johnnix 15 Μαίου 2015 #1 Share 15 Μαίου 2015 Καλημέρα, Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με λαθρεπιβάτες, βλέπω μερικά σαλιγκαράκια να σουλατσάρουν στο τζάμι που και που αλλά θα ήθελα να προσθέσω και ένα Helena γιατί τα βρίσκω πολύ όμορφα Μπορεί να υπάρξει θέμα με τα zebra μου? (τα οποία είναι μεγάλα) Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Μαίου 2015 #2 Share 15 Μαίου 2015 Ναι μπορει,γενικα τα helena δεν κανουν διακρισεις με τα σαλιγκαρια,τα τρωνε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 15 Μαίου 2015 Author #3 Share 15 Μαίου 2015 Ναι μπορει,γενικα τα helena δεν κανουν διακρισεις με τα σαλιγκαρια,τα τρωνε ολα Επειδή λυπήθηκα να το γυρίσω πίσω σε ένα ενυδρείο χωρίς υπόστρωμα το έκανα τελικά "μπλουμ" στο δικό μου και το καημένο αμέσως χώθηκε στην άμμο και εξαφανίστηκε. Θα έχω το νου μου γενικά αν και από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται κατά πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 16 Μαίου 2015 Author #4 Share 16 Μαίου 2015 Είναι ακόμη χωμένο στην άμμο στο ίδιο σημείο, μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 16 Μαίου 2015 #5 Share 16 Μαίου 2015 Όχι μην ανησυχείς ακόμα. Αν κάνει πάνω από 2-3 μέρες όμως βγάλτο να δεις μήπως πέθανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Μαίου 2015 #6 Share 16 Μαίου 2015 1.Ζουνε μεσα στην αμμο 2.Δεν υπαρχει περιπτωση να σου πειραξει το ζεμπρα γιατι πολυ απλα δεν μπορει,τα ζεμπρα εχουν συνεχεια καλυμενο το σωμα τους με το καβουκι και δεν εξεχει καθολου. Τα ειχα μαζι για πολλους μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 16 Μαίου 2015 Author #7 Share 16 Μαίου 2015 1.Ζουνε μεσα στην αμμο 2.Δεν υπαρχει περιπτωση να σου πειραξει το ζεμπρα γιατι πολυ απλα δεν μπορει,τα ζεμπρα εχουν συνεχεια καλυμενο το σωμα τους με το καβουκι και δεν εξεχει καθολου. Τα ειχα μαζι για πολλους μηνες. Το συμπέρασμα που βγάζω από όλα αυτά που διαβάζω είναι ότι αν υπάρχει διαθέσιμο "εύκολο" φαγητό δεν κυνηγάνε μεγαλύτερα σαλιγκάρια, γιαυτό κι εγώ έριξα ένα μόνο μέσα, πραγματικά όμως αυτό το καφέ-κίτρινο χρώμα μου θυμίζει τόνκγο παγωτό μπανάνα!!!! χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soumi 23 Μαίου 2015 #8 Share 23 Μαίου 2015 Καλησπερα παιδια! Κι εγω εχω προβλημα με λαθρεπιβατες μαλλον απο ενα καινουργιο φυτο που εβαλα σοτ ενυδρειο.... το θεμα μου ειναι πως να το αντιμετωπισω γιατι εχω μεσα σαλιγκαρακια που μ αρεσουν πολυ και φοβαμαι να βαλω helena . Επισης δε θελω να χρησιμοποιησω φαρμακο! Θα μπορουσα να μεταφερω προσωρινα τα σαλιγκαρακια μου σε αλλο ενυδρειο και να βαλω μεσα ενα helena? Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαίου 2015 #9 Share 23 Μαίου 2015 Ναι θα μπορουσες να κανεις αυτο που λες. Ακομη μπορεις να τους βγαζεις με το χερι....παντως να ξερεις αναλογα ποσα helena θα βαλεις και ποσους λαθρεπιβατες εχεις θα παρει λιγο καιρο η εκκαθαριση. Λεγεται οτο τρωνε ενα την ημερα. Υπαρχουν και παγιδες και το κολπακι με την φετουλα αγγουρι που ορμανε να φανε και οταν μαζευτουν πολλοι τη βγαζεις με αυτους μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soumi 23 Μαίου 2015 #10 Share 23 Μαίου 2015 αααα δε τα ηξερα αυτα!! δεν ειναι παρα πολλα και το φαινομενο το παρατηρησα πριν 3 μερες περιπου. θα δοκιμασω αυτο που ειπες με το αγγουρακι και βλεπουμε! Ειναι πολυ μικρα, οποτε δυσκολο να τα βγαλω με το χερι γιατι δεν τα βλεπω. Σ ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαίου 2015 #11 Share 23 Μαίου 2015 Καλή επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 23 Μαίου 2015 Author #12 Share 23 Μαίου 2015 Καλησπερα παιδια! Κι εγω εχω προβλημα με λαθρεπιβατες μαλλον απο ενα καινουργιο φυτο που εβαλα σοτ ενυδρειο.... το θεμα μου ειναι πως να το αντιμετωπισω γιατι εχω μεσα σαλιγκαρακια που μ αρεσουν πολυ και φοβαμαι να βαλω helena . Επισης δε θελω να χρησιμοποιησω φαρμακο! Θα μπορουσα να μεταφερω προσωρινα τα σαλιγκαρακια μου σε αλλο ενυδρειο και να βαλω μεσα ενα helena? Τι λετε? Καλησπέρα, Μέχρις στιγμής ο δικός μου μόνο για δολοφόνος δεν φαίνεται!!! Σουλατσάρει μέσα στο ενυδρείο, τον καβαλάνε γαρίδες, περνάνε από πάνω του τα zebra και δεν τον έχω δει να κάνει μαμ έστω και έναν λαθρεπιβάτη.... Μπορεί να πάω και για δεύτερο αν είναι να τρώνε 1 την ημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 23 Μαίου 2015 #13 Share 23 Μαίου 2015 φιλε μου εχω εναν μικρο πληθισμο απο ελενα , ειχα βαλει δυο πριν απο τρια χρονια στο ενυδρειο μου λογω λαθρεπιβατων που ειχαν ξεχειλησει το ενυδρείο. Σήμερα δεν υπαρχει λαθρεπιβατης ουτε για δειγμα οσο καιρο τα εχω δεν εχω καταφερει ποτέ να δω καποιο επι το εργον ομως εβλεπα καθε μερα αδεια κελυφη στον βυθό απο τα θυματα του. Οσον αφορά τα ζεβρα δεν θα τα πειραξουν λογω μεγευοθς και λογω πανοπλιας που εχουν τα ζεμπρα. Σημερα τα βλεπω να σουλατσαρουν κα να τρωνε περισια τροφή απο τα σκαλαρια , ά! πολύ σημαντικό είναι πως είναι και πτωματοφάγα και μπορει να σε σωσουν σε ενδεχομενη απωλια αν εχεις ενα ικανο αριθμο στο ενυδρειο σου Αν θες να βγει απο το βυθο ριξε λιγη κατεψυγμενη αρτεμια να μυρισει το νερό , εγω μολις ριχνο παθαινουν φρενιτιδα και βγαινουν ολα απο τα λαγουμια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Μαίου 2015 #14 Share 23 Μαίου 2015 Ναι μπορει,γενικα τα helena δεν κανουν διακρισεις με τα σαλιγκαρια,τα τρωνε ολα Kαι ομως εχουν... Πρωτα θα προτιμησουν τα Ramshorn Snail(μεγαλα και μικρα helena) , μετα τα Pond Snail (μονο τα μικρα helena) ,και τελος ισως ασχοληθουν με τα Malaysian Trumpet Snail Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Μαίου 2015 #15 Share 23 Μαίου 2015 Καλησπέρα, Μέχρις στιγμής ο δικός μου μόνο για δολοφόνος δεν φαίνεται!!! Σουλατσάρει μέσα στο ενυδρείο, τον καβαλάνε γαρίδες, περνάνε από πάνω του τα zebra και δεν τον έχω δει να κάνει μαμ έστω και έναν λαθρεπιβάτη.... Μπορεί να πάω και για δεύτερο αν είναι να τρώνε 1 την ημέρα 1 = κανένα.... Βάλε πληθυσμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Μαίου 2015 #16 Share 23 Μαίου 2015 Απλά πληροφοριακά να συμπληρώσω, πως αν τυχόν τα Helena καθαρίσουν τα άλλα σαλιγκάρια από το ενυδρείο μας, θα πρέπει να φροντίζουμε εμείς για την διατροφή τους, αλλιώς θα τα δούμε να πεθαίνουν είτε από πείνα είτε από κανιβαλισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 24 Μαίου 2015 Author #17 Share 24 Μαίου 2015 Να ρωτήσω και κάτι άλλο, τι ρόλο παίζει που οι λαθρεπιβάτες μου είναι πολύ μικροί? Μήπως τα Helena προτιμάνε συγκεκριμένο μέγεθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 25 Μαίου 2015 #18 Share 25 Μαίου 2015 oxi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος