Jump to content

Recommended Posts

• 2 months later...

Μια μικρή ενημέρωση,

Λοιπόν μετά από 7 γέννες το ζευγάρι μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αυγά, τα αυγά στην τρίτη με τέταρτη μέρα εξαφανίζονται, να πω ότι έχουν μετακινηθεί όλα τα υπόλοιπα ψάρια και ο Pleco από την 4 γέννα και μετά, έτσι ώστε να μείνουν μόνα τους για να μην τα ενοχλεί τίποτα, αλλά όπως είπα και πριν το ίδιο αποτέλεσμα, αποφάσισα να δοκιμάσω με ένα άλλο αρσενικό, και μέσα στο ενυδρείο πλέον μπήκε το παρακάτω Oscar στην φώτο, πριν λίγο καιρό το οποίο έγινε αυτό τώρα ζευγάρι με την θηλυκιά και ασχολούνται με την πέτρα πάλι αρκετά έντονα, θα περιμένω να δω πως θα πάει και θα ενημερώσω.

DSC_0019_zpsayitjabs.jpg

Οταν λες εξαφανιζονται, εννοεις τα τρωνε;

Γιατι δεν δοκιμαζεις να παρεις τα αυγα;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία τα θηριάκια σου Ευχομαι να καταφέρειςι να δεις και  ουρίτσες. :)

Οταν λες εξαφανιζονται, εννοεις τα τρωνε;

Γιατι δεν δοκιμαζεις να παρεις τα αυγα;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάλλον τα τρώνε, δεν υπάρχει κάτι άλλο μέσα στο ενυδρείο για να πειράξει τα αυγά, περιμένω και αυτή την φορά την γέννα και σε 3 ημέρες θα τα πάρω την ίδια σκέψη έκανα και εγώ, είπα να περιμένω αλλά χάνονται οι γέννες άδικα.

Έγινε επεξεργασία - Force

Αν τα αυγα δεν σκουρενουν σε δυο-τρεις μερες σημαινει οτι δεν εχουν γονιμοποιηθει.Οποτε πιθανολογω οτι κλουβιαζουν,αποκολωντε απ την πετρα κ σταδιακα παρασυρωντε απ την πετρα.Ικασιες κανω βαση της μικρης εμπειριας μου.

Τα αυγά γονιμοποιούνται κανονικά και μετά χάνονται, και στο video που είχα ανεβάσει από μία γέννα θα δεις ότι εκκολάπτονται σε 3 ημέρες, είπα να μην τα ενοχλήσω μέχρι να μάθουν αλλά σε αυτή την γέννα που πιστεύω έρχεται σε λίγες μέρες θα τα πάρω και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει.

Μακαρι να πενε ολα καλα.Θα κανεις egg tumbler?

Γεννήσαμε πάλι χτες το βράδυ :)

DSC_0002_zpsxgzmu505.jpg

• Like 3

Ποτε θα τα παρεις?

Δευτέρα θα τα πάρω, λογικά θα πρέπει να έχουν αλλάξει χρώμα

• 1 month later...

Είπα να του κάνω μερικές αλλαγές και να γίνει πιο φυσικό το περιβάλλον, μετά από μερικές προσθήκες σε ξύλα και φυτά σήμερα είμαστε έτσι πλέον. :)

17.11.2015-2_zps8vtdjchw.jpg

• Like 8

Φοβερό στήσιμο!!! Μπράβο έγινε πάρα πολύ ωραίο. Είναι σπάνιο, να βλέπεις τόσο ωραία στημένο ενυδρείο με ξύλα φυτά κλπ όταν αναφερόμαστε σε θηρευτες και γενικά πολύ μεγάλα ψάρια... 

Συγχαρητήρια!!!!   :thumbsu:  :thumbsu:  :thumbsu:

Πολύ ωραίο! Είσαι μερακλής και τα ψάρια σου πολύ τυχερά. Το ψάρι δεξιά κάτω από το ξύλο, τί είναι; Ο panaque υπάρχει ακόμα στη γυάλα;

Αυτό κάτω από το ξύλο είναι Midas Cichlid, είναι μεγαλούτσικο απλά φαίνεται έτσι μικρό γιατί τα Oscar είναι πολύ μεγάλα.

Ο Panague έχει δωθεί και έχει μπει μέσα ένας L029 Leporacanthicus galaxias υπάρχουν και άλλα νέα ψάρια μέσα μεγάλα τα οποία δεν φαίνονται είναι κρυμένα κάτω από τον βράχο αριστερά που ακουμπάει το ξύλο, θα μπει άλλο ένα ξύλο το βράδυ στην δεξιά μεριά για να δημιουργηθεί άλλη μια σπηλιά που θέλω και είμαστε κομπλέ θα σας σηκώσω φωτογραφίες, αύριο να το δείτε αναλυτικά και με τις σπηλιές που υπάρχουν και τώρα δεν φαίνονται.

Εγινε πολυ ωραιο. Πολυ ωραια ξυλα. Με αυγα κανουμε τιποτα;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από αυγά στην 9 γέννα πήρα πολλά αυγά στην φάση που είχαν σκάσει και ήταν οι ουρίτσες έξω από το αυγό αλλά δεν επέζησαν πολλές μέρες εδώ φταίω εγώ τώρα κάτι δεν έκανα καλά, τώρα όμως έχω ρίξει θερμοκρασία για να ηρεμήσουνε και να μπορέσω να βάλω μερικούς κατοίκους ακόμα που ήθελα.

Η τελική φάση του ενυδρείου και από ντεκόρ και από κατοίκους πλέον

Μπήκε ένα ακόμα ξύλο δεξιά για να φτιάξω μια ακόμα σπηλιά για ένα ψάρι.

17.11.2015_zpsyowbbtww.jpg

Σε αυτή την σπηλιά στην παρακάτω εικόνα ζει ένας Featherfin Catfish μεγάλο κοντά στα 20 εκ.

PHOTO_20151117_222645_zpssxs0ostc.jpg

Στην αριστερή μεριά του ενυδρείου κάτω από τον βράχο ζει ένα Parachromis friedrichsthalii yellow κοντά στα 23 εκ.

2015-11-17%2021.36.01_zpssnupmxtd.jpg

2015-11-15%2020.30.46_zpspupp17dp.jpg

Τα ψάρια που υπάρχουν μέσα είναι

2- Clown botia
    2 - Τύπου SAE
    2 - Astronotus ocellatus
    1 - Amphilophus citrinellus, Midas Cichlid
    1 - Geophagus Surinamensis 
    1 - Parachromis friedrichsthalii yellow
    1 -  L029 Leporacanthicus galaxias    
    1 -  Featherfin Catfish  
  • Like 2

Μια χαρά το κάθε ένα έχει τον χώρο του και είναι ήρεμα

Μπράβο, πανέμορφο αποτέλεσμα, δείχνει μεράκι! Να τα χαίρεσαι...

Αυτά που έχω διαβάσει για τις θερμοκρασίες και τις γέννες για τα Oscar ότι θα πρέπει να έχει 28C + , είναι όλα παραμύθια, χτες το βράδυ γεννήσαμε με 24C στο ενυδρείο, αρχίζω και ξανασκέφτομαι εάν είναι αλήθεια ότι διάβασα μέχρι τώρα για τα συγκεκριμένα ψάρια σε διάφορα site.

2015-11-19%2021.51.58_zpstlavpbw3.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...