Jump to content

Θανατος Ολων Των Ψαριων

Recommended Posts

Μαλλον εκανες καποιο λαθος,κατι δεν εκανες σωστα,γι αυτο και δεν σου πηγε καλα.

Εχω στρωσει ενυδρεια με σχεδον ολες τις μεθοδους,πλην της καθαρης αμμωνιας και ολες πηγαν μια χαρα και με σκετα βακτηρια.

Τα βακτηρια δουλευουν μια χαρα και σου ξαναλεω οτι επειδη εσυ κατι δεν εκανες σωστα,δεν σημαινει οτι δεν δουλευουν και δεν μπορεις να το λες αυτο.

Και επειδη αλλου...λενε οτι αυτα κανουν μονο για ξεματιασμα..καλυτερα αυτα να μεινουν αλλου..οχι εδω..

Λοιπον,επειδη αυτη η κουβεντα δεν οδηγει πουθενα και θα χαλασουμε το θεμα του φιλου και δεν θα καταλαβει και τιποτα,ο καθενας στρωνει το ενυδρειο με τον τροπο που του ταιριαζει καλυτερα.Κανεις ομως δεν μπορει να λεει οτι δεν δουλευει κατι χωρις να το εχει δοκιμασει η αν το εχει δοκιμασει λαθος.

Αυτα και σταματαει εδω αυτη η κουβεντα.

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε άλλοι και αλλού, εγώ λέω τη προσωπική μου άποψη από τη προσωπική μου εμπειρία, για αυτό δεν χρειάζεται να το ξαναπείς , γιατί ήδη το έχεις πει αρκετές φορές, και ειδικά σε εμένα , εκτός και αν υπονοείς κάτι άλλο, και επειδή το είπες δημόσια απαντάω και δημόσια.

Πάμε παρακάτω

• Απαντήσεις 115
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολυ αντιφατικο το ποστ.

Στρωσε και με αμμωνια και μετα αν δεις προβλημα, πεστο.

Αν ομως δεις προβλημα κατι θα εχεις κανεις εσυ λαθος, αφου εχουν στρωθει εκατομυρια ενυδρεια με αμμωνια.

Βλεπεις να εγραψα καπου οτι δεν δουλευει η αμμωνια?

Μαλλον δεν διαβαζεις κατι σωστα φιλε μου...

Εγω ειπα οτι δεν συμφωνω με την χρηση αμμωνιας απο φαρμακειο,οχι οτι δεν δουλευει..πρωτα διαβαζουμε σωστα αυτα που γραφουν οι αλλοι και μετα σχολιαζουμε!

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε άλλοι και αλλού, εγώ λέω τη προσωπική μου άποψη από τη προσωπική μου εμπειρία, για αυτό δεν χρειάζεται να το ξαναπείς , γιατί ήδη το έχεις πει αρκετές φορές, και ειδικά σε εμένα , εκτός και αν υπονοείς κάτι άλλο, και επειδή το είπες δημόσια απαντάω και δημόσια.

Πάμε παρακάτω

Απο 1 φορα που το δοκιμασες και μπορει να εκανες και λαθος χρηση,δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασματα.

Αυτο που εγραψα πιο πανω δεν το εγραψα αποκλειστικα για σενα,το εγραψα για ολους!

Λοιπον,οπως ειπα και πιο πανω,δεν εχει ουσια να συζηταμε αλλο γι αυτο το θεμα γιατι χαλαμε το θεμα του φιλου και τον μπερδευουμε περισσοτερο.

Δεν ειναι λαθος οι οδηγιες.... και αυτο που λες ειναι καπως χαοτικο. Οτι ετρεχες να ριξεις τις μετρησεις. Απλες αλλαγες νερου οπως χρειαζεται καθε καινουριο συστημα. Το στρωσιμο με αμμωνια ειναι σιγουρα δυσκολο. Η διαδικασια ειναι αρκετα πολυπλοκη, θελεις συνεχεια μετρησεις κ.ο.κ. Δεν γινεται κατι να ειναι υποκειμενικο απο τη στιγμη που αποτελει μια πολυπλοκη διαδικασια ειδικα για εναν αρχαριο. Τα βακτηρια τωρα, να λεω για χιλιοστη φορα στο ΑΖ οτι κανουν καλη και σωστη δουλεια θα γινω κουραστικος, το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτα που λενε πανω ειναι 100% σωστα και λειτουργουν. 

Όταν είσαι αρχάριος και σου λένε βάλε βακτήρια για πέσει η αμμωνία (ενώ έχεις ψάρια μέσα, και σε αρχάριους μόνο αυτό συμβαίνει) , πας και το κάνεις. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν όλοι οι αρχάριοι λίγο πολύ κάνουν/κάναμε τα ίδια λάθη, και στη προσπάθεια αυτή  είδα πως τελικά αυτά τα σκευάσματα δεν είναι πανάκεια.

Για το τρόπο του στρωσίματος υπάρχουν πολλοί τρόποι και διαδικασίες , υπάρχουν γρήγοροι και αργοί,

και επειδή συνήθως όλοι βιάζονται , έρχονται εκ των των υστέρων και ρωτάνε πως θα στρώσουν το ενυδρείο μέσα σε λίγες ημέρες. Κάποιος που ξέρει δεν χρειάζεται να ρωτήσει και έχει προβλέψει τα πάντα και πράττει ανάλογα και με υπομονή (κάτι που είναι απαραίτητο στο χόμπι μας αλλά λίγοι το έχουν)

Βλεπεις να εγραψα καπου οτι δεν δουλευει η αμμωνια?

Μαλλον δεν διαβαζεις κατι σωστα φιλε μου...

Εγω ειπα οτι δεν συμφωνω με την χρηση αμμωνιας απο φαρμακειο,οχι οτι δεν δουλευει..πρωτα διαβαζουμε σωστα αυτα που γραφουν οι αλλοι και μετα σχολιαζουμε!

Με τις λεξεις θα παιζουμε?

Ασχετα μ αυτο,θεωρω το στρωσιμο με αμμωνια τελειως λαθος αλλα ειναι μια αλλη κουβεντα αυτο.

Αν δουλευει ο τροπος στρωσιματος με αμμωνια, τοτε δεν ειναι λαθος.

Αν δεν συμφωνεις, για οποιοδηποτε λογο, με ενα τροπο που λειτουργει, απλα δεν τον αποκλειεις (επανειλημμένως οπως εχω παρατηρησει) σε κανεναν.

Τελος παντως, στο θεμα τωρα.

Με οσα εχουν γινει στο ενυδρειο, η λυση ειναι επιστροφη/δοσιμο ολων των ψαριων , αδειασμα, καθαρισμα και ξεκινημα με στρωσιμο με οποιο μεθοδο θελει ο θεματοθετης (αρκει πριν βαλει ψαρια να δειχνουν οι μετρησεις ΝΗ3/4 μηδεν, NO2 μηδεν και ΝΟ3 πανω απο 10ppm) και σταδιακη εισαγωγη των ψαριων (που θα μελετησει/ρωτησει/επιβεβαιωσει εγκυρα) που μπορει να βαλει στο ενυδρεο.

Και ξεχασα.

Στο στησιμο (μετα το καθαρισμα), να κοιταξεις ο εξοπλισμος (φιλτρο, διακοσμηση, τροπος στησιματος κλπ) να ειναι καταλληλος για τα ψαρια σου.

Με τις λεξεις θα παιζουμε?

Αν δουλευει ο τροπος στρωσιματος με αμμωνια, τοτε δεν ειναι λαθος.

Αν δεν συμφωνεις, για οποιοδηποτε λογο, με ενα τροπο που λειτουργει, απλα δεν τον αποκλειεις (επανειλημμένως οπως εχω παρατηρησει) σε κανεναν.

Με οσα εχουν γινει στο ενυδρειο, η λυση ειναι επιστροφη/δοσιμο ολων των ψαριων , αδειασμα, καθαρισμα και ξεκινημα με στρωσιμο με οποιο μεθοδο θελει ο θεματοθετης (αρκει πριν βαλει ψαρια να δειχνουν οι μετρησεις ΝΗ3/4 μηδεν, NO2 μηδεν και ΝΟ3 πανω απο 10ppm) και σταδιακη εισαγωγη των ψαριων (που θα μελετησει/ρωτησει/επιβεβαιωσει εγκυρα) που μπορει να βαλει στο ενυδρεο.

Το να ριχνω τετοια χημικα στο ενυδρειο μου,ναι δεν συμφωνω..και το εχουμε ξανασυζητησει αυτο.

Αλλος ειχε γραψει οτι εριχνε ψωφιες γαριδες και αλλα τετοια για να ανεβασει αμμωνια και εστρωσε ενυδρειο ετσι,αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο ομως.

Αλλος εριχνε μπεικον...και εστρωσε...ουτε αυτο σημαινει οτι ειναι σωστο επειδη εστρωσε...

Το θεμα ειναι αλλο ομως τωρα,τι θα πρεπει να κανει ο φιλος απο εδω και περα.

Θα τα ξαναλεμε?

Η αμμωνια ειναι μια.

Το ιδιο ακριβως .... "χημικο", βγαινει και απο τα βραγχια των ψαριων,

Ε τοτε να μη βαζουμε ψαρια στο ενυδρειο.

Επειδή καταναλωνόμαστε σε ανούσιες κόντρες , και ένας αρχάριος που μας βλέπει τρελαίνεται και δεν ξέρει τι να κάνει, πρέπει να του πούμε λεπτομερώς αν είναι δυνατόν ,όλους τους πιθανούς  τρόπους στρωσίματος που είναι δυνατόν να υπάρχουν.

Πρώτα από όλα να τον προτρέψουμε πως είναι καλύτερα να στρώσει πρώτα το ενυδρείο και μετά να βάλει ψάρια.

Μπορεί να το στρώσει βάζοντας τροφή σε ένα τούλι και να το αλλάζει κάθε λίγες ημέρες ή όταν το δει και μουχλιάζει ή να βάλει καθαρή  αμμωνία και να το αφήσει, πιθανή περίοδο στρωσίματος  από 30 ημέρες και πάνω.

Μπορεί να ρίξει βακτήρια του εμπορίου στο παραπάνω τρόπο και λογικά η περίοδος θα είναι μικρότερη (βάλτε εσείς το χρόνο που πιστεύετε).

Στους παραπάνω τρόπους μετρήσεις τουλάχιστον κάθε εβδομάδα

Μπορείς αντί για βακτήρια να βρεις μπόλι από άλλο υγιές ενυδρείο  και τότε η διαδικασία θα επισπευστεί ακόμα περισσότερο, με καθαρή αμμωνία και καθημερινές μετρήσεις μπορεί να φτάσει και τη μία εβδομάδα.

Αν έχεις ήδη ψάρια μέσα το μπόλι είναι μονόδρομος , δύσκολος , επικίνδυνος για το ζωντανό και με τακτικότατες μετρήσεις, για αυτό είναι πολύ καλύτερα να επιστρέψεις ή να δώσεις τα ψάρια, να καθαρίσεις το ενυδρείο  και να αρχίσεις από το 0, θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση

Έγινε επεξεργασία - takis_gt

Λοιπον παιδια αρχικα να πω οτι ξεφυγαμε λιγο ( αν και ειναι ωραιο να υπαρχει και η κοντρα γιατι δεν θα ηταν λογικο ολοι να εχουμε την ιδια αποψη,απλα μην φτανει στο προσωπικο,βεντετα :P ) σας ευχαριστω ολους πολυ αρχικα . Παρακατω τωρα. Για τον φιλο που με ειπε για το λινκ . Ναι το διαβασα και επισης απο την πρωτη μερα που πηρα το ενυδρειο διαβαζου παντου και οσο μπορω , βλεπω βιντεο κτλπ ,δλδ τωρα πιστευω απεκτησα καποιες αρχικες απλες γνωσεις , οχι το κατι τρρομερο φυσικα απλα για μετρησεις PH και τετοια. Τωρα για τον φιλο που με ρωτησε για το ξυλο , οχι ειναι φυσικοτατο . Και εγω μολις αυτο που μου εδωσε το ενυδρειο μου εδωσε τα ψευτικα αντικειμενα ( φυτο , Κυονα ,Αλλο φυτο κτλπ ) τα πιο πολλα τα βγαζω σταδιακα γιατι δεν μου αρεσει πως φαινεται και προσπαθω με οτι γνωσεις εχω να το κανω οσο πιο φυσικο γινεται (ξυλο  εβαλα , βραχακι ,και ζωντανο φυτο για τωρα ) Τωρα για το αν εστρωσε δυστηχως αυτη τη στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω τεστακια.Θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως τεστ να παρω (τα πιο σημαντικα) γγια να καταλαβω τι γινεται μεσα. Δεν θα το αδειασω ακομα ,μπας και εχει γινει καποια προοδος απλα θα κανω μερικες αλλαγες να φυγει το αλατι.Φυσικο μπολι τωρα δν ξερω ποσο μετραει αλλα εχει η νονα μου ενα ενυδρειο που εχει μεσα 2 χρυσοψαρα 6 μηνες αλλα ειναι τελειως αδειο.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο θα βοηθουσε να το ανακατεψω με το δικο μου φιλτρο. Τωρα βιολογικο υλικο μαλλον μακαρονι εννοει  ο φιλος οπως εχω δει. Μπορω να βαλω αυτο το μακαρονι μεσα στο υπαρχον φιλτρο? Και ξερει κανεις αν οντος επαιξε ρολο στη κακη διαβιωση των ψαριων το οτι το φιλτρο ειναι δυνατο?(δυνατα ρουφαει , δυνατα ριχνει τις μπουρμπουληθρες μεσα)

Επειδή καταναλωνόμαστε σε ανούσιες κόντρες , και ένας αρχάριος που μας βλέπει τρελαίνεται και δεν ξέρει τι να κάνει, πρέπει να του πούμε λεπτομερώς αν είναι δυνατόν ,όλους τους πιθανούς  τρόπους στρωσίματος που είναι δυνατόν να υπάρχουν.

Πρώτα από όλα να τον προτρέψουμε πως είναι καλύτερα να στρώσει πρώτα το ενυδρείο και μετά να βάλει ψάρια.

Μπορεί να το στρώσει βάζοντας τροφή σε ένα τούλι και να το αλλάζει κάθε λίγες ημέρες ή όταν το δει και μουχλιάζει ή να βάλει καθαρή  αμμωνία και να το αφήσει, πιθανή περίοδο στρωσίματος  από 30 ημέρες και πάνω.

Μπορεί να ρίξει βακτήρια του εμπορίου στο παραπάνω τρόπο και λογικά η περίοδος θα είναι μικρότερη (βάλτε εσείς το χρόνο που πιστεύετε).

Στους παραπάνω τρόπους μετρήσεις τουλάχιστον κάθε εβδομάδα

Μπορείς αντί για βακτήρια να βρεις μπόλι από άλλο υγιές ενυδρείο  και τότε η διαδικασία θα επισπευστεί ακόμα περισσότερο, με καθαρή αμμωνία και καθημερινές μετρήσεις μπορεί να φτάσει και τη μία εβδομάδα.

Αν έχεις ήδη ψάρια μέσα το μπόλι είναι μονόδρομος , δύσκολος , επικίνδυνος για το ζωντανό και με τακτικότατες μετρήσεις, για αυτό είναι πολύ καλύτερα να επιστρέψεις ή να δώσεις τα ψάρια, να καθαρίσεις το ενυδρείο  και να αρχίσεις από το 0, θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση

Αντε παλι τα ιδια...

Γιατι να ριχνει αμμωνιες και τετοια αν βαλει μπολι?

Οταν βαζεις μπολι,την επομενη μερα βαζεις ενα μικρο αριθμο ψαριων και δεν ταιζεις για 3-4 μερες!

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα και τα κανετε πολυ πολυπλοκα!

Δεν καταλαβαινω γιατι αν βαλει καποιος μπολι,θα πρεπει να ριχνει αμμωνιες,τροφες η και εγω δεν ξερω τι αλλο?

Το μπολι μπαινει για να επιτυχουμε γρηγοροτερο στρωσιμο,αν ειναι να περιμενουμε 1 εβδομαδα,τοτε ριχνουμε μονο βακτηρια,δεν χρειαζεται μπολι.

Το αδειο ενυδρειο της νονας σου, δεν εχει βιολογια. Τη βιολογια την τρεφουν τα ψαρια, ή μαλλον οι ρυποι γενικοτερα.

Οπως ειπα πιο πανω, το καλυτερο ειναι να το αδειασεις,.

Ποιος ξερει τι υπαρχει στο νερο.

Τεστ για ελεγχο οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου και υπαρχει βιολογικη υποστηριξη ειναι τα τεστ για αμμωνια ΝΗ3/4, νιτρωδη ΝΟ2, και νιτρικα ΝΟ3.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Λοιπον παιδια αρχικα να πω οτι ξεφυγαμε λιγο ( αν και ειναι ωραιο να υπαρχει και η κοντρα γιατι δεν θα ηταν λογικο ολοι να εχουμε την ιδια αποψη,απλα μην φτανει στο προσωπικο,βεντετα :P ) σας ευχαριστω ολους πολυ αρχικα . Παρακατω τωρα. Για τον φιλο που με ειπε για το λινκ . Ναι το διαβασα και επισης απο την πρωτη μερα που πηρα το ενυδρειο διαβαζου παντου και οσο μπορω , βλεπω βιντεο κτλπ ,δλδ τωρα πιστευω απεκτησα καποιες αρχικες απλες γνωσεις , οχι το κατι τρρομερο φυσικα απλα για μετρησεις PH και τετοια. Τωρα για τον φιλο που με ρωτησε για το ξυλο , οχι ειναι φυσικοτατο . Και εγω μολις αυτο που μου εδωσε το ενυδρειο μου εδωσε τα ψευτικα αντικειμενα ( φυτο , Κυονα ,Αλλο φυτο κτλπ ) τα πιο πολλα τα βγαζω σταδιακα γιατι δεν μου αρεσει πως φαινεται και προσπαθω με οτι γνωσεις εχω να το κανω οσο πιο φυσικο γινεται (ξυλο  εβαλα , βραχακι ,και ζωντανο φυτο για τωρα ) Τωρα για το αν εστρωσε δυστηχως αυτη τη στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω τεστακια.Θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως τεστ να παρω (τα πιο σημαντικα) γγια να καταλαβω τι γινεται μεσα. Δεν θα το αδειασω ακομα ,μπας και εχει γινει καποια προοδος απλα θα κανω μερικες αλλαγες να φυγει το αλατι.Φυσικο μπολι τωρα δν ξερω ποσο μετραει αλλα εχει η νονα μου ενα ενυδρειο που εχει μεσα 2 χρυσοψαρα 6 μηνες αλλα ειναι τελειως αδειο.Δεν ξερω κατα ποσο αυτο θα βοηθουσε να το ανακατεψω με το δικο μου φιλτρο. Τωρα βιολογικο υλικο μαλλον μακαρονι εννοει  ο φιλος οπως εχω δει. Μπορω να βαλω αυτο το μακαρονι μεσα στο υπαρχον φιλτρο? Και ξερει κανεις αν οντος επαιξε ρολο στη κακη διαβιωση των ψαριων το οτι το φιλτρο ειναι δυνατο?(δυνατα ρουφαει , δυνατα ριχνει τις μπουρμπουληθρες μεσα)

Τα τεστ που θα χρειαστεις ειναι αμμωνιας,νο2 και νο3 και κατα προτειμιση παρε υγρα που ειναι πιο αξιοπιστα.

Μπολι δεν μπορεις να παρεις απο το ενυδρειο που λες.Πρεπει να βρεις καποιον που το ενυδρειο του να ειναι πιο ωριμο,να τρεχει δηλαδη περισσοτερο καιρο.

Βιολογικο υλικο ειναι το μακαρονακι που λες,αλλα υπαρχει και το eheim substract pro που ειναι μπιλιες.οτι χωραει στο φιλτρο παρε.

Τωρα,δεν φταιει το φιλτρο που εχασες τα ψαρια,απλα το ενυδρειο σου ηταν αστρωτο και γι αυτο ψωφισαν.

Μη παρεις αλλα ψαρια αν δεν στρωσεις πρωτα το ενυδρειο σου.

Εχει 6 μηνες 2 χρυσοψαρα απλα δεν εχει διακοσμηση κτλπ . Τωρα μπορειτε να μουθ πειτε παιδια και λιγο τιμες? Και για το μακαρονι και για τα τεστακια . Μη πιαστω κοροιδο παλι και δεν υπαρχει και σαλιο...

ααα και τι σημαινει νο2 νο3 :P νιτρικα και νιτρωδη?

Αντε παλι τα ιδια...

Γιατι να ριχνει αμμωνιες και τετοια αν βαλει μπολι?

Οταν βαζεις μπολι,την επομενη μερα βαζεις ενα μικρο αριθμο ψαριων και δεν ταιζεις για 3-4 μερες!

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα και τα κανετε πολυ πολυπλοκα!

Δεν καταλαβαινω γιατι αν βαλει καποιος μπολι,θα πρεπει να ριχνει αμμωνιες,τροφες η και εγω δεν ξερω τι αλλο?

Το μπολι μπαινει για να επιτυχουμε γρηγοροτερο στρωσιμο,αν ειναι να περιμενουμε 1 εβδομαδα,τοτε ριχνουμε μονο βακτηρια,δεν χρειαζεται μπολι.

Και θα ήταν πολύ καλό να  αιτιολογήσεις γιατί δεν προτείνεις την αμμωνία ,

όσο για το αν είναι χημικό, είναι λιγότερο χημικό από το Prime ή τα λιπάσματα ή είναι το ίδιο χημικό με CO2 που βάζουμε στα φυτεμένα, όλα τα παραπάνω αλλά και άλλα πολλά παράγονται με χημικές αντιδράσεις και δεν τα βρίσκουμε έτοιμα στη φύση.

Όσο για το μπόλι και ταυτόχρονα πολύ μικρός αριθμό ψαριών μαζί θα το πρότεινα σαν τελευταία λύση σε αρχάριο, θεωρώ πολύ καλύτερο να στρωθεί πρώτα το ενυδρείο και μετά να μπουν ψάρια, κάτι που δεν συνηθίζεται βέβαια. Σε έναν έμπειρο δεν είναι απαραίτητο να του πούμε τι να κάνει , ξέρει , και όπως ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν πιθανών έχει να αντιμετωπίσει αμμωνία ή νιτρώδη

Και θα ήταν πολύ καλό να  αιτιολογήσεις γιατί δεν προτείνεις την αμμωνία ,

όσο για το αν είναι χημικό, είναι λιγότερο χημικό από το Prime ή τα λιπάσματα ή είναι το ίδιο χημικό με CO2 που βάζουμε στα φυτεμένα, όλα τα παραπάνω αλλά και άλλα πολλά παράγονται με χημικές αντιδράσεις και δεν τα βρίσκουμε έτοιμα στη φύση.

Όσο για το μπόλι και ταυτόχρονα πολύ μικρός αριθμό ψαριών μαζί θα το πρότεινα σαν τελευταία λύση σε αρχάριο, θεωρώ πολύ καλύτερο να στρωθεί πρώτα το ενυδρείο και μετά να μπουν ψάρια, κάτι που δεν συνηθίζεται βέβαια. Σε έναν έμπειρο δεν είναι απαραίτητο να του πούμε τι να κάνει , ξέρει , και όπως ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν πιθανών έχει να αντιμετωπίσει αμμωνία ή νιτρώδη

Το μπολιασμα λειτουργει οπως εγραψα πιο πανω,ουτε αμμωνιες,ουτε τροφες ουτε τιποτα δεν θελει.

Απλα βαζεις ενα πολυ μικρο αριθμο ψαριων και δεν ταιζεις για 3-4 μερες.Αυτο ισχυει και για αρχαριους και για εμπειρους.

Τα περι αμμωνιας κτλ αστα για αλλο θεμα.

Μπολι και αμμωνια δεν πανε μαζι.... μπολι και ψαρια. Μην μπερδευεστε... και παραπανω μπερδεψατε καποια πραγματα. 

. Τωρα μπορειτε να μουθ πειτε παιδια και λιγο τιμες? Και για το μακαρονι και για τα τεστακια . Μη πιαστω κοροιδο παλι και δεν υπαρχει και σαλιο...

Για τεστ θα σου πρότεινα αυτό

http://www.petsupermarket.gr/7854/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-freshwater-master-test-kit.html

το συγκεκριμμένο μαγαζί δεν το έχει αλλά είναι το οικονομικότερο και τα έχει όλα, να υπολογίζεις απο 35 Ευρώ έως 40, αν τα πάρεις ένα ένα κοστίζουν πολύ παραπάνω

ξεχωριστά φτάνουν τα 52 Ευρώ περίπου και χωρις PH που δεν το χρειάζεσαι βέβαια

http://www.petsupermarket.gr/7369/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html

http://www.petsupermarket.gr/7367/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrite-no2-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C-180-test.html

http://www.petsupermarket.gr/7371/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/api-nitrate-no3-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%8C.html

Αντι για μακαρόνι μπορείς να βάλεις ελαφρόπετρα, με 2 Ευρώ αγοραζεις μια σακουλα 12 λίτρα και στήνεις 5-6 ενυδρεία σαν το δικό σου, τη πλένεις μόνο καλά γιατί έχει σκόνη

Mακαρονι φθηνο και καλης εταιρειας θα βρεις στον Πειραια, στο cosmozoo  και στην Αβυσσο στη Βικτωρια. Για να εισαι σιγουρος και να μην πειραματιζεσαι. Για τεστ ρωτα στα 2 μαγαζια που σου ειπα, εχουν σιγουρα φθηνα.

Έγινε επεξεργασία - MfJones

Φιλε τακη μου μαυρισες την ψυχη. Για τωρα τουλαχιστον αυτα τα ποσα ειναι απαγορευτικα . Εχω ειχα δει κατι αλλα με 5 ευρω αμα θυμαμαι καλα και εφτανε εως 11 για νιτρικα νομιζω . Θα ξανακοιταξω και θα στειλω γιατι οντος δν παιζει τοσο "κασερι"  . Ελαφροπετρα απο που παιρνω?? εχουν τα πετ σοπ?

Θεσσαλονικη μενω

Στελνουνε σιγουρα αποστολες τα παιδια.... παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα. Σιγουρα πιο χαμηλα σε τιμες απο τα λινκ του Τακη. Επισης θα σου πουν τι τεστ θα χρειαστεις.

Φιλε τακη μου μαυρισες την ψυχη. Για τωρα τουλαχιστον αυτα τα ποσα ειναι απαγορευτικα . Εχω ειχα δει κατι αλλα με 5 ευρω αμα θυμαμαι καλα και εφτανε εως 11 για νιτρικα νομιζω . Θα ξανακοιταξω και θα στειλω γιατι οντος δν παιζει τοσο "κασερι"  . Ελαφροπετρα απο που παιρνω?? εχουν τα πετ σοπ?

Σου πρότεινα τα καλύτερα και μακροπρόθεσμα τα οικονομικότερα,

γιατι μη ξεχνάς πως υπάρχουν τεστ φθηνα (νομίζω όχι με 5 Ευρω ) αλλά έχουν και μικρή ποσότητα τεστ. Τα API θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

Ελαφρόπετρα στο Praktiker με 1,99 τα 12 λιτρα

http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290

Μπολι και αμμωνια δεν πανε μαζι.... μπολι και ψαρια. Μην μπερδευεστε... και παραπανω μπερδεψατε καποια πραγματα. 

Για την αμμωνία με μπόλι έχω να πω πως έχω στρώσει αρκετα ενυδρεία με ικανοποιηκότατο αποτέλεσμα και με άμεση είσοδο μεγάλου πλήθους ψαριών. Οταν σε ενυδρεία της τάξης των 300 και 400 λίτρων , αμμωνία  4ppm μηδενίζεται σε 24 ώρες δεν είναι λίγο, και όλα αυτα σε μια εβδομάδα, με καθημερινη παρακολούθηση τις 4 τελευταιες ημέρες.

Καλό είναι όταν αποτρέπουμε κάτι να το αιτιολογούμε, και όχι να λέμε ξερά ότι δεν πάει,

για πιο λόγο δηλαδή δεν πάει μπόλι και αμμωνία ή μπόλι και τροφή ; Θεωρείται δηλαδή πως το μπόλι πάει μόνο μαζί με ψάρια ;

Ειδικά μπόλι και τροφή είναι απο τους καλύτερους τρόπους στρωσίματος και αρκετα γρήγορος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...