Jump to content

Νεο Ενυδρειο

Recommended Posts

Πανεμορφα να τα χαιρεσαι!Αλλα κ μενα γιατι μου μοιαζει το ενα black κ το αλλο yellow?Γκουγκλαρισε λιγο cichlid-forum species profiles tanganyika lamprologines.Και πως ξερεις το φυλο?Καλοπροαιρετα ρωταω.

Ειναι απο μια γέννα ξέρουμε τους γονείς και απλα απο την διαφορα του μεγεθους και την διαφορα της έντασης στα χρώματα απο εκεί λεω πως ξερω... τωρα αν ο παππούς τους ξενο#$#$σε δεν το ξέρω!!!χαχαχα!!

Πανεμορφα να τα χαιρεσαι!Αλλα κ μενα γιατι μου μοιαζει το ενα black κ το αλλο yellow?Γκουγκλαρισε λιγο cichlid-forum species profiles tanganyika lamprologines.Και πως ξερεις το φυλο?Καλοπροαιρετα ρωταω.

Αυτή ήταν η σκέψη μου και εμένα. :)

Παρακολούθησε στο μέλλον τα ψαράκια για τυχόν αψιμαχίες.

• 2 weeks later...

Ποια η αποψη σας για την λαμπα UV στο αφρικανικο ωστε να αποφυγω αλγες και γενικα ασθένειες και οτι αλλο σκοτώνει???

Εγω θα ελεγα οτι δεν υπαρχει λογος..Απο την στιγμη που δεν εχεις καποιο προβλημμα γιατι να "αποστηρωνεις" το ενυδρειο?

Μερικες φωτογραφιες απο αρσενικο και θηλυκο!!!

πολυ ομορφα!!!

Κατ εμε η λαμπα ειναι περιτη φιλος.

• 1 month later...

Φιλε μου πρεπει να σε παραδεχτω!!! Ειναι yellow ολα, εγω εκανα λαθος διατύπωση γιατι αλλο ειχα καταλαβει!!!

Και τωρα μια δυο ερωτησουλες:

1. το ενυδρειο μου εχει 4 λαμπες των 24watt και μου κανει αλγες στην αμμο κυανό νομίζω... αναβω τις 2 μοα ροζ μια λευκη μονο... να τις κανω 2 λευκες ή να τις αφήσω ως εχει?? Ρωτω μηπως δεν χρειάζεταιη ροζ λογο του οτι και τα φυτα που εχω μεσα ειναι πολυ ευκολα... αν και νομίζω οτι μαλλον πρεπει να βγαλω τις μινι βαλισνεριες γιατι μονο γυρω τους αναπτύσσεται η άλγη...

2.πως μπορω να πιασω μερικα απο τα τζουλιντοχρωμις χωρις να φερω τουμπα το ενυδρειο???

3. Απο κατεψυγμένη τροφη τι μπορουν να φανε?? Μυσιδα??? Bloodworms??? ή κατι αλλο? Απο ξυρα δίνω ocean nutrition και για φυτοφαγα και για σαρκοφαγα και τρωνε με λαιμαργία αλλα μου φαίνεται οτι χορταινουν γρήγορα...

Μια χαρα τα βλεπω!Τι ψαρια εχεις στο ενυδρειο?Περνεις γεννες?Οι καλβοι εχουν τη φημη του εξολοθρευτη νεογνων.Ισχυει ή οι γονεις καταφερνουν να τα προστατευσουν?

Κοιτα απο τα julidochromis εχω γέννες τα brichardi ειναι μικρα ακομα και οι καλβοι ειναι μικροι... θα δειξει στο μέλλον!!!

Αχ , τανγκανίκα :) Με το καλό να πάρεις γέννες και από τα υπόλοιπα.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Λογο τιτλου που εδωσες στο θεμα σου δεν δινουμε κ πολυ σημασια εμεις οι αφροκαμενοι κ μας διαφευγει ενα ενδιαφερον ενυδρειο,χαχα!Πιστευω θα παρεις γεννες κ απ τα μπριχαρντι,δως τους λιγο χρονο.Αν αρχισουν μετα θα γεννοβολουν ανα 25 μερες περιπου.Τωρα αυτο,να προσθεσεις κ αλλα μελη για να ενδυναμωσεις τα ηδη υπαρχοντα ατομα δε νομιζω να σε βοηθεισει κ πολυ.Στα δικα μου τζουλι ο μοναδικος αρσενικος εχει 4 θηλυκες μ εχει μικρα με ολες.Τα μπριχαρντι μου,ενω στην αρχη συμμετηχαν δυο αρσενικοι κ μια θυληκη στην αναπαραγωγη,τωρα εχουν εκδιωξει τον εναν κ συνεχιζουν μονα με την πολυ εντυπωσιακη βοηθεια ενος μικρου,6 μηνων που μαζευει στο στομα του τα νεογεννητα κ τα επιστρεφει στη φωλια!Θελω δλδ να πω οτι δεν εχει νοημα να προσθεσεις ατομα του ιδιου ειδους.Απεναντιας θα ελεγα οτι σε χωραει να φιλοξενισεις ακομη ενα ειδος.Υπαρχουν πολλες κρυψωνες για τα νεογεννητα.Το ιδανικο θα ειναι να παρεις γεννα κ απ τους καλβους αλλα τους βλεπω μικρους ακομη.Οπως σου ειπε κ ο adlib παραπανω αργουνε λιγο.Μην απογοητευεσαι ομως.Κ γω πιστευα οτι δεν θα ζευγαρωσουν τελικα τα τρετοκεφαλους μεχρι που τελικα τα βρηκανε.

• Like 1

• 1 month later...

Και ως γνωστόν η τρέλα δεν παει στα βουνά!!! Πέταξα λοιπον εξω ολες τις πέτρες και την λευκη αμμο και έρχονται αλλαγές που γίνονται με πολυ κοπο... Επίσης να πω οτι δεν περιμενα να εχουν τόση δυναμη οι καλβοι...

Έπιασα ενα βραχο να τον βγαλω εξω και στις moonstone που εχουν τρυπες εβαλα το δάχτυλο μου για να την σηκωσω(μικρο κομματι ηταν) και μεσα τρύπωσε ενα καλβος και προσπάθησε να σφηνωσει κυρτονωντας το σωμα του και ανοιγοντας τα πτερύγια του, ετσι επιασε το δάχτυλο μου και δεν επεφτε η πετρα... φοβήθηκα μην το τραυματισω....

• Like 1

Μερικές αλλαγές στο ενυδρειο... αλλά και ελλείψεις λόγο κακών υπολογισμών...

Θα χρειαστώ μερικές πέτρες ακόμα για πίσω δεξιά και αριστερά μήπως μπορέσω να δώσω και λίγο ακόμα ύψος..

post-58797-0-88087200-1450882939_thumb.jpg

post-58797-0-98612900-1450882942_thumb.jpg

post-58797-0-73588400-1450882945_thumb.jpg

post-58797-0-75869100-1450882948_thumb.jpg

post-58797-0-89773000-1450882951_thumb.jpg

• Like 1

Αν αποφασισες να κρατησεις μονο τα μπριχαρντι θα ελεγα οτι πηρες τη σωστοτερη αποφαση.Τα ψαρια αυτα αναπτυσουν δεσμους μεγαλωνοντας το κοπαδι και θα δεις πολυ καλες συμπεριφορες

• 4 weeks later...

Λοιπον τα νεα του ενυδρειου μου ειναι οτι εχουμε: 1ον γέννα απο την δεξια πλευρά των brichardi....

2ον γεννα απο την αριστερή πλευρά των brichardi αλλο ζευγάρι!!!

Και 3ον οι καλβοι κατέλαβαν των μεσαίο ογκο, ετσι κι εγω συγκέντρωσα εκει τα κοχύλια και νομίζω οτι ο ενας αρσενικος που ξεχωρίζει τωρα κανει το κοκορι σε κατι θηλυκά και δεν ξεκολαει απο τα κοχύλια τους.... αλλα νομίζω ειναι νωρις για το ζευγάρωμα τους....φωτογραφίες θα μπουν εν καιρό λογο εργασίας δεν προλαβαίνω....

Δε μας νοιαζει,να προλαβεις.Χαχαχα...Αναμενουμε φωτο κ βιντεο!

• 3 weeks later...

Ειναι πονηροι οι καλβοι και προσπαθουν να κλεψουν αλλα εχουν κανει τα brichardi μια αμυντικη γραμμή και δεν περναει τιποτα κυριολεκτικά.... πεφτουν κατι τρελές σφαλιάρες αλλα τα μικρα κολυμπούν ελεύθερα.... νομιζω οτι σύντομα θα πρεπει ή να βγαλω ενα απο τα είδη είτε να βγαλω πολλα brichardi ωστε να μην εχω μεγαλο πληθυσμό... ο σκοπος μου ειναι να δω αναπαραγωγή απο τους καλβους... αλλα δεν ξερω με τι αλλο να τους αφησω μεσα στο ενυδρειο εκτος απο brichardi?????

Αν θες να δεις στο 100% την συμπεριφορα των καλβων και γεννες νομιζω θα ηταν καλο να τους αφησεις μονους τους Ηρακλη.Βεβαια αυτο το ψαρι απ'οτι εχω διαβασει θελει αρκετη υπομονη για την πληρη αναπτυξη κτλ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...