα φυτα!! το ολοκληρωμενο συστημα να το βρεις το φθηνοτερο σου λεω εγ 150 ευρω μεταχειρισμενο.. μετα θα δεις οτι χρειαζεται και πεχαμετρο βαλε αλλα 100 ευρω.. ειμαστε στα 250 ηδη και μιλαμε για μεταχειρισμενα. Ενω απο την αλλη το συστημμα της τετρα εχει 18 ευρω θες καθε 2ο μηνα αναλογα με τα λιτρα σου βεβεα να παρεις καινουργια μπουκαλα που εχει 8 ευρω και οι ανταλακτικες μεμβρανες εχουν 2 ευρω οι 20 και σ κρατανε χρονο ανετα... τελικη τιμη ανα ετος 68 ευρω. Που ακριβως την βλεπετε την αποσβεση? (προφανως δεν υποστηριζω οτι για μεγαλα ενυδρεια κανει δουλεια το συστημα της τετρα, αλλα μεχρι 150 λιτρα με μετρια φυτα ανετα τα υποστηριζει/ Σε παραπανω λιτρα οκ χρειαζεται μπουκαλα..) Φιλαρακι μαλλον δεν τα ξερεις καλα...ολοκληρομενο συστημα με 2κιλη και μανομεμετρα ετοιμο να δουλεψει καινουριο εχει 120 ευρω...απο εδω, παρε αυριο τηλ και ρωτα.Ουτε πεχαμετρα ουτε τιποτα δεν θελει,μην ειστε υπερβολικοι! Οταν εσυ δινεις 68 καθε 2μηνο εγω εγω εδω 70 ευρω για μεταχειρισμενο ολοκληρομενο συστημα και καθε 4 μηνες δινω 4 ευρω για γεμισμα...για βαλτα κατω να δεις σε ποιον ερχεται πιο φθηνα? Και ειναι λαθος αυτο που λες οτι ειναι για υπερδυσκολα φυτα,ειναι για ολα τα φυτα. Ψαχτε λιγο καλυτερα πρωτα και μετα γραψτε,γιατι μαλλον εχετε πολυ λαθος γνωμη αν παρω αυτα που γραφετε για τιμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #23 Share 7 Ιουνίου 2015 Οταν θα πρεπει να λειψετε απο το σπιτι για μερικες μερες,ελατε να μου πειτε μετα τι εγινε εσεις που εχετε αυτα τα συστηματακια..που κανεις δεν θα ειναι εκει για να το πατησει. Θα πρεπει να ειστε απο πανω καθε μερα να το πατατε! Και δεν ειναι καθολου για μεγαλα ενυδρεια,εγω εχω σε 40 λιτρα 2κιλη μπουκαλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 7 Ιουνίου 2015 #24 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) τι 120 ευρω τι 150? και 120 ειναι χωρις μεταφορικα.. 68 εμενα μου βγενει τον χρονο!! που το ειδες το 2μηνο?? το μονο αρνητικο ειναι οταν λειπεις απο το σπιτι σε αυτο εχεις δικιο.. και ναι χρειαζεται το πεχαμετρο αν θες να τα εχεις σωστα ολα!! και δεν ειπα πουθενα οτι ειναι μονο για υπερδυσκολα φυτα μην παρεερμηνευεις.. ειπα οτι τα δυσκολα φυτα οντως μονο με ολοκληρωμμενο συστημα μπορεις να τα εχεις και οχι με ενα σαν τις τετρα.. αλλα αν καποιος θελει να εχει ευκολα και λιγα μετρια χωρις αλγες και με αναπτυξη δεν μπορεις να του λες οτι κανει δουλεια μονο αν δωσει 100αρικο + μια χαρα γινεται και με πιο απλα συστηματα!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - nikos gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2015 #25 Share 7 Ιουνίου 2015 (edited) Και παλι φιλε,ποιο φθηνα βγαινει το ολοκληρομενο και το εχεις και για χρονια και για οτι ενυδρειο εχεις και κανεις και σωστα τη δουλεια σου.Ουτε αλγες,ουτε πατηματα σε κουμπακια ουτε τιποτα. Οτι και αν λεμε συμφερει. Πεχαμετρο δεν χρειαζεται φιλε και μην επιμενεις.Ολοι εμεις που εχουμε μπουκαλες δεν εχουμε πεχαμετρα και μια χαρα κανουμε την δουλεια μας. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος