Jump to content

Θανατος Ολων Των Ψαριων

Recommended Posts

jimi μονο platty? Εγω σκεφτομουν κατι αλλο δεν ξερω βεβαια ακομα τι σαν ασχετος .Μου εχουν αρεσει οι ξιφοφοροι (αμα τ λεω καλα . σαν χρυσοψαρο με μυτερη ουριτσα )αγγελοψαρα (αλλα αφου δεν γινεται το ξεχναω) Τα νεον και γενικα βλεπω κατι μικρα πολυχρωμα ομορφα που δεν θυμαμαι ονοματα. Δεν θελω να το φορτωσω πολλα φυσικα θα ηθελα απλα μια μικρη ποικιλια. Ας πουμε γυρω στα 4-5 ψαρακια . Τεσπα δν ειναι το θεμα μου αυτο . Ετσι και αλλιως εχω ηδη απο εναν φιλο ενα ενυδρειο γυρω στα 100-120 λιτρα που μου χαρισε το καθαριζω εδω και 2 βδομαδες και εκεινο θα βαλω κατι καλυτερο μιας και εχει μεγαλυτερο χωρο.

• Απαντήσεις 115
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οταν λεω καλυτερο εννοω απο θεμα ποικιλιας η μεγεθους ετσι. Μην παρεξηγηθω γιατι τωρα που το διαβαζω μου φαινεται ρατσιστικο και ασχημο :P

Στο φιλτρο μονο κατι τετειο μπορει να μπει.

http://www.atlantidaaquarios.com.br/loja1/sera-siporax-mini-35g.html

Τώρα που ήρθαμε στους κατοίκους

Σωστα σου είπανε πως τα αγγελόψαρα δεν μπαίνουν , όπως επίσης δυστυχώς δεν μπαίνει χρυσόψαρο, και για το μέγεθος του ενυδρείου αλλά και για το φίλτρο.

Το φίλτρο να πω την αλήθεια , δεν μου γεμίζει το μάτι, σε κανα 30αρι ενυδρείο θα έμπαινε, σε 60αρι είναι λιγότερο από οριακό, όχι από θέμα ροής αλλά απο χώρο σε βιολογικό υλικό, και σε τέτοιο φίλτράκι ουτε μακαρόνι μπαινει εύκολα ουτε ελαφρόπετρα.

Ξεκίνα με πλατάκια που σου είπαν τα παιδιά και κάποια στιγμή πρέπει να βρεις κάποιο άλλο καλύτερο φίλτρο

Επισης ρε παιδια ψαχνω στο φορουμ και δεν βρισκω κατι . Ειχα ρωτησει και λιγες μερες πριν για το πως να καθαρισω παλιο ενυδρειο που μου χαρισανε. Μου ειπανε χημικα και ξυδονερο . Χημικα δεν θελω να βαλω γιαυτο προτιμησα το 2ο, αλλα τα αλατα οι πιτσιλιες δλδ δεν βγαινουν με τιποτα. Τριβω με σκετο ξυδι ,τριβω με ξυδονερο και τιποτα. Καμια αλλη λυση υπαρχει? Να σημειωσω οτι ειχα μια εβδομαδα γεματο το ενυδρειο να δω για τυχον διαρροες κτλπ και για να καθαρισει λιγο εβαλα και ενα μπουκαλι ξυδι και τα αφησα . Τωρα το αδιασα και οπως ειπα δεν φευγουν με τιποτα 

Βαλε φωτο!

Θα βαλω το συντομοτερο δυνατο. Δεν εχω καλωδιο για να συνδεσω το κιν στο παλιο υπολογιστη :P

Επισης ρε παιδια ψαχνω στο φορουμ και δεν βρισκω κατι . Ειχα ρωτησει και λιγες μερες πριν για το πως να καθαρισω παλιο ενυδρειο που μου χαρισανε. Μου ειπανε χημικα και ξυδονερο . Χημικα δεν θελω να βαλω γιαυτο προτιμησα το 2ο, αλλα τα αλατα οι πιτσιλιες δλδ δεν βγαινουν με τιποτα. Τριβω με σκετο ξυδι ,τριβω με ξυδονερο και τιποτα. Καμια αλλη λυση υπαρχει? Να σημειωσω οτι ειχα μια εβδομαδα γεματο το ενυδρειο να δω για τυχον διαρροες κτλπ και για να καθαρισει λιγο εβαλα και ενα μπουκαλι ξυδι και τα αφησα . Τωρα το αδιασα και οπως ειπα δεν φευγουν με τιποτα 

Ξέρω πως θα ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου πάλι αλλά σε δύσκολα άλατα η καλύτερη λύση είναι άκουα-φόρτε ή κεζαπ που λέτε στη Θεσσαλονίκη. ΑΛΛΑ θέλει ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ για την ασφάλεια σου, φοράς γάντια και προσέχεις να μη πέσει στο δέρμα σου και ειδικά στα ΜΑΤΙΑ σου. Το ενυδρείο θα πρέπει να είναι εντελώς άδειο, χωρίς βυθό πέτρες ξύλα ή οτιδήποτε άλλο, ο χώρος να είναι καλά αεριζόμενος και επίσης εκεί που θα το καθαρίσεις το πάτωμα να μην είναι από μάρμαρο ή μωσαϊκό, θα στο καταστρέψει, τα πλακάκια δεν τα πειράζει, ίσως να σου καθαρίσει και τους αρμούς, επίσης και το τσιμέντο το επηρεάζει, και γενικά οτιδήποτε ασβεστολιθικό. Μετά το ξεβγάζεις με αρκετό νερό, ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ και είσαι εντάξει. Τζάμι και σιλικόνη δεν επηρεάζεται από οξέα, γιατί υπάρχει και αυτός ο μύθος, γιατί αν τα οξέα επηρέαζαν γυαλί και σιλικόνη θα είχαμε μόνιμα αυξημένο PH & GH.

Επίσης να σου πω πως το υδροχλωρικό οξύ (ακουα-φορτε / κεζαπ) είναι πολύ διαλυτό στο νερό για αυτό ξεβγάζεται πολύ εύκολα.

ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΑΛΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

• Like 2

Τάκη το άκουα φόρτε δεν ειναι αμφιλεγόμενη μέθοδος, γιατι να ανοίξεις τους ασκούς του Αιόλου; Το ίδιο προτείνω κι εγω φίλε μου και θα ξαναπώ αυτο που είπε ο Τάκης πολλες φορες "Προσοχή κατα τη χρήση"!

• Like 1

Τάκη το άκουα φόρτε δεν ειναι αμφιλεγόμενη μέθοδος, γιατι να ανοίξεις τους ασκούς του Αιόλου; Το ίδιο προτείνω κι εγω φίλε μου και θα ξαναπώ αυτο που είπε ο Τάκης πολλες φορες "Προσοχή κατα τη χρήση"!

Έχω ακούσει διάφορα για αυτό το λέω, και ειδικά πως καίει τις σιλικόνες, κάτι που δεν στέκει, ή ακόμα πως αφήνει υπολείμματα , που και αυτό δεν στέκει, ξεβγάζεται πιο εύκολα από τη χλωρίνη, που τη θεωρώ χειρότερη

δεν ξερω τα φοβαμαι αυτα παιδια (ειμ λιγο αρρωστοφοβηκος υποχονδριος :P ) εδω βαζω τ χερι μ στ ενυδρειο μ επιφυλαξη μη κολλησω τπτ :P

jimi μονο platty? Εγω σκεφτομουν κατι αλλο δεν ξερω βεβαια ακομα τι σαν ασχετος .Μου εχουν αρεσει οι ξιφοφοροι (αμα τ λεω καλα . σαν χρυσοψαρο με μυτερη ουριτσα )αγγελοψαρα (αλλα αφου δεν γινεται το ξεχναω) Τα νεον και γενικα βλεπω κατι μικρα πολυχρωμα ομορφα που δεν θυμαμαι ονοματα. Δεν θελω να το φορτωσω πολλα φυσικα θα ηθελα απλα μια μικρη ποικιλια. Ας πουμε γυρω στα 4-5 ψαρακια . Τεσπα δν ειναι το θεμα μου αυτο . Ετσι και αλλιως εχω ηδη απο εναν φιλο ενα ενυδρειο γυρω στα 100-120 λιτρα που μου χαρισε το καθαριζω εδω και 2 βδομαδες και εκεινο θα βαλω κατι καλυτερο μιας και εχει μεγαλυτερο χωρο.

Οι ξιφοφοροι θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο.

http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-hellerii/

Tα neon (οπως και πολλα αλλα τροπικα ψαρια) θελουν  μαλακο νερο, και οπως ειπαμε εισαι στη Θεσσαλονικη. Θελεις να τρεχεις (απο τωρα) με αντιστροφες οσμωσεις, τυρφες κλπ?

Καποια στιγμη που θα μαθεις τα βασικα (να μπορεις κρατας τουλαχιστον ζωντανα τα ψαρια και να ειναι καθαρο το νερο, να μαθεις να κανεις σωστες και ανετες αλλαγες νερου κλπ), μπορεις να ασχοληθεις και με πιο δυσκολες καταστασεις οπως η επεξεργασια του νερου.

Τα platy (οπως και τα guppy και οι ξιφοφοροι) ειναι ζωοτοκα και γεννανε πολυ ευκολα.

Αυτο ειναι και το μονο προβλημα τους,.

Τα 4 ψαρια που σου ειπα σε μερικους μηνες θα ειναι 44.

Θα πρεπει καθε τοσο να αφαιρεις και να δινεις ψαρια απο μεσα.

Μπορεις να κοιταξεις και τα C.P.D. που δεν γεννανε τοσο ευκολα (ειναι ωοτοκα).

http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Σφουγγαρι και χλωρινη. Μασκα για τις αναθυμιασεις.

Ξυδι ή ξινο και πρασινο σφουγγαρακι για τα αλατα. Μουλιασμα των αλατων σε ξυδι για 24 ωρες για πιο ευκολη δουλεια.

Ειναι και το ακουαφορτε, αλλα δεν θελω να στο προτεινω. Ποτε συνδιασμος με χλωρινη.

Οι ξιφοφοροι θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο.

http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-hellerii/

Tα neon (οπως και πολλα αλλα τροπικα ψαρια) θελουν  μαλακο νερο, και οπως ειπαμε εισαι στη Θεσσαλονικη. Θελεις να τρεχεις (απο τωρα) με αντιστροφες οσμωσεις, τυρφες κλπ?

Καποια στιγμη που θα μαθεις τα βασικα (να μπορεις κρατας τουλαχιστον ζωντανα τα ψαρια και να ειναι καθαρο το νερο, να μαθεις να κανεις σωστες και ανετες αλλαγες νερου κλπ), μπορεις να ασχοληθεις και με πιο δυσκολες καταστασεις οπως η επεξεργασια του νερου.

Τα platy (οπως και τα guppy και οι ξιφοφοροι) ειναι ζωοτοκα και γεννανε πολυ ευκολα.

Αυτο ειναι και το μονο προβλημα τους,.

Τα 4 ψαρια που σου ειπα σε μερικους μηνες θα ειναι 44.

Θα πρεπει καθε τοσο να αφαιρεις και να δινεις ψαρια απο μεσα.

Μπορεις να κοιταξεις και τα C.P.D. που δεν γεννανε τοσο ευκολα (ειναι ωοτοκα).

http://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/

Ωραια αυτα που βαζετε αλλα εχουμε και δικα μας προφιλ εδω..

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36731-xiphophorus-hellerii-heckel-1848/#entry323412

http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550

Και ποιος θα τα παιρνει ομως? Δεν μπορω να βαλω μονο ενα φυλλο για να μην εχω αυθτο το προβλημα στο μελλον? Η δεν γινεται? Δηλαδη μονο πλατυ ? Εμενα γκαπι μου αρεσαν παρα πολυ λογο της πολυχρωμης ουριτσας . 

Οχι ενα φυλο.

Ετσι συνηθως εχουν περιεργες συμπεριφορες.

Και με τα γκαπι τα ιδια προβληματα θα εχεις με τις γεννες.

Οκ ευχαριστω. Θα το ψαξω και θα κανω καινουργιο ποστγια το τι ψαρια να βαλω αφου παρω μετρησεις νερου να ειμαι σιγουρος.Σας ευχαριστω ολους παιδια και τα λεμε σε μερικες μερες.Νιωθω μεγαλη τυχη που υπαρχει ενα τετοιο φορουμ Ελληνικο με τοσα ατομα που ενδιαφεροντε και ειναι προθημα να βοηθησουν :)

Παιδια βρηκα αυτο εδω που ειναι στις οικονομικες μου δυνατοτητες για τωρα. Καμια γνωμη? http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-aquarium-test-set

Παιδια βρηκα αυτο εδω που ειναι στις οικονομικες μου δυνατοτητες για τωρα. Καμια γνωμη? http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-aquarium-test-set

Να τα παρεις αλλα θα χρειαστεις να παρεις και τεστ για αμμωνια.

• Like 1

Να το πάρεις. Είναι το πακετάκι για το οποίο σου έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Θα πρέπει να αγοράσεις επιπλεον και την αμμωνία όπως σου έγραψε ο Σταύρος.

Καλησπερα σε ολους. Συνεχιζοντας αυτο το ποστ http://www.aquazone.gr/forums/topic/100699-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD/  εχω παρει τις μετρησεις και σας παραθετω τα αποτελεσματα. 

Nh3/Nh4 ( API test kit) : Νομιζω ειναι 0 η 0.25 το πολυ. Πιο πολυ στο 0 παει το χρωμα.

Νο3 (aquili 5 tests) : Παιδια μου βγαζει 75 mg/l . Υπερβολικα πολυ δεν ειναι? Εκτος αν δεν ειναι τοσο αξιοπιστο το aquili.

Νο2 (aquili 5 tests) : Εδω αναμεσα στις 2 τελευταιες τιμες . Μεταξυ 1 mg/l και 2 mg/l.

Δεν νομιζω να εκανα τις μετρησεις λαθος αν και ειναι η πρωτη μου φορα.

Σου ενωσα τα 2 θεματα σου,δεν ειναι αναγκη να ανοιγεις νεα θεματα,συνεχιζε εδω για να μη μπερδευομαστε.

Οι μετρησεις σου δειχνουν αστρωτο ενυδρειο.

rastafarian σε ευχαριστω φιλε μου απλα εως νεος και στο φορουμ νομιζα πως επρεπε να κανω καινουργιο θεμα. Τι θα μπορουσα να κανω? Απο οτι ειδα αμμωνια και απο οτι διαβαζω ειμαι καλα. Για να πεσουν τα αλλα τι μπορω να κανω?

Ξεκινάς με γενναία αλλαγή (ίσως και 2 αλλαγες από 50%+) με νερό ίδιας θερμοκρεασίας και παραμέτρων που έχει το νερό του ενυδρείου, για 2-3 ημέρες δεν ταίζεις , και μέχρι να στρώσει ταίζεις πολύ λίγο. Μπόλι θα βοηθούσε πολύ, αλλά με το φίλτρο που έχεις δεν μπορείς να το βάλεις, εκτος αν πάρεις καινούριο φίλτρο και να το βάλεις σε αυτό, θα έχεις όμως και το παλιο για κανα μήνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...