rastafarian 29 Μαίου 2015 #101 Share 29 Μαίου 2015 Θυμησε μου λιγο,εχεις ψαρια μεσα στο ενυδρειο αυτη τη στιγμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #102 Share 29 Μαίου 2015 Αυτη τη στιγμη δεν εχω οχι. Και θελω να βαλω ενα χαρεμι guppys οπως μεσυμβουλεψατε ολοι . Ακομα ομως δεν θελω να βαλω . Απο οτι ειδα μονο η αμμωνια ειναι σεκαλο επιπεδο Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 29 Μαίου 2015 #103 Share 29 Μαίου 2015 Αυτη τη στιγμη δεν εχω οχι. Και θελω να βαλω ενα χαρεμι guppys οπως μεσυμβουλεψατε ολοι . Ακομα ομως δεν θελω να βαλω . Απο οτι ειδα μονο η αμμωνια ειναι σεκαλο επιπεδο Αφου δεν έχεις ψάρια άκυρο τότε αυτο που σου είπα πριν, άσχετα αν μια αλλαγή νερού θα κάνει επαννεκίνηση στις διαδικασίες του ενυδρείου και θα έχεις πιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Εννοείται πως μετά την αλλαγή συνεχίζεις να βάζεις τροφή για να υπάρχει πηγη αμμωνίας. Επίσης καλό ειναι η θερμοκρασία να είναι 27 με 28 βαθμούς, επιταχύνεις την ανάπτυξη της βιολογίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Μαίου 2015 #104 Share 29 Μαίου 2015 Προσωπικα διαφωνω με την αλλαγη νερου στο στρωσιμο. Αστο οπως εινα,ριξε υγρα βακτηρια και λιγο τροφη μεσα σε μια αποχη. Μετα απο 2-3 μερες ξανα κανε μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 29 Μαίου 2015 #105 Share 29 Μαίου 2015 (edited) Οι μετρησεις δεν δειχνουν επακριβως αστρωτο ενυδρειο. Δειχνουν μαλλον προβληματικη φιλτρανση. Απο τη στιγμη που εχουν παραχθει νιτρικα (και μαλιστα τοσα πολλα), ο κυκλος του αζωτου λειτουργει. Το οτι δεν μηδενιζουν ΝΗ3 ΝΟ2 ειναι το θεμα. Και αυτο το επισημαινω γιατι φοβαμαι οτι θα σε βασανισει αυτος ο "μηδενισμος" των τιμων ΝH3 και ΝΟ2. Θυμισε μου τι φιλτρο εχεις, τι υλικα εχει μεσα, ποση και τι ειδους τροφης ριχνεις για δημιουργια ρυπων. Την κατασταση του βυθου και αν εχεις κανει σε αυτον. Μια φωτο ισον 1000 λεξεις λενε. Εσυ βαλε περισσοτερες απο μια. Καθαρες, κοντινες και μακρυνες. Έγινε επεξεργασία 29 Μαίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #106 Share 29 Μαίου 2015 Να πω αρχικα οτι ειχα ψαρια μεσα ισως για αυτο το λογο . Τωρα που δεν εχω , δεν εχω ριξει τιποτα ουτε βακτηρια ουτε τροφη. Φιλτρο εχω ενα κινεζικο xilong 8W F.Max 650/L kai H-MAX 0.90 που εχει μονο το σφουγγαρακι του. Ο ενυδρειας που μου εφτιαξε το ενυδρειο εχει ακριβως το ιδιο ετσι στα ψαρια που πουλαει. Τωρα εγω ριχνω βακτηρια και τροφη στην αποχη? ποση τροφη? και καθε ποτε την αλλαζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #107 Share 29 Μαίου 2015 Δυστηχως δεν εχω τροπο να βαλω φωτο γιατι χαλασε το κινητο μου και για τα αλλα κινητα δεν εχω καλωδιο συνδεσης με υπολογιστη. Θα προσπαθησω να βρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Μαίου 2015 #108 Share 29 Μαίου 2015 Χωρις βιολογικο υλικο στο φιλτρο μη περιμενεις πολλα πραγματα. Πηγαινε παρε siporax mini η eheim substract pro και βαλε οσο χωραει μεσα στο φιλτρο. Αν και εγω να σου πω την αληθεια,θα επαιρνα ενα εξωτερικο φιλτρο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Μαίου 2015 #109 Share 29 Μαίου 2015 Να πω αρχικα οτι ειχα ψαρια μεσα ισως για αυτο το λογο . Τωρα που δεν εχω , δεν εχω ριξει τιποτα ουτε βακτηρια ουτε τροφη. Φιλτρο εχω ενα κινεζικο xilong 8W F.Max 650/L kai H-MAX 0.90 που εχει μονο το σφουγγαρακι του. Ο ενυδρειας που μου εφτιαξε το ενυδρειο εχει ακριβως το ιδιο ετσι στα ψαρια που πουλαει. Τωρα εγω ριχνω βακτηρια και τροφη στην αποχη? ποση τροφη? και καθε ποτε την αλλαζω? Βρε παλληκαρι μου γλυκο! Τη δεν εχεις καταλαβει σε τοσα ποστ που σου εχουν αναφερει τα παιδεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #110 Share 29 Μαίου 2015 Φιλε μου εγω μια χαρα κτλβα τι μου λενε. Παω ακριβως βημα βημα οπως μου εχουν πει τα παιδια μεχρι στιγμης.Εσυ που καταλαβες κατι διαφορετικο γιατι δν με διαφωτιζεις απο το να μου την λες απλα?Φιλικα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Μαίου 2015 #111 Share 29 Μαίου 2015 (edited) Δεν προσπαθω να σου την πω και ουτε εχω αυτην τη προθεση. Οταν ομως σου αναφερουν οτι το φιλτρο σου θελει βιολογικο υλικο μεσα και οχι μονο σφουγγαρια. Οταν σου αναφερουν οτι θελει να ριξεις βακτηρια και τροφη για να παρει μπροστα και λες οτι δεν το εχεις κανει. Τη δεν εχεις καταλαβει απο αυτα? Ναι σιγουρα δεν εχεις τις γνωσεις ( και γι αυτο ρωτας να σου πουμε ), αλλα κανε καποια πραγματα για να παρει το ενυδρειο το δρομο του σιγα - σιγα και εδω ειμαστε για τα υπολοιπα. Ειδες και μονο σου οτι απο το pet σου ελεγε οτι νανε. Έγινε επεξεργασία 29 Μαίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #112 Share 29 Μαίου 2015 Με τα βακτηρια και ολα αυτα τα εχω κανει. Απλα αυτο για την τροφη ρωτησα γιατι πρωτη φορα το ειδα φιλε μου να μου το λενε. Απλα ρωτησα την ποσοτητα και τον χρονο που πρεπει να το κρατησω μεσα. Για τα αλλα περι βακτηριων τα εχω κανει και εγω απο πρωτη μερα. Και για το βιολογικο εχουμε ξαναπει με τα παιδια. Το μονο που η8ελα διευκρινιση ηταν το ποση τροφη να βαλω και ποσο να την κρατησω μεσα.Σε ευχαριστω παντως και εχεις δικιο που το λες . Ξερω για βοηθεια το λες και οχι να με κρινεις.Και συγνωμη αμα πριν φανηκα καπως ο τροπος μου απλα μεσω του internet μπορει να γινει παρεξηγηση και γενικα μεσω γραπτου λογου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 29 Μαίου 2015 #113 Share 29 Μαίου 2015 Με τα βακτηρια και ολα αυτα τα εχω κανει. Απλα αυτο για την τροφη ρωτησα γιατι πρωτη φορα το ειδα φιλε μου να μου το λενε. Απλα ρωτησα την ποσοτητα και τον χρονο που πρεπει να το κρατησω μεσα. Για τα αλλα περι βακτηριων τα εχω κανει και εγω απο πρωτη μερα. Και για το βιολογικο εχουμε ξαναπει με τα παιδια. Το μονο που η8ελα διευκρινιση ηταν το ποση τροφη να βαλω και ποσο να την κρατησω μεσα.Σε ευχαριστω παντως και εχεις δικιο που το λες . Ξερω για βοηθεια το λες και οχι να με κρινεις.Και συγνωμη αμα πριν φανηκα καπως ο τροπος μου απλα μεσω του internet μπορει να γινει παρεξηγηση και γενικα μεσω γραπτου λογου.Είπες οτι στο φίλτρο σου έχεις μόνο σφουγγάρι. Χρειαζεται σιποραξ για να κανουν δουλειά τα βακτήρια, αυτό εννοεί Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #114 Share 29 Μαίου 2015 Οκ. Απλα και κατανοητα για εναν ασχετο Ευχαριστω πολυ . Τωρα μονο για την τροφη ποση και καθε ποτε την αλλαζω.Οποτε δω οτι σαπιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 29 Μαίου 2015 #115 Share 29 Μαίου 2015 Κάθε δυο τρεις μέρες νομιζω Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 29 Μαίου 2015 Author #116 Share 29 Μαίου 2015 Οκ. Σε ευχαριστώ πολύ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος