Jump to content

Απορίες Για Ψαροσυνθεση Σε Κοινωνικό Ενυδρειο 60L

John Kerdelas

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Μετα την υπερπολύτιμη βοήθεια σας που με οδήγησε στο στήσιμο ενός υπέροχου χρυσόψαραδικου θα ηθελα τη βοήθεια σας και για το νέο κοινωνικό Ενυδρειο με ζώοτοκα που σκοπεύω να φτιάξω.

ΚΑΤ αρχήν το Ενυδρειο θα εχει μέγιστο μήκος τα 60cm γιατι εχω πρόβλημα χώρου και υπολογίζω να χωράει 60 λίτρα καθαρά.

Σκοπεύω να βάλω 3 αρσενικά guppies και Θα ηθελα να μάθω με τι αλλα είδη ζωότοκων θα μπορούσα να τα συνδυάσω και ποσά ψάρια συνολικά ειναι κατάλληλα γ αυτά τα λίτρα .

Να ξεκαθαρίσω οτι σκοπεύω να βάλω μονο αρσενικά ψάρια σε όλα τα είδη ωΣτε να αποφύγω τον υπερπλυθυσμο και τον υβριδισμο μεταξύ των ειδών.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Έγινε επεξεργασία - Giannis1979

αμα πρόκειται μονο για αρσενικα, μπορεις να τα βαλεις ολα εκτος απο ξιφοφόρους που θελουν πιο πολλα λιτρα. σιγουρα ομως δεν θες να δεις γέννες?

Έγινε επεξεργασία - Thodoris Vogiatzis

Δεν θέλω γέννες φίλε μου εξάλλου ειχα και παλιά Γκαπι και ξέρω.

Με ενδιαφέρει ένα σωστό και ισσοροπημενο

Ενυδρειο.

Αφου απόκλεισε τους ξιφοφορους τι αλλα είδη μπορω να βάλω και ποσά τον αριθμό;

Ευχαριστω πολυ.

μενουν ακομα μολλυ,ελντερ και πλατυ. για αριθμο θα σου πουν καποιοι που ασχολούνται με ζωοτοκα και ξερουν, μιας και εγω δεν μπορω να σου πω με σιγουρια.

Με ενδιαφέρει ένα σωστό και ισσοροπημενο

Ενυδρειο.

Μονο ισορροπημενο δεν θα ειναι μονο με αρσενικα,πιστευω να

καταλαβαινεις τους λογους(για οποιαδηποτε απορια ρωτα σε ενα

μοναστηρι μονο με αντρες). ^_^

Χαχα,σ αυτο το σπίτι θα ζούνε με εκκλησιαστικούς κανόνες:)

Δε νομιζω να υπαρχει πρόβλημα.

Νο fem no sex!

Με μονο αρσενικα,θα εχεις προβλημα επιθετικοτητας μεταξυ τους.

Αν ειναι ετσι θα εγκαταλείψω την ιδέα γιατι δεν εχω την παραμικρή διάθεση να τρέχω συνεχώς με ψαρια ανά χείρας να βρω που θα τα δώσω.

Καμμία ιδέα για διαφορετική ψάρι σύνθεση με ψαρια που δεν αναπαράγονται τόσο εύκολα;

Αν ειναι ετσι θα εγκαταλείψω την ιδέα γιατι δεν εχω την παραμικρή διάθεση να τρέχω συνεχώς με ψαρια ανά χείρας να βρω που θα τα δώσω.

Καμμία ιδέα για διαφορετική ψάρι σύνθεση με ψαρια που δεν αναπαράγονται τόσο εύκολα;

Εννοεις εκτος απο ζωοτοκα?

Ναι οτιδήποτε ας ειναι απλα να μην εχω πρόβλημα με συνεχόμενες γέννες.

Δεν σκεφτεσαι κανενα αφρικανικο με κοχυλοψαρα? Θα εχεις γεννες αλλα ελαχιστες και με λιγα μικρα καθε φορα χωρις να σε κουραζει αλλα να σε ανταμοιβει κι'ολας,γιατι κακα τα ψεματα ενυδρειο χωρις γεννα δεν ειναι υγειες και δεν ειναι και ενδιαφερον μετα απο λιγο καιρο.

Δεν σκεφτεσαι κανενα αφρικανικο με κοχυλοψαρα? Θα εχεις γεννες αλλα ελαχιστες και με λιγα μικρα καθε φορα χωρις να σε κουραζει αλλα να σε ανταμοιβει κι'ολας,γιατι κακα τα ψεματα ενυδρειο χωρις γεννα δεν ειναι υγειες και δεν ειναι και ενδιαφερον μετα απο λιγο καιρο.

Αργυρη,αυτο που λες ειναι λαθος φιλε.Υπαρχουν ψαρια που αναπαραγονται πολυ δυσκολα σε ενυδρεια και αυτα τα ψαρια ειναι πολλα δυστυχως.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι το ενυδρειο σου δεν ειναι υγειες.

Επισης,σε πολλα ψαρια ο διαχωρισμος του φυλλου ειναι παρα πολυ δυσκολος,οπως στα τετρα,οπωτε για να πετυχεις να σου βγει ζευγαρι και να πετυχεις και γεννες ειναι δυσκολο παλι.

Καποια ψαρια θελουν ειδικες συνθικες για να γεννησουν,που ο εκαστοτε χομπιστες ειτε δεν μπορει να τις προσφερει,ειτε δεν θελει.

Οπωτε,ειναι λαθος να λεμε οτι ενα ενυδρειο χωρις γεννες,δεν ειναι υγειες.

• Like 1

Για δες αυτες τις φατσες http://www.seriouslyfish.com/species/brachygobius-doriae/

Χωρίς να έχω πείρα από ζοωτόκα, μπορεί η επιθετικότητα να οφείλεται στην ύπαρξη και διεκδίκηση των θηλυκών. Νομίζω κάποιοι το εφαρμόζουν αυτό στις κιχλίδες κάνοντας έναν πολύχρωμο αχταρμά από αρσενικά ψάρια. Φυσικά αυτό δεν είναι ότι πιο φυσιολογικό ουτε μπορώ να επιβεβαιώσω την επιτυχία του. Και φυσικά μιλάμε για μεγάλο αριθμό αρσςνικών ψαριών για να μοιράζεται ή όποια επιθετικότητα. Αν είναι λίγα τα αρσενικά, σίγουρα θα την πληρώσει ο ποιό αδύναμος.

Δεν συνηστώ κάτι τέτοιο, υότε και μου αρέσει αλλά αυτό δε πάει να πει ότι δε θα δουλέψει ή ότι κάποιος άλλος δε μπορεί να το εφαρμώσει.

Ακούω γνώμες από όσους έχουν εφαρμόσει (στην πράξη και όχι στη θεωρία) κατί τέτοιο. :)

Ωραια φαίνονται τι ειναι αυτά;

Τα θύλακα αν μπουν ειναι παντα περισσότερα απο τα αρσενικά σε αναλογία 3 προς 1 για να μην τα στρεσαρουν αλλα και για το λόγο που είπες.

Δεν νομιζω οτι με 3πλασια θύληκα απ οτι αρσενικά θα έχουν λόγο τ αρσενικά να μαλώσουν μεταξύ τους για τα μάτια μιας κοπέλας.

Γκόμενες θα υπάρχουν άφθονες για όλους..

Αυτή ειναι ζωη..:P

Αν είχαν και μυαλό να τραβιούνται οταν πρεπει τοτε δεν θα τους το χαλούσα το χατήρι!!!χαχα

Μιλάω για την περίπτωσει που αναφέρεις στην αρχή, δηλαδή να βάλεις μόνο αρσενικά ψάρια.

Ωραια φαίνονται τι ειναι αυτά;

Δες και εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/95616-bumble-bee-gobies/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/37711-ravens-pico-vivarium/

θέλουν πάντως ιδιαίτερη διατροφή που τα καθιστά πιο απαιτητικά....

Αυτο ειναι το 15λιτρο ενυδρείακι που ειχα πάρει μαζί με 3 χρυσόψαρα τα Χριστούγεννα.

Τα χρυσόψαρα ευτυχώς επέζησαν γιατι μετακόμισαν σε 120αρι Ενυδρειο .

Εχω μεσα 3 αρσενικά guppies και οτι απέμεινε απο τα φυτά που μου έστειλε ο Γιάννης (tsala)αφου στο μεγάλο Ενυδρειο τα κατασπάραξαν τα χρυσόψαρα.

Αρχικά αυτά τα guppies τα πήρα απο Ενυδρειο συγγενή μου με σκοπό να τα αφήσω σε pet shop μερικές μέρες αργότερα που θα κατέβαινα στην πόλη αφου το Ενυδρειο του αρχίζει και φορτώνει επικυνδυνα απ τις γέννες.

Φτιάχνοντας πριν μια βδομάδα και βάλε το ενυδρείακι και έχοντας και πολυ καλο εσωτερικό φίλτρο (ήταν το εσωτερικό του 120λιτρου)που χωράει αρκετό βιολογικό υλικό,εχω σταθερότατη βιολογία μηδέν αμμωνία και νιτρωδη(NO2) ενώ απο νιτρικα αλλαγή το μισό νερό έκανα στη βδομάδα.

Δεν τα πήγα λοιπόν στο pet shop για να δω που θα βγάλει..

Βασικα αυτή η εγκατάσταση με έκανε να το σκεφτώ για Ενυδρειο με ζώοτοκα και το οτι και τα 3 αρσενικά ζουν μέχρι τωρα αρμονικότατα μεταξύ τους.

Σκέφτομαι να το καθυστερήσω λίγο ακομα λοιπόν αφου τα ψαρια εκει μεσα ειναι μια χαρά και αφου ελλοχεύει ο κίνδυνος για επιθετικές συμπεριφορές κλπ να μην στήσω αλλο.

Το φίλτρο ειναι κάτω απ το βυθό για να μην κόβει χώρο ενώ ευτυχώς εχει ρυθμιζόμενη ΡΟΗ και τα ψαρια ουτε που το καταλαβαίνουν.

Πως το βλέπετε;

post-60771-0-73323000-1431278175_thumb.jpg

Ενταξει,προς το παρον καλα εισαι....αλλα ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να αρχισουν καποια στιγμη οι τσακωμοι.... :)

Αν μπορεις να βρεις και κανα φυτακι ακομα και κανα ξυλο,ενυδρειακο και φυσικο....

Μετρησεις ειπες εχεις κανει?

Το φιλτρο εγω αυτο που λες δεν το ξερω....μπορεις να το βρεις σε κανα λινκ ή να μας πεις την μαρκα και τον τυπο του να το δουμε?

Το φιλτρο εγω αυτο που λες δεν το ξερω....μπορεις να το βρεις σε κανα λινκ ή να μας πεις την μαρκα και τον τυπο του να το δουμε?

Ειναι φιλτρο βυθου http://www.choice-aquatics.com/under-gravel-filter.html

Δεν ειναι φίλτρο βυθού εγω το εχω μετατρέψει σε τέτοιο.

Ειναι το EHEHM aqua ball και ειναι για 120λιτρα Ενυδρειο.

Το εχω φτιάξει εξαιρετικά για το 15λιτρο!

Και πως το εχεις κανει?

Το εχεις χωσει ολο κατω απο το χαλικι?

Στην φωτογραφια δεν φαινεται γι'αυτο...

Σε τετοια περιπτωση δεν νομιζω οτι το εχεις κανει σωστα...ισως να μην μπορει το φιλτρο να ανακυκλωσει σωστα το νερο ή να παρει μεσα αμμο και αντιο... :)

Έγινε επεξεργασία - georgerocks

Ειναι όλο κάτω απ το χαλίκι.

Για την άμμο εχω προβλέψει και ειναι πλήρως διαχωρισμένη απ το φίλτρο.

Δεν μπορει να τραβήξει ουτε κόκκο.

Έπρεπε να τραβήξω φωτό ενώ το έφτιαχνα να δείτε ;)

Για την ανακύκλωση όλα δείχνουν οτι το φιλτράρει τέλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...