xalismi1985 22 Μαίου 2015 #1 Share 22 Μαίου 2015 Γεια σε ολη την παρεα. Ηθελα να ανοιξω ενα θεμα σχετικα με την αναπτυξη των δισκων. Εχω ενα δισκοενυδρειο 2,5 χρονια περιπου.συνολικα το εχω γυρω στα οκτω οπου ολα αυτα τα χρονια εχουν περασει σχεδον ολα τα ψαρια του γλυκου. Μεχρι πριν ενα μηνα ταιζα μονο αποξηραμενες τροφες κ σπανια μια η δυο φορες το μηνα καποια κατεψυγμενη.οχι πολυ συχνα γευματα κ πολυ μικρες ποσοτητες.για να μην επιβαρυνω το νερο γιατι στο παρελθον ειχα απωλειες λογο της ποιοτητας του νερου.τωρα εχω 2 δισκους κ εχω παραγγειλει αλλους 4. Τον τελευταιο μηνα ταιζω 4 με 5 φορες τη μερα κατεψυγμενες τροφες φουλ κ ενδιαμεσα καμια αποξειραμενη.εχω παρει βιταμινες υγρες που καθε 2- 3 μερες μουλιαζω το φαι τους.ο ενας δισκος ειναι περιπου 2.5 ετων και βλεποντας φωτο απο οταν τον ειχα παρει ειναι σχεδον ιδιος!απλα εχουν γινει λιγο ποιο εντονα τα χρωματα του.αλλαγες κανω σιγουρα καθε κυριακη γυρω στα 50 λιτρα 180λιτρα ειναι το ενυδρειο.(ξερω οτι ειναι μικρο για δισκους αλλα τοσα χρονια εχω χαλασει χιλιαδες ευρω σε εξοπλισμο ψαρια τροφες διακοσμηση ανταλακτικα κτλ. Κ δεν εχω την δυνατοτηυα για μεγαλυτερο ουτε απο θεμα χρηματων αλλα κ απο χωρου!) Εχω δυο ο ενας μπηκε εδω και ενα μηνα κ περιμενω τους υπολοιπους.κ ερωτω...θα μεγαλωσει ο παλιος μου η το εχασε το τρενο?τι να κανω με τους νεους για να εχουν σωστη αναπτυξη?μεχρι κ δικη μου τροφη εφτιαξα με σπανακι καρδια μοσχαρισια καροτο παπρικα αποξηραμενες τροφες σκορδο συκοτι μοσχαρι γαριδες..αλλα λερωνει παρα πολυ το νερο γινεται πολυ ψιλα κομματακια που δεν μπορουν να τα φανε κ ας εβαλα κ ζελατινη ζαχαροπλαστικης.καθε συμβουλη πραγματοποισημη ευπροσδεκτη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 22 Μαίου 2015 #2 Share 22 Μαίου 2015 (edited) Φιλε μου καλησπερα! Αν μπορεις δωσε μας ποιο πολλες πληροφοτιες για το ενυδρειο σου. Και αν εχεις φωτο. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 22 Μαίου 2015 #3 Share 22 Μαίου 2015 Kαλησπέρα φίλε μου.Τους λόγους της ανάπτυξης τους ανέφερες χονδρικά ήδη,πολύ λίγη τροφή στην περίοδο ανάπτυξης,μικρό ενυδρείο.Φοβήθηκες τα νιτρικά που μπορούσες να αντιμετωπίσεις με συχνότερες κ μεγαλύτερες αλλαγές,κ στέρησες απο το ψάρι σου θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη.Ποιες τροφές περαν των κατεψυγμένων ταίζεις;Μπορείς να μας δώσεις φώτο απο το ενυδρείο κ το ψάρι;Κ μετρήσεις επίσης.Απο φίλτρανση τι έχεις; Αυτά για αρχή,καλή συνέχεια με το ενυδρείο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 22 Μαίου 2015 #4 Share 22 Μαίου 2015 Άμα έχεις μόνο δίσκους γνώμη μου είναι να αφήσεις σκέτο τζάμι στο ενυδρείο χωρίς καμία διακόσμηση, να δώσεις 25λτ σε κάθε δίσκο δηλαδή σύνολο 7 δίσκους να ταιζεις 7-8 φορές την ημέρα μοσχαροκαρδια και κάθε βράδυ να κάνεις 90% αλλαγή νερού με προετοιμασμενο νερό και έτσι θα δεις δίσκους τέρατα, αυτός που δεν μεγάλωσε το έχασε το τρένο.. Σημαντικό είναι τα δισκάκια σου να είναι μικρά σε ηλικία και καλής ποιότητας για να τα μεγαλώσεις με αυτό τον τρόπο.. Οι δίσκοι θέλουν πεντακαθαρο νερό και φουλ τάισμα.. Τι φίλτρα έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 22 Μαίου 2015 #5 Share 22 Μαίου 2015 http://www.theking.gr/artcl_017.asp διάβασε εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Μαίου 2015 #6 Share 22 Μαίου 2015 Kαλησπέρα φίλε μου.Τους λόγους της ανάπτυξης τους ανέφερες χονδρικά ήδη,πολύ λίγη τροφή στην περίοδο ανάπτυξης,μικρό ενυδρείο.Φοβήθηκες τα νιτρικά που μπορούσες να αντιμετωπίσεις με συχνότερες κ μεγαλύτερες αλλαγές,κ στέρησες απο το ψάρι σου θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη.Ποιες τροφές περαν των κατεψυγμένων ταίζεις;Μπορείς να μας δώσεις φώτο απο το ενυδρείο κ το ψάρι;Κ μετρήσεις επίσης.Απο φίλτρανση τι έχεις; Αυτά για αρχή,καλή συνέχεια με το ενυδρείο σου +1 Άμα έχεις μόνο δίσκους γνώμη μου είναι να αφήσεις σκέτο τζάμι στο ενυδρείο χωρίς καμία διακόσμηση, να δώσεις 25λτ σε κάθε δίσκο δηλαδή σύνολο 7 δίσκους να ταιζεις 7-8 φορές την ημέρα μοσχαροκαρδια και κάθε βράδυ να κάνεις 90% αλλαγή νερού με προετοιμασμενο νερό και έτσι θα δεις δίσκους τέρατα, αυτός που δεν μεγάλωσε το έχασε το τρένο.. Σημαντικό είναι τα δισκάκια σου να είναι μικρά σε ηλικία και καλής ποιότητας για να τα μεγαλώσεις με αυτό τον τρόπο.. Οι δίσκοι θέλουν πεντακαθαρο νερό και φουλ τάισμα.. Τι φίλτρα έχεις? Μονο κατεψυγμενη τροφη δεν ειναι ουτε υγιεινη ουτε και ισορροπημενη διατροφη νομιζω! Το να μεγαλωσουν τα ψαρια γινεται και με αλλες τροφες αρκει να ταιζονται συχνα και μπολικα! Φιλε μου xalismi μην το παρακανεις και με τις βιταμινες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 22 Μαίου 2015 Author #7 Share 22 Μαίου 2015 Προσπαθησα να ανεβασω φωτο αλλα μου λεει οτι ειναι πολυ μεγαλο το αρχειο. Εχω το εσωτερικο φιλτρο με σιποραξ κ σφουγκαρια κ ενα εξωτερικο fluval με τρεια συρταρια σιποραξ και τα σφουγκαρια του.τροφες εχω πολλες.ocean nutrition discus formula pellets,tropical d50plus flakes ,tetra pro colour,tetra prima,kαυεψυγμενη bernd degens profimenue discus,bloodworms, k eχω παραγγειλει καρδια stendker.επισης εχω φτιαξει κ την διkη μου αλλα δεν την πολυχρησιμοποιω.πρεπει να κανω αλλαγες ΚΑθημερινα?ειναι τρομερα δυσκολο..αλλαζω γυρω στα 15 με 20 λιτρα μεσοβδομαδα και γυρω στα 50 κυριακη.. οι μετρησεις μου μεχρι την αλλαγη ειναι μια χαρα..το περισσοτερο που εχω δει απο κυριακη σε κυριακη ειναι 25 με 30 no3 .πρεπει να μετραω και no2?αφου μια χαρα βιολογια εχω...επισης δεν μπορω να κανω κατι για τον καημενο τον νανοδισκο μου?θα μεγαλωσουν οι αλλοι κ θα τρωει ξυλο..τα ψαρια δεν μεγαλωνουν για παντα? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 22 Μαίου 2015 Author #8 Share 22 Μαίου 2015 Επισης το αρθρο του king.gr το εχω διαβασει ειναι πολυ ενδιαφερον πως σε 4 μηνες πηραν τα ψαρια σχεδον το τελικο τους μεγεθος αλλα εγω εχω τα φιλτρα και δεν χρειαζεται να κανω καθημερινες αλλαγες.ασε που δεν εχω κ το χρονο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 22 Μαίου 2015 Author #9 Share 22 Μαίου 2015 Σορρυ που τα γραφω ενα ενα αλλα να σας πω επισης οτι πριν λιγες μερες εβγαλα ολο το υποστρομα και το εχω αδειο για να βαζω ανετα σκουπα κ να μην μενουν τροφες κ ακαθαρσιες.εχω δυο ξυλα μονο το ενα κρεμασμενο στο φιλτρο στο πλαι και φυλλα καπατα.επισης καρδιναλιους και δυο ραμιρεζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Μαίου 2015 #10 Share 22 Μαίου 2015 Φιλε μου 25 με 30 δεν ειναι και λιγα τα no3! Και εντελως φιλικα σου λεω, αφου δεν εχεις χρονο και χωρο για τα ψαρακια αυτα, μηπως θα ηταν καλυτερο να τα δωσεις; 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 22 Μαίου 2015 Author #11 Share 22 Μαίου 2015 Σορρυ που τα γραφω ενα ενα αλλα να σας πω επισης οτι πριν λιγες μερες εβγαλα ολο το υποστρομα και το εχω αδειο για να βαζω ανετα σκουπα κ να μην μενουν τροφες κ ακαθαρσιες.εχω δυο ξυλα μονο το ενα κρεμασμενο στο φιλτρο στο πλαι και φυλλα καπατα.επισης καρδιναλιους και δυο ραμιρεζι.ο αλλος ο πιγκεον παροτι τον εχω 1.5 μηνα περιπου βλεπω διαφορα ...κ στο μεγεθος αλλα κ στο σχημα του...στρογγυλεψε λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 22 Μαίου 2015 Author #12 Share 22 Μαίου 2015 Σορρυ που τα γραφω ενα ενα αλλα να σας πω επισης οτι πριν λιγες μερες εβγαλα ολο το υποστρομα και το εχω αδειο για να βαζω ανετα σκουπα κ να μην μενουν τροφες κ ακαθαρσιες.εχω δυο ξυλα μονο το ενα κρεμασμενο στο φιλτρο στο πλαι και φυλλα καπατα.επισης καρδιναλιους και δυο ραμιρεζι.ο αλλος ο πιγκεον παροτι τον εχω 1.5 μηνα περιπου βλεπω διαφορα ...κ στο μεγεθος αλλα κ στο σχημα του...στρογγυλεψε λιγο. Ναι το ξερω οτι πανω απο 10 ειναι κακο για τους δισκους γι αυτο τωρα κανω κ ενα μικρο σιφοναριμα κ μεσοβδομαδα. Εχω δει αρκετα ενυδρεια 180λ με 6 δισκους σε καλη κατασταση και μεγεθος χωρις προβληματα.παντα με την αναλογη φροντιδα ομως φανταζομαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 23 Μαίου 2015 #13 Share 23 Μαίου 2015 Σε 250λτ είχα 10 δίσκους και μεγάλωσαν μια χαρά και πολύ γρήγορα ταιζα φουλ συνταγή καρδιάς και d50,d alio, τροφές tan, και ocean nutrition αλλά άλλαζα όλο το νερό καθημερινά και κάποιες φορές 2 φορές την ημέρα το 50% νιτρικά, νιτρώδη αμμωνία πάντα 0. Δεν ξέρω άμα θα δουλέψει και άμα είναι καλό για τα άλλα ψαράκια σου αυτό το σύστημα. Προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις 2 φορές την εβδομάδα από 50% τα νιτρικά σου είναι ψιλά για δίσκους σε ανάπτυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 23 Μαίου 2015 Author #14 Share 23 Μαίου 2015 Οκ ευχαριστω για τις συμβουλες θα αυξησω τις αλλαγες μου ειδικα οταν μπουν κ οι καινουργιοι μεσα..αλλα θα κοψω την α/ο θα χρησιμοποιω μονο βρυσης αναγκαστικα..δεν μπορω να φανταστω πως θα καταφερω να φτιαχνω νερο συνεχως απο αό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 23 Μαίου 2015 #15 Share 23 Μαίου 2015 Εγώ δεν είχα βάλει ποτέ όσμωση πέρναγα το νερό από προφιλτρα 3 στάδια σε βαρέλι εφτιαχνα την θερμοκρασία και κατευθείαν μέσα είμαι κατά τις όσμωσης στην ανάπτυξη των μικρών. Το νερό θέλει και ιχνοστοιχεια άμα βάζεις όσμωση.. Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς πεντακαθαρο νερό και φουλ ταισματα και μόνο έτσι θα δεις δίσκους ζώα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 23 Μαίου 2015 #16 Share 23 Μαίου 2015 Οι δίσκοι σε γενικές γραμμές αναπτύσσονται τους πρώτους 20-24 μήνες σε διάμετρο μετά μεγαλώνουν πολύ λίγο και περισσότερο στο πλάτος δηλαδή παχαίνουν οπότε μην περιμένεις και πολλά πράγματα για το ψαράκι σου για το μέγεθος. Καλά έκανες και έβγαλες την άμμο σκέτο τζάμι είναι το καλύτερο αν ταΐζεις κατεψυγμένη αλλά θέλει και καθάρισμα μετά από κάθε γεύμα για να μην μένουν υπολείμματα τροφής. Τα λίτρα σου είναι λίγα για δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 23 Μαίου 2015 #17 Share 23 Μαίου 2015 οι δισκοι μεγαλωνουν μεχρι τα δυο τους χρονια.πολυ καλη φιλτρανση πολυ ταισμα και αλλαγες νερου μια φορα την εβδομαδα 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 23 Μαίου 2015 #18 Share 23 Μαίου 2015 θα συνφωνησω σε αρκετα απο τα παραπανω αλλα βλεπω οτι τα δισκακια θα ειναι ετσι μεσα στο ενυδρειο και αυτο σιγουρα δεν ειναι και το καλυτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 23 Μαίου 2015 #19 Share 23 Μαίου 2015 Από 25λτ ανά δίσκο πρέπει να έχεις μια χαρά είναι τα λίτρα σου, επίσης με φουλ τάισμα 50% την εβδομάδα αλλαγή είναι σίγουρα λάθος και δεν θα δεις ανάπτυξη λόγο νιτρικων όταν μεγαλώσουν είναι καλά αλλά τώρα είναι ότι χειρότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalismi1985 23 Μαίου 2015 Author #20 Share 23 Μαίου 2015 Ok οποτε με το που μπουν οι νεοι πολυ ταισμα πολλες αλλαγες και με το καλο οταν φτασουν σε καλο μεγεθος χαλαρωνω ταισμα κ αλλαγες.. μια ερωτηση ακομη το καλοκαιρι που θα φυγω για καμια βδομαδα τι κανω?θα εχω θεμα και θα κοψω παλι την αναπτυξη αν για μια βδομαδα δεν ταιστουν?γιατι φοβαμαι να αφησω καποιον δικο μου μην παθω καμια πλακα με το νερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 23 Μαίου 2015 #21 Share 23 Μαίου 2015 Τα λίτρα δεν είναι μια χαρά ή μάλλον δεν είναι μια χαρά για ενήλικα ψάρια που έχουν διάμετρο καμιά 20ρια πόντους με το συμπάθιο, ίσως είναι καλά για μικρά δισκάκια που είναι στην ανάπτυξη αλλά αν μεγαλώσουν που για να μεγαλώσουν θέλουν λίγο παραπάνω χώρο χρειάζεται περίπου 40 λίτρα ανά ενήλικο ψάρι χοντρά χοντρά. Αν το ενυδρείο είναι 1.4μ Χ 0.35μ(πλάτος) Χ 0.5μ (ύψος) στάθμη νερού είναι αυτά είναι καθαρά 245 λίτρα είναι καλούτσικα για 5-6 δίσκους Ε Ε Ε Ε dsicus fan που είσαι επιτέλους 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 23 Μαίου 2015 #22 Share 23 Μαίου 2015 Με τα πολλά λίτρα θα έχεις πρόβλημα ανάπτυξης γιατί δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός στο φαΐ.. Τα 40λτ που λες είναι για στολισμενο βιοτοπικο ενυδρείο σε γυμνό barebottom ενυδρείο με συχνές αλλαγές χρειάζεσαι 25.. Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και τα έχω συγκρίνει δεν το λέω από το μυαλό μου αλλά από ζωντανο παράδειγμα.. Ίσως να είναι λίγα γιατί καλό θα ήταν να είναι 10 άτομα οι δίσκοι αλλά στους 7 είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 23 Μαίου 2015 #23 Share 23 Μαίου 2015 Αν είδες μιλάω για 40 λίτρα ανά ενήλικο ψάρι.Το 180 λίτρα bare bottom μέχρι τι μέγεθος πιστεύεις ότι σε καλύπτει στα 10 ψάρια? Θα φτάσουν στο τελικό τους μέγεθος? Για μεγάλωμα και όσο ταΐζεις κατεψυγμένη συχνά το bare bottom είναι η πιο σωστή λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 23 Μαίου 2015 #24 Share 23 Μαίου 2015 Επισης το αρθρο του king.gr το εχω διαβασει ειναι πολυ ενδιαφερον πως σε 4 μηνες πηραν τα ψαρια σχεδον το τελικο τους μεγεθος αλλα εγω εχω τα φιλτρα και δεν χρειαζεται να κανω καθημερινες αλλαγες.ασε που δεν εχω κ το χρονο.. Αυτοι που κανουν συχνες αλλαγες, δεν εχουν φιλτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 23 Μαίου 2015 #25 Share 23 Μαίου 2015 ηταν ένα πείραμα που μάλλον το παιδι δεν το κατάλαβε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος