rastafarian 26 Μαίου 2015 #51 Share 26 Μαίου 2015 (edited) Για την αμμωνία με μπόλι έχω να πω πως έχω στρώσει αρκετα ενυδρεία με ικανοποιηκότατο αποτέλεσμα και με άμεση είσοδο μεγάλου πλήθους ψαριών. Οταν σε ενυδρεία της τάξης των 300 και 400 λίτρων , αμμωνία 4ppm μηδενίζεται σε 24 ώρες δεν είναι λίγο, και όλα αυτα σε μια εβδομάδα, με καθημερινη παρακολούθηση τις 4 τελευταιες ημέρες. Καλό είναι όταν αποτρέπουμε κάτι να το αιτιολογούμε, και όχι να λέμε ξερά ότι δεν πάει, για πιο λόγο δηλαδή δεν πάει μπόλι και αμμωνία ή μπόλι και τροφή ; Θεωρείται δηλαδή πως το μπόλι πάει μόνο μαζί με ψάρια ; Ειδικά μπόλι και τροφή είναι απο τους καλύτερους τρόπους στρωσίματος και αρκετα γρήγορος Λοιπον για να τελειωνουμε με το θεμα μπολιασμα. Οταν βαζεις μπολι,δεν χρειαζεται να βαλεις ουτε αμμωνιες,ουτε τροφες!Βαζεις μερικα ψαρια την επομενη μερα.Δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια. Αν ειναι να βαζεις αμμωνιες και τροφες και βακτηρια μαζι με το μπολι,δεν υπαρχει λογος να μπολιασεις τοτε,ουτε να περιμενεις 1 εβδομαδα. Παμε παρακατω σας παρακαλω,μη με κανετε να κλειδωσω το θεμα του φιλου.Σας το εχω πει 5 φορες μεχρι τωρα και εσεις επιμενεται να σχολιαζεται τα ιδια πραγματα.Μη το κανετε δυσκολο ενω δεν ειναι! http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF/ Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #52 Share 26 Μαίου 2015 Λοιπον για να τελειωνουμε με το θεμα μπολιασμα. Οταν βαζεις μπολι,δεν χρειαζεται να βαλεις ουτε αμμωνιες,ουτε τροφες!Βαζεις μερικα ψαρια την επομενη μερα.Δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια. Αν ειναι να βαζεις αμμωνιες και τροφες και βακτηρια μαζι με το μπολι,δεν υπαρχει λογος να μπολιασεις τοτε,ουτε να περιμενεις 1 εβδομαδα. Παμε παρακατω σας παρακαλω,μη με κανετε να κλειδωσω το θεμα του φιλου.Σας το εχω πει 5 φορες μεχρι τωρα και εσεις επιμενεται να σχολιαζεται τα ιδια πραγματα.Μη το κανετε δυσκολο ενω δεν ειναι! Συγνώμη δηλαδή αν δεν συμφωνούμε μαζί σου κλειδώνεις το θέμα ; Και δεν μιλάμε για κάτι παράλογο, μας βλέπουν και αρχάριοι και πρέπει να αιτιολογούμε αυτό που υποστηρίζουμε. Αν δεν κάνω λάθος το φόρουμ είναι για διάλογο και όχι για μονόλογο , όπως ακομα για ανταλλαγη ή ακόμα και αντιπαράθεση απόψεων με κόσμιο τρόπο πάντα. Συγνώμη που απάντησα αλλά το θεώρησα υποχρεωση μου γιατί αλλιώς όλα όσα υποστήριζα πριν θα φανεί πως τα έκανα μόνο για να τρολάρω, δεν είναι έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Μαίου 2015 #53 Share 26 Μαίου 2015 (edited) Συγνώμη δηλαδή αν δεν συμφωνούμε μαζί σου κλειδώνεις το θέμα ; Και δεν μιλάμε για κάτι παράλογο, μας βλέπουν και αρχάριοι και πρέπει να αιτιολογούμε αυτό που υποστηρίζουμε. Αν δεν κάνω λάθος το φόρουμ είναι για διάλογο και όχι για μονόλογο , όπως ακομα για ανταλλαγη ή ακόμα και αντιπαράθεση απόψεων με κόσμιο τρόπο πάντα. Συγνώμη που απάντησα αλλά το θεώρησα υποχρεωση μου γιατί αλλιώς όλα όσα υποστήριζα πριν θα φανεί πως τα έκανα μόνο για να τρολάρω, δεν είναι έτσι Αυτο καταλαβες εσυ απο αυτο που γραφω? Εχετε αρχισει να με κανετε να νομιζω η οτι δεν γραφω σωστα Ελληνικα η οτι γραφω Κινεζικα..αληθεια τωρα. Ειπα,να μη συνεχιστει η αντιπαραθεση για τα μπολια,τα βακτηρια,τις αμμωνιες και ολα αυτα,γιατι αν συνεχιστει αυτο ναι θα κλειδωσω το θεμα γιατι ολα αυτα δεν βοηθουν τον φιλο.Ειπα να προχωρισουμε παρα κατω αλλα εσεις εκει,το ιδιο πραγμα.τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβεται τι λεω? Οσον αφορα το αν αιτιολογω η οχι,μια χαρα συμβουλευω τους αρχαριους και κανενας δεν ειχε ποτε προβλημα,δοξα το θεο,οσα χρονια ειμαι εδω μεσα μια χαρα συμβουλες δινω.. Παμε παρακατω επιτελους! Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 26 Μαίου 2015 #54 Share 26 Μαίου 2015 Εχει 6 μηνες 2 χρυσοψαρα απλα δεν εχει διακοσμηση κτλπ . Τωρα μπορειτε να μουθ πειτε παιδια και λιγο τιμες? Και για το μακαρονι και για τα τεστακια . Μη πιαστω κοροιδο παλι και δεν υπαρχει και σαλιο... ααα και τι σημαινει νο2 νο3 νιτρικα και νιτρωδη? Aν εχει ψαρια μεσα;, το πιθανοτερο ειναι να εχει και βιολογια στο φιλτρο, αν δεν κανει καποιο λαθος και την σκοτωνει ή αποδυναμωνει (πχ να πλενει τα υλικα, πολυ συχνα, πολυ καλα χωρις λογο, και με νερο βρυσης). Ναι. διαβασε αυτα μρ τη σειρα και προσεκτικα, για να καταλαβεις τα βασικα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/65-new-old-tank-syndrome/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/1318-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B6%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/54770-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/54765-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/ Για το πως να κανεις μπολιασμα διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #55 Share 26 Μαίου 2015 Ξέρω πολύ καλα Ελληνικά πάμε παρακάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Μαίου 2015 #56 Share 26 Μαίου 2015 Ξέρω πολύ καλα Ελληνικά πάμε παρακάτω Αλλα γραφω και αλλα καταλαβαινεις ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 26 Μαίου 2015 #57 Share 26 Μαίου 2015 Καταλαβαίνω τί θελει να πει ο Κώστας αν και εχω παρεξηγηθεί και εγω στο παρελθόν μαζι του λόγω του "απότομου" τρόπου που γραφει πολλές φορες. Τάκη απλα είναι καλό σε ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ να λέμε τις όσο το δυνατόν πιο απλές και εύκολες λύσεις. Τα άλλα έρχονται με τον καιρό!! Η καλύτερη λύση είναι ενα σωστό μπόλιασμα με βακτήρια και μετρήσεις! Καλη συνέχεια και επιτυχια στον φίλο μας! Μην χαλάμε το θεμα!! PEACE!!:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Μαίου 2015 #58 Share 26 Μαίου 2015 Δεν ειναι αποτομος ο τροπος που γραφω,ετσι γραφω παντα,απλα ο γραπτος λογος παρεξειγητε γιατι δεν με βλεπεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #59 Share 26 Μαίου 2015 (edited) Βρηκα αυτα τα 3 σαν πιο φτηνα . Δεν ξερω αμα κανω διαφημηση αν ναι παρακαλω να με ενημερωσετε και να σβησετε το ποστ αυτο . http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-no3-nitratetest , http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-no2-nitrite-test , http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-sera/sera-ph-test Διορθωση . Βλεπω οτι βαζει μονο το 1 λινκ και οχι τα λλα 2 τι μπορω να κανω? Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2015 - AkisCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #60 Share 26 Μαίου 2015 Μου διχνει οτι μονο το ενα λινκ φαινεται. Ειναι οντος ετσι? Να τα κανω 3 διαφορετικα ποστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 26 Μαίου 2015 #61 Share 26 Μαίου 2015 Υπαρχει μια διαμαχη την οποια δεν καταλαβαινω! Ενα θεμα ειναι οτι ο φιλος μας ειπε το ενυδρειο του αλλα δεν ειπε τη φιλτρο εχει! Ποιο πανω ο dbrap ( Δημητρης ) εδωσε ενα λινκ με ολες τις πληροφοριες που μπορουν να βοηθησουν το φιλο. Καταλαβαίνω τί θελει να πει ο Κώστας αν και εχω παρεξηγηθεί και εγω στο παρελθόν μαζι του λόγω του "απότομου" τρόπου που γραφει πολλές φορες. Τάκη απλα είναι καλό σε ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ να λέμε τις όσο το δυνατόν πιο απλές και εύκολες λύσεις. Τα άλλα έρχονται με τον καιρό!! Η καλύτερη λύση είναι ενα σωστό μπόλιασμα με βακτήρια και μετρήσεις! Καλη συνέχεια και επιτυχια στον φίλο μας! Μην χαλάμε το θεμα!! PEACE!! :) Εδω θα συμφωνησω με το φιλο. Λοιπον για να τελειωνουμε με το θεμα μπολιασμα. Οταν βαζεις μπολι,δεν χρειαζεται να βαλεις ουτε αμμωνιες,ουτε τροφες!Βαζεις μερικα ψαρια την επομενη μερα.Δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια. Αν ειναι να βαζεις αμμωνιες και τροφες και βακτηρια μαζι με το μπολι,δεν υπαρχει λογος να μπολιασεις τοτε,ουτε να περιμενεις 1 εβδομαδα. Παμε παρακατω σας παρακαλω,μη με κανετε να κλειδωσω το θεμα του φιλου.Σας το εχω πει 5 φορες μεχρι τωρα και εσεις επιμενεται να σχολιαζεται τα ιδια πραγματα.Μη το κανετε δυσκολο ενω δεν ειναι! http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF/ Κωστα εδω εισαι λαθος! Για τεστ θα σου πρότεινα αυτό http://www.petsupermarket.gr/7854/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-freshwater-master-test-kit.html το συγκεκριμμένο μαγαζί δεν το έχει αλλά είναι το οικονομικότερο και τα έχει όλα, να υπολογίζεις απο 35 Ευρώ έως 40, αν τα πάρεις ένα ένα κοστίζουν πολύ παραπάνω ξεχωριστά φτάνουν τα 52 Ευρώ περίπου και χωρις PH που δεν το χρειάζεσαι βέβαια http://www.petsupermarket.gr/7369/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html http://www.petsupermarket.gr/7367/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrite-no2-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C-180-test.html http://www.petsupermarket.gr/7371/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrate-no3-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html Αντι για μακαρόνι μπορείς να βάλεις ελαφρόπετρα, με 2 Ευρώ αγοραζεις μια σακουλα 12 λίτρα και στήνεις 5-6 ενυδρεία σαν το δικό σου, τη πλένεις μόνο καλά γιατί έχει σκόνη Σε τη φιλτρο θα την βαλεις για να εχει τη βιολογια που θες. Μπορει να ειναι φτηνο σαν υλικο αλλα δεν εχει την ιδια αποικηση με το μακαρονι. Φιλτατε πες μας τη φιλτρο εχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 26 Μαίου 2015 #62 Share 26 Μαίου 2015 (edited) Μπολι και αμμωνια δεν πανε μαζι.... μπολι και ψαρια. Μην μπερδευεστε... και παραπανω μπερδεψατε καποια πραγματα. Γιατι δεν πανε? Θα πειραξει την βιολογια η αμμωνια (οποιαδηποτε "προελευσης")?. Το "φαι" της ειναι. Αν δεν μπορουμε, για οποιοδηποτε λογο, να βαλουμε στο ενυδρειο ψαρια μετα το μπολιασμα (που θα παραγουν αμμωνια για να κρατησουν ζωντανη τη βιολογια - αλλιως θα παει τσαμπα το μπολι), μπορουμε και πρεπει να το κανουμε τεχνητα, ειτε βαζωντας τροφη σε αποχη στην επιφανεια του νερου στο περιπου, ειτε με ακριβεια υπολογιζοντας ποσο διαλυμα αμμωνιας γυρω στο 10% απο το φαρμακειο (δεν χρησιμοποιουμε ποτε καθαρη και δεν πωλειται κιολας), πρεπει να ριξουμε για να εχουμε δοσολογια γυρω στα 3 mg/ml. Για να υπολογίσουμε με σιγουρια την ποσότητα της αμμωνίας που θα πρέπει να προσθέσουμε στο ενυδρείο μας, πειραματιζόμαστε σε ένα μικρότερο δοχείο. Πχ σε ενα καθαρο μπουκαλι με ενα λιτρο νερο, ρίχνουμε μια μικρη ποσότητα από το διάλυμα αμμωνίας και μετράμε με το τεστ αμμωνίας μετά από 1 ώρα. Αν δηλαδή στο 1 λίτρο νερο χρησιμοποιήσαμε πχ 1ml διαλύματος αμμωνίας ώστε να έχουμε 3mg/ml, τότε για ένα ενυδρείο 100lt, θέλουμε 100ml διαλύματος αμμωνίας. Για ενα 100λιτρο ενυδρειο, η δοσολογια διαλυματος αμμωνιας 10%, για να εχουμε 3mg/ml, ειναι 3ml. Για ενα 50λιτρο ειναι 1.5ml. Μικρομετρηση μπορουμε να κανουμε με πιπετες (20 σταγονες ειναι 1 ml) και για μεγαλυτερη μετρηση, με συριγγα (απο το φαρμακειο). Mιλαμε λοιπον για μηδαμηνες ποσοτητες ενα διαλυμενου υλικου (10%), τοσο ασφαλους που χρησιμοποιειται και πωλειται μεχρι και για καθαριστικο για οικιακη χρηση και μαλιστα σε πιο δυνατο διαλυμα. Και πρεπει απλα να μη το αναμειγνύουμε οπως λενε και στις οδηγιες με χλωρινη. Το ακουαφορτε πχ,που προτεινεται να κανουμε τεστ στις πετρες αν ειναι ασβεστολιθικες, ειναι πολυ πιο επικινδυνο. Μην τρομοκρατειται ο (ενυδρειακος) κοσμος απο αναπαραγωμενες φημες και μυθους. edit Ενα πολυ καλο και σοβαρο αρθρο περι αμμωνιας, για οποιον ξερει αγγλικα, ειναι αυτο. http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #63 Share 26 Μαίου 2015 Θες και αυτό ΝΟ2 http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-no2-nitrite-test και δεν βλέπω να έχει ΝΗ3/ΝΗ4 η αλήθεια είναι πως είναι πολυ φθηνά, αλλά δυστυχώς έχω ακούσει προβληματάκια για κάποια. Θα σου έλεγα να ακουσεις και άλλες κριτικές βέβαια και όχι μόνο τη δικιά μου, προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει . Πάντως πολύ φθηνά βρε παιδί μου, είναι τσαμπα στη κυριολεξία. Για να ξέρεις , και στα καλύτερα έχω ακούσει προβλήματα, η πιθανότητα για αστοχία υλικού υπάρχει πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #64 Share 26 Μαίου 2015 Το φιλτρο μου φιλε το εγραψα στην αρχη . Ειναι ενα κινεζικο με την ονομασια Xilong XL- F780 . Power 8W F.max 650L/H και H-MAX 0.90m. Τα τεστακια αυτα απλα εψαξα οτι πιο φτηνο εστω προσωρινα για να το στησω να μπορω να κανω καποιες αρχικες μετρησεις. Σαν ασχετος ομως προτιμω να παρω συμβουλες απο τους εμπειρους γιαυτο και απευθυνομαι σε εσας. Απλα με στεναχωρει πως ειχα τρελα απο μικρος με τα ενυδρεια κτλπ , και μου βγαινουν προβληματα τωρα που εχβ και οικονομικα προβληματα που δεν μπορω αμεσα να αντιμετοπισω . Οπως τεστακια , καλυτερο φιλτρο κτλπ. Ενταξει εχει και αυτο τη γλυκα του να προσπαθεις γιατι οταν τελειωσεις πιστευω το αποτελεσμα σε δικαιωνει και σε ανυψωνει ακομα περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 26 Μαίου 2015 #65 Share 26 Μαίου 2015 Τακη εγω αυτα χρησιμοποιω και δεν εχουν προβλημα. Τα εχω συγκρινει και με αλλης εταιρειας και δειχνουν τα ιδια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #66 Share 26 Μαίου 2015 Μεχρι τωρα κτλβα οτι πρεπει να παρω τεστ για ΝΟ2 ΝΟ3 και PH . Αμα παρω τα φτηνα γυρω στο 12-15αρι. Για μακαρονι κτλπ τωρα σκεφτηκα να κοψω το σφουγγαρι στη μεση και να το βαλω αναμεσα. Δηλαδη σφουγγαρι κατω , υλικο στη μεση και ξανα σφουγγαρι . Γιατι απο οτι ειδα τα πιο πολλα φιλτρα καπως ετσι ειναι. Βεβαια δν ξερω αμα καταστρεψω το ηδη υπαρχον σφουγγαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #67 Share 26 Μαίου 2015 Αντι για μακαρόνι μπορείς να βάλεις ελαφρόπετρα, με 2 Ευρώ αγοραζεις μια σακουλα 12 λίτρα και στήνεις 5-6 ενυδρεία σαν το δικό σου, τη πλένεις μόνο καλά γιατί έχει σκόνη.Μπορει να ειναι φτηνο σαν υλικο αλλα δεν εχει την ιδια αποικηση με το μακαρονι. Άλλο ένα θέμα για μεγάλη κουβέντα αλλά δεν είναι του παρόντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #68 Share 26 Μαίου 2015 Τακη εγω αυτα χρησιμοποιω και δεν εχουν προβλημα. Τα εχω συγκρινει και με αλλης εταιρειας και δειχνουν τα ιδια.... Μια χαρά τότε Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 26 Μαίου 2015 #69 Share 26 Μαίου 2015 Θες και αυτό ΝΟ2 http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-metriseis-nerou-aquili/aquili-no2-nitrite-test και δεν βλέπω να έχει ΝΗ3/ΝΗ4 η αλήθεια είναι πως είναι πολυ φθηνά, αλλά δυστυχώς έχω ακούσει προβληματάκια για κάποια. Θα σου έλεγα να ακουσεις και άλλες κριτικές βέβαια και όχι μόνο τη δικιά μου, προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει . Πάντως πολύ φθηνά βρε παιδί μου, είναι τσαμπα στη κυριολεξία. Για να ξέρεις , και στα καλύτερα έχω ακούσει προβλήματα, η πιθανότητα για αστοχία υλικού υπάρχει πάντα Φιλε μου Τακη, εδω ειπες ( εγραψες ) τη λεξη κλειδι για ολα τα θεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Μαίου 2015 #70 Share 26 Μαίου 2015 Μεχρι τωρα κτλβα οτι πρεπει να παρω τεστ για ΝΟ2 ΝΟ3 και PH . Αμα παρω τα φτηνα γυρω στο 12-15αρι. Αν βάλεις χρυσόψαρα το PH δεν είναι άμεσα απαραίτητο, η αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) όμως ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #71 Share 26 Μαίου 2015 Βασικα θα ηθελα να το κανω τροπικο. Ηθελα αρχικα για χρυσοψαρα γιατι φυσικα δεν ημουν διατεθημενος να τα αφησω να ψοφισουν μονο και μονο για να στρωσει και μετα να τα πεταξω , αλλα αφου δυστηχως μου εφυγαν ολα θα το γυρισω σε τροπικο. Ηθελα να βαλω αγγελοψαρα και ηθελα να ρωτησω με τι συνδιαζοντε κτλπ κτλπ αλλα δεν ειναι για τωρα το θεμα αρχικα θελω να στρωσει και βλεπουμε. Δεν προκειται να βαλω κανενα ψαρι μεσα αμα δεν μετρησω και δω οτι γινεται, γιατι μου την εδωσαν οι εμποροι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 26 Μαίου 2015 #72 Share 26 Μαίου 2015 (edited) Μεχρι τωρα κτλβα οτι πρεπει να παρω τεστ για ΝΟ2 ΝΟ3 και PH . Αμα παρω τα φτηνα γυρω στο 12-15αρι. Για μακαρονι κτλπ τωρα σκεφτηκα να κοψω το σφουγγαρι στη μεση και να το βαλω αναμεσα. Δηλαδη σφουγγαρι κατω , υλικο στη μεση και ξανα σφουγγαρι . Γιατι απο οτι ειδα τα πιο πολλα φιλτρα καπως ετσι ειναι. Βεβαια δν ξερω αμα καταστρεψω το ηδη υπαρχον σφουγγαρι Μην στενοχωριεσαι. Οι περισσοτεροι ετσι με προβληματα ξεκινησαν, Το φιλτρακι σου ειναι μικρο και δεν μπορει να υποστηριξει μεγαλη ιχθυοφορτωση, οτι και να του βαλεις. Συνδυαζομενο με το γεγονος οτι ειναι μικρο το ενυδρειο και εισαι και απο Θεσσαλονικη (που ειναι σκληρο το νερο), θα προτεινα να βαλεις ενα χαρεμακι (1αρσ και 3 θηλ) platty, με μπολικα ευκολα φυτακια που δεν θελουν λιπασματα, ιδιαιτερο φωτισμο και διοξείδιο του ανθρακα (CO2) (καπου θα υπαρχει αρθρο για "ευκολα φυτα") Αφου στρωθει βεβαια. edit Τα αγγελοψαρα απλα ξεχνα τα σε 60 λιτρα ενυδρειο. Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2015 - Jimi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 26 Μαίου 2015 #73 Share 26 Μαίου 2015 Μεχρι τωρα κτλβα οτι πρεπει να παρω τεστ για ΝΟ2 ΝΟ3 και PH . Αμα παρω τα φτηνα γυρω στο 12-15αρι. Για μακαρονι κτλπ τωρα σκεφτηκα να κοψω το σφουγγαρι στη μεση και να το βαλω αναμεσα. Δηλαδη σφουγγαρι κατω , υλικο στη μεση και ξανα σφουγγαρι . Γιατι απο οτι ειδα τα πιο πολλα φιλτρα καπως ετσι ειναι. Βεβαια δν ξερω αμα καταστρεψω το ηδη υπαρχον σφουγγαρι ph δεν χρειάζεσαι... τουλάχιστον για αρχή. Νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνία σου είπαν τα παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 26 Μαίου 2015 #74 Share 26 Μαίου 2015 Μην στενοχωριεσαι. Οι περισσοτεροι ετσι με προβληματα ξεκινησαν, Το φιλτρακι σου ειναι μικρο και δεν μπορει να υποστηριξει μεγαλη ιχθυοφορτωση, οτι και να του βαλεις. Συνδυαζομενο με το γεγονος οτι ειναι μικρο το ενυδρειο και εισαι και απο Θεσσαλονικη (που ειναι σκληρο το νερο), θα προτεινα να βαλεις ενα χαρεμακι (1αρσ και 3 θηλ) platty, με μπολικα ευκολα φυτακια που δεν θελουν λιπασματα, ιδιαιτερο φωτισμο και διοξείδιο του ανθρακα (CO2) (καπου θα υπαρχει αρθρο για "ευκολα φυτα") Αφου στρωθει βεβαια. edit Τα αγγελοψαρα απλα ξεχνα τα σε 60 λιτρα ενυδρειο. Σορυ ρε παιδεια, που γραφει το φιλτρο του γιατι νομιζω το εχασα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisCH 26 Μαίου 2015 Author #75 Share 26 Μαίου 2015 Ειναι ενα κινεζικο με την ονομασια Xilong XL- F780 . Power 8W F.max 650L/H και H-MAX 0.90m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος