Jump to content

Πέτρος Rimless Reef

pit05

Recommended Posts

Ρε φιλε εδω υπαρχει βακτηριακη,μολυνση,σταματησε τα βακτηρια και βαλε τα microbacter επισεις δυναμωσε την κυκλοφορια σου και το μαγνησιο φτιαξε ανεβασε.Μην ναλεις τιποτα μεχρι να καθαρισει.Δοκιμασε επισεις το cyanoclean.

Έγινε επεξεργασία - niknik

Στη θαλλασα δεν παιζει η ερυθρομυκινη οπως παιζει στο γλυκο;

• Like 1

Στη θαλλασα δεν παιζει η ερυθρομυκινη οπως παιζει στο γλυκο;

Παιζει κανονικα,εναντια στο κυανο.

Εγω σε γλυκο εκτελεσα αυτη τη συνταγη

http://www.myfishtank.net/articles/blue-green-algae-article/

..αλλα οχι με ερυθρομυκινη αλλα με την γνωστη αντιβιωση klarycid για ανθρωπους που βρισκουμε στα φαρμακεια!

Αυτο γιατι για ανθρωπινη χρηση εχει αντικαταστησει την ερυθρομυκινη!

Η θεραπεια πηγε πολυ καλα, 2 χρονια τωρα κανενα προβλημα ξανα!!

• Like 1

Καλο ειναι για αρχη να δουμε εαν παιζει ρολο το restart η τιποτα αλλο και μετα να παμε στα σκευασματα...

Μαγνησιο μην πειραξης χωρις να βρουμε πρωτα τι ειναι, ευκολα ανεβαινει δυσκολα κατεβαινει.

Κυκλοφορια σιγα σιγα προς τα επανω...

Ξερω οτι λογο του ωραριου σου ειναι λιγο δυσκολο, αλλα προσπαθεισε να μας ενημερωνεις οσο πιο συχνα γινεται για την πορεια, τις μετρησεις και την συμπεριφορα των ψαριων-κοραλλιων κτλπ...

Και μεροικες φωτο απο τα προσεβλημενα ειδοι θα βοηθουσαν....

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

Ξέρουμε πως δημιουργήθηκε αυτή η βακτηριακή μόλυνση?

Υπάρχει περίπτωση να προσβάλει και ψάρια?

Συμπτωματικά τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά που άρχισα την χρήση του special blend, ένα μήνα σχεδόν τώρα.

Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, το σταματάω και αρχίζω microbacter 7 ή σταματάω τελείως τα βακτήρια?

Από χημικά λέω ακόμα να το παλέψω χωρίς αυτά.

Το κυανοβακτήριο είναι πιθανό να μου προκάλεσε την μόλυνση αυτή?

Φίλε Νίκο είσαι Θεός.

Βρήκες από τι πάσχω..

Deltec 600 που αν και δουλεύει μια χαρά, είναι μικρο για τα λίτρα μου, το έχω στο πρόγραμμα να το αλλάξω από το καλοκαίρι αλλά δεν τα έχω καταφέρει.

Δεν πήγε όμως το μυαλό μου η περίσσεια θρεπτικών δημιούργησε την μόλυνση.

• Like 1

Φίλε Νίκο είσαι Θεός.

Βρήκες από τι πάσχω..

Deltec 600 που αν και δουλεύει μια χαρά, είναι μικρο για τα λίτρα μου, το έχω στο πρόγραμμα να το αλλάξω από το καλοκαίρι αλλά δεν τα έχω καταφέρει.

Παρε το c9 coral box και εισαι οκ

Εγώ όπως στα λέω όταν συναντιόμαστε, έτσι θα στα ξαναπώ εδώ. Η εταιρεία το δίνει το σκίμμερ για 600λίτρα (και μην μου πείς ότι είναι υπερφορτομένο από κοράλια και ψάρια), αρα το σκίμμερ μια χαρά σου είναι, άλλο τώρα αν θες να το αλλάξεις έτσι από καπρίτσιο.

Όπως σου είπε και ο Νίκος, σταμάτα το Special Blend, αλλά εγώ θα σου έλεγα ούτε βακτήρια άλλα να μην ρίξεις για λίγο καιρό. 

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
  • Like 1

Υπαρχει περιπτωση να μου την εχει κανει την ζημια το special blend?

Πως μπορει να γινει κατι τετοιο?

Μια μεγαλη αλλαγη γυρω στα 200λιτρα θα βοηθουσε ή δεν εχει να κανει με την μολυνση?

Εγω το μονο κακο που εχω ακουσει οτι μπορει να παθει καποιος με τα βακτηρια ειναι το bacteria bloom και κατι τετοιο σε εμενα δεν συνεβη.

Τωρα βακτηρια και βακτηριακη μολυνση δεν μπορω να το καταλαβω..

Απάντησε μου βακτήρια γιατι έριχνες; Και γιατι αυτά; Όσο για το σκιμερ κάποια στιγμή πρέπει να βάλεις ενα ποιο δυνατό.

• Like 1

Μια μεγαλη αλλαγη γυρω στα 200λιτρα θα βοηθουσε ή δεν εχει να κανει με την μολυνση?

Ποτε δεν κάνει κακό μια αλλαγή νερού!

Εγω τι θα έκανα στην θέση σου: 

-Αφαιρείς ότι ετοιμοθάνατο κοράλλι έχεις.

-Κάνεις μια καλή αλλαγή νερού (προσοχή στην θερμοκρασία στο νερό που προετοιμάζεις)

-Βακτήρια δεν θα ξαναέβαζα. Είναι πολύ σύντομος ο χρόνος που ρίχνεις βακτήρια. 

-Για σκίμερ κοίτα για μεγαλύτερο που να συμφωνεί με τα λίτρα σου.

Για το αίτιο δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα καθώς είναι σύνολο παραγόντων και όχι μόνο 1.  Εδώ και καιρό έτρεχα το ενυδρείο μου με μικρότερο σκμίμερ και δεν έπαθα τίποτα. Τα βακτηρια το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι η πτώση οξυγόνου και πτώση ΡΗ. Μήπως έγινε κάτι τέτοιο και διαταράχθηκαν οι συνθήκες στο νερό?  

Επίσης τα φίλτρα της όσμωσης τα άφησες λίγο να ξεπλυθούν πριν χρησιμοποιήσεις το νερό στο ενυδρείο ?

Για τα πολλά θρεπτικά που λές, θα πρέπει λογικά το σκίμερ να βγάζει σαν τρελό αφρούς. Παρατήρησες κάτι τέτοιο ? (Πρόσεχε όμως γιατί ενδέχεται οι αφροί να προέρχονται και απο το Special Blend. Θα πρέπει να θυμηθέις μια-δυο μέρες πρίν ρίξεις το special blend το πώς ήταν το σκίμερ).

• Like 1

Απάντησε μου βακτήρια γιατι έριχνες; Και γιατι αυτά; Όσο για το σκιμερ κάποια στιγμή πρέπει να βάλεις ενα ποιο δυνατό.

Βακτήρια έριχνα για δύο λόγους.

1ο για να αντιμετωπίσω το κυανοβακτήριο

2ο διάβασα πως το για να έχουμε νερό "κρύσταλλο" βοηθάει πολύ άνθρακας, κάλτσα, μόνιμη χρήση βακτηρίων και είπα να το δοκιμάσω.

Ο λόγος που επέλεξα αυτό και όχι κάποιο άλλο είναι τα καλά λόγια που λένε όλοι..

Το δούλεψα 1-2 μήνες, 45ml κάθε εβδομάδα.

Ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στα βακτήρια..

Εγω τι θα έκανα στην θέση σου: 

-Αφαιρείς ότι ετοιμοθάνατο κοράλλι έχεις.

-Κάνεις μια καλή αλλαγή νερού (προσοχή στην θερμοκρασία στο νερό που προετοιμάζεις)

-Βακτήρια δεν θα ξαναέβαζα. Είναι πολύ σύντομος ο χρόνος που ρίχνεις βακτήρια. 

-Για σκίμερ κοίτα για μεγαλύτερο που να συμφωνεί με τα λίτρα σου.

Για το αίτιο δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα καθώς είναι σύνολο παραγόντων και όχι μόνο 1.  Εδώ και καιρό έτρεχα το ενυδρείο μου με μικρότερο σκμίμερ και δεν έπαθα τίποτα. Τα βακτηρια το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι η πτώση οξυγόνου και πτώση ΡΗ. Μήπως έγινε κάτι τέτοιο και διαταράχθηκαν οι συνθήκες στο νερό?  

Επίσης τα φίλτρα της όσμωσης τα άφησες λίγο να ξεπλυθούν πριν χρησιμοποιήσεις το νερό στο ενυδρείο ?

Για τα πολλά θρεπτικά που λές, θα πρέπει λογικά το σκίμερ να βγάζει σαν τρελό αφρούς. Παρατήρησες κάτι τέτοιο ? (Πρόσεχε όμως γιατί ενδέχεται οι αφροί να προέρχονται και απο το Special Blend. Θα πρέπει να θυμηθέις μια-δυο μέρες πρίν ρίξεις το special blend το πώς ήταν το σκίμερ).

Ευγένιε έκανα ακριβώς όλα τα παραπάνω.

Με πόνο ψυχής πέταξα 6-7 κοράλλια και αμέσως μετά αλλαγή νερού 200lt.

Νέος άνθρακας και αντιφώσφορο.

Τα φίλτρα τα άλλαξα πριν 2 μήνες περίπου και τα ξέπλυνα στην πρώτη χρήση τους μία ώρα περίπου ανοιχτή την α/ο.

Δεν παρατήρησα κάτι με το σκιμερ, έχω τακτικές απορυθμίσεις με το συγκεκριμένο και με έχει παιδέψει..

Διαβαζω για Brown Jelly Disease.

Υπαρχει περιπτωση να με χρυπησε αυτη η μολυνση? Παει ακομα και στα sps?

Ναι πετρακο κ εμενα απο εκεινη τη φωτο brown jelly μου φαινεται πως εχει χτυπησει το κοραλι.

Δεν θα "χτυπησει"/μεταφερθει ποτε σε sps.

Tα sps μπορει να προσβληθουν απο πιθανες βακτηριακες μολυνσεις αλλα οχι απο αυτη.Μην ανησυχεις γι'αυτο το κομματι :thumbsu:

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

Ξέρουμε πως δημιουργήθηκε αυτή η βακτηριακή μόλυνση?

Υπάρχει περίπτωση να προσβάλει και ψάρια?

Συμπτωματικά τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά που άρχισα την χρήση του special blend, ένα μήνα σχεδόν τώρα.

Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, το σταματάω και αρχίζω microbacter 7 ή σταματάω τελείως τα βακτήρια?

Από χημικά λέω ακόμα να το παλέψω χωρίς αυτά.

Το κυανοβακτήριο είναι πιθανό να μου προκάλεσε την μόλυνση αυτή?

Αυτο τις περισσοτερες φορες θα ξεκινησει εξαιτιας μιας "πληγης" που θα προκληθει σε καποιο κοραλι.

Και ναι ειναι δυνατο να προσβαλει αλλα γειτονικα κοραλια,ακομα και αν ειναι υγειη(εννοω χωρις να εχουν καποιο "τραυμα"/σκισιμο κτλ) απο τη στιγμη που θα κανει την εμφανιση της.

Κανονικα θελει καραντινα κτλ για να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να σωθει οποιο lps(ακομα και μαλ-ακα) δειχνει τετοια σημαδια.

Στα ψαρακια δεν υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει.Μην ανησυχεις,αφορα μονο στα κοραλια.

Υπαρχουν διαφορες αναφορες προβληματων απο τη χρηση του SB,κυριως για αλγες κτλ αλλα δεν μπορω ουτε να αποκλεισω ουτε και να χρεωσω ομως αυτα που αναφερεις σε αυτο το προιον.Αλλωστε τα εχουμε πει,καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και δεν ξερεις τι μπορει να δουλεψει και τι οχι.

Παλεψε το χωρις φαρμακα οσο μπορεις.Κυριως με αυτα που ανεφερε ο ευγενειος.Αν δεις στο μελλον οτι κουραζεσαι,βαριεσαι(σιφωναρισματα,αλλαγες νερου κτλ) και εχεις εξαρση στο κυανο,τοτε καταφευγεις στη λυση των φαρμακων.

Κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ευθυνεται το κυανο.Εχω δει παρα πολλες περιπτωσεις που κοραλια εμφανισαν αυτη την ασθενεια και δεν υπηρχε ιχνος κυανο μεσα στο ενυδρειο.

Oπως σου ανεφερα παραπανω σχεδον παντα ξεκιναει απο μια πληγη που θα προκληθει σε καποιο κοραλι.

Φίλε Νίκο είσαι Θεός.

Βρήκες από τι πάσχω..

Η συγκεκριμενη ασθενεια/μολυνση(BJD) δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.....ΜΑ ΚΑΜΙΑ να προκληθει απο περισσεια θρεπτικων,καλα δεν πηγε το μυαλο σου!

Το σκιμμερ που εχεις δεν ειναι ουτε λιγο για τα λιτρα σου ουτε κακο πετραν.Τωρα εαν δεν αποδιδει ετσι οπως εσυ θα ηθελες,εαν θελει συνεχεια ρυθμισεις η' γενικα δεν δουλευει καλα για τον οποιοδηποτε λογο,τοτε παρε καποιο αλλο.

Το σκιμμερ παιζει ρολο σε πολλους τομεις και δεν ειναι ποτε μια κακη επενδυση.

Ζημια στο κυανο η αλγες κτλ,υπαρχουν πιθανοτητες να εχει συμβαλει(ισως μια κακη παρτιδα,κακη χρηση,το "ανακατεψες" με αλλα προιοντα,κτλ κτλ)

BJD δεν μπορει να σου προκαλεσει η χρηση SB.

Οπως ειπε ο λυκος,μια αλλαγη νερου ποτε δεν εκανε κακο και οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο στην περιπτωση σου,οπου σε απασχολει το κυανο.

Καλο θα ηταν να τη συνοδευσεις με σιφωναρισμα του πριν την αλλαγη.

Δεν πιστευω να ανακατευες αμμο η να το "φυσαγες"/εδιωχνες απο το βραχο.Ετσι απλα καταφερες να το εξαπλωσεις ταχυτερα :usd:

Και βαλε και στο μυαλο σου αυτο που εγινε με τις σακουλες με τα παγακια :thumbsu:

Ισως ενα μερος του προβληματος,μεγαλο η' μικρο,να εχει βαση/αφετηρια αυτο,οσον αφορα στο κυανο,τις οποιες αλγες κτλ

Βακτήρια έριχνα για δύο λόγους.

1ο για να αντιμετωπίσω το κυανοβακτήριο

2ο διάβασα πως το για να έχουμε νερό "κρύσταλλο" βοηθάει πολύ άνθρακας, κάλτσα, μόνιμη χρήση βακτηρίων και είπα να το δοκιμάσω.

Ο λόγος που επέλεξα αυτό και όχι κάποιο άλλο είναι τα καλά λόγια που λένε όλοι..

Το δούλεψα 1-2 μήνες, 45ml κάθε εβδομάδα.

Ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ρίξω το φταίξιμο στα βακτήρια..

Η επιθετικη χρηση βακτηριων για να αντιμετωπισεις το κυανο θελει πολυ καλη γνωση της αιτιας που το προκαλει.

Αλλιως μπορει το μονο που θα καταφερνεις με αυτο τον τροπο,ειναι να κανεις τα πραγματα χειροτερα.Και δεν ειναι μονο αυτο,αφου και καθε σκευασμα βακτηριων δεν εχει μονο ενα ειδος απο αυτα οποτε δεν μπορεις να γνωριζεις ποιο ειναι το ιδανικο για την καθε περιπτωση.

Απλα καποιοι τραχαναδες/γκουρου καπου το διαβασαν και νομιζουν πως αυτη ειναι η λυση σε ολες τις περιπτωσεις :death:

Αυτα που ανεφερες για το "κρυσταλλο"(τα χαιρετισματα μου κοριτσαρε) νερο ειναι σωστοτατα αλλα θελουν συγκεκριμενο τροπο/μετρο γιατι μπορει να σε πανε και στα αντιθετα αποτελεσματα η' να σου δημιουργησουν αλλου ειδους προβληματα.

Για την spongodes ριξε μια ματια για κανενα καβουρα.Αυτος ο τροπος νεκρωσης κατα την ταπεινη μου αποψη παει σε καποιο/α pest.

Τωρα για τα υπολοιπα σκληρα,μπορει να φταινε πολλα πραγματα ρε πετρακο.Απο που να το πιασουμε.

Οποτε για αρχη λυσε το προβλημα του κυανο ξεκινωντας απο αυτα που ανεφερε ο ευγενειος παραπανω.

Ασε που σε τρωει ο πωπουλινος σου για αλλαγη σκιμμερ εδω και καιρο :usd:  :usd:

Μηηηηηπως να εκανες και αυτο που λεγαμε με τα φωτα? :usd:

Και οταν εχει την εικονα που πρεπει παλι το ενυδρειο τοτε τα ξαναπιανουμε.

Ετσι κ αλλιως κοκονα μου αυτα που εχασες,τα εχουμε σχεδον ολοι οποτε μην στεναχωριεσαι,θα τα εχεις στο ενυδρειο αμεσως :thumbsu:

Οποτε να μην ποναει η ψυχη σου για μερικα κοραλια....εδω εχουμε αλλα προβληματα....τη μουρη σου την εχεις δει :usd:  :usd:  :usd:  :usd: ???

• Like 1

Πετρο φιλε μου το ενυδρειο σου ειναι πολυ ομορφο και φαινεται οτι το αγαπας αυτο που κανεις!

Ολα τα αλλα θα τελειωσουν γρηγορα θα δεις!εχεις τους καλυτερους να σε συμβουλευουν!!

Ευχομαι τα καλυτερα!!!

Ωπααααααα,καλως το παιδι :usd:  :usd:  :usd:  :usd:

Ασε τις ευχες κ ενημερωσε τον κοσμο....θα ξανακανεις ενυδρειο η' σε επιασε το χριστουγεννιατικο πνευμα και απλα μπηκες να μοιρασεις ευχες? :xmas_tongue:

Ημουν καλο παιδι φετος και ζητησα ενα απο το μπαρμπα βασιλη!!

Αλλα περα απο την πλακα κατι σκεφτομαι να κανω φιλε μου...ετσι για την αλμυρα!

Βασιλη μου ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.

Ευχομαι ο Αγιος Βασιλης να σου φερει ενα ετοιμο, χωρις αλγες, κυανο κτλ..

Μιχαλη μου, το κακο με το δικο μου ενυδρειο προχωραει, αυτη την στιγμη πιστεψε με, ειναι ακομα χειροτερο και απο την μουρη μου..

Ελε μωρε καμια φορα υπερβαλω για να λεμε καμια βλακεια.....κουκλακι εισαι :usd:  :usd:  :usd:

Αλγες,κυανο,κτλ ειναι δυστυχως θεματα που παντα παιζει να σε απασχολησουν ειτε σε νεο ενυδρειο ειτε σε παλιο/"στρωμενο" πετρακο.

Απλα εκει θελει επιμονη-υπομονη και οχι απογοητευση.

Βαλε καμια φωτο να δουμε σε τι κατασταση ειναι για να δουμε και τι μπορεις να κανεις για να αλλαξεις την εικονα.

Αν δεν εχει παθει "γκουρουμυκητιαση" ολα φτιαχνονται!

Ρε να σου πω....επειδη εχει πολυ καιρο να γινει στην ελλαδα,με τα μικρα τα κλοουνακια τι εκανες?Μεγαλωσες κανενα?

Ενταξει ο γκουρου εχει μεγαλωσει καρχαριες(κατι ακουσα και για ορκες) στην αιχμαλωσια και μαλιστα μεσα στο ιδιο το ενυδρειο του...αλλα μη νοιωθεις ασχημα...και τα κλοουνακια κατι ειναι βρε :bigemo_harabe_net-163:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...