Jump to content

Νεο Ενυδρειο

Recommended Posts

κατέληξες τελικά σε Τανγκανίκα ή ακόμα το ψάχνεις ?

κατέληξες τελικά σε Τανγκανίκα ή ακόμα το ψάχνεις ?

Μαλλον κατέληξα γιατι εχω δει και ενα πολυ ομορφο ενυδρειο εδω στο site 540 λιτρα που εχει μια μικρη κοινωνία απο Τανγκανίκα και ειναι πανέμορφο!!!

Έγινε επεξεργασία - Irakles
  • Like 1

Ναι το συγκεκριμένο που λες είναι φοβερό!! Νομίζω (με βάση αυτά που έχω διαβάσει) ότι μπορείς να βάλεις αυτά που έχει και εκείνος, ΙΣΩΣ χωρίς τους τρετοκέφαλους (κάπως έτσι λέγονται). Δηλ.να βάλεις λελεούπι, κάποιο τζούλι, brichardi, leptosoma...αυτά νομίζω μια χαρά θα είναι γιατί έχεις καλές διαστάσεις. Αλλά αυτά ας τα επιβεβαιώσουν οι πιο έμπειροι αφρικανοί γιατί εγώ είμαι πολύ νιούφης.

Αλλά αυτά ας τα επιβεβαιώσουν οι πιο έμπειροι αφρικανοί γιατί εγώ είμαι πολύ νιούφης.

Δεν τους βλεπω πολυ δραστηριους τους αφρικανους όμως!!!!

Δεν τους βλεπω πολυ δραστηριους τους αφρικανους όμως!!!!

Ε εντάξει,τυχαίνει καμιά φορά! :bigemo_harabe_net-101:  Όταν πιάνουν οι βροχές ζευγαρώνουν  :hysterical:

Να ελπιζω σε ενα καύσωνα δηλαδή???

Σαν μπούσουλας νομίζω ότι σου κάνει το παράδειγμα που είδες. Για μούλτι όμως που ανέφερες δεν ξέρω αν θα την παλέψουν με τα υπόλοιπα. Λογικά ναι. με πάσα επιφύλαξη. Ας πούμε ο boner δεν έχει βάλει αλλά μπορεί να μην ήθελε να βάλει... Γενικά τα υπόλοιπα είδη που έχει σου αρέσουν;

Σαν μπούσουλας νομίζω ότι σου κάνει το παράδειγμα που είδες. Για μούλτι όμως που ανέφερες δεν ξέρω αν θα την παλέψουν με τα υπόλοιπα. Λογικά ναι. με πάσα επιφύλαξη. Ας πούμε ο boner δεν έχει βάλει αλλά μπορεί να μην ήθελε να βάλει... Γενικά τα υπόλοιπα είδη που έχει σου αρέσουν;

Μαλλον θα κανω μια copia του αλλα με λιγο διαφορετική βράχοσυνθεση... τα βραχια πρεπει να ειναι ασβεστολιθικα φουλ εται???

Ναι σε αυτό θα πω με σιγουριά ότι πρέπει να είναι ασβεστολιθικά. Αλλά αυτό είναι εύκολο, θέλει προσπάθεια να βρεις ΜΗ ασβεστολιθικά. Είστε κοντά σε διαστάσεις πάντως. Ίσως μόνο τα τρετοκέφαλους να μην μπορέσεις να βάλεις.

ΥΓ: Έκανα γκάφα πριν! Το ενυδρείο είναι του johnbaggio και όχι του Boner... 

Έγινε επεξεργασία - DEX

Καλώς ήρθες φίλε μου στην Αφρική!! Καμιά φορά λίγο αργούμε να πάρουμε μπρος αλλά μετά δεν σταματάμε με τίποτα!! χχααχαχχααχαχ!

Λοιπόν προτείνω να πας σε κοινωνικό Tanganyika.

Μια σύνθεση που θα μου άρεσε είναι, μια ομαδούλα από brichardi, leptosoma και μία αποικία από κάποιο κοχυλόψαρο.

Έχεις τα λίτρα και με τον κατάλληλο διάκοσμο, θα γεμίσει το ενυδρείο από ζωή χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνεις συχνά.

Υπόψιν τα κογχυλόψαρα θα χρειαστούν κοχύλια.

Αλλιώς μπορείς να βάλεις 2-3 ζευγάρια από πετρόψαρα(π.χ.: brichardi,julidochromis,leleupi) και τα leptosoma που κινούνται περισσότερα στα ψιλά στρώματα.

Οι επιλογές είναι αρκετές και όσο ψάχνεις τόσο θα ανακαλύπτεις....

Καλώς ήρθες φίλε μου στην Αφρική!! Καμιά φορά λίγο αργούμε να πάρουμε μπρος αλλά μετά δεν σταματάμε με τίποτα!! χχααχαχχααχαχ!

Λοιπόν προτείνω να πας σε κοινωνικό Tanganyika.

Μια σύνθεση που θα μου άρεσε είναι, μια ομαδούλα από brichardi, leptosoma και μία αποικία από κάποιο κοχυλόψαρο.

Έχεις τα λίτρα και με τον κατάλληλο διάκοσμο, θα γεμίσει το ενυδρείο από ζωή χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνεις συχνά.

Υπόψιν τα κογχυλόψαρα θα χρειαστούν κοχύλια.

Αλλιώς μπορείς να βάλεις 2-3 ζευγάρια από πετρόψαρα(π.χ.: brichardi,julidochromis,leleupi) και τα leptosoma που κινούνται περισσότερα στα ψιλά στρώματα.

Οι επιλογές είναι αρκετές και όσο ψάχνεις τόσο θα ανακαλύπτεις....

Ευχαριστω πολυ καλο σας βρηκα!!! Μαλλο θα παω στην δευτερη επιλογη... υπαρχει πιθανοτητα να παρω και γέννες ή ειναι δύσκολο???

Επίσης στην Tanganyika και γενικα στην αφρικη υπαρχουν σαλιγκάρια γαριδες οπως και στα υπόλοιπα?? Δηλαδη αλγοφαγα κτλπ εχουμε εδω???

Έγινε επεξεργασία - Irakles

Επίσης μπορείς αντί για τα leptosoma να βάλεις τα http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1478

Λίγο πιο σπάνια ίσως, αλλά διαφορετικά χρώματα!

Απο σαλιγκαρια μπορεις να βαλεις τα zebra snail.Αλγοφαγα και μανιακοι καθαριστες.

Αν το ενυδρείο σου στηθεί σωστά και το διατηρείς όπως πρέπει(επαρκείς φιλτραση και σταθερές ρουτίνες), γέννες θα έχεις.

Είναι το στοιχείο της Αφρικής.

Σε άλλα ψάρια εύκολα και σε άλλα πιο δύσκολα, αλλά θα έχεις.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Καλημέρα και σημερα!!! Λοιπον εως τωρα εχω βαλει το φειζολ dow τον βραχο που διαλεξα και την αμμο μπεζ χρωματος... χτες βραδυ γέμισα το ενυδρειο με νερο μετέφερα το φιλτρο απο το φυτεμενο που ειχα με ψαρια στο νεο ενυδρειο και συμπλήρωσα βακτηρια για τα λίτρα του νεου ενυδρειου νερο εχω απο προφίλτρα της όσμωσης....

Τωρα λοιπο εχω μια γαλακτερη θολουρα πιθανόν σπο τα βακτήρια. Απο χθες ξεθολωσε λιγο αλλα ακομα οχι εντελως...

Τι κανω περιμένω να καθαρίσει μονο του ή να κανω κατι???

Μια χαρά.

Κάνεις μετρήσεις και βλέπεις.

Ο βράχος πρέπει να στηθεί πρώτος και μετά να μπει η άμμος για να τον δέσει. Ελπίζω να τον έστησες με αυτό τον τρόπο, αλλιώς θα πρέπει να ξαναστήσεις.

Μια χαρά.

Κάνεις μετρήσεις και βλέπεις.

Ο βράχος πρέπει να στηθεί πρώτος και μετά να μπει η άμμος για να τον δέσει. Ελπίζω να τον έστησες με αυτό τον τρόπο, αλλιώς θα πρέπει να ξαναστήσεις.

Ετσι ακριβως το εκανα απλα μαλλον έβαλα πολυ αμμο και πρεπει να βγαλω αλλα δεν βλεπω καθαρα ακομα... εχει αρχισει και ξεθολωνει πιστευω μεχρι αυριο θα ειμαι κομπλε και μετα πρεπει να βαλω ψαρακια οπωσδήποτε!!! Νομίζω η βιολογία του προηγούμενου ενυδρείου μου ηταν δυνατη αλλα απο τα 150 στα 400 θελει ωρα να το αφομοίωσει... φωτο δεν μπορω να ανεβασω ειμαι απο κινητο γιατι περιμενω να συνδεσουν το νετ ακομα....

Δεν μπορω να ανεβάσω φωτογραφία αλλα ειμαι σε καλο δρομο εχει φυγει η πολύ θολουρα... εχουν μπει καποια ευκολα φυτα για αφρικη... και σιγα σιγα λεω να μπουν και οι κάτοικοι του!!!

Δεν μπορω να ανεβάσω φωτογραφία αλλα ειμαι σε καλο δρομο εχει φυγει η πολύ θολουρα... εχουν μπει καποια ευκολα φυτα για αφρικη... και σιγα σιγα λεω να μπουν και οι κάτοικοι του!!!

Απο μετρήσεις τι έχεις ?

Ph 8,5 kh 11 θερμοκρασία 25,8 c°

Να ρωτήσω ο αραγωνιτης υπαρχει και σε μορφη αμμου ή μπορω να τον κανω εγω??? Για να μου κραταει σκληρότητα και να μην διαφέρει απο την αμμο που 2χω μεσα.... για πειτε????

Ph 8,5 kh 11 θερμοκρασία 25,8 c°

Να ρωτήσω ο αραγωνιτης υπαρχει και σε μορφη αμμου ή μπορω να τον κανω εγω??? Για να μου κραταει σκληρότητα και να μην διαφέρει απο την αμμο που 2χω μεσα.... για πειτε????

Εδώ θα σε γελάσω και δεν το θέλω! θα σου πουν τα παιδιά!

Υπάρχει και ψιλόκοκκος αραγωνίτης.

Τι εννοείς "να τον κανεις'' εσύ?

Υπάρχει και ψιλόκοκκος αραγωνίτης.

Τι εννοείς "να τον κανεις'' εσύ?

Να τον κανω σαν άμμο... να τον σπασω πιο πολυ...

Καλύτερα να αγοράσεις αν μπορείς. Δεν πρόκειται να πετύχεις καλό αποτέλεσμα και θα δυσκολέψεις τα ψάρια στην φίλτραση της άμμου.

Αλλιώς μην βάζεις καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...