Jump to content

Ludwigia Pearling!

Recommended Posts

Ενα βιντεο με την Ludwigia μου σε τρελα κεφια!! 

:bigemo_harabe_net-193:  :bigemo_harabe_net-193:  :bigemo_harabe_net-193:  :bigemo_harabe_net-193:  :bigemo_harabe_net-193:

Κανε μας καμια παρουσιαση να δουμε το ενυδρειο σου!

- Λίτρα:54 60*30*30 (40 καθαρά)
- Φίλτρανση εσωτερικο φιλτρο eheim 
- Τρεχει 2,5 μηνες 
- Ψάρια-Ασπονδυλα: 1 Colisa Lalia (ML), 5 Corydoras Sterbai, 4 Amano shrimp (6 cardinal tetra φιλοξενουμενα μεχρι να στηθεί το ενυδρείο φίλου!) 
- Ρουτίνες: Μια φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου 50%
- Υποστρωμα Flourite Dark + Flourite Black Sand (5-7cm συνολικα)
- Λιπάσματα καθημερινά (Διαιρεμένο σε μικρότερες δόσεις + Κάλιο)
- Co2 μπουκάλα εδώ και μια βδομάδα η οποία ακόμα ρυθμιζεται (~40-45 φυσαλιδες/ λεπτό για την ώρα)
- Φωτισμός 24watt T5 6.500K, φωτοπερίοδος 8.30 ώρες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 7,2 (υγρα τεστ)
- KH: 11
- GH: 
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 10
- Θερμοκρασία: 26

Φυτά: Anubia nana, Hygrophilla polysperma, Hygrophilla polysperma "Rosanerving", Sagittaria Subulata, Ludwigia Mulertii, Lobelia cardinalis mini.

Και μια φωτο του ενυδρειου!

0KlOnH.jpg

• Like 1

Θα σου ελεγα να βαλεις την Ludwigia πισω,γιατι οταν θα μεγαλωσει θα σου πνιξει το ενυδρειο.

Κατα τα αλλα,δεν συμφωνω και το γκουραμι που εχεις,θελει περισσοτερα λιτρα και χαρεμι η ζευγαρι.

Ολες οι ιδεες - προτασεις δεκτες παιδια! Προτινετε ελευθερα, ειναι το 1ο μου ενυδρειο οποτε ακομα διαβαζω-μαθαινω! 

Δωσε λιγο υψος στο χαλίκι προς την πλατη και δεξια αριστερα και κανενα ξύλο να μην ειναι τοσο στημενο θα ελεγα και την ludwigia βαλε την πιο πισω και πιο αριστερα ή δεξια, οχι στο κεντρο γιατι ειναι σαν να το μοιραζεις... ολο σου το βλεμα πεφτει πανω της και λογο χρωματος και χάνεις το υπολοιπο ενυδρειο... οσο για το γκουραμι κκι εγω συμφωνω μπορεις να βαλεις ενα πολυ ωραιο κοπαδι να γυριζει εκει μεσα καλύτερα ετσι νομιζω θα εκανα εγω....

Δωσε λιγο υψος στο χαλίκι προς την πλατη και δεξια αριστερα και κανενα ξύλο να μην ειναι τοσο στημενο θα ελεγα και την ludwigia βαλε την πιο πισω και πιο αριστερα ή δεξια, οχι στο κεντρο γιατι ειναι σαν να το μοιραζεις... ολο σου το βλεμα πεφτει πανω της και λογο χρωματος και χάνεις το υπολοιπο ενυδρειο... οσο για το γκουραμι κκι εγω συμφωνω μπορεις να βαλεις ενα πολυ ωραιο κοπαδι να γυριζει εκει μεσα καλύτερα ετσι νομιζω θα εκανα εγω....

Σε 40 λιτρα ενυδρειο,τι κοπαδι θα μπορουσε να βαλει?

Επισης,αυτο που λες με το υψος του χαλικιου,για να γινει θα πρεπει να ξηλωθει το ενυδρειο και να ξαναστηθει,δεν εινα καθολου ευκολο να γινει με γεματο ενυδρειο.

Απο το να εχει ενα γκουραμι και να βαλει αλλα 2 θηλυκά... εγω θα προτιμούσα να βαλει 6 με 8 εμπερορ τετρα ή CPD... μην σου πω και παραπανω λιγο... Μια χαρα μπορει να τα φιλοξενεισει σε 40 λιτρα...

Gurami καθαρα το πηγαινα για αρχη το ενυδρειο, ενα αρσενικο με 2 θηλυκα... Θηλυκα ομως δεν βρηκα πουθενα και ετσι μπηκαν τα Corydoras...

Emperor tetra δεν μπαινουν σε 40 λιτρα ενυδρειο....

Cpd μπορει να βαλει οριακα 6-8 ψαρακια,αλλα χωρις αλλα ψαρια στο ενυδρειο.

Gurami καθαρα το πηγαινα για αρχη το ενυδρειο, ενα αρσενικο με 2 θηλυκα... Θηλυκα ομως δεν βρηκα πουθενα και ετσι μπηκαν τα Corydoras...

Αυτο που ηθλες να κανεις,θελει απο 60 λιτρα και πανω.

Αυτο που ηθλες να κανεις,θελει απο 60 λιτρα και πανω.

Στο προφιλ των ψαριων που σου λεω βασιζω τα λεγομενα μου.

Emperor tetra δεν μπαινουν σε 40 λιτρα ενυδρειο....

Cpd μπορει να βαλει οριακα 6-8 ψαρακια,αλλα χωρις αλλα ψαρια στο ενυδρειο.

Τα ψαρακια αυτα τα εχω δει σε φιλικο ενυδρειο εδω και πολλους μηνες πανω απο χρονο να ζουν πολυ όμορφα και κοπαδιαστα στα ιδια λιτρα και λιγο περισσότερα στον αριθμο

http://www.aquazone.gr/forums/topic/86182-hyphessobrycon-amandae-gery-and-uj-1987/

Στο προφιλ των ψαριων που σου λεω βασιζω τα λεγομενα μου.

Σε ποιο προφιλ?Για διαβασε τι λεει εδω για τα Emperor...

Φιλε μου ζητω συγνωμη το εγραψα στα ελληνικά και το λεξικο του κινητου μου πηρε πρωτοβουλία να αλλάξει τη λεξη... εβαλα το λινκ του ψαριου πιο πανω...

Τα ψαρακια αυτα τα εχω δει σε φιλικο ενυδρειο εδω και πολλους μηνες πανω απο χρονο να ζουν πολυ όμορφα και κοπαδιαστα στα ιδια λιτρα και λιγο περισσότερα στον αριθμο

http://www.aquazone.gr/forums/topic/86182-hyphessobrycon-amandae-gery-and-uj-1987/

Μονο που καπου μπερδευτικες...αυτα που μου δειχνεις δεν ειναι Emperor tetra...αλλα Ember tetra..

Τα συγκεκριμενα τα εχω και εγω,εχω 9 ψαρακια σε 40 λιτρα αλλα οπως τα βλεπω,δεν κανουν για τοσο μικρο ενυδρειο.Συν οτι θελουν χαμηλο φωτισμο,ο υψηλος φωτισμος τους ενοχλει.

Οποτε με βλεπω να δινω το Gurami και να μεινω με τα corydorakia!

Μονο που καπου μπερδευτικες...αυτα που μου δειχνεις δεν ειναι Emperor tetra...αλλα Ember tetra..

Τα συγκεκριμενα τα εχω και εγω,εχω 9 ψαρακια σε 40 λιτρα αλλα οπως τα βλεπω,δεν κανουν για τοσο μικρο ενυδρειο.Συν οτι θελουν χαμηλο φωτισμο,ο υψηλος φωτισμος τους ενοχλει.

με τον φωτισμό δεν ξερω αν τα ενοχλεί σιγουρα τους αρεσει παντως να εχουν ενα ξυλο να κρύβονται οποτε θελουν απο κατω για αυτο και ο φιλος μου εχει ενα ξυλο διαγωνια προς τα πανω μεσα στο ενυδρειο και κανουν τρελο παιχνίδι!!!

Για μενα αυτα τα ψαρια οπως τα βλεπω,δεν κανουν για τοσο μικρο ενυδρειο.Θα πρεπει να μπαινουν απο 60 λιτρα και πανω για να ειναι ανετα.

Και στο λεω για το φως με σιγουρια γιατι τα εχω σε ενυδρειο με πολυ φως και ειναι στα αμεσα σχεδια μου να τα βαλω σε 60αρι με πιο λιγο φως και κιτρινο νερο απο τυρφη.

Πάντως αν και μικρα ειναι εντυπωσιακα!!! Ναι αλλα στα 60 βαλε μερικα ακομα... θα ειναι καλύτερα για το κοπαδι...

Μια χαρα κοπαδι ειναι τα 9 ψαρακια.

Το 40αρι ειναι λιγο γι αυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...