Jump to content

Επιβιωση Wrase Cleaner

Recommended Posts

Εχω ακουσει για το ψαρι γιατρος (https://www.google.gr/search?q=wrasse+cleaner&biw=1540&bih=837&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9x1LVZfLDILmywO44oGICQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=hte88pEe9jdcDM%253A%3BX_pGuKZZ6itUMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.reefs2go.com%252Fmedia%252Fimg%252Freefs2go%252FW2222-H1545-B000000%252Ffish%252Fwrasse%252Fcleaner_wrasse.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.reefs2go.com%252Fproduct%252FF-WRASSE-CLEAN%252FLive-Saltwater-Fish-Cleaner-Wrasse.html%3B2000%3B1545) οτι ειναι δυσκολο να το κρατησεις σε ενυδρειο παρολα αυτα εχω δει ομως και πολλους χομπιστες να τα συντηρουν με μεγαλη επιτυχια για πολλα χρονια.Στις 24/03/15 εκανα μια τετοια προσθηκη στο ενυδρειο μου επειδη το θεορω και εργαλειο για ενα ενυδρειο.Ολα πηγαιναν καλα ετρωγε και flakes στουμπωνε μια χαρα την κοιλια του.Εδω και μια εβδομαδα εβλεπα οτι εβαζε το κεφαλι του μεσα σε τρυπες που εχει ο βραχος και το μισο του σωμα εξιχε απ εξω αλλα εβγαινε και ετρωγε κανονικα χωρις προβλημα και εκανε την συνιθησμενη βολτα του,ειπα απλα οτι ειναι μια νεα συνηθεια για το ψαρι.Σημερα δυστηχως το βρηκα τουμπα και πολυ αδυναμο να το παρασερνει το ρευμα.Το εχω βαλει μεσα σε μια κανατα με νερο απο το ενυδρειο για να δω ποσο θα αντεξει.

Σας γραφω την ιστορια μου για να μου πειτε αν εχετε καταλαβει οι ποιο εμπειροι τι πορει να το προκαλεσε αυτο αφου δεν υπαρχουν καποια στοιχεια που να δειχνουν οτι εχει αρρωστησει το ψαρι.Ολες οι μετρησεις μου ειναι οπως τις ειχα παντα ακομα και το χρωμα απο το ψαρι δεν εχει αλαξει ειναι οπως ηταν παντα.

Τι να φταιει ?????????????

Επειδη το συγκεκριμενο ψαρι το συμπαθω για την δουλεια που κανει, παντα εχω στο ενυδρειο μου

Ο γιατρος τρεμει και την σκια του, ειναι πολυ φοβιτσιαρικο ψαρι και στρεσσαρεται με το παραμικρο

Με αποτελεσμα ειτε να ασθενησει ειτε να πηδηξει εξω απο το ενυδρειο

Αυτα απο την δικη μου εμπειρια!

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4

εμένα πάντως είναι θρασύτατος! τρώει τα πάντα! ακόμα και την άλγη σε φύλλο που βάζω για το τανκ! το θέμα είναι οτι εγώ θέλω να τον βγάλω και δεν μπορώ.

ο λόγος είναι οτι έχω δώσει το clam αυτό το καιρό γιατι το κολάτσιζε κι αυτο! οποιος τον θέλει και μπορεί να τον βγάλει χωρίς να γκρεμίσουμε ενυδρείο, χάρισμα του! :)

Εγώ πάλι που είχα έτρωγε τα πάντα το κλαμ που εχω δεν το πείραζε καθόλου αλλά μια μέρα έκανε βουτιά προς τα έξω κΑι το έχασα ...

εδω και μια εβδομαδα εβλεπα οτι εβαζε το κεφαλι του μεσα σε τρυπες που εχει ο βραχος και το μισο του σωμα εξιχε απ εξω αλλα εβγαινε και ετρωγε κανονικα χωρις προβλημα και εκανε την συνιθησμενη βολτα του,ειπα απλα οτι ειναι μια νεα συνηθεια για το ψαρι.Σημερα δυστηχως το βρηκα τουμπα και πολυ αδυναμο να το παρασερνει το ρευμα.Το εχω βαλει μεσα σε μια κανατα με νερο απο το ενυδρειο για να δω ποσο θα αντεξει.

Πολυ περίεργη συμπεριφορά για cleaner?μήπως καποιο αλλο ψαρι το ειχε μουρλάνει στο κυνήγι και απο φόβο πηγενε στα βράχια?

Εχω ακουσει για το ψαρι γιατρος (https://www.google.gr/search?q=wrasse+cleaner&biw=1540&bih=837&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9x1LVZfLDILmywO44oGICQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=hte88pEe9jdcDM%253A%3BX_pGuKZZ6itUMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.reefs2go.com%252Fmedia%252Fimg%252Freefs2go%252FW2222-H1545-B000000%252Ffish%252Fwrasse%252Fcleaner_wrasse.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.reefs2go.com%252Fproduct%252FF-WRASSE-CLEAN%252FLive-Saltwater-Fish-Cleaner-Wrasse.html%3B2000%3B1545) οτι ειναι δυσκολο να το κρατησεις σε ενυδρειο παρολα αυτα εχω δει ομως και πολλους χομπιστες να τα συντηρουν με μεγαλη επιτυχια για πολλα χρονια.Στις 24/03/15 εκανα μια τετοια προσθηκη στο ενυδρειο μου επειδη το θεορω και εργαλειο για ενα ενυδρειο.Ολα πηγαιναν καλα ετρωγε και flakes στουμπωνε μια χαρα την κοιλια του.Εδω και μια εβδομαδα εβλεπα οτι εβαζε το κεφαλι του μεσα σε τρυπες που εχει ο βραχος και το μισο του σωμα εξιχε απ εξω αλλα εβγαινε και ετρωγε κανονικα χωρις προβλημα και εκανε την συνιθησμενη βολτα του,ειπα απλα οτι ειναι μια νεα συνηθεια για το ψαρι.Σημερα δυστηχως το βρηκα τουμπα και πολυ αδυναμο να το παρασερνει το ρευμα.Το εχω βαλει μεσα σε μια κανατα με νερο απο το ενυδρειο για να δω ποσο θα αντεξει.

Σας γραφω την ιστορια μου για να μου πειτε αν εχετε καταλαβει οι ποιο εμπειροι τι πορει να το προκαλεσε αυτο αφου δεν υπαρχουν καποια στοιχεια που να δειχνουν οτι εχει αρρωστησει το ψαρι.Ολες οι μετρησεις μου ειναι οπως τις ειχα παντα ακομα και το χρωμα απο το ψαρι δεν εχει αλαξει ειναι οπως ηταν παντα.

Τι να φταιει ?????????????

Και εγω στο ενυδρειο μου (500lt Fish-only) ειχα το cleaner wrase για περιπου ενα χρονο και...ολα μια χαρα ετρωγε κανονικα,εκανε τις βολτες του τριγυρω,τσιμπουσε τα αλλα ψαρια για παρασιτα μεχρι που μια μερα αρχισε να κρυβετε μεσα στο live rock και να βγαινει μονο για να φαει χωρις ομως ενδειξη καποιας ασθενειας (τον κυνηγουσε βεβαια και λιγο ο trigger που εχω)...το σκηνικο αυτο κρατησε για 2-3 εβδομαδες και μετα δεν ξαναεμφανιστηκε τοτε...Λογικα πιστευω οτι και στην δικη μου περιπτωση και στου mouseman φταει το stress που το προκαλουν τα αλλα ψαρια του ενυδρειου οπως λεει και ο vasilis4x4...

Και εγω παντα μια απο τα ιδια :blush:

3 φορες τα ιδια...δεν ξαναεβαλα ετσι κ αλλιως οσον αφορα στο ick η' αλλες ασθενειες δεν κανει και πολλα πραγματα οποτε τσαμπα τα ταλαιπωρουσα τα καημενα!

Στη φυση καλυτερα οπου και ζουν πιο ευκολα και κανουν και σημαντικη δουλεια.

Βεβαια ειναι και τυχη,ειχα φιλο που το ειχε 3 χρονια αλλα του γλεντουσε τα clam :bigemo_harabe_net-78:

Παιδιά εγω πιστεύω κάποια ψάρια που τα ξέρουμε οτι εχουν λίγες πιθανότητες να ζήσουν να τα αποφύγουμε. Εχω φιλο που εχει αγοράσει 6 λευκοστερνους. Σε 2 χρόνια μέσα. Αλλα ο καθένας μας κανει οτι του κατέβει. Και εγω εχω κάνει λάθη σε ψάρια αλλα μαθαίνω απο αυτα και δεν τα επαναλαβανω.

Έγινε επεξεργασία - baggos777777
  • Like 1

Οπως το λες βαγγελη μου!

Η τελευταια προταση ειναι η επιτομη τους πως να καταληξεις/καταφερεις να κανεις κατι καλα και σωστα :thumbsu:

Οπως το λες βαγγελη μου!

Η τελευταια προταση ειναι η επιτομη τους πως να καταληξεις/καταφερεις να κανεις κατι καλα και σωστα :thumbsu:

Ετσι ειναι φιλε μου. Το χόμπι αυτο θέλει αγάπη. Εχω ακούσει πολλά αυτα τα χρόνια που ασχολούμαι. Εχω πει σε άτομα οτι μην το πάρεις αυτο γιατί θα ψοφήσει και μου απάντησαν θα πάρω άλλο δεν πειράζει. Τι να τους πεις.
  • Like 1

Μεγαααααλη συζητηση αυτο το θεμα βαγγελη μου και με πολλες παραμετρους και λεπτα σημεια!

Μακη παντως μη στεναχωριεσαι,οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω ειναι ενα ψαρι με τους πιο αιφνιδιους και ανεξηγητους θανατους.

Σας ευχαριστω ολους για τις αμμεσες και μαθητικες απαντησεις .

Βαλε στην θεση του μια γαριδουλα Cleaner. Ο "Γιατρος" ειναι γενικα νευρικο ψαρι. Πιθανον να τον στρεσαρε κατι και να τα εκανε αυτα.

• Like 1

Και εγω παντα μια απο τα ιδια :blush:

3 φορες τα ιδια...δεν ξαναεβαλα ετσι κ αλλιως οσον αφορα στο ick η' αλλες ασθενειες δεν κανει και πολλα πραγματα οποτε τσαμπα τα ταλαιπωρουσα τα καημενα!

Στη φυση καλυτερα οπου και ζουν πιο ευκολα και κανουν και σημαντικη δουλεια.

Βεβαια ειναι και τυχη,ειχα φιλο που το ειχε 3 χρονια αλλα του γλεντουσε τα clam :bigemo_harabe_net-78:

ωχ!!! λες και μένα να ζήσει τόσα χρόνια?!?!? .. :( :(

Εγω ειχα γιατρο για περιπου 8 χρονια,ετρωγε σπυρουλινα και νορι και τον εχασα οταν αναγκαστικα αδειασα το ενυδρειο και μετεφερα τα ζωντανα αλλου

Mobile klaz speaking...

:bigemo_harabe_net-163:  :bigemo_harabe_net-163:  :bigemo_harabe_net-163:

μη το γελάς καθόλου φίλε, τον βλέπω και μου γυρνάει το μάτι! και μένα, όπως λέει ο klaz, τρώει τα πάντα!! νόρι, σπιρουλίνα, flakes! ακόμα και το χέρι μου όταν το βάζω μέσα!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! αρκεί να τον βγάλει! :P :p

Ρε πανο αφου τρωει τα παντα δοκιμασες την κλασσικη παγιδα με το πλαστικο μπουκαλι?

Ετσι οπως τα λες τον βλεπω να πινει και την κοκα κολα ο μαγκας :usd:  :usd:

Ρε πανο αφου τρωει τα παντα δοκιμασες την κλασσικη παγιδα με το πλαστικο μπουκαλι?

Ετσι οπως τα λες τον βλεπω να πινει και την κοκα κολα ο μαγκας :usd:  :usd:

αμ δε.. 2 μέρες την είχα μέσα και τίποτα!!

καρχαρία θα βάλω!!

χαχα,αν το πιασει η λορδα θα μπει ρε συ δεν μπορει!

Ποσες μερες την αφησες?

Ειναι και γρηγορος ο απατεωνας και αντε πιαστον με αποχη! :hot:

την παγίδα την έβαλα 2 απογεύματα σερί και τα χα ολα νυστικά.. είπα να μην τη κρατήσω σερί 2 μέρες τη τροφή σερί μέσα για να μη βαραίνει το νερό..

λέτε να δοκιμάσω σερί?

την παγίδα την έβαλα 2 απογεύματα σερί και τα χα ολα νυστικά.. είπα να μην τη κρατήσω σερί 2 μέρες τη τροφή σερί μέσα για να μη βαραίνει το νερό..

λέτε να δοκιμάσω σερί?

Δοκίμασε ξανά απλά την μέρα που θα το βάλεις μην ταΐσεις στο υπόλοιπο ενυδρείο φίλε...

• Like 1

θα ξαναπροσπαθήσω θανάση.. αν και δεν με βλέπω να γλιτώνω το ξεστήσιμο στο τέλος

Συμφωνω με το θαναση πανο :thumbsu:

Καντο και την παγιδα αστη να κατσει στον πατο του ενυδρειου,μην την εχεις κρεμασμενη.

Εχω πιασει απειρα ψαρια ετσι και μονο δυο δεν εμπαιναν πεισματικα :growl:

Σε αυτες τις δυο περιπτωσεις κατεληξα σε αυτο που λες...βραχια εξω.

Το δικο σου ενα μονοκοματο δεν ειναι?

οχι Μιχάλη μου, είναι το κεντρικό pillar και πανω του κάθονται οι πλάκες.

θα κάνω μια προσπάθεια να το βάλω το μπουκάλι στον αραγωνίτη. δεν το έκανα γιατι δεν έχει και τόσο χώρο κατω να κατσει το μπουκάλο.. αν είναι όμως θα τα μαζέψω λίγο μπας και..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...